fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Různé - nápady, vychytávky, rady...
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1083
Stránka 2 z 7

Autor:  DanaI [ 18 črc 2010 15:10 ]
Předmět příspěvku: 

AHoj Verco,
jsem krátce po sleeve resekci v TUrnově a dostala jsem na tebe kontakt od Jitky ( Bossice ), že by si mohla prosím napsat jakýsi jídelníček co jíst (pít) po operaci. Prostě takový jakýsi režim, sladkého mám už z nemocnice docela pokrok, tak jsem tě chtěla požádat, jestli nemáš v rukávu i nějaký receptík na něco tekutého bez kousků ale slaného....musím tuhle tekutou dietu držet až do přes příštího čtvrtka a nějak mi chybí fantazie...:-) Jinak jsem v pořádku, jen jsem jak spráskaný pes, bolí mě nejvíc záda, a hodně se potím při každé činnosti co dělám.....snad se to bude lepšit...? pa měj se hezky Dana

Obrázek

Autor:  Dada73 [ 18 črc 2010 16:31 ]
Předmět příspěvku: 

Milá Dano,

zkus si rozšlehat lučinu s mlékem, je to slané a dobré. Také mi sladké lezlo i ušima. Můžeš rozšlahat jakýkoliv slaný tvaroh a fakt se to dá.

Autor:  ALENA [ 17 zář 2010 15:55 ]
Předmět příspěvku: 

1. Pudink se vám už nikdy nepřipálí.
Když hrnec ( zejména dno ) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější.
2. Ostrost křenu pomůže otupit mléko.
Příliš ostrý a štiplavý křen bude jemnější, když ho na půl hodiny naložíte do kyselého mléka.
3. Papírová utěrka zabrání zvlhnutí brambor.
Pokud uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často se stane, že se v hrnci zapaří a jsou hodně vlhké až nepříjemně mazlavé. Zabráníte tomu docela snadno: jakmile slijete vodu, vložte mezi hrnec a pokličku papírovou kuchyňskou utěrku. Ta pohltí páru a brambory tak zůstanou krásně suché a déle teplé.
4. Báječné křupavé bramboráky.
Do těsta na bramboráky přidejte 1-2 lžičky tvarohu. Zjemníte tak jejich chuť a budou krásně křupavé. Při dochucení nezapomeňte kromě česneku i na majoránku.
5. Citron zlepšuje stravitelnost hub.
Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citronovou šťávou, stanou se lépe stravitelnými.

Autor:  ALENA [ 17 zář 2010 15:56 ]
Předmět příspěvku: 

Bramborová kaše 6x jinak.
- S olivami: asi 75g zelených oliv plněných papričkou nakrájíme na kousky nebo na kolečka a vmícháme do hotové bramborové kaše.
- S červenou cibulí: červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce osmahneme na rozehřátém oleji nebo je zalijeme horkým olejem a necháme asi 10 minut
marinovat. Pak cibulku zamícháme do kaše.
- S kaviárem a křenem: do hladké kaše opatrně přimícháme 1 lžíci červeného kaviáru, 1 lžíci strouhaného křenu ( může být i nakládaný ) a podle chuti najemno posekaný kopr.
- S citronem a limetkou: v horké vodě důkladně omyjeme jeden menší citrou a jednu limetku. U obou plodů najemno nastrouháme asi polovinu kůry a zamícháme do kaše.
Nakonec ji dochutíme mletým bílým nebo barevným pepřem.
- S pestem a bylinkami: asi 60g piniových jader orestujeme na suché pánvi. Spolu se 2 lžícemi pesta (pesto je pasta z bazalky, česneku, piniových oříšků, olivového oleje a sýru,
obvykle parmazánu) je zamícháme do kaše. Kaši ozdobíme bylinkami.
- S chilli a česnekem: jeden stroužek česneku prolisujeme. Chilli papričku podélně nařízneme a odstraníme semínka, dužinu nadrobno nakrájíme. Obojí podusíme. Asi 75gpikantní rajčatové papriky ( ze sklenice ) rozmixujeme a společně s česnekem a chilli zamícháme do kaše.

Autor:  Iriska [ 18 zář 2010 16:41 ]
Předmět příspěvku: 

Alenko:velmi super rady,skopíruji a schovám a kašička může bý i tisíckrát jinak,nojono moje nejoblíbenější jídlo dokonce i před masenkem :D ale,když je k temu tak to je rááááj :lol: :lol: :lol:

Autor:  ALENA [ 04 lis 2010 17:20 ]
Předmět příspěvku: 

Ořechy zavařené v mikrovnce

Vlašské ořechy
Vyloupané ořechy nandáme o vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.
Poznámka:
Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro ně nemáme místo v mrazáku.

Autor:  verca [ 04 lis 2010 17:25 ]
Předmět příspěvku: 

ALENKO :shock: no čučím jako puk - to je dooost dobrá vychytávka, díky !! Máš to osobně vyzkoušené?? :roll:

Autor:  Sibyla [ 04 lis 2010 18:07 ]
Předmět příspěvku: 

Taky zírám, ořechy v mrazáku načichnou, takže tohle by byla bomba !

Autor:  ALENA [ 04 lis 2010 18:31 ]
Předmět příspěvku: 

Holky já to ještě nezkoušela :roll: ale říkaly baby v práci, že to funguje :wink: :wink:

Autor:  bobule [ 05 lis 2010 11:11 ]
Předmět příspěvku: 

Ořechy tímto způsobem taky tak uchovávám a je to perfektní!! jen je nezavařuju v mikrovlnce, ale klasicky v zavařovacím hrnci .... je to super můžu doporučit :wink:

Autor:  Majdalenka [ 05 lis 2010 22:33 ]
Předmět příspěvku: 

:D Ano, mamča mi letos takovéto zavařené ořechy letos dala na cukroví...letos u nás nikdo nemá ořechy...strejda na celém stromě 3 ořechy na Slovensku a teta u nás v Horní Suché je taky bez ořechů a to mi jich loni dala šííílené množství, tak je mamača zavařila a dobře udělala :D :D letos jako když najdeš...ale myslím, že je taky zavařuje klasickým způsobem a jsou dobré, už jsem je zkoušela :lol: :lol:

Autor:  ALENA [ 10 lis 2010 16:39 ]
Předmět příspěvku: 

Jednoduše geniální - výborný nápad !!!
Taky vás štve pořád zavazovat a gumičkovat pytlíky s různými drobnými
zbytky do mrazáku anebo do lednice?

Někdo praktický vymyslel toto:
Prázdnou plastovou lahev kousek pod víčkem ustřihnete tak, aby okraje
nebyly ostré. Víčko odšroubujete.
Mikrotenový pytlík naplníte, čím chcete, třeba i polévkou. Horní
okraj
sáčku protáhnete zespoda tím uříznutým kouskem plastu a přes ohnuté
okraje
mikrotenu zašroubujete víčko! (Pochopitelně, že velikost pytlíku musí
být
přiměřená k velikosti víčka, aby se tam mikroten moc nechumlal a
víčko
šlo
pořádně zašroubovat).

Autor:  Vladimíra Bárová [ 10 lis 2010 18:52 ]
Předmět příspěvku: 

Holčiny, tak ořechy v mikrovlnce fungují, jsou úžasné a moc doporučuji. \Zavařuje je taťka a nemá to chybu. Vřele doporučuji.

Autor:  ppperla [ 04 led 2011 11:44 ]
Předmět příspěvku:  vážení bez váhy

Nesu typ jak si určité věcy zvážit a nemuset u toho mít váhu:-)

http://sidenius.webgarden.cz/tabulky-pr ... i-bez-vahy

Autor:  ALENA [ 10 úno 2011 13:54 ]
Předmět příspěvku: 

výborné koření, trošku pálivé, ale dá se použít do hodně jídel, já ho dávám skoro všude :roll: :roll:
http://www.fwtandoori.cz/resizev.php?ob ... &vyska=450

Stránka 2 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/