fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Různé - nápady, vychytávky, rady... http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1083 |
Stránka 2 z 7 |
Autor: | Dada73 [ 18 črc 2010 16:31 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milá Dano, zkus si rozšlehat lučinu s mlékem, je to slané a dobré. Také mi sladké lezlo i ušima. Můžeš rozšlahat jakýkoliv slaný tvaroh a fakt se to dá. |
Autor: | ALENA [ 17 zář 2010 15:55 ] |
Předmět příspěvku: | |
1. Pudink se vám už nikdy nepřipálí. Když hrnec ( zejména dno ) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější. 2. Ostrost křenu pomůže otupit mléko. Příliš ostrý a štiplavý křen bude jemnější, když ho na půl hodiny naložíte do kyselého mléka. 3. Papírová utěrka zabrání zvlhnutí brambor. Pokud uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často se stane, že se v hrnci zapaří a jsou hodně vlhké až nepříjemně mazlavé. Zabráníte tomu docela snadno: jakmile slijete vodu, vložte mezi hrnec a pokličku papírovou kuchyňskou utěrku. Ta pohltí páru a brambory tak zůstanou krásně suché a déle teplé. 4. Báječné křupavé bramboráky. Do těsta na bramboráky přidejte 1-2 lžičky tvarohu. Zjemníte tak jejich chuť a budou krásně křupavé. Při dochucení nezapomeňte kromě česneku i na majoránku. 5. Citron zlepšuje stravitelnost hub. Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citronovou šťávou, stanou se lépe stravitelnými. |
Autor: | ALENA [ 17 zář 2010 15:56 ] |
Předmět příspěvku: | |
Bramborová kaše 6x jinak. - S olivami: asi 75g zelených oliv plněných papričkou nakrájíme na kousky nebo na kolečka a vmícháme do hotové bramborové kaše. - S červenou cibulí: červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce osmahneme na rozehřátém oleji nebo je zalijeme horkým olejem a necháme asi 10 minut marinovat. Pak cibulku zamícháme do kaše. - S kaviárem a křenem: do hladké kaše opatrně přimícháme 1 lžíci červeného kaviáru, 1 lžíci strouhaného křenu ( může být i nakládaný ) a podle chuti najemno posekaný kopr. - S citronem a limetkou: v horké vodě důkladně omyjeme jeden menší citrou a jednu limetku. U obou plodů najemno nastrouháme asi polovinu kůry a zamícháme do kaše. Nakonec ji dochutíme mletým bílým nebo barevným pepřem. - S pestem a bylinkami: asi 60g piniových jader orestujeme na suché pánvi. Spolu se 2 lžícemi pesta (pesto je pasta z bazalky, česneku, piniových oříšků, olivového oleje a sýru, obvykle parmazánu) je zamícháme do kaše. Kaši ozdobíme bylinkami. - S chilli a česnekem: jeden stroužek česneku prolisujeme. Chilli papričku podélně nařízneme a odstraníme semínka, dužinu nadrobno nakrájíme. Obojí podusíme. Asi 75gpikantní rajčatové papriky ( ze sklenice ) rozmixujeme a společně s česnekem a chilli zamícháme do kaše. |
Autor: | Iriska [ 18 zář 2010 16:41 ] |
Předmět příspěvku: | |
Alenko:velmi super rady,skopíruji a schovám a kašička může bý i tisíckrát jinak,nojono moje nejoblíbenější jídlo dokonce i před masenkem ale,když je k temu tak to je rááááj |
Autor: | ALENA [ 04 lis 2010 17:20 ] |
Předmět příspěvku: | |
Ořechy zavařené v mikrovnce Vlašské ořechy Vyloupané ořechy nandáme o vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá. Poznámka: Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro ně nemáme místo v mrazáku. |
Autor: | verca [ 04 lis 2010 17:25 ] |
Předmět příspěvku: | |
ALENKO no čučím jako puk - to je dooost dobrá vychytávka, díky !! Máš to osobně vyzkoušené?? |
Autor: | Sibyla [ 04 lis 2010 18:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
Taky zírám, ořechy v mrazáku načichnou, takže tohle by byla bomba ! |
Autor: | ALENA [ 04 lis 2010 18:31 ] |
Předmět příspěvku: | |
Holky já to ještě nezkoušela ale říkaly baby v práci, že to funguje |
Autor: | bobule [ 05 lis 2010 11:11 ] |
Předmět příspěvku: | |
Ořechy tímto způsobem taky tak uchovávám a je to perfektní!! jen je nezavařuju v mikrovlnce, ale klasicky v zavařovacím hrnci .... je to super můžu doporučit |
Autor: | Majdalenka [ 05 lis 2010 22:33 ] |
Předmět příspěvku: | |
Ano, mamča mi letos takovéto zavařené ořechy letos dala na cukroví...letos u nás nikdo nemá ořechy...strejda na celém stromě 3 ořechy na Slovensku a teta u nás v Horní Suché je taky bez ořechů a to mi jich loni dala šííílené množství, tak je mamača zavařila a dobře udělala letos jako když najdeš...ale myslím, že je taky zavařuje klasickým způsobem a jsou dobré, už jsem je zkoušela |
Autor: | ALENA [ 10 lis 2010 16:39 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jednoduše geniální - výborný nápad !!! Taky vás štve pořád zavazovat a gumičkovat pytlíky s různými drobnými zbytky do mrazáku anebo do lednice? Někdo praktický vymyslel toto: Prázdnou plastovou lahev kousek pod víčkem ustřihnete tak, aby okraje nebyly ostré. Víčko odšroubujete. Mikrotenový pytlík naplníte, čím chcete, třeba i polévkou. Horní okraj sáčku protáhnete zespoda tím uříznutým kouskem plastu a přes ohnuté okraje mikrotenu zašroubujete víčko! (Pochopitelně, že velikost pytlíku musí být přiměřená k velikosti víčka, aby se tam mikroten moc nechumlal a víčko šlo pořádně zašroubovat). |
Autor: | Vladimíra Bárová [ 10 lis 2010 18:52 ] |
Předmět příspěvku: | |
Holčiny, tak ořechy v mikrovlnce fungují, jsou úžasné a moc doporučuji. \Zavařuje je taťka a nemá to chybu. Vřele doporučuji. |
Autor: | ppperla [ 04 led 2011 11:44 ] |
Předmět příspěvku: | vážení bez váhy |
Nesu typ jak si určité věcy zvážit a nemuset u toho mít váhu:-) http://sidenius.webgarden.cz/tabulky-pr ... i-bez-vahy |
Autor: | ALENA [ 10 úno 2011 13:54 ] |
Předmět příspěvku: | |
výborné koření, trošku pálivé, ale dá se použít do hodně jídel, já ho dávám skoro všude http://www.fwtandoori.cz/resizev.php?ob ... &vyska=450 |
Stránka 2 z 7 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |