fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 lis 2018 03:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 16 dub 2011 21:24 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5543
Bydliště: Brno
Vando,
já jsem použila zelenou karipastu ve skleničce. Ale asi jsem jí dala moc.

_________________
Obrázek
50 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: čajíček
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 07:39 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
Ahoj všem, na podporu detoxikace organismu po zimě a nastartování metabolismu doporučuji pít čaj "Cervené Lapacho" (od dr. Popova) je to sice hnusné, ale účinné. U mě to zafungovalo skvěle, tak proč se nepodělit o pozitivní zkušenost :-) Eva

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 08:41 
Offline

Registrován: 05 bře 2011 23:17
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
Ahojky, karipastu ve skleničce neznám. Používám takovou pytlíčkovou verzi - jeden pytlík na 4lidi a plechovku kokosového mléka. Pak to není ani pálivé, ani nedochucené - je to tak akorát.
Sypké to není, je to taková kašička s olejem:-)

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNvG1o1/]
Obrázek

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 08:43 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5543
Bydliště: Brno
Gluminko
podívej se prosím Tě na ten pytlíček, jakou má gramáž. Díky!

_________________
Obrázek
50 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 14:04 
Offline

Registrován: 05 bře 2011 23:17
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
Annax,
teď ho nemám doma, až ho koupím, juknu a napíšu. Nějak jsme to všechno snědli a nové zásoby jsem ještě nepořídili:-)

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNvG1o1/]
Obrázek

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 14:09 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5543
Bydliště: Brno
Gluminko,
to je mi jasné, však já to nebudu dělat hned zase za týden! Ale moc nám to chutnalo, zařadíme do jídelníčku.

_________________
Obrázek
50 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Thajská kuchyně
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:01 
Offline

Registrován: 15 dub 2011 22:49
Příspěvky: 44
Koukám, že jste děvčata dostaly chuť na thajské dobroty. Zkusím přispět svými skromnými znalostmi této kuchyně.

Thajská kuchyně pracuje s pěti základními chutěmi - slaná, sladká, kyselá, hořká a ostrá. Zásadní je sladit tyto chutě do požadovaného výsledku.

Slaná - thajci nepoužívají sůl v podobě, jak jí známe, základním kamenem je rybí omáčka "nam pla" vyráběná fermentací ryb. Pro správnou chuť thajských jídel je nezaměnitelná. Lze sehnat téměř v každém supermarketu (určitě Tesco). Osobně mám nejraději značku "Squid". Při práci s ní velmi opatrně, je opravdu hodně silná.

Sladká - palmový cukr, sladká sojová omáčka, někdy med. Sladká chuť slouží k zjemnění ostrosti asijských jídel.

Kyselá - limetky, citronová tráva (lemmon gras), různé druhy octa. Kyselá chuť zjemňuje maso a pomáhá zvýraznit ostatní příchutě.

Hořká - nejčastěji pomocí bylinek či tmavězelené zeleniny.

Ostrá - v drtivé většině chilli papričky ve stovkách variant - čerstvé, sušené, omáčky. Pomáhá také zázvor, cibule (šalotka) a česnek.

Z příloh jsou nejoblíbenější rýže (nejčastěji jasmínová), tu thajci konzumují od rána do večera, nudle (skleněné rýžové - vařené či smažené) a spousta zeleniny.

Při vaření thajské kuchyně můžete samozřejmě zůstat u běžné pasty z marketu a základním receptu na zadní straně. Pro autentickou chuť je potřeba několik základních ingrediencí sehnat a mít po ruce.

Rybí omáčka - už jsem zmiňoval Squid dostupný v Tescu. Citronová tráva (lemmon gras), limetky, kafírové listy (limetkové lístky, nejlépe zmražené), čerstvý či zmražený koriandr a v lepším případě thajská bazalka (proti běžné hořčí) a zázvor, či galangal.

Karí pasta - nemá nic společného se sypkým kari kořením původem z Indie, kde je základem oranžový prášek z kurkumy. Karí pasta je základní složkou thajské kuchyně existující ve stovkách variant v závislosti na použitých surovinách. Prodává se v sáčcích (cca po 50g) a skleničkách. Nejdostupnější v supermarketech jsou pasty od Exotic Food, větší výběr nabízí Asian Home Gourmet.

Nejlepší pro nákup surovin jsou asijská tržiště a obchůdky. V Praze určitě tržnice Sapa v Libuši, pro ostýchavější thajské potraviny ve Francouzské 66. V Brně tržnice na Olomoucké ulici. Základní suroviny seženete v supermarketu, nejvější výběr je v příslušné uličce v Tescu, spolu s dalšími zahraničními surovinami.

Základní varianty past jsou:
Červená - svou barvu získává z velkého množství chilli papriček, obsahuje běžně také římský kmín, šalotku, česnek, galangal, citronovou trávu, koriandr, pepř, skořici, nebo krevetovou pastu. Nejčastěji užívaná k hovězímu masu, případně kuřeti.

Zelená - se vyrábí z velkého množství bylinek a zelených chilli papriček, nejlepší je ke kuřecímu masu.

Oranžová - je plná chilli papriček a krevetové pasty. Nejčastěji k plodům moře.

Masaman - původem z Indie, méně ostrá než předchozí jmenované, obsahuje chilli, koriandr a římský kmín

Panang (penang) - sladší varianta pasty plná mletých arašídů, původem z malajského ostrova Penang. Aktuálně moje nejoblíbenější.

Pokud vás teoretický úvod do thajské kuchyně neotrávil, nabízím odkaz na tradiční Paneng Kai (Kai - kuře) přímo od thajského kuchaře v pořadu S italem v kuchyni. Ve videu je skvěle vidět několik triků, které jsou pro přípravu karí univerzální. Obalování kuřete ve škrobu a blanžírování není povinné, jen budete vařit o chlup déle. Někdo preferuje na začátku přípravy opačný postup - pastu na olej, po dvou minutách maso a teprve poté kokosové mléko.

VIDEO: Paneng Kai - S italem v kuchyni

Dobrou chuť!

_________________
Obrázek
Akce Macropus, čili Klokan 10. srpna 2011, by-pass v Turnově. Váha v den operace 119.6 kg.


Naposledy upravil Klokan dne 17 dub 2011 18:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: :-)
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:06 
Offline

Registrován: 19 čer 2009 21:29
Příspěvky: 248
Bydliště: Praha
No holky, koukám, že váš Klokan slušně školí,co? :lol:

Jinak jeho recepty, jsou suprové a mooooooooooooooooc jedlé. :wink:

_________________
Obrázek

Člověk je otrokem vlastního srdce a zavírá oči před věcmi, které mu jsou nepřijemné a věří v to,v co doufá.
bypass Homolka 21/7/2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:21 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
rozino
ještě by mohl uvařit a bylo by to dokonalé :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:24 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
klokan perfektnííííííííííííí :!: :!:

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:28 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
klokane
přihlaš se do pořadu prostřeno! :wink: :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:31 
Offline

Registrován: 15 dub 2011 22:49
Příspěvky: 44
No což o to, on Klokan vaří často, rád a prý dobře :wink:

Prostřeno? Pardon, ale taková dávka exhibicionismu a nedostatku sebereflexe se mě netýká. Víc než o vaření je to o šmírování a snaze se zavděčit. Když si představím to asijské menu, co bych vystřihnul, tak by a) většina řvala, že to neskutečně pálí, b) řvali, že krevety nejí, c) že to ani neochutnají :D

_________________
Obrázek
Akce Macropus, čili Klokan 10. srpna 2011, by-pass v Turnově. Váha v den operace 119.6 kg.


Naposledy upravil Klokan dne 17 dub 2011 18:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Mňamky
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:34 
Offline

Registrován: 19 čer 2009 21:29
Příspěvky: 248
Bydliště: Praha
Jo, s nelibostí musím napsat, že Klokan nekacá. Vaří dobře a vaří rád!!!!
Z vlastní zkušenosti :wink:

_________________
Obrázek

Člověk je otrokem vlastního srdce a zavírá oči před věcmi, které mu jsou nepřijemné a věří v to,v co doufá.
bypass Homolka 21/7/2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:35 
Offline

Registrován: 23 led 2007 17:24
Příspěvky: 1022
Bydliště: Severní Čechy, Štětí
Klokane, slušnýýý :!: :!: :!: Už si zase vytvářím libé thajské vůně, ach jooo :evil: .

_________________
Obrázek
bandáž+žlučník 5.3. 2008 v Iscare , redukce -25 kg před operací,1.3. 2011 reoperace pro potíže v prvním měsíci těhotenství, tubulizace v Turnově Mudr. Hrubý, 102 kg před reoperací při otěhotnění,abdo 11/13, ruce 02/14, prsa 09/14,děloha 04/15, oprava břicha, nohy ?, manžel+ syn Davídek 4 roky, 2 kočky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 18:42 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
rozina vždyť chlapi vaří většinou lépe než my baby a vaří s láskou :wink: :wink: :wink:

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení