fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 bře 2024 16:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 13:00 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
zadělávám v ní všechna těsta - kynutá, na cukroví, odpalované, na moučníky, na nudle do polévky, dá se v ní dělat všechno... marmelády, hlavní jídla, sádlo, škvarky, máslo atd... :wink:

Pokud ale dělám těsto (na cukroví) z jedné dávky - zadělávám ho v robotu :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 12:20 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
Co dovede domácí pekárna

Pro pečení chleba nepotřebujete špinit žádné nádobí, hrnce, vály nebo mísy. Stačí pouze do pekárny nasypat suroviny a ona si poradí sama. Suroviny nejprve promíchá, uhněte těsto a nechá ho vykynout. Po kynutí těsto upeče a můžete vyndat čerstvý a voňavý domácí chleba.
Chleba z domácí pekárny vypadá trochu jinak než kupovaný z obchodu. Místo oblého bochníku má tvar cihličky, která má klasickou kůrku (na kterou jste zvyklí u chleba z obchodu) pouze na vrchu. Z boku a zespodu je kůrka tenčí a jemnější, protože je těsto v kontaktu s formou, ve které se peče. Chleba a pečivo je možné péct podle různých receptů (na internetu je jich spousta), což je o trochu levnější oproti kupovaným směsím a také si můžete recept upravit dle fantazie nebo vymyslet vlastní. Pokud dáte přednost chlebovým směsím (na trhu jsou jich také spousty), stačí přilít ke směsi tekutinu, zapnout pekárnu a nemusíte se starat, jestli jste tam dali suroviny ve správném poměru, jestli se těsto nezdrcne apod.

Co se dá udělat v domácí pekárně?

V domácí pekárně se kromě chleba dá upéct i jiné pečivo a potraviny. Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba. Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také džemy a štávy. V pekárně si také můžete nechat udělat těsto např. na rohlíky, bagety, veky, mazance nebo buchty a po vykynutí můžete pečivo upéct v troubě. V pekárně také můžete připravovat potraviny z bezlepkových směsí.
Rohlíky a housky z domácí pekárny
Drtivá většina domácích pekáren obsahuje program na přípravu těsta. Ten můžeme využít na přípravu těst pro různé druhy domácího pečiva, nejen pro rohlíky a housky, ale také pro bagety, veky a další druhy pečiva, které známe z českých i zahraničních pekáren. Z hotového těsta tvarujeme konkrétní výrobky, které následně pečeme nejčastěji v domácí troubě na plechu a pečícím papíře.

Tipy a triky k domácím pekárnám

První pečení

Ke každé pekárně dostanete kromě návodu také recepty od výrobců pekáren. Podle těchto receptů však nedoporučujeme péct. Obvykle jsou špatně navážené suroviny.

Jak dlouho se peče chleba
Pečení chleba (včetně mísení, hnětení a kynutí) v domácí pekárně trvá 3 - 5 hodin v závislosti na druhu chleba. Pekárny mají také tzv. rychlý nebo zrychlený program, kde je možné upéct chleba již do dvou hodin. Tento program však na chleba nedoporučujeme, protože je uvnitř nedopečený a trochu "zdrcnutý". Také chuť a vůně není taková, jako když se chleba peče na klasický program.

Experimentujte s rozumem
Fantazii při pečení chleba se meze nekladou. Ze začátku se však doporučujeme držet receptů zkušenějších pekařek a pekařů. Vše chce trpělivost, nezanevřete na pekárnu, když se Vám nepovede první chleba. Poraďte se s ostatními a postupně můžete začít experimentovat. Jinak byste také mohli dopadnout jako pejsek s kočičkou, když vařili dort.

Nechte chleba chvíli zchladnout
Chleba změkne a bude se lépe krájet, když ho necháte po vyndání z pekárny chvíli zchladnout - nejlepší je nechat trochu zvlhnout pod přikrytou utěrkou (kůrka pak není tak tvrdá jako po upečení).

Kam umístit domácí pekárnu
Najděte své pekárně místo na kuchyňské lince nebo "někde při ruce". Pekárna není vysavač, aby ležela někde ve skříni - pokud ji strčíte do "špajzu", ztratíte za chvíli chuť ji stále vyndávat a zandávat a pekárna zůstane ležet ladem. A s ní i Vaše peníze, které jste do ní investovali.

Nepotřebuji pekárnu, chleba upeču v troubě
To je samozřejmě pravda, chleba lze upéct i v troubě. Ovšem při pečení chleba v domácí pekárně nepotřebujete špinit žádné nádobí, pekárna sama zadělá a nechá vykynout. Nehledě k tomu, že trouba "sežere" mnohem více energie než domácí pekárna.

Čištění a údržba
Na čištění používejte měkký navlhčený hadřík. Na čištění formy na chleba zvenku ho použijte také, pro čištění zevnitř použijte horkou vodu s trochu čistícího prostředku. V případě větších nečistot lze do formy nalít horkou vodu (s čistícím prostředkem) a nechat chvíli působit (max půl hodiny). Nedoporučujeme však takto čistit často, voda může způsobit zhrubnutí těsnící hmoty vespod formy.


K přípravě těsta obecně

• Na 540g mouky dávám cca 360ml vody, na 400g mouky 240ml (260ml na celozrnný)
o může být částečně mléko – cca 50ml + zbytek voda, ale není to nutné
o celozrnná mouka potřebuje malounko víc vody – víc “saje” tekutiny
• celozrnná mouka chce trochu víc droždí než bílá – nemá tolik lepku a proto je to lenoch při kynutí
• suroviny by měly být spíše pokojové teploty, zejména tekutiny z ledničky. Neměly by ale být příliš teplé (nad 25st.), protože jinak se kvasnice zblázní a těsto vykyne moc rychle a při pečení se propadne… (stejný efekt propadání má vysoké dávkování kvasnic, nebo tekutin)

Není nutné do těsta přidávat
• tuk (olej, máslo, atd.) – i když pečivo je pak trvanlivější, když už to musí být tak olej olivový, nebo slunečnicový
• mléko – vláčnější výsledek
• cukr – pro nesušené kvasnice nezbytný, jinak prý tvoří tmavší kůrku. Já používám melasu, která je zdravější a zabarví chleba do hněda. Nebo slad, který udělá chleba pružný. V nouzi i třtinový cukr, který je zdravější než normální bílý řepný

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 08:01 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
Super a teď by to chtělo pár receptíků. :wink:

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 08:40 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
Bohunko na co přesně by jsi chtěla recept?? Mám jich nesčetně, ale nechci je sem všechny dávat (jsou posbírané z netu, tak aby někdo neměl starost, že se chlubím cizím peřím....) :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 08:53 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
To mě nevadí,že ty recepty nejsou tvoje.Hlavně,že je máš.Třeba receptík na mazanec,který se peče v pekárně .Můžeš pár receptíku napsat.Díky.

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 09:12 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
To já vím, že Tobě to nevadí, ale jiným třeba jo... něco sem teda postupně začnu házet ... obrázky jsou malé, ptž tak je mám uložené ve wordu a nebudu je zvětšovat už :wink:

:arrow: osobně v pekárně vánočku ani mazance nepeču - nechávám tam jen kynout těsto a peču v troubě :wink:

můj recept je:

Vánočka, mazance

Z 1 kg plhr. mouky: necelý ½ l vlažné vody
2 vejce
hrstka soli
15-20 dkg cukru
2 van. cukry
1½ - 1 dcl oleje
trochu anýzu (jen do mazanců)
rozinky
1 droždí (instantní)
- povrch posypeme str.mandlemi nebo str. ořechy, namažeme vejcem a propíchneme špejlí.
Pečeme pozvolna.

- do pekárny dáváme suroviny v tomto pořadí - tekuté, sypké - na droždí nesmí přijít sůl, jinak nevykyne :wink:


A tady už recepty z netu...

Mazanec

Výborný a tradiční recept. Těsto se připravuje v domácí pekárně a pak peče v troubě.

Obrázek

Ingredience:

polohrubá mouka
500 g
sůl
1 špetka
hera
11 dkg
žloutek
3 ks
cukr krupice
11 dkg
vanilkový cukr
1 ks
droždí
25 g
mléko
250 ml

podle chuti:
loupané mandle

rozinky

Postup přípravy receptu:

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěnou heru a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.
Těsto necháme vykynout na teplém místě.
Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.
Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.


Mazanec z domácí pekárny

Neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Domácí pekárna nám jeho výrobu usnadní.

Obrázek

Ingredience:

na ozdobu:
mandle
50 g

na potření:
vejce
1 ks

těsto:
vejce
2 ks
polohrubá mouka
600 g
mléko
250 ml
citronová kůra
1 lžička
droždí
30 g
Hera
100 g
vanilkový cukr
1 balíček
sekané mandle
70 g
sůl

cukr krupice
100 g


Postup přípravy receptu:

Heru si rozpustíme a necháme zchladnout.
Do pekárny dáme mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, mouku, citronovou kůru a nakonec nadrobíme droždí.
Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přidáme sekané mandle. Za hodinu a padesát minut máme připravené a vykynuté těsto. Troubu předehřejeme na 180°C.
Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které na plechu ještě necháme chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi, uprostřed do kříže nastřihneme a dáme péct.
Po čtvrt hodině pečení zakryjeme mazance alobalem, teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 25 minut.
Hotové mazance můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme.



Mazanec

Obrázek

Suroviny:
275 ml mléka
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé.

Postup:
Pokud nechceme mazanec péct v pekárně, musíme dosypat více mouky, aby se těsto nelepilo! V tom případě zvolíme program Těsto.
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký


Mazanec II

Obrázek

Suroviny:
170 ml mléka
2 vejce
citronová kůra
90 g moučkového cukru
120 g tuku nebo Rama Créme Bonjour
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme ořechy, kandované ovoce, rozinky
Postup:
Pokud nemáme program Koláč - Sladký (pečení s droždím - těsto musí kynout!), zvolíme program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký.
Nastavení pekárny: Program Koláč - Sladký / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 09:16 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
Díky moc.Jenom si vybrat. :wink:

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 12:51 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
Domácí houstičky z majolky

50 dkg plhr. mouky
10 dkg majolky
1 droždí
1 lžička cukru, soli
asi 1/3 l mléka

- těsto nesmí být příliš tuhé, kynutí v pekárně, pečení v troubě při asi při 200°C


Chleba

1 kg hl. mouky, 1 droždí, kmín, fenykl, ocet, sůl, 0,6 l vl. vody
- do mouky přisypeme droždí ( instantní ) , lžíci kmínu, trochu soli, fenyklu, 54 dl teplé vody, 2 lžíce octa, těsto prohněteme a necháme asi 1 h kynout (nebo dáme do pekárny a nevšímáme si toho) :wink:
- vytvoříme 2 bochníky, položíme je na pečící papír na plechu a pečeme v rozpálené troubě při 200°C asi 1 h.
- aby byla kůrka křupavá, potíráme každých 15 min směsí – 1 lžíce Solamylu a 1 dl piva.


Housky

1 kg hl. mouky 1 kg plhr. mouky, 2 droždí, sůl ( asi 4 odměrky od cukr ), 1 L vlaž. vody, 1 lžička cukru, 1 vejce, sádlo, mák, kmín
Těsto: do vody dáme rozpustit sůl. Střídavě sypeme do mísy – mouku s droždím a vodu. smícháme a válíme ještě na vále, dokud se těsto nelepí a neleskne se. Pak ho dáme do mísy, pomoučíme a necháme ještě asi 1 hod. kynout,. Na pomaštěný plech děláme housky ( rohlíčky ), necháme ještě chvíli kynout, potom namažeme vejcem a posypeme mákem nebo kmínem, Upečené mažeme slabě sádlem.

- nebo zaděláváme v pekárně - z poloviční dávky :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 07 led 2012 11:20 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
HOUSKY nebo ROHLÍKY

300ml vlažného mléka
25g másla nebo 1 lžíce oleje
1 lžička soli
500g hladké mouky
sušené nebo čerstvé droždí (1/4 kostičky)

Obrázek .....hrnečku vař?? nééé to je Věrka zadělávala na rohlíky z dvojité dávky :oops: :lol: :lol: :lol:

Obrázek ... před vložením do trouby - potřít vodou se solí a posypat - mák, sezam, sýr

Obrázek ...a hotovo - při 180st péct 15-20min :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 09 led 2012 14:15 
Offline

Registrován: 09 úno 2010 10:41
Příspěvky: 369
Bydliště: okr.Zlín
Super to vypadá.Musím to skusit. :P

_________________
Obrázek
36 let,3 děti/12,9,6/hodný manžel . TUBU 13.4.2010 v Břeclavi Mudr.Čierný
11.11.2011 odstranění přeb.kůže rukou-Zlín
3.10.2012 plastika bříška- Val.Mez.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 led 2012 09:29 
Offline

Registrován: 07 bře 2010 19:54
Příspěvky: 90
Bydliště: Turnov
Verčo, jakou máš pekárnu, mohla bys mi sem poslat odkaz. Docela by se milíbila, ráda bych zcela opustila bílé pečivo a toto je myslím docela dobrá volba .......

_________________
Obrázek
* 4.6.10 bandáž Turnov, dr. Hrubý
* 1.11.10 sklouznutí bandu-reponace a vše nanovo
* od té doby pravidelně co půlrok :-( nutnost povolit prstýnek - typická prstýnková bojovnice
* 15.1.14 bandáž ex a zároveň SLEEVE RESEKCE Turnov, dr. Hrubý


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 led 2012 10:38 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
Zuzi mám přesně tuhle http://domaci-pekarny.heureka.cz/moulin ... bread-xxl/ ale už se neprodává. Ale hodně podobných je docela dost, určitě nějakou vybereš :wink:

http://domacipekarny.dama.cz/zajimavost ... .php?d=214 :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 led 2012 10:44 
Offline

Registrován: 10 čer 2011 18:20
Příspěvky: 2375
Bydliště: Praha 3 ŽIŽKOV
a já mám tuto jestli můžu taky přispět :oops: :)
http://domaci-pekarny.heureka.cz/fagor-pan-850/

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého-DOPORUČUJI a ve 33 letech začátek nového, šťastného života Obrázek
mattoni, 36 let, 2 děti, Vojtíšek a Kubíček Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 led 2012 10:51 
Offline

Registrován: 27 srp 2011 22:41
Příspěvky: 1199
Bydliště: medzi Prahou a Mladou Boleslavou
Ja mám tu stejnú, ako verca, no ale moc XXL mi nepríde. Aké malé sú tie klasické? :?

_________________
Obrázek


Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov


Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 led 2012 11:31 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
včera jsem (znovu) dělala sádlo v pekárně - právě jsem dojedla chleba se sádlem, potřený hořčicí - to byla mnamka !! :P :oops: :lol: :lol: :lol:

je to jednoduché - na kostičky, asi 1,5x1,5cm nakrájet sádlo, podlít trochou vody, sůl, kmín a pekárnu zapnout na program zavařeniny a nechat proběhnout 2x za sebou, potom případně ještě jednou, záleží na množství....přikrývám alobalem, dost to stříká :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení