fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 24 led 2018 10:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 16:57 
Offline

Registrován: 10 čer 2011 18:20
Příspěvky: 2375
Bydliště: Praha 3 ŽIŽKOV
Máslo z domácí pekárny


trošku dražší :shock: záležitost, ale domácí :idea:

cca na 250g másla potřebujeme 4 kelímky smetany ke šlehání :oops: nejlépe v akci :oops:

pekárnu nastavíme na program nudlové těsto přikryjeme alobalem a necháme tak 2x projet program
po odstředění másla slejeme vodu a máslo dáme do sítka odkapat

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého-DOPORUČUJI a ve 33 letech začátek nového, šťastného života Obrázek
mattoni, 36 let, 2 děti, Vojtíšek a Kubíček Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 23 čer 2012 18:50 
Offline

Registrován: 13 bře 2012 14:53
Příspěvky: 113
Bydliště: PLzeň
endiss píše:
Ahoj děvčata, neměla by jste některá nějaký jednoduchý recept na chléb, mam problém že se mi zatím žádný domácí chléb nepovedl (když nepočítám směsi na chleba), můj poslední pokus nevykynul a byl slitý, takže nechápu kde byla chyba....





http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937

_________________
[color=#FF0000]Je mi 54let a jmenuji se Zdenka.
1 úžasný vnuk,3čivavy,stafordka a přítel...

11.6 2012 plikace na OB a váha 102,86kg

29.8 2013 reoperace na OB; váha 106kg
9.1 15h Tubu úspěšně zvladnutá v Turnově
20.7.2015 68.5 kg
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 02 led 2013 14:37 
Offline

Registrován: 29 led 2012 19:41
Příspěvky: 390
Bydliště: Hradec Králové
Věrko včera jsem dělala cibulový chleba - výborný - už není, zítra budu dělat zase. Dneska jsem se pustila do sádla, tak uvidíme. Díky za receptíky

_________________
Obrázek

Leden 2013 metřík dokončen - jedu dáááál!!

Mám doma dva draky Jarýsek 6 let, Natýsek 2 a taky skvělého manžela

8.3. konzultace Turnov
29.5. váha 108kg - tubu - Mudr Hrubý - opravdový miláček všech boubelek
22.3. abdo - Turnov


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 03 led 2013 14:59 
Offline

Registrován: 21 dub 2010 20:01
Příspěvky: 461
Bydliště: Ostrava
no u mě to bylo podovně, takže asi to zní nelogicky,ale já to nechám v té pekárně jen vymíchat a vykynout a pak si ho vyválím a upeču v troubě, to se povede vždycky (naposledy foccacha)
Nejsem žádná "kuchňka" , ale pár zkušeností s tím mám. Jedna z nich jsou kvasnice: buď použij čerstvé a nebo takové to s červeným ptákem :-)
jo a dávej bacha, když tam sypeš sůl, abys jí nedala do toho droždí

a jakou máš pekárnu? s jednou nebo 2 metličkama?

_________________
Obrázek

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 24 led 2013 00:00 
Offline

Registrován: 13 zář 2012 15:58
Příspěvky: 146
Bydliště: Ostrava
Dnes jsem pekla Cibulový chleba. Přesně podle návodu tady na stránkách a nějak nám nešmakuje. Je dost málo slaný. Celý takový jakoby planý. Škoda. Dost jsem se na něj těšila. :cry:
Příště zkusím pivní. Yf

_________________
I já mám břišní svaly. Jen se schovávají pod tukem.....JSOU PLACHÉ :)
Obrázek
Obrázek


Jeden manžel, 2 dcery, 2 kočky+2 kocouři=slušná smečka, vládci rodiny :-)
6.9.2012 Plikace Vítkovice, Doc. Holeczy
12.12. 7:30 kontrolní pasáž jícnu a žaludku zda se plikace nerozvázala. NEROZVÁZALA ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 01 úno 2013 19:33 
Offline

Registrován: 26 črc 2012 18:15
Příspěvky: 263
Tak jsem dnes zkusila houstičky podle Verči receptu a fakt dobrý.Krásný nematlavý těstíčko a houstičky jako od pekaře.Díky :wink: :lol:

_________________
Obrázek

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 05 úno 2013 11:03 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
zahradnice jsem ráda, že chutnaly :P :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 17:11 
Offline

Registrován: 13 zář 2012 15:58
Příspěvky: 146
Bydliště: Ostrava
verča....Péřové rohlíky, bulky.......upečeno 8 rohlíků, z toho 4 se sýrem, 8 bulek, z toho 4 se sezamem a jsou moc dobré.
Děkuji za suprový receptík. Yf

_________________
I já mám břišní svaly. Jen se schovávají pod tukem.....JSOU PLACHÉ :)
Obrázek
Obrázek


Jeden manžel, 2 dcery, 2 kočky+2 kocouři=slušná smečka, vládci rodiny :-)
6.9.2012 Plikace Vítkovice, Doc. Holeczy
12.12. 7:30 kontrolní pasáž jícnu a žaludku zda se plikace nerozvázala. NEROZVÁZALA ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 09:29 
Offline

Registrován: 08 led 2013 01:35
Příspěvky: 113
Bydliště: Brno
Dneska budu dělat na zkoušku marmeládu :) dám vědět.
škvarky jsem dělala, ale nic moc :-/

_________________
Obrázek

Obrázek

16.1.2013 Konzultace SurGal Clinic
21.1.2013-30.1.13 Kolečko
26.2.2013 TUBU-Sleeve resekce SurGal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 12:31 
Offline

Registrován: 28 úno 2013 14:59
Příspěvky: 157
Bydliště: Teplice
Jak tak pročítám forum, zavedlo mě to i sem. Koukám, že pekárny jedou a pečete vlastní chleby.
Taky jsem pekařka a já jsem postoupila ještě o kousíček výš, nepeču chleba z kvasnic, ale z klasického žitného pekařského kvásku. Je to trošku jiná práce s tím chlebovým těstem, ale ten chleba pak stojí za to. V tom chlebu je v podstatě jen kvásek, mouka, voda, sůl a kmín. Nic jiného.
Dneska už málo průmyslových pekáren peče chleba z kvásku, protože to chce čas. A v dnešní urychlené době není čas skoro na nic, natož na vedení kvasu, čekání na delší vykynutí... Někde jsem četla, že je to škoda, že se od tradiční výroby ustupuje, protože kvašení zajišťuje určitou antibiotickou ochranu (chléb neplesniví) a to i tomu, kdo ho jí.

Na internetu jsem našla "kváskovou mapu" : http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Tam se dá najít nejbližší člověk vašemu bydlišti, který vám věnuje počáteční kvásek. Pak už jen (poměrně jednoduše) udržujete doma a používáte na kynutí. Jsou tam i dobré recepty.

Takže kdyby někdo ze severu Čech měl zájem, kvásek můžu poskytnout, včetně rad co s ním :-)
Případně, pokud by vás to zaujalo tady, taky ráda poradím a pomůžu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 14:00 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
kváskové chleby peču, kváskovou mapu znám a kvásek mám i doma vypěstovaný, mohu potvrdit, že je to paráda... právě mám na něj těsto v pečce (peču každý den) tentokrát cibulový a potom udělám ještě normální, prostě dietkaaa :oops: :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 15:25 
Offline

Registrován: 28 úno 2013 14:59
Příspěvky: 157
Bydliště: Teplice
verca
Tak to jsi dobrá, mě se doma kvásek nepodařilo vypěstovat :-) Ale ten darovaný udržuju naprosto v pohodě. Denně nepeču, tak 2x za týden, prokládáme to i normálním chlebem - máme štěstí, že místní pekárna Pecud peče taky kváskový chleba.
Takže to střídáme, ale kvásek vydrží v lednici v pohodě i 9 dní, vyzkoušeno :-)

A děláš ho celý komplet v pekárně, nebo ho pak vyklepneš a necháváš dokynout v ošatce? Případně pečeš v troubě?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 15:43 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
no mě se povedl až na 6-tý pokus, ale povedl, už ho jen udržuji, krmím, peču a rozdávám :lol: :lol: :lol:
k nám také vozej každý den kváskový chléb, ale doma je doma.....

nepeču celý v pečce.....nechávám tam jenom kynout....potom šup s ním do ošatky a z ošatky na plech :P

tady je pár fotek mých kváskových chlebíků..... :wink:

cibulový, slunečnicový: Obrázek

kulatý: Obrázek

ovál: Obrázek

včerejší (špatně vyfocen): Obrázek

a dnešní, právě vytažený: Obrázek

už tu zase krásně voní :oops: :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 16:02 
Offline

Registrován: 28 úno 2013 14:59
Příspěvky: 157
Bydliště: Teplice
Chlebíky jak malované, krása ! :)

Já pořád nemůžu natrefit na pořádnou ošatku. Tady v krámě mi slíbili, že mi zavolají, jakmile je naskladní, prý se teď všichni zbláznili, pečou chleby a ošatky došly. No a už mi "volají" od 6. ledna, nějak se na mě vykvákli. Takže chleba si vesele kyne v kulatém velkém cedníku v utěrce, někdy vznikne trošku šišoid, ale jde to taky. A chuťově jsou výborné.

A když jsem lenochod, nebo se mi nechce patlat s těstem na vále, nechám to celé udělat pekárnu, včetně upečení. Ale tam už samosebou není ta krásná křupavá kůrčička. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pekárna
PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 16:17 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
jsem doplnila ten dnešní, právě vytažený :lol: :lol: :lol:
já na vále NIC nepatlám....z pečky rovnou do ošatky a z ošatky rovnou vyklopím na plech....těsto je sice řidší, ale pomáhám si nastříhanými a pospojovanými proužky ze silikonu, aby se to na plechu nerozjelo...tvary mohu dělat podle nálady :lol: :lol: :lol:

ovál: Obrázek

kulaté: Obrázek

je to roztříhaná obyč silikonová hranatá poklice...mají ji i v Orionu

jinak ošatky mám objednané z netu - pekarskyraj.cz a používám i normální malý oválný košíček, původně koupen na Velikonoce....dám do něj utěrku, posypu moukou a šup tam s těstem :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení