Právě jsem dopekla
výborné "bulky" - zkouším pokaždé jiný recept a tento zatím vyhrává !! Recept není můj, ale z netu - jak jinak, že
Péřové rohlíky, bulkySuroviny:250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup: Suroviny dáme do pekárny tak jak jdou za sebou a spustíme program
Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, těsto se nelepí a nemusí se moc podsypávat, rozdělíme na 2 části, každou rozválíme do kruhu,rozdělíme na 8 dílů, a každý díl zamotáme od nejširší části k nejužší.
Poté naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla, posypeme mákem, hrubou solí, kmínem nebo sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
- A to bych nebyla já, abych to neděla trochu zjednodušeně... - takže můj postup - po vykynutí těsta (pozor, když dáte, stejně jako já, do pekárny dvojitou várku, bude opět "hrnečku vař", ale nebojte se toho, těsto nikam neuteče, jen nadzvedne víko pekárny)
.... po vykynutí - na silikonový vál, nakrájím na stejné kousky, udělám malé bochánky, na plechu je pomažu vodou se solí, povrch posypu mákem, sezamem nebo dám sýr, prostě jak kdo s čím má rád....a ihned dávám péct na cca 180°C cca 20min.
Jsou opravdu krásně lehké, nadýchané, prostě
péřové