fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Domácí pekárna
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1086
Stránka 3 z 5

Autor:  verca [ 29 led 2012 12:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Právě jsem dopekla výborné "bulky" - zkouším pokaždé jiný recept a tento zatím vyhrává !! Recept není můj, ale z netu - jak jinak, že :wink:

Obrázek

Péřové rohlíky, bulky

Suroviny:
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup:
Suroviny dáme do pekárny tak jak jdou za sebou a spustíme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, těsto se nelepí a nemusí se moc podsypávat, rozdělíme na 2 části, každou rozválíme do kruhu,rozdělíme na 8 dílů, a každý díl zamotáme od nejširší části k nejužší.

Poté naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla, posypeme mákem, hrubou solí, kmínem nebo sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

- A to bych nebyla já, abych to neděla trochu zjednodušeně... :oops:

- takže můj postup - po vykynutí těsta (pozor, když dáte, stejně jako já, do pekárny dvojitou várku, bude opět "hrnečku vař", ale nebojte se toho, těsto nikam neuteče, jen nadzvedne víko pekárny) :lol: :lol: :lol:
.... po vykynutí - na silikonový vál, nakrájím na stejné kousky, udělám malé bochánky, na plechu je pomažu vodou se solí, povrch posypu mákem, sezamem nebo dám sýr, prostě jak kdo s čím má rád....a ihned dávám péct na cca 180°C cca 20min.

Jsou opravdu krásně lehké, nadýchané, prostě péřové :wink:

Autor:  bambulka77 [ 29 led 2012 13:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

vyzeraju naozaj krasne ;) priamo na zozranie! :mrgreen:

Autor:  Mattoni [ 29 led 2012 14:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Citrónová Babeta z DP

150 ml mléka, šťáva ze 2 citrónů (50ml), kůra z citrónu, 100 g měkké Hery, 2 vejce, vanilkový cukr, 170 g cukru, 450 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 lžičky citrónové tresti


Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Dort (či jiný, určený pro pečivo s práškem do pečiva). Po umíchámí opatrně vidličkou pozdvihneme háky a rukou je vytáhneme. Po upečení zkontrolujeme špejlí, jestli je moučník suchý, popř. přidáme 10 min pečení.
Můžeme ho před koncem pečení ještě polít lžící další citrónové šťávy.


Obrázek

Obrázek

Obrázek


Je dobrá... :oops: a opravdu citronová... já jsem ještě použila místo 100g tak 150g hery a výsledek ... výborná... :oops:

Autor:  Mona [ 29 led 2012 14:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Mattonko babetu jsem měla naposledy ve školce :lol: Úplně jsem si vybavila tu chuť :wink:

Autor:  verca [ 29 led 2012 18:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

mattonko tu miluji :oops: :lol: :lol: :lol:

bambulko jsou opravdu výborné, sklidily úspěch doma i u ségry i kamarádky :wink:

Autor:  hrošice [ 30 led 2012 08:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

no vy tady řádíte teda :-))) samé lahůdky :lol: :lol: posílám pochvalu a ,,řád vypečené pekařky,, :lol: :lol: :lol:

Autor:  Mattoni [ 30 led 2012 10:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Holky, ono ta babeta není jak kdysi bývala za našich dětských let, není tolik jemná ale je dobrá.... takovou jako byla kdysi bych si taky dala.... (originál je prostě jen jeden :lol: ) :oops: :lol:

Autor:  hvezdicka04 [ 30 led 2012 12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

jejda Veruškooo! :lol:
Obrázek
moc a moc díky!Seš mooc hodná,určitě vzykouším,jen doufám že to nedopadne stejně jako ty bramborový knedle,na který jsem se tak těšila! :wink: :P :wink:

Autor:  bambulka77 [ 02 úno 2012 19:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Tak toto je moj prvy pokus o domace zemle podla vercinho receptu - diki! ;)
aj ked namiesto pekarne museli stacit len moje rucicky ;) zatial :mrgreen:

Obrázek

Autor:  hvezdicka04 [ 02 úno 2012 20:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Mattonko! :lol:
Obrázek
díky za recept,citronová babeta byla výborná! :wink: :P :wink:

Autor:  verca [ 02 úno 2012 21:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

bambulko no supéérrr, vidíš, že jsi je zvládla :wink:

Autor:  MilcasHonzikem [ 09 úno 2012 14:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

P.S. kdyžuž jsem tady pro ten recept..tak odedneška mají v Lidlu.. pekárnu v akci a jsou na ní moc dobré recenze ..na Domácipekárny.dama.cz :P :P ... a mají aji zrovna akce aji na směsi na chléb z 35,- na 25 mám dojem.. a to huš se vyplatí hi hi hi .. jdu péct houstičky..a v troubě už se dělají škvarkové placky.... :lol: :lol:

Autor:  endiss [ 10 úno 2012 16:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

Ahoj děvčata, neměla by jste některá nějaký jednoduchý recept na chléb, mam problém že se mi zatím žádný domácí chléb nepovedl (když nepočítám směsi na chleba), můj poslední pokus nevykynul a byl slitý, takže nechápu kde byla chyba....

Autor:  verca [ 10 úno 2012 20:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

jaké jsi tam dala droždí? já mám nejraději toto instantní, z toho peču úplně vše, do čeho se dává droždí a vždy se vše povede :arrow: http://www.potravinydomu.cz/produkt/178 ... /index.htm

zkus třeba tyto chleby:

Obyčejný chléb z pekárny

Ingredience:

252 ml mléka
750g hladké mouky
3 lžičky soli
1,5 lžičky sušeného droždí
2 lžíce oleje
1,5 lžičky kmínu
1,5 lžíce octu

Postup přípravy receptu:
Do pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny a pak sypké.
Zapneme pekárnu na klasické pečení. Po upečení vyndáme obyčejný chléb na mřížku a necháme vychladnout.


Cibulový chleba

Ingredience:

250ml vlažné vody
1/2 lžíce octa
500g hladké mouky
1/4 lžíce soli
1/2 lžíce cukru
1ks cibule - nakrájená a osmažená na oleji
10g sušeného droždí

Postup:
Ingredience dáme postupně tak jak jsou napsány. Do mouky uděláme lehce duleček a dáme do jednoho rohu sůl,to samé uděláme s droždím ale dáme jej co nejdál do soli do druhého rohu, aby spolu nezačli reagovat. Vše do pekárny a zapnout na základní program.

Autor:  endiss [ 11 úno 2012 10:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí pekárna

používám taky instantní droždí, dodržuju postup, tak nevím, chybama se člověk učí, budu to zkoušet dál, třeba se mi jednou povede, jinak díky za recepty jdu to prubnout :)

Stránka 3 z 5 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/