fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Domácí pekárna http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1086 |
Stránka 4 z 5 |
Autor: | Mattoni [ 23 čer 2012 16:57 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Máslo z domácí pekárny trošku dražší záležitost, ale domácí cca na 250g másla potřebujeme 4 kelímky smetany ke šlehání nejlépe v akci pekárnu nastavíme na program nudlové těsto přikryjeme alobalem a necháme tak 2x projet program po odstředění másla slejeme vodu a máslo dáme do sítka odkapat |
Autor: | A.nagel [ 23 čer 2012 18:50 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
endiss píše: Ahoj děvčata, neměla by jste některá nějaký jednoduchý recept na chléb, mam problém že se mi zatím žádný domácí chléb nepovedl (když nepočítám směsi na chleba), můj poslední pokus nevykynul a byl slitý, takže nechápu kde byla chyba.... http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937 |
Autor: | oshry [ 02 led 2013 14:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Věrko včera jsem dělala cibulový chleba - výborný - už není, zítra budu dělat zase. Dneska jsem se pustila do sádla, tak uvidíme. Díky za receptíky |
Autor: | saga123 [ 03 led 2013 14:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
no u mě to bylo podovně, takže asi to zní nelogicky,ale já to nechám v té pekárně jen vymíchat a vykynout a pak si ho vyválím a upeču v troubě, to se povede vždycky (naposledy foccacha) Nejsem žádná "kuchňka" , ale pár zkušeností s tím mám. Jedna z nich jsou kvasnice: buď použij čerstvé a nebo takové to s červeným ptákem jo a dávej bacha, když tam sypeš sůl, abys jí nedala do toho droždí a jakou máš pekárnu? s jednou nebo 2 metličkama? |
Autor: | yfka [ 24 led 2013 00:00 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Dnes jsem pekla Cibulový chleba. Přesně podle návodu tady na stránkách a nějak nám nešmakuje. Je dost málo slaný. Celý takový jakoby planý. Škoda. Dost jsem se na něj těšila. Příště zkusím pivní. Yf |
Autor: | zahradnice [ 01 úno 2013 19:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Tak jsem dnes zkusila houstičky podle Verči receptu a fakt dobrý.Krásný nematlavý těstíčko a houstičky jako od pekaře.Díky |
Autor: | verca [ 05 úno 2013 11:03 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
zahradnice jsem ráda, že chutnaly |
Autor: | yfka [ 10 úno 2013 17:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
verča....Péřové rohlíky, bulky.......upečeno 8 rohlíků, z toho 4 se sýrem, 8 bulek, z toho 4 se sezamem a jsou moc dobré. Děkuji za suprový receptík. Yf |
Autor: | Ivet [ 19 úno 2013 09:29 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Dneska budu dělat na zkoušku marmeládu dám vědět. škvarky jsem dělala, ale nic moc :-/ |
Autor: | Jitka.H [ 11 bře 2013 12:31 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Jak tak pročítám forum, zavedlo mě to i sem. Koukám, že pekárny jedou a pečete vlastní chleby. Taky jsem pekařka a já jsem postoupila ještě o kousíček výš, nepeču chleba z kvasnic, ale z klasického žitného pekařského kvásku. Je to trošku jiná práce s tím chlebovým těstem, ale ten chleba pak stojí za to. V tom chlebu je v podstatě jen kvásek, mouka, voda, sůl a kmín. Nic jiného. Dneska už málo průmyslových pekáren peče chleba z kvásku, protože to chce čas. A v dnešní urychlené době není čas skoro na nic, natož na vedení kvasu, čekání na delší vykynutí... Někde jsem četla, že je to škoda, že se od tradiční výroby ustupuje, protože kvašení zajišťuje určitou antibiotickou ochranu (chléb neplesniví) a to i tomu, kdo ho jí. Na internetu jsem našla "kváskovou mapu" : http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html Tam se dá najít nejbližší člověk vašemu bydlišti, který vám věnuje počáteční kvásek. Pak už jen (poměrně jednoduše) udržujete doma a používáte na kynutí. Jsou tam i dobré recepty. Takže kdyby někdo ze severu Čech měl zájem, kvásek můžu poskytnout, včetně rad co s ním Případně, pokud by vás to zaujalo tady, taky ráda poradím a pomůžu. |
Autor: | verca [ 11 bře 2013 14:00 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
kváskové chleby peču, kváskovou mapu znám a kvásek mám i doma vypěstovaný, mohu potvrdit, že je to paráda... právě mám na něj těsto v pečce (peču každý den) tentokrát cibulový a potom udělám ještě normální, prostě dietkaaa |
Autor: | Jitka.H [ 11 bře 2013 15:25 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
verca Tak to jsi dobrá, mě se doma kvásek nepodařilo vypěstovat Ale ten darovaný udržuju naprosto v pohodě. Denně nepeču, tak 2x za týden, prokládáme to i normálním chlebem - máme štěstí, že místní pekárna Pecud peče taky kváskový chleba. Takže to střídáme, ale kvásek vydrží v lednici v pohodě i 9 dní, vyzkoušeno A děláš ho celý komplet v pekárně, nebo ho pak vyklepneš a necháváš dokynout v ošatce? Případně pečeš v troubě? |
Autor: | Jitka.H [ 11 bře 2013 16:02 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí pekárna |
Chlebíky jak malované, krása ! Já pořád nemůžu natrefit na pořádnou ošatku. Tady v krámě mi slíbili, že mi zavolají, jakmile je naskladní, prý se teď všichni zbláznili, pečou chleby a ošatky došly. No a už mi "volají" od 6. ledna, nějak se na mě vykvákli. Takže chleba si vesele kyne v kulatém velkém cedníku v utěrce, někdy vznikne trošku šišoid, ale jde to taky. A chuťově jsou výborné. A když jsem lenochod, nebo se mi nechce patlat s těstem na vále, nechám to celé udělat pekárnu, včetně upečení. Ale tam už samosebou není ta krásná křupavá kůrčička. |
Stránka 4 z 5 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |