fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 črc 2018 05:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zavařeniny
PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 13:01 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
KOMPOTY

Jahody

- na 1 L sklenici = 4 lžíce cukru na dno a 4 lžíce cukru navrch
- zavařujeme asi 10 min


Třešně

- na 1 L vody = 30 dkg cukru
- zavařujeme 15-20 min


Višně

- na 1 L vody = 50 dkg cukru
- zavařujeme 10-15 min


Rybíz

- na 1 L sklenici = 5 lžic cukru na dno
5 lžic cukru navrch
- zavařujeme 10 min


Angrešt

- na 1 L vody = 50 dkg cukru
- zavařujeme 10 min

Meruňky

- na 1 L vody = 40 dkg cukru
- zavařujeme 10-15 min


Švestky

- na 1 L vody = asi 30 dkg cukru
- zavařujeme 10-15 min


Broskve

- na 1 L vody = 40 dkg cukru
- zavařujeme 10-15 min


Hrušky

- na 1 L vody = 25 dkg cukru
- zavařujeme 15-20 min
- když je loupeme, dáváváme do vody s octem, aby nezhnědly!!


Hr. víno

- na 1 L vody = 40 dkg cukru
- zavařujeme 10-15 min


Jablka strouhaná

- nastrouhaná jablka dáme do sklenic a zavařujeme 15-20 min


ZAVAŘENINY S UMĚLÝM SLADIDLEM

- na 1 L vody:
třešně = 3-4 tablety
meruňky = 7-8 tablet
hrušky = 3-4 tablety
broskve = 5-6 tablet
ringle = 7-8 tablet
rybíz = 7-8 tablet
angrešt = 7-8 tablet
švestky = 3-4 tablety
jablka = 5-6 tablet

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařeniny
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 12:25 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
Meruňkový nebo broskvový džem


- polotvrdé ovoce umyjeme, vyloupeme pecky a zasypeme cukrem ( na 1 kg = 70 dkg cukru )
- druhý den povaříme 15-20 min, horké lijeme do sklenic, uzavřeme , otočíme víčkama dolů a necháme vychladnout


Marmelády

- z ovoce ( bez slupek, zrnek a pecek ) a z cukru = ( na 1 kg – 30-50 dkg cukru )
- ovoce rozvaříme a propasírujeme
- přidáme cukr a povaříme 15-20 min
- uvařené lijeme do teplých sklenic, otočíme víčkama dolů a necháme vychladnout

Povidla

- vaříme z vyloupaného, přezrálého ovoce a bez cukru
( černé třešně, švestky, jablka .....)
- povidla se musí dlouho vařit, mícháme, aby se nespálily
- plníme sklenice, otočíme víčkama dolů a necháme vychladnout

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařeniny
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 15:13 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
BABIČČIN PEČENÝ ČAJ

Obrázek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ovoce - já použila hrušky, jablka a švestky, může být cokoliv - já přidala i rozinky (předem namočené v horké vodě - jako do štrůdlu), 450g cukru krystalu, 2dcl rumu - nemusí být, šťáva z jednoho citronu, lžička skořice, 3 celé hřebíčky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce nakrájíme na kousky - i se slupkou, ve větší misce smícháme ovoce, cukr, přidáme rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším epkáči na 220 stupňů, na cca 45min.Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte, čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte. Po upečení, ještě horké dáváme do skelniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru na víčko.

Podáváme tak, že dohrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj krásně provoní prostor a dýchá z něj atmosféra Vánoc.

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení