fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Nápoje, likéry.... http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1088 |
Stránka 2 z 3 |
Autor: | Dada73 [ 05 pro 2011 13:13 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje |
Věrčo ty mi děláš chutě. Jahody ty já fakt můžu. To si asi udělám na Vánoce a ať si kluci připraví Štědrý den sami. |
Autor: | verca [ 05 pro 2011 13:25 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Dadi jojo, bylo období, kdy jsme Polara vyráběly se ségrou na husto (mj tohle je recept podle nás - takže náš patent ) - teda i bumbaly.... ale už jsme z toho nějak vyrostly |
Autor: | Scalla [ 05 pro 2011 14:07 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
VÁNOČNÍ PITÍ Roky jsem dělávala vaječný koňak, ale pak jsem začala vyrábět vařené Salko s rumem. Pak jsem došla k následujícímu receptu, který už je teď rodinnou tradicí: 1 Salko uvařené v plechovce do karamelu 1 plechovka kondenzovaného mléka 1 láhev vodky Umixovat v mixéru. |
Autor: | verca [ 05 pro 2011 14:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
PUNČ NA ZAHŘÁTÍ: 1 dl červeného vína, 1 dl čaje, 4 lžíce rumu, 4 lžíce citronového sirupu, 1 lžíce citronové šťávy, kousek skořice. V hrnečku svaříme víno se skořicí, přidáme citronový sirup, uvařený čaj. Přivedeme do varu, pak odstavíme a vmícháme citronovou šťávu. Horkou tekutinu nalijeme do zahřátých sklenic, dolijeme rumem. VÁNOČNÍ BOWLE: 3 pomeranče, 1 citron, 50 g rozinek, 200 g moučkového cukru, 1 litr bílého vína, 2 dl likéru Curacaa. Do velkého džbánu dáme na kolečka nakrájené oloupané pomeranče a citron. Přidáme rozinky, cukr, kůru z pomerančů a citronu. Zalijeme 1/2 litrem bílého vína a likérem. Přiklopíme a uložíme na 2 hodiny do chladna. Dolijeme zbytkem vína, poctivě rozmícháme, až se cukr rozpustí a necháme chladit. Těsně před podáváním zalijeme ještě 1 litrem bílého vína a láhví sodovky. NOVOROČNÍ PUNČ: 3/4 litru slabého čaje, 3 pomeranče, 1 citron, 200 g pískového cukru, 2 hřebíčky, kousek celé skořice, 1/2 litru červeného přírodního vína, 2 dl rumu. Do hrnce nalijeme čaj, přidáme cukr, šťávu z citronu, z pomerančů a strouhanou kůru z 1/2 citronu, skořici, hřebíček a 5 minut povaříme. Přecedíme, přilijeme víno a zahřejeme až k varu, odstavíme. Dolijeme rumem a naléváme do nahřátých sklenic. POMERANČOVÝ PUNČ: 5 dl pomerančové šťávy, 5 dl vody, 2 dl rumu (lepší je koňak), celá skořice, hřebíček. Do zahřátých sklenic nalijeme alkohol a zalijeme vodou svařenou s kořením. Dolijeme pomerančovou šťávou. VÁNOČNÍ PUNČ Z BÍLÉHO VÍNA: Jeden litr bílého vína, 250 g cukru, šťáva z 1 citronu, kousek celé skořice, 3-4 hřebíčky, 1 dl šumivého vína. Do vína přidáme cukr a necháme svařit. Když se začne tvořit pěna, přidáme kousky umyté citronové kůry, skořici, hřebíčky a necháme vřít. Přecedíme, přilijeme šumivé víno. SILVESTROVSKÉ CINZÁNO: 1 a 3/4 litru bílého vína, 2 dl vodky, 750 g krystalového cukru, 2 pomeranče, 2 citrony. Do vína nasypeme cukr, na kolečka nakrájené dobře omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny vyluhovat. Pak přecedíme přes plátýnko, dolijeme vodkou a necháme vychladit. VAJEČNÝ KOŇAK Z LEDOVEK: 3 sáčky bonbonů „Ledovky“, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, rum podle chuti. V troše vody Ledovky rozvaříme, přidáme slazené kondenzované mléko a dobře rozmícháme. Přilijeme rum, společně prohřejeme. Dobře rozmíchaný koňak nalijeme do láhve a necháme vychladit. SILVESTROVSKÝ KÁVOVÝ PUNČ: 1/4 litru silné černé kávy, 2 lžičky cukru, hvězdička badyánu, kousek celé skořice, pomerančová kůra, 1 dl brandy. Do uvařené kávy dáme cukr, koření a pomerančovou kůru. Zahřejeme k bodu varu a krátce povaříme. Vyjmeme koření, dolijeme alkoholema rozdělíme do sklenic. VÁNOČNÍ PUNČ: 1/4 l silného čaje, 1/4 l červeného vína, 1 dl rumu, 50 g rozinek, plátky citronu, celá skořice, cukr. Rozinky zalijeme rumem, necháme několik hodin uležet. Čaj s vínem, plátky citronu a skořicí zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit). Do sklenic rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a osladíme podle chuti. PUNČ: Svaříme 0,5 l červeného vína, 0,5 l pomer. džusu, 4 hvězdičky badyánu, 2-3 celé skořice, cukr. Doplníme 1 čerstvým, dobře omytým, na plátky nakrájeným pomerančem PUNČ Z ČERVENÉHO VÍNA: Do sklenice dáme 1 lžičku medu. 2 dl červ. vína svaříme s hřebíčkem a celou skořicí a nalijeme do sklenice. Vložíme plátek citronu a přilijeme 2 dl rumu. |
Autor: | bobule [ 05 pro 2011 21:06 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
BAILEYS 2 kondenzovaná slazená mléka 0,5 whisky nebo rumu ale musí to být BOŽKOV žádnej jinej není tak výbornej 0,5 l mléka 1 sáček pudinku s mandlovou příchutí plechovky vaříme ponořené cca 2 hodiny, vyjmeme a necháme vychládnout ... podle návodu na obale uvaříme pudink, který taky necháme vychládnou třeba ve vodní lázni a mícháme, aby se nám neutvořil škraloup... obsah plechovek dáme do mixéru, přidáme pudink a šleháme a postupně přiléváme rum či whisky a ochutnáváme... ředíme rumem či whisky dle potřeby ... odneseme na vzdálené misto ... nejlépe do sklepa a necháme rozležet ... čím déle tím lépe ... já si pro jistotu nechávám jednu lahvinku jako vzorek při ruce ... BALZAK (vozembouch) 1 dcl vodky 1dcl griotky 1dcl pomerančovýho džusu citron, led ... naprosto dokonalá záležitost ... |
Autor: | Mona [ 05 pro 2011 21:08 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Bobulko, tak to jsem dřív dělávala v hektolitrech, ale ani litr nevydržel do Vánoc |
Autor: | bobule [ 05 pro 2011 21:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Mončo já ho měla vždy při ruce a pocucávala kdykoliv byla příležitost ... je to recept od Petra Novotnýho a už ho taky dělám leta a vždycky je toho málo ... |
Autor: | bobule [ 05 pro 2011 21:15 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
SORBET Z KIWI 6 ks kiwi 15 dkg cukru krupice šťáva z 1 citronu 1/4l bílého vína Kiwi se oloupe a propasíruje sítem ... takto získaná dužina se promíchá s uvedenými přísadami a nechá se lehce zmrazit... plní se do sklenic a zdobí se jahodou ... |
Autor: | Olinka [ 05 pro 2011 21:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Dievcata ja odporucam do vianocneho puncu pridat trochu Becherovky, bez toho to neni ono. recept: Becherovka 50 ml Víno červené 1 dl 1 PL medu Citronová štava 25 ml Voda 50 ml škorica celá 1 ks alebo este jeden tip: http://www.sladkydarcek.sk/sladky-darce ... arlovarsky |
Autor: | Mona [ 05 pro 2011 21:54 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Ještěže jsem na tekuté to je chlívek přímo pro mě A kdybyste nevěděly co mi dát k Vánocům... http://www.bertagnolli.cz/category.php?id_category=26 |
Autor: | bobule [ 05 pro 2011 22:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Mona jůůůů naše BOMBARDÍNO!!! JESTLI SE MŮŽU VETŘÍT, TAK JÁ MÁM STEJNÉ PŘÁNÍ A PROSILA BYCH ROVNOU TEN KANYSTŘÍK |
Autor: | jane-jane [ 05 pro 2011 22:42 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
a prej se vyplatěj jen tyhle barelky http://www.bertagnolli.cz/product.php?id_product=23 |
Autor: | bobule [ 05 pro 2011 22:47 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
To dáme!!! |
Autor: | alecram36 [ 12 pro 2011 09:28 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje, likéry.... |
Domácí pečený čaj Na 1 dávku (celkem asi 20 hrnků čaje) potřebujete: 500 g ovoce podle vaší chuti, čerstvé nebo mražené, je to jedno! Použít můžete třeba jablka, hrušky, maliny, jahody, ostružiny, mango, pomeranče… Fantazii se meze opravdu nekladou. Na 500 g ovoce (ideálně několika druhů) potřebujete ještě 600 g pískového cukru, 1/2 citronu, 1 lžičku skořice, 3–4 hřebíčky a hvězdičku nalámaného badyánu Postup: Ovoce nakrájejte na malé kousky a smíchejte s cukrem, citronem a kořením. Množství cukru a citronu berte trochu s rezervou, sladké měkké hrušky nepotřebují tolik cukru, jako kyselé pomeranče. Promíchanou směs vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů (horkovzdušnou v tomto případě doporučujeme spíš nepoužívat) a pečte asi 30–40 minut, až všechno ovoce pustí šťávu. Takto připravenou směs naskládejte do menších zavařovacích skleniček, zavřete osušeným a nemastným víčkem a otočte na 20 minut dnem nahoru – čaj tak jednoduše zakonzervujete. Při přípravě konkrétního nápoje pak stačí kdykoli otevřít sklenku, do hrníčku si dát asi 3 lžičky a zalít horkou vodou! Otevřené skleničky uchovávejte v lednici. Je to fakt výborný a občas si do něj přidám rumíček nebo slivovičku!!!! |
Autor: | neladurisova [ 13 dub 2015 14:41 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nápoje |
verca píše: Žraločí nápoj - led, vodka, currasso – modré, teqilla, pomer. džus = vše smíchat a podávat Baileys 2 slazená mléka ( Salko) 0,5 L whisky ( rumu ) 0,5 L mléka 1 mandlový puding - zavřené plechovky se Salkem vložíme do hrnce s vodou tak, aby byly scela potopené a vaříme asi 1-1 ½ h . Necháme vychladnout - puding uvaříme podle návodu – nesladíme ho!! a necháme vychladnout - obsah plechovek dáme do robotu, přidáme puding a šleháme, přičemž postupně přiléváme whisky ( rum ) - nejlépe chutná po 4 měsících uloženého v chladu!!! - do robotu dáváme po 1 Salku a zbytek po poloviční dávce, jinak to přeteče!!!! Baileys ( k rychlé spotřebě) 1 Salko- vařit potopené 1 – 1 ½ h, vychladit, smíchat v robotu se šlehačkou a whisky ( rumem ) - vychladit a podávat To zní velice zajímavě. |
Stránka 2 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |