fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza....
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1089
Stránka 1 z 3

Autor:  Vanda [ 28 bře 2010 20:59 ]
Předmět příspěvku:  Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza....

Tady je recept na dobrý chleba - je z celozrnné žitné mouky a moc dobrý. Nemám pekárnu, tak si ty ingredience do ní dávejte jak je třeba.

Žitný chléb se semínky
------------------------------

250 g celozrnné žitné mouky
200 g hladké pšeničné (případně špaldové nebo obě)
sáček droždí na 450 g mouky nebo 1 kostička čerstvého
1 lžička cukru
1 - 2 lžičky soli (jak kdo solí)
1 lžíce octa
400 ml vody
1 lžička drceného kmínu
hrstka dýňových semínek
hrstka slunečnicových semínek
hrstka lněného semínka
hrstka sezamových semínek
Zadělané těsto (není tak husté, že by se dalo zpracovat rukama) necháme vykynout asi 1 - 1 1/2 h, vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet, znovu necháme asi 1/2 hod, potřeme vodou a pak pečeme prvních 5 min na 230 - 250 °C, snížíme na 150°C a po 35 - 40 min by mělo být hotovo.
Nemusíte tam dávat všechna ta semínka, jen jak kdo rád, dělám jej takhle a vydrží dlouho vláčný , tak zkuste. Je to takový hutnější chleba, žádné nadýchané nic.

Autor:  Milca-berca [ 14 kvě 2011 09:46 ]
Předmět příspěvku: 

děkuji holčiny... k večeru se do toho dám...snad se povede.... :P :P :P pak hodim foto... :lol: :lol: :lol:



A JEŠTĚ PROSÍM... POKUD DĚLÁTE LANGOŠE--- JAK??..... TĚHU CHUTĚ JSOU MRCHAAA

Autor:  bestickova [ 14 kvě 2011 09:59 ]
Předmět příspěvku: 

Milčo,já je dělám takhle:
1kg hladké mouky
1 vejce
1/4l mléka
1lžička soli
lžička cukru
7,5dkg droždí
bílý jogurt 250g
všechno zadělám dohromady v pekárně,můžeš ručně,bez kynutí kvásku,dám do lednice přikryté pokličkou,at těsto neosychá,vykynout do druhého dne a pak je smažím a dělám bud na sladko,nebo na slano

Autor:  verca [ 14 kvě 2011 10:53 ]
Předmět příspěvku: 

Langoše, pizza

500g hl. mouky
10g soli (2 lžičky)
35g oleje (5lžic)
250g vody
1 lžička instantního droždí

zadělávám také v dom. pekárně a hned po vykynutí dělám :wink:

Anebo si kup už polotovar - jenom smícháš s vodou

Autor:  Milca-berca [ 14 kvě 2011 13:07 ]
Předmět příspěvku: 

Jste zaltíčka..... díky..jenže... langoš chcu dělat za

1) k večeři.... tudíže nemohu nechat do zítra v lednici :lol:

a za

2) jsem si koupila klasické droždí v kostičce,sušené nemám ehm. :lol:

TOŽ TED BABY RADTE NOOOOOOOOOO - pomoooccc

A PROPO BUDU JE DĚLAT SNAD PODRUHÉ V ŽIVOTĚ A KDYSI TO BYLO SNAD PŘED 15LETY...TY SE ASIK NEVÁLEJÍ, JENOM POVYTAHUJÍ,ŽE???

Autor:  Sibyla [ 14 kvě 2011 13:22 ]
Předmět příspěvku: 

Vyber si ;)
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=0

Autor:  bobule [ 14 kvě 2011 13:37 ]
Předmět příspěvku: 

Milčo

tady máš taky pár dobrejch receptů :wink:

http://www.mamincinyrecepty.cz/najit_re ... =lango%9Ae

mě dělá langoše maminka :oops:

Autor:  verca [ 14 kvě 2011 14:32 ]
Předmět příspěvku: 

Milčo pokud máš normál droždí, tak udělej klasický kvásek a dej ho místo instantního, není nic jednodušší :wink:

Jinak já je nevytahuji, ale válím, pak potřu olejem s česnekem a sypu sýrem + klukům kečup :wink:

Autor:  Milca-berca [ 14 kvě 2011 15:35 ]
Předmět příspěvku: 

OOOOOOOOOOOOO Díky kuchařinky moje.....huš abych je měla v puse..mňam :lol: :lol: :lol: teda ty langoše ,žee :oops:



A hrk hrk už je v lednici..jen v tom mám takové maličkaté hrudky mne přijde....ale to na chuti nic neměni..vypadá to dobře..huš se těším na tu chut.... :oops: :P :oops:


Ještě jednou dík holčinyyyyyyyyy :P :P :P


P.S. bych chtěla takovou maminku půjčit na udělání langošu Bobul :wink: :wink:

Autor:  bobule [ 14 kvě 2011 17:04 ]
Předmět příspěvku: 

Milčo
jí to vyřídím :lol: :lol:

Autor:  jane-jane [ 19 srp 2011 07:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Scalla....ahojky...jj - listové je vděčné!! Já často dělávám právě z listového slaný štrůdl, aneb boj za lednici prostou od zbytků zeleniny, sýrů a uzeniny :lol: :lol: :lol:

Autor:  qwys [ 19 srp 2011 08:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Listove testo teda taky muzu :)
Ale strudl doma delam z testa z 1 tvarohu, Hery a 300 g mouky (ma byt hladka, ja do vseho ale cpu polohrubou). Uz jsem na to nejak zvykla, je to pro mne jednodussi :x zvlast proto, ze listovy si nevzpomenu koupit.

Autor:  bestickova [ 19 srp 2011 08:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Já si kupuju listové těsto ve velkém v makru,takže ho doma mám vždycky..Když přijde nečekaná návštěva je za pár minut vždycky něco napečeno,stačí těsto potřít rozpuštěným máslem,posypat cukrem se skořicí,zamotat,nakrálet na plátky a jsou skořicové šneky hned hotové..

Autor:  Scalla [ 19 srp 2011 08:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

j-j ano, v boj za čistší lednici je dobré začít pořízením listového těsta :mrgreen: Taky třeba udělám čtverečky a zaroluju do nich párečky, které by zítra (v horším případě včera) prošly... :wink: Na ten tvarohový koláč ovšem vzpomínají spolužáci, jezdili za mnou vloni, když jsme se učili na státnice a já ho vždycky upekla - tak vždycky říkají, že se těší, že příští rok bude zas :wink: 8) :mrgreen: Jasně, že bude :wink:
qwys já si nevzpomenu koupit prakticky nic. Občas si napíšu lístek, ale pak ho zapomenu doma nebo ztratím. Proto nakupuju zásadně tím stylem, že procházím všechny regály v naději, že si vzpomenu, že právě to, na co mi padl zrak, mi doma chybí.... No a občas při tom trefím na listové těsto :mrgreen: :mrgreen:

Autor:  martina [ 19 srp 2011 08:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

i já přidám typ na využití listového těsta - na slano:

šneci
listové těsto rozválím, potřu kečupem, posypu oregánem, a (jak vyklízí jj lednici od zbytků, tak to je přesně ono :lol: ), plátky šunky a sýra, zamotám na pevno, nakrájím na cca 1 cm kousky, dám na pečíčí papír, potřu vejcem a dám péct a šneci jsou mňam - je to rychlé občerstvení

závin se zelím
na pánvičce si rozpustím trošku slaniny, na to cibulku a zelí, kmín atd., jak má kdo rád, nechám vychladnout, mezitím si rozválím listové těsto, dám na něj ještě pár plátku slaniny, na to směs zelí, zavinu jako klasický štrúdl, potřu vejcem a peču - výborné jak teplé, tak i studené......................

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/