fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza.... http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1089 |
Stránka 1 z 3 |
Autor: | Vanda [ 28 bře 2010 20:59 ] |
Předmět příspěvku: | Slané pečení, slané štrůdly, langoše, pizza.... |
Tady je recept na dobrý chleba - je z celozrnné žitné mouky a moc dobrý. Nemám pekárnu, tak si ty ingredience do ní dávejte jak je třeba. Žitný chléb se semínky ------------------------------ 250 g celozrnné žitné mouky 200 g hladké pšeničné (případně špaldové nebo obě) sáček droždí na 450 g mouky nebo 1 kostička čerstvého 1 lžička cukru 1 - 2 lžičky soli (jak kdo solí) 1 lžíce octa 400 ml vody 1 lžička drceného kmínu hrstka dýňových semínek hrstka slunečnicových semínek hrstka lněného semínka hrstka sezamových semínek Zadělané těsto (není tak husté, že by se dalo zpracovat rukama) necháme vykynout asi 1 - 1 1/2 h, vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet, znovu necháme asi 1/2 hod, potřeme vodou a pak pečeme prvních 5 min na 230 - 250 °C, snížíme na 150°C a po 35 - 40 min by mělo být hotovo. Nemusíte tam dávat všechna ta semínka, jen jak kdo rád, dělám jej takhle a vydrží dlouho vláčný , tak zkuste. Je to takový hutnější chleba, žádné nadýchané nic. |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 09:46 ] |
Předmět příspěvku: | |
děkuji holčiny... k večeru se do toho dám...snad se povede.... pak hodim foto... A JEŠTĚ PROSÍM... POKUD DĚLÁTE LANGOŠE--- JAK??..... TĚHU CHUTĚ JSOU MRCHAAA |
Autor: | bestickova [ 14 kvě 2011 09:59 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo,já je dělám takhle: 1kg hladké mouky 1 vejce 1/4l mléka 1lžička soli lžička cukru 7,5dkg droždí bílý jogurt 250g všechno zadělám dohromady v pekárně,můžeš ručně,bez kynutí kvásku,dám do lednice přikryté pokličkou,at těsto neosychá,vykynout do druhého dne a pak je smažím a dělám bud na sladko,nebo na slano |
Autor: | verca [ 14 kvě 2011 10:53 ] |
Předmět příspěvku: | |
Langoše, pizza 500g hl. mouky 10g soli (2 lžičky) 35g oleje (5lžic) 250g vody 1 lžička instantního droždí zadělávám také v dom. pekárně a hned po vykynutí dělám Anebo si kup už polotovar - jenom smícháš s vodou |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 13:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jste zaltíčka..... díky..jenže... langoš chcu dělat za 1) k večeři.... tudíže nemohu nechat do zítra v lednici a za 2) jsem si koupila klasické droždí v kostičce,sušené nemám ehm. TOŽ TED BABY RADTE NOOOOOOOOOO - pomoooccc A PROPO BUDU JE DĚLAT SNAD PODRUHÉ V ŽIVOTĚ A KDYSI TO BYLO SNAD PŘED 15LETY...TY SE ASIK NEVÁLEJÍ, JENOM POVYTAHUJÍ,ŽE??? |
Autor: | Sibyla [ 14 kvě 2011 13:22 ] |
Předmět příspěvku: | |
Vyber si http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=0 |
Autor: | bobule [ 14 kvě 2011 13:37 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo tady máš taky pár dobrejch receptů http://www.mamincinyrecepty.cz/najit_re ... =lango%9Ae mě dělá langoše maminka |
Autor: | verca [ 14 kvě 2011 14:32 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo pokud máš normál droždí, tak udělej klasický kvásek a dej ho místo instantního, není nic jednodušší Jinak já je nevytahuji, ale válím, pak potřu olejem s česnekem a sypu sýrem + klukům kečup |
Autor: | Milca-berca [ 14 kvě 2011 15:35 ] |
Předmět příspěvku: | |
OOOOOOOOOOOOO Díky kuchařinky moje.....huš abych je měla v puse..mňam teda ty langoše ,žee A hrk hrk už je v lednici..jen v tom mám takové maličkaté hrudky mne přijde....ale to na chuti nic neměni..vypadá to dobře..huš se těším na tu chut.... Ještě jednou dík holčinyyyyyyyyy P.S. bych chtěla takovou maminku půjčit na udělání langošu Bobul |
Autor: | bobule [ 14 kvě 2011 17:04 ] |
Předmět příspěvku: | |
Milčo jí to vyřídím |
Autor: | jane-jane [ 19 srp 2011 07:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Scalla....ahojky...jj - listové je vděčné!! Já často dělávám právě z listového slaný štrůdl, aneb boj za lednici prostou od zbytků zeleniny, sýrů a uzeniny |
Autor: | qwys [ 19 srp 2011 08:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Listove testo teda taky muzu Ale strudl doma delam z testa z 1 tvarohu, Hery a 300 g mouky (ma byt hladka, ja do vseho ale cpu polohrubou). Uz jsem na to nejak zvykla, je to pro mne jednodussi zvlast proto, ze listovy si nevzpomenu koupit. |
Autor: | bestickova [ 19 srp 2011 08:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Já si kupuju listové těsto ve velkém v makru,takže ho doma mám vždycky..Když přijde nečekaná návštěva je za pár minut vždycky něco napečeno,stačí těsto potřít rozpuštěným máslem,posypat cukrem se skořicí,zamotat,nakrálet na plátky a jsou skořicové šneky hned hotové.. |
Autor: | Scalla [ 19 srp 2011 08:27 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
j-j ano, v boj za čistší lednici je dobré začít pořízením listového těsta Taky třeba udělám čtverečky a zaroluju do nich párečky, které by zítra (v horším případě včera) prošly... Na ten tvarohový koláč ovšem vzpomínají spolužáci, jezdili za mnou vloni, když jsme se učili na státnice a já ho vždycky upekla - tak vždycky říkají, že se těší, že příští rok bude zas Jasně, že bude qwys já si nevzpomenu koupit prakticky nic. Občas si napíšu lístek, ale pak ho zapomenu doma nebo ztratím. Proto nakupuju zásadně tím stylem, že procházím všechny regály v naději, že si vzpomenu, že právě to, na co mi padl zrak, mi doma chybí.... No a občas při tom trefím na listové těsto |
Autor: | martina [ 19 srp 2011 08:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
i já přidám typ na využití listového těsta - na slano: šneci listové těsto rozválím, potřu kečupem, posypu oregánem, a (jak vyklízí jj lednici od zbytků, tak to je přesně ono ), plátky šunky a sýra, zamotám na pevno, nakrájím na cca 1 cm kousky, dám na pečíčí papír, potřu vejcem a dám péct a šneci jsou mňam - je to rychlé občerstvení závin se zelím na pánvičce si rozpustím trošku slaniny, na to cibulku a zelí, kmín atd., jak má kdo rád, nechám vychladnout, mezitím si rozválím listové těsto, dám na něj ještě pár plátku slaniny, na to směs zelí, zavinu jako klasický štrúdl, potřu vejcem a peču - výborné jak teplé, tak i studené...................... |
Stránka 1 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |