fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Vánoční + velikonoční pečení http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1090 |
Stránka 1 z 11 |
Autor: | bobule [ 01 pro 2010 17:02 ] |
Předmět příspěvku: | |
HALOOOOO ŽENSKÝÝÝÝ NĚJAKÝ SPEŠL VÝBORNÝ JEDNODUCHÝ RECEPTY NA VÁNOČNÍ CUKROVÍ PEČENÝ I NEPEČENÝ SEM S NIMAAAAAAA...... jak se říká jiný kraj jiný mrav, tak hoďte do placu vaše poklady a tady jeden odemne ... nedám na něj dopustit OŘECHOVÁ SRDÍČKA 30 dkg rozinek 70 dkg vlaškých ořechů 40 dkg cukru moučka (dávám jen 20 dkg) 2 celá vejce Náplň: jakákoliv marmeláda dle chuti ... vyniká tam pikantní směs. Já míchám rybízovou s jahodovou Rozinky umeleme na masovém strojku, ořechy taktéž nameleme a všechny ingredience zpracujeme v hmotu, kterou vyválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme požadované tvary (srdíčka) a pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 160 stupních dokud nezačnou lehounce zlátnout. Jde to rychle je třeba to hlídat! Po upečení promažeme pikantní marmeládou a slepujeme k sobě. Povrch zdobíme dle vlastní fantazie ... já pouze cákám čokoškou |
Autor: | bestickova [ 01 pro 2010 18:06 ] |
Předmět příspěvku: | |
u nás třeba milujeme kokosky..tak jeden strašně jednoduchý recept a hlavně,jsou hned měkké a opravdu žravé!! 1 CELÉ vejce 10dkg kokosu 10dkg moučkového cukru všechno smíchámě dohromady a uděláme hrudky,které se pečou ve vyhřété troubě,pěkně pomalu do zrůžovění..Jasně,že jich doma dělám více než jen z jedné dávky,takže si pokaždé přizpůsobím množství..pokud je těsto řidčí a nedrží tvar,přidám mletý kokos.. |
Autor: | Malvi [ 03 pro 2010 13:14 ] |
Předmět příspěvku: | |
Tak já taky napíšu naši velejednoduchou vánoční hitovku. Mandlové chrupinky 10 dkg hl. mouky 10 dkg cukru 4 bílky 15 dkg neloupaných mandlí Vše se jenom smíchá a upeče ve vymazaném a strouhankou vysypaném srnčím hřbetu do růžova. Až to vychladne, nakrájím na elektrickém kráječi na co nejtenší plátečky a ještě to dám dosušit do trouby rozložené na plechu opět do růžova. Je z toho vynikající, delikatesní mandlový netučný suchárek a ze 2 srnčích hřbetů je toho potom plná krabice od bot. |
Autor: | ALENA [ 03 pro 2010 13:52 ] |
Předmět příspěvku: | |
Malvi to vypadá dost zajímavě, hlavně to množství a určitě je to i moc dobré |
Autor: | Vladimíra Bárová [ 03 pro 2010 19:21 ] |
Předmět příspěvku: | |
Tak tyhle suchárky znám 3 roky a nic jiného není tak dobrého, já tam dávám různé oříšky, je to pestřejší, možná i lepší,mňam |
Autor: | Sibyla [ 03 pro 2010 21:12 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jo, suchárky jsou mí favorité A ještě piškoty s banánem v čokoládě a šohajky z ledových kaštanů. A na opilýho františka nesmím zapomenout. Šohajky 17 dkg cukru 8 dkg ml.ořechů 1/4dcl rumu 1/4dcl mléka Povaří se ve vodní lázni asi 5 minut. Do teplého dáme 1/3 100% tuku. čokoláda: 7 balíčků ledových kaštanů, 1/3 100% tuku. Rozpustit ve vodní lázni Do malého košíčku dáme lžičku čokolády, na to lžičku ořechové nádivky a nahoru opět lžičku čokolády. Ozdobíme půlkou ořechu (mandlí nebo čímkoli) Já tu první čokoládu nechám ztuhnout, protože jinak se nádivka propadne až na dno. Košíčky používám malinké tak 2 cm průměr. |
Autor: | bobule [ 03 pro 2010 21:24 ] |
Předmět příspěvku: | |
Sibyl taky je dělám jen malinko jinak ... já nemusím čokošku, ale zbytek familie by se po tom utloukl Jo holky a když tak děsně milujete tu sušinu, tak tady ještě jeden receptík rychlej jednoduchej .... VAFLE - 1 DÁVKA NA PLECH 10 dkg hladké mouky 10 dkg cukru moučka 3 celá vejce 1 balíček rozinek 1 balíček lískových ořechů – trochu rozsekat Vše smíchat a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme pozvolna cca na 150 stupních. Ještě teplé krájíme na proužky a necháme "doschnout" Výborné k vínu na silvestra padne vždycky celá krabice |
Autor: | Terča [ 04 pro 2010 10:29 ] |
Předmět příspěvku: | |
Sibylo, já mám slabost pro Kaštany už od malinka, tak to zkusím |
Autor: | Vladimíra Bárová [ 04 pro 2010 21:28 ] |
Předmět příspěvku: | |
Díky Bobulko, takže doufám, že se ti budou líbit |
Autor: | bobule [ 04 pro 2010 21:37 ] |
Předmět příspěvku: | |
Vlaďko dobrýýýýýý já raděj nezdobím ... to by bylo jak od malýho děcka |
Autor: | Vladimíra Bárová [ 04 pro 2010 21:49 ] |
Předmět příspěvku: | |
já nejsem taky žádný umělec, ale pro domácí spotřebu to nejspíš stačí, musí stačit |
Autor: | ALENA [ 06 pro 2010 15:34 ] |
Předmět příspěvku: | |
VÍNOVÉ CUKROVÍ- Máte rádi rychlé a jednoduché recepty na vánoční cukroví? Pak bude Vínové cukroví pro Vás to pravé. Jeho příprava je velice jednoduchá, rychlá, levná a chuť je vynikající. Ingredience: 30dkg mouka hladká 25dkg másla 4 lžíce vína Příprava: Po smíchání ingrediencí vyválíme těsto. Poté těsto rozválíme na pomoučenou desku tak, aby z něj zbyla jen tenounká placka. Potom formičkami s různými tvary (lepší jsou však formičky menší) těsto vykrajujeme a dáváme na plech. Po upečení cukroví obalíme v cukru. Dobrou chuť. |
Autor: | martina [ 06 pro 2010 16:48 ] |
Předmět příspěvku: | |
bestičková tak jsem podle tvého receptu upekla kokosky - každý rok jsem zkoušela jiný recept, ale nějak jsem se nemohla trefit - ale tyhle jsou opravdu BOMBA - jednoduchý a opravdu fantastický. Jenom bohužel jednu velkou chybu maj - NEVYDRŽEJ , a to dokonce ani jedna - moji chlapi je všechny sežrali |
Autor: | bestickova [ 06 pro 2010 17:02 ] |
Předmět příspěvku: | |
Marti,ten samý problém řeším já každý rok,proto je dělám až těsně před Vánocema,protože je není potřeba nechávat rozležet |
Autor: | martina [ 06 pro 2010 17:16 ] |
Předmět příspěvku: | |
no jo, tak já je potřebovala ozkoušet, udělala jsem to jen z dvojitý dávky, samo, že udělám nový, ale opravdu až těsně před vánocema, ale jsou fakt dobrý...........konečně takový jaký jsem vždy chtěla, protože ty co musej rozležet, tak jsem nikdy netrefila a bud byli na vánoce ještě tvrdý, anebo jsem je někde zapomněla na rozležení a pak už pro změnu nebyly dobrý atd. Ale ty tvoje opravdu můžu ostatním doporučit - jsou bezva |
Stránka 1 z 11 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |