fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Moučníky, zákusky, řezy, poháry, dezerty
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1091
Stránka 4 z 11

Autor:  martina [ 17 kvě 2011 14:53 ]
Předmět příspěvku: 

Roláda jako pírko

5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
2 lžíce Solamylu
1/2 lžičky citronové kůry a
olej na potření papíru

náplň

1 smetana ke šlehání (215 ml)
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana (190 g)
1 ztužovač šlehačky

já přidávám do náplně na malé kousky nakrájené jahody, ale nemusí být

1. Zahřejeme troubu na 190 C. Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, postupně do něj vmíchávat žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Již NEšlehat!!! Směs rychle rozetřít na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dát na 10 minut zprudka péct. Horký plát překlopit na utěrku, sejmout papír a srolovat.

2. Smetanu vyšlehat do tuha, vmíchat vanilkový cukr, ztužovač a zakysanou smetanu a případně ovoce. Vlažné těsto rozrolovat a potřít smetanovou směsí a opět zatočit.. Chladit tři hodiny............ :lol:

Je to dobré a rychlé - DOBROU CHUŤ

Autor:  jane-jane [ 17 kvě 2011 15:34 ]
Předmět příspěvku: 

tak roládu jsem nikdy nepekla.... mám z ní panickou hrůzu..... každej říká jak je to lehký.... já mám strach z toho rolování :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  martina [ 17 kvě 2011 15:39 ]
Předmět příspěvku: 

jj tak to jsme na tom stejně, já jí pekla poprvé před 14 dny v sobotu - zkušebně, a pak hned v pondělí 2, protože jí syn okamžitě chtěl k ústní maturitě jako pohoštění pro komisi, a druhý den jsem ji pekla znova, protože druhej hoch, když zjistil, jak komisi chutnala, tak ji chtěl taky................oba odmaturovali, že by za to mohla ta roláda?????? :lol: :lol: :lol:

Tím, že je tam ten solamyl a ne mouka, tak je taková jako natahovací nebo jak to správně říct - prostě se neláme a jde krásně rozrolovat i z5 srolovat............mám ji vážně odzkoušenou a můžu doporučit :wink:

Autor:  Jirin [ 31 kvě 2011 17:47 ]
Předmět příspěvku: 

Co se starou vánočkou? Nevyhazovat!

Nakrájet na plátky, namazat máslem, naskládat na máslem potřený plech, zalít pudinkovým práškem rozmíchaným s mlíkem a v troubě zapéct do zlatova.

Mňam, už mi to tu voní na stole :)

Autor:  Mona [ 31 kvě 2011 19:07 ]
Předmět příspěvku: 

Obrázek

Autor:  Klokan [ 27 čer 2011 11:27 ]
Předmět příspěvku:  Tiramisu

V kavárně proběhl dotaz na recept na Tiramisu.
Chcete-li udělat Tiramisu, rozhodně to nepůjde tím, že smontujete pomazánkové máslo a tuzemák. Kamenujte mě, ale tiramisu to prostě nebude i kdyby se někdo na levé a pravé ucho stavěl :)

Suroviny:
500g Mascarpone (nejdražší položka, chce to hledat výhodné balení)
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretto (lahev vyjde na nějakých 160 korun)
šálek silné kávy černé (ideálně espresso, klidně z kavárny domů)
1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů (Savoiardi v Makru za 15 korun)
kakao na posypání

Postup s grácií sobě vlastní ukazuje na následujícím videu Emanuel.
Osobně doporučuji piškoty v kávě namáčet jen velmi rychle, aby se moc nenacucaly, jinak bude tiramisu příliš vodnaté.

Video:
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Tiramisu

Takhle nějak to vypadá, když se do toho pustím:

Obrázek

Obrázek

Autor:  Mattoni [ 27 čer 2011 11:32 ]
Předmět příspěvku: 

Klokan

tak tohle je vyloženě týrání :!: :!: :!: :!: chuťových buněk :!: :!: :!: :!: :twisted:

Autor:  katka04 [ 27 čer 2011 11:48 ]
Předmět příspěvku: 

Mattoni ne to je blbý vytahování a ne dráždění buněk

tak tedy můj "barbarský" recept

dvě pomazánková másla a půl litru šlehačky. Do toho cukr moučka dle chuti
hrnek instantní silnější kávy a hrnek rumu a nebo oříškový likér ( byl před vánocema v akci v kauflandu a fakt dobrej - cena asi 60 za flašku)
piškoty sou lepší cukrářský (pomalejš sajou a rozblemcaný to fakt neni dobrý) ale normální taky vystačej

Jinak sem četla, že místo toho pomazánkovýho másla se má dát tvaroh a bude to prý lepší. Ještě sem nestihla vyzkoušet

Autor:  Annax [ 27 čer 2011 11:56 ]
Předmět příspěvku: 

Katko
Já dělám přesně tenhle recept, všichni to milujou takhle!
S tvarohem to chutná jak pribiňák, není to ono.

Autor:  katka04 [ 27 čer 2011 12:34 ]
Předmět příspěvku: 

Mona ale já napsala muj barbarskej recept. Já tomu taky tiramisu neřikám :lol: , ale někdo se ptal přímo na to pomazánkový máslo tak sem to napsala

Autor:  Scalla [ 28 čer 2011 10:52 ]
Předmět příspěvku: 

gwys hlavně když jsi do ní nepřidala pomazánkové máslo :mrgreen:

Autor:  Vlada [ 17 črc 2011 19:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Medovník




1/2 kg hladké mouky ,60g sádla ,2 vejce ,10 dkg cukru ,4 lžíce medu ,1 lžíčka sody ,4 lžíce mléka KRÉM - 0,5 l mléka ,3 lžíce polohrubé mouky ,vanilkový cukr ,200g másla ,10dkg cukru ,2 žloutky :-) z mléka a mouky uděláš kaši je do krému až bude hustá tak ji sundáš z plotny tak si ji přendej do misky a ze začátku často míchat do schladnutí.Až uplácáš těsto tak z toho uděláš tři pláty rozválíš upečeš na peč.papíru ,každý zvlášt a po schladnutí je okrájíš ty kraje.Plátz promažeš i navrch a tz odkrajky umeleš s trochou ořechů a přidáš špetku skořice.A když máš pomazaný vršek i kraje tak je posypeš tou směsí a jí se až druhý den musí se rozležet...

Autor:  martina [ 17 črc 2011 19:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

:lol: no ten recept vypadá jednoduše a medovník já můžu..............ale kdyby mi ho tak ještě někdo upek :lol: :lol: :lol: co ty na to??????????

Autor:  Dada73 [ 28 črc 2011 12:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Děvčátka, nějaký rychlý, snadný a hodně dobrý švestkový koláč, závin prostě moučníček by nebyl?????? :D :D :D :D

Autor:  bobule [ 28 črc 2011 13:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Dádi

švestkový koláč
1 sklenice cukru krupice
1 vejce
1 sklenice acido mléka
1 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice hrubé mouky
1/2 pr. do peč.

Hodně poklást ovocem a zasypat drobenkou. Péct na vymazaném a vysypaném plechu.

My nemáme moc rádi kynutá těsta, takže já používám na jakýkoliv "táč" i švestkový ještě tohle těsto a dělám to i s meruňkama, borůvkama, či rybízem, či jablkama se skořicí nebo rebarborou ... vše s drobenkou ...

lité těsto
9 PL cukru krupice
3 celá vejce
300 ml mléka
6 PL oleje
1 1/2 pr. do peč.
18PL hladké mouky

ovoce + drobenka

Buchty peču cca na 150 - 180 stupních

Takvýhle hrnkový a polívkový recepty miluju ... jiný už v sešitku nemám :P

Stránka 4 z 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/