fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1092
Stránka 3 z 4

Autor:  Annax [ 14 zář 2011 14:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Plněný hermelín
Několik hermelínů rozřízneme podélně napůl, vydlabeme, co půjde. Vydlabaný vnitřek důkladně smícháme s máslem, česnekem, nasekanými ořechy, petrželkou a trochou soli (Aromatu, což je vegeta bez kousků zeleniny). Směs naplníme dovnitř, co zbyde, sníme s rohlíkem. Necháme uležet do druhého dne.
Technická poznámka: nízkotučný camembert z lidlu se strašně trhá.

Autor:  bambulka77 [ 14 zář 2011 22:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Annax mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :) dakujem krasne, hermelin je uz v chladnicke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zajtra si ho pekne naplnim a sezerkaaaaaaaaaaaaaaaaaam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Autor:  Annax [ 15 zář 2011 05:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Bambulko
Sežerkej ho až o víkendu, potřebuje se zaležet. Z ledničky ho před přípravou vytáhni aspoň hodinu předem, je to pak snazší.
Já to vždycky dělám z celého másla, protože to co zbyde, je taky mňamka :D

Autor:  bobule [ 15 zář 2011 09:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Annax
dělám to samé akorát bez másla a žádny zbytky nejsou páč to tam nacpu zpět a pak to krájím na osminky a ještě na to pokládám půlku hroznového vína ... pro návštěvy super výborná rychlovka ... se po ní můžou utlouct.
Používám na to Camember z Lidlu, ale samože ten tučnej ten se netrhá :wink: :lol: :lol: :lol:

Autor:  Mona [ 15 zář 2011 11:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Mám chutěééééééééééééééééééééé :P

Autor:  Dada73 [ 15 zář 2011 14:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

To já také a strašnééééééééééééééé

Autor:  Annax [ 16 zář 2011 18:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Holky, chutě jsou na místě, protože to je tak strašně dobrý :shock:
:) :) :)
Bambulko a co Ty, už ochutnala? :P

Autor:  bambulka77 [ 18 zář 2011 19:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Annax popravde este nie, nebol na to cas, lebo sme cely vikend niekde pobehovali a 1 cely hermelin padol za obet na vecere do zeleninovych salatov a z druheho polka len tak ako svacinka s vlasskymi orechami :mrgreen: :oops: :oops: :oops: :roll: :mrgreen: ale cez tyzden si to urcite urobim :wink:
ale za to som uz robila to masko v jogurte co nam urobila jane-jane v Harrachove a tiez cuketku mnam mnam :mrgreen:

Autor:  sorkonka [ 22 zář 2011 15:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

No děvcata ale vy mi davate :D same dobre jidla a ja musim jist vodovou :( uz se tesim at je utery at zacnu mixovat a az budu moc tak si skusim vase recepty uz se na ne tesim :D

Autor:  verca [ 22 zář 2011 15:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

vodu?? :shock: :roll: :shock: doufám, že máš na mysli TEKUTOU stravu a nepiješ jen vodu :roll:

Autor:  sorkonka [ 22 zář 2011 15:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Omlouvam se tekutou stravu ale pochopila si mne Verunko :D

Autor:  verca [ 13 lis 2011 11:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Pepánek je Pepánek, bez něj ani ránu.... ( naložený Hermelín alá verca)

Receptík je jednoduchý... dáme tam vše, co máme po ruce....... cibule, sl. paprika, česnek, olej, bobkáč, nové koření, celý pepř, můžme dát i kozí rohy nebo feferonky, Pepánky na půlky (někdo krájí na 1/4) a na každou vrstvu dávat opět koření atd... zalít olejem a pak už jen nechat uležet a papkat :wink:

Autor:  Mona [ 15 led 2012 17:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky

Hermelín v župánku

200g listového těsta
4 hermelíny (po 100g)
špetka mletého pepře, kmínu
1 stroužek česneku
4 lžíce kvalitního kečupu
1 žloutek
hladká mouka na posypání válu
snítka četstvých bylinek na ozdobu
zeleninová příloha - dle chuti


Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, vykrájíme z něj čtyři stejně velké čtverce. Každý čtverec nejprve potřeme trochou kečupu, posypeme špetkou mletého pepře a na střed položíme celý hermelín (já vždy dovnitř hermelínu vložím plátek stroužku česneku). Důkladně ho zabaláme do těsta, ze všech stran, aby při pečení nevytekl. Balíčky potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 10 minut.
Hermelín ihned podáváme ozdobený čerstvými bylinkami ( já použila bazalku) a obložený třeba cherry rajčátky.

Obrázek

Autor:  Mattoni [ 15 led 2012 17:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky

Mona
tak to vypadá dobře a určitě brzy vyzkouším já zrovna přemýšlela co z listového těsta, takže dokoupím hermelíny a vyzkouším :wink:
děkuji za tip :wink:

Autor:  kulhos [ 28 lis 2012 18:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky

Levná lučina

1 velký jogurt (např. choceňský) smícháme s 1/3 smetany na vaření a solí. Necháme přes noc překapat přes plátýnko. Ráno máme v plátýnku krásný kus lučiny, kterou můžeme různě ochutit.

Stránka 3 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/