fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1092 |
Stránka 4 z 4 |
Autor: | Mattoni [ 12 bře 2013 18:51 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky |
Domácí LUČINA potřebujeme: 3 velké bílé jogurty(jeden 500 ml) 1 celá smetana na vaření, nebo šlehačka(250 ml) špetka soli postup: V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici. Hotovou Lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si jí v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho. poznámka autorky (né mě, já pouze kradu recept ) Recept mi poslala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchto ingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohu potvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Mě chutná na pečivu s máslem, posypaná pažitkou. Protože jsem jí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml, ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky. Kdo má rád Lučinu, doporučuji vyzkoušet! |
Autor: | verca [ 12 bře 2013 20:24 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sýry, různé pomazánky, saláty, marinády, dresinky |
také jsem ji dnes dělala jen poznámka - z choceňských jogurtů je nejlepší njn, kvalitní jogurt, tak musí být dobrá Lučina ... chocka nemá 500g, ale jen 380 - ale to vůůůbec nevadí a šlehačku dávám 30% - 1 kelímek... dám plátýnko na cedník a na 24h odkapat.....případně přimíchat pažitku, cibulku, klobásu, cokoliv, dle chuti a je výborná i nasladko... po 24hodinovém odkapání vmíchat vanilkový cukr nebo trochu kakaa ... oboje je to výborné |
Stránka 4 z 4 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |