fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Polévky
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1093
Stránka 1 z 3

Autor:  Ituna [ 21 bře 2010 21:17 ]
Předmět příspěvku:  polévky?

Ahoj. Třeba vývary- co to je? Masox, polévky z pytlíků, nebo dáte vyvařit kus hovězího a zeleninu ? Polévky už dlouho /mimo bramboračky/ nevařím, tak nevím. :wink:

Autor:  Majdalenka [ 21 bře 2010 22:02 ]
Předmět příspěvku: 

:D Ahojte já tedy jedla po operaci hodně polévky jakékoli a moc jsem si to rozmixovala a stala jsem se závislou na polévkách doteď, jsou dost málo kalorické, tekuté a zasytí... Takže zeleninová, pórková, kedlubnová, kášková a samozřemě vývary a tam jsem si později rozmixovala i kořenovou zeleninu, těstovinky nebo brambor a kousek masíčka, bylo to supr po opce....
Taky jsem si dávala banánový koktejl... každý donesl banány a já se bála je hned papkat, takže jen jsem rozmixovala banán s mlíčkem bez cukru a bylo to fajn, celá rodina mi to upíjela....taky jsem si udělala takový řídký špenátek s bramborkem a vajíčko, vše jsem rozmixovala, taky dušenou mrkvičku a později jsem si udělala takový řídký guláš s vepřového maska a moc rozmixovala a byla jsem naprosto v extázi... nemohla jsem už jogurtové mlíčka a kefírky ani vidět, když to člověk má papkat nepřetržitě, tak se to hold přejí....Takže toto jsem papkala já :lol: :lol: :lol:

Autor:  Majdalenka [ 21 bře 2010 22:07 ]
Předmět příspěvku: 

:D Polévky z pytlíku a masoxy jsem si tedy opravdu vůbec na ten operovaný žaludek nedávala, spíše jsem vzpomínala, co jsem dělala svým dětem, když byli malincí....takové množství, co jsem jedla, vždyť to bylo za chvilku...
Ale vlastně i doteď dělám to, že uvařím nějakou polévku a je jí více a zamrazím si do přesnídavkových sklenic pár kusů a pak jak jdu do práce jen vytáhnu z mražáku a mám každý den jinou polévku.... jím ji na ranní, odpolední i noční, no jak jsem řekla jsem na nich teĎ závislá.... ještě mě napadla rajská, bramboračka a teď si dopřávám i zelňačku, hrachovku i čočkovku... :shock:

Autor:  Vanda [ 21 bře 2010 23:15 ]
Předmět příspěvku: 

Ituna - vývary dělám z masa, kostí, zeleniny a pak dám zavářku (nudle, nočky, vajíčko, játrové knedlíčky), podle chuti.

Autor:  janaaa [ 22 bře 2010 06:59 ]
Předmět příspěvku: 

TAKY JSEM DĚLALA VÝVARY ZE VŠECH MOŽNÝ MAS, DOKONCE I Z RYBY, MĚLA JSEM STRACH, AT MI NĚCO NECHYBÍ. CHTĚLA JSEM ZHUBNOUT, ALE NE SE ZHUNTOVAT. A NA TO MYSLETE, I KDYŽ JÍTE MÁLO, NESMÍTE ZAPOMÍNAT NA ŽÁDNÉ DŮLEŽITÉ LÁTKY.

Autor:  severka [ 05 dub 2010 21:43 ]
Předmět příspěvku:  Doporučuji

Výborné jsou polévky od firmi NIKAL jsou netučné a pro nás super,já je používám,stačí mi opravdu malá porce :roll: :?

Autor:  verca [ 06 dub 2010 07:31 ]
Předmět příspěvku: 

no jooo, Severka má pravdu, koukněte :shock: http://shop.nikal.cz/

Autor:  Katarína [ 08 čer 2010 13:45 ]
Předmět příspěvku: 

:) [/b]BROKOLICOVÁ polievočka

Veľmi jednoduchý a dobrý recept. Do vody 1/2 l dám variť 2 na drobno nakrájané zemiaky a brokolicové hlavičky (cca 1/2 brokolice). Pridám nové korenie 5 ks, 2 bobkové listy a trošku soli. Keď sú zemiaky uvarené, vyberiem bobkový list a nové korenie (pamätám si počet vložených kusov). Vypnem varič, alebo odstavím zo šporáku. Nie do vriacej polievky pomaly vlejem cca 2 dcl nízkotužného mlieka a pridám 4 trojuholníčky nízkotučného taveného syra - miešam, aby sa mi to nezrazilo a roztopilo do hladka. Všetko spolu rozmixujem, pridám vegetu a jeden strúčik cesnaku. Dám na 1minútu prejsť varom. Odstavím a dochutím podľa vlastnej chuti petržlenovou vňaťou alebo pažitkou, prípadne pórom.
Je to fajn polievka, ak ostane a nezjedia mi ju moji spoluobčania dám si aj do mrazáku. :D

DOBRÚ CHUŤ :!:

Autor:  Dejna [ 08 čer 2010 20:54 ]
Předmět příspěvku:  ...

pro Dádu:
není to ale žádný spešl recept, normální rybí polévka, ale je pravda, že už pár přátel, kteří tvrdili, že rybí polévku nejí, tak už začali :lol: ... o vánocích jsem měla poptávku na uvaření od 7 rodin ... lenoši :lol:
dle malé Dejny - Kaprová polévka
rybí hlavy - na osobu u stolu 1ks - dělám ze 4 hlav, žábry nechávám, oči mi Dejňák vyndavá, vadí mi, když na mě ta ryba čučí z hrnce...
rybí ocasy nebo polovina menšího kapra
střední celer, 4 mrkve, 3 petržele - množství zeleniny rozdělím na 2 poloviny
hojně celerové natě
vnitřnosti, jíška, máslo, petrželka, mušk.oříšek
1.polovinu zeleniny očistím a dám vcelku vařit s hlavami a ocasy, přidám hojně celerové natě, súl, nové koření a pepř - pár kuliček. Vařím na mírném ohni cca 3/4 hod, pak přecedím, celer a koření vyhodím, maso oberu - nezapomenout na maso z líček - nejlepší maso na kaprovi - a posekám. Ve vývaru rozmixuji uvařenou zeleninu, přidám světlou jíšku a provařím. Pak přidám zvlášť povařené vnitřnosti a obrané maso.
2.polovinu zeleniny očistím a nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle a ještě horké a voňavé naliju do vývaru.
Dochutím mušt.oříškem, solí a čerstvou petrželkou, osmažím kostičky z housky.

nic dietního :lol: , ale je táááák dobrá ...
recept mám od vodňanských rybářů, dělám jí takhle už 15let, dokonce jsem i opustila tradiční rodinný recept

Autor:  Katarína [ 11 čer 2010 10:08 ]
Předmět příspěvku: 

:) 10 minutová paradajková (rajská) polievka - samozrejme dietna :!: :!: :!:
1 paradajkový džús 100% - dám variť s 5 guličiekami nového kerenia + 5 gul. čierneho kor. + 2 bob.listy, lyžička vegety a 1 cibuľa
Nechám pár minút variť .
Odstavím, chvíľočku pomiešam, aby nemala 100 stupňou a pridám tavený syr- nízkotučný, ja dávam tri obdĺžničky, miešam, aby sa rozpustil do hladka a nezrazil.
Polievku syr zahustí aj dochutí, osladím sladidlom, soľou alebo vegetou ešte dochutím.
Podávam s nastrúhaným tvrdým syrom (nízkotučným) :lol: ak chcem manželovi dopriať, tak nakrájam na nudličky šunku.
My ju doma milujeme a vždy varím z 2 litrov džusu. :shock:

Autor:  rosemagic [ 12 čer 2010 10:38 ]
Předmět příspěvku: 

Kataríno, uvařila jsem si tvou brokolicovou polévku a nemá chybu ten sýr tomu dal pořádný šmrnc. Dřív jsem zkoušela sýr dát i do rajčatové polévky ale zdrcl se mi.

Já dělám rajčatovou polévku z rajčat z plechovky(bez slupky). Celou plechovku dám do hrnce doliju vodou osolím a nechám povařit. Potom rozmixuju a ještě to scedím přes jemný cedník. Dám zpět do hrnce chvilku povařím, dochutím solí nebo kdo má raději sladší cukrem a dávám si do nosu. :lol:

Autor:  Iriska [ 12 čer 2010 15:38 ]
Předmět příspěvku: 

Teda holky brokolicovou aji rajčátkovou já velice rád..mmmmm,tak až dojím ten kotel česnečky co jsem si uvařila tak dám jednu stěchto lahůdek,,,, :lol: No já dělám zase hustou česnečku,uvařím kuřecí vývárek maso vyjmu,použiji na druhé jídlo,a vložím na jemno nakrájené brambory,nastrouhané dvě mrkvičky -mrkve větší,hodně česneku,majoránka cibule koření no a je to mňamíííí :P :P :P

Autor:  Iriska [ 07 črc 2010 11:29 ]
Předmět příspěvku: 

Jeden sladkej a jeden slanej :lol:

Sladkej:jablkové želé,v těchto vedrech chlazené -mňamký:1kg jablíček ,2x puding(dle chutě,jakákoliv příchuť :wink: )voda,jablíčka oloupeme ,nakrájíme na menší kousky,v troše vodě dusíme do měka,(klidně mužeme i postrouhat na hrubem struhadle-je to rychleji udělané),do měkého přilijem puding rošlehaný ve vodě,mícháme ještě asi minutku až dvě a nalijeme do formi či do misek,je to mňamka po vychladnutí.....Těch jablíček může být i dvě kila dle chuti :lol:


Slané:,,,Džťková polévka z hlívy ústřičtné:
500g hlívy,500g brambor,1cibule,1masox,1mrkev-strouhaná na jemno,ml.sl.paprika,majoranka,sul pepř kmín,olej,....Na oleji orestujeme jen lehce cibulku,přidáme sul a kmín,promícháme,dáme hlívu nasekanou na 1cm proužky ,zaprášíme paprikou a orestujeme (jak maso na guláš,malinkou chvilku)a zalijeme vodou ,dodáme koření,masox ,brambory na kostičky,mrkev a vaříme do změknutí brambor.dle potřeby dochutíme a prostě baštíme :lol: Dělala jsem jí poprvé,ale nemělo to chybu,vřele doporučuji :P :P :P

Autor:  Olča [ 07 črc 2010 12:04 ]
Předmět příspěvku: 

Irisko děkuji tu hlívu určitě vyzkouším. Manžel po ní stále pokukuje v krámu a říká ať to zkusím a já nevěděla co z ní udělat tak teď mám inspiraci

Autor:  Iriska [ 07 črc 2010 12:48 ]
Předmět příspěvku: 

Olí:to jsem ráda že jsem tě potěšila,chlapovi jí můžeš i normálně zahustít jíškou,tohle je zdravá verze pro nás :lol: Ale pokud bojuje s námi tak si dá i tak,no jinak hlíva je perfektní i jako řízek obalovaná,je opravdu jemňounká,no a taky vynikající jen na másle se solí a s kmínem-jen orestuješ s obou stran do zlatova-no tu jsem dlouho neměla takže jak jí potkám tak jí hned kupuji :lol: tak se měj ahojky a dobrou chuť :P :P :P

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/