fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Polévky
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1093
Stránka 2 z 3

Autor:  Iriska [ 18 úno 2011 09:35 ]
Předmět příspěvku: 

Tak včera jsem kuchtila,zdravou rajskou,sekanou a pomazánky :tak moje receptíky.

Rajská polévka: 2l vody ,1velký protlak,4strouhané mrkve ,1nasekaná na jemno cibule,lžička cukru ,sul ,pepř,vaříme do měka poté přidáme dvě hrstě rýže,povaříme do měka a zakryjeme,naředíme vodou dle potřeby,ale mi si jí děláme hustou a to je díky strouhané mrkvi:P

Rýžovomrkvovásekaná:400-500g mletého hovězího masa(může být jakékoliv mleté),2sáčky uvařené rýže,3mrkve nastrouhané na jemno,koření(majoránka,kmín,sůl,pepř)lžička hořtice,lžička mouky,a 4vajíčka,6strouž.česneku.Vše promícháme a vytvoříme bochánky do pekáčka dáme olej ,šup sekanou a podlit voděnkou,pečeme ,hodku až hodku dvacet,podle trouby...hodím fotečku na rajče je to dobrotka...a pak se může podávat s br kaší nebo jen tak ze zeleninkou...

Take jsem dělala pomazánku tuňákovou,,,jeden tuňákovou konzervu jakákoliv,2pomazánkové másla,1velká cibule,sul pepř,celá koncerva,máslo a nasekaná cibule,vyšleháme ponorným mixerem,na knuspy, či na chlebík mňamka...

Vaječný salát:4vejce,1cibule,1sáček majolky helmans,1kyselí velký okurek,1plátek šunky,vše nasekáme a promyškujeme.... :P :P :P

Autor:  Jana Dembkovská [ 18 úno 2011 10:17 ]
Předmět příspěvku:  JANA

Jihočeská bramboračka s kudlásky
Půl hrnku velkých krup propláchnete studenou vodou a nesolené dáte vařit do většího množství vody. Do většího hrnce dáte rozpustit sádlo, dozlatova na něm orestujete větší množství drobně pokrájené cibule a na ni dáte osmažit nadrobno nakrájené dvě mrkve, kořen petržele a polovinu bulvy celeru. Dvě minuty je na cibuli podusíte a přidáte pět stroužků česneku – nasekaných nadrobno, nikoli utřených! Osmahnete další minutu a zalijete litrem studené vody. Do vody přidáte asi pět očištěných, nadrobno nakrájených brambor, dvě lžičky majoránky, zelenou petržel (celerovou nať), hrst čerstvých nebo hrneček sušených hub a prováříte dál. Nezapomeňte, že do polévky přijdou ještě kudlásky a kroupy – nechte si proto v hrnci dost místa. Osolíte, opepříte, okmínujete.
Zatímco se polévka vaří, nachystáte si kudlásky: hrnek hladké mouky rozředíte vodou na husté těstíčko, osolíte a vypracujete do třícentimetrových válečků. Ty potom odkrajujete po jednom centimetru délky a vhazujete do polévky. Zatím zkontrolujete uvařené kroupy, propláchnete je studenou vodou a dáte do polévky také povařit. Polévka je hotová, když jsou brambory a kudlásky uvařené, dochutíte podle sebe. Ve větším množství je výborná z lednice nejméně týden.

Autor:  jane-jane [ 27 dub 2011 11:13 ]
Předmět příspěvku: 

Mona..... tak co jsme spolu doplkaly na ájsku.... tak už mám hotovou tudle zeleninovou poblifffku..... aneb poblifka bleskoffka co dům dal

Nastrouhala jsem dvě mrkve - dala orestovat na 20 g rozpuštěného másla /restuji cca 2 minuty - mrkev udělá krásnou barvu polévce/ - přidala jsem 2 stroužky nožem rozdrceného česneku, mladou cibulku na kolečka a spolu restovala ještě cca 2 minuty - zasypala 2 polevk. lžicemi dětské krupičky - promíchla a přilila cca 1,5 l vody.... pokud je vývar - tak vývarem.... provařit.... zelenina nemusí být blemcavá... já raději na zkus.... dochutím...solí, pepřem...event. maggi, kdo má rád - nakonec do vroucí polévky roklechtnu vejce....

fakt to netrvalo déle jak 15 - 20 minut

p.s..... zeleninu dávám dle toho co mám.... někdy přidám i strouhaný celer a petržel....někdy místo mladé cibulky porek,,,,, když mám květák...tak na malé růžičky květák..... prostě co dá lednice

Pokud budeš chtít... písnu ti další recepisy... porková, květáková, bramborová, selská, čočková, gulášová, česnečka.... ale myslím, že na tom fuckt nic není.... :wink:

Autor:  bobule [ 27 dub 2011 11:41 ]
Předmět příspěvku: 

JJ
podobnou dělám a když mám chuť a děcka žádájí, tak tam do ní přidám ze pár kuliček novho koření, ze pár celeho pepře a 1-2 hřebíčky ... dostane to takovou zvláštní chuť :wink:
A je fakt, že poblívka je za pár minut hotová :wink:

Autor:  Annax [ 27 dub 2011 13:08 ]
Předmět příspěvku: 

Super rychlá výborná polévka
Uděláme světlou máslovou jíšku, klepneme do ní 1 vajíčko, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme vegetu (bez glutamanu), přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, pak dáme petrželku (libeček, pažitku, celerovou nať). Do ní opečený rohlík, kupovaný smažený hrášek a tak.

Autor:  bestickova [ 27 dub 2011 17:06 ]
Předmět příspěvku: 

Chlebová polévka

Na oleji osmahnu cibulku,až je sklovatá,přidám česnek,chvilku ještě smažím,pak přidám pár zrníček kmínu,kdo nemá rád,tak mletý,nechám provonět,zaleju vodou a přidám na kostičky nakrájený starší chleba,vařím zhruba 45 minut,dokud se chleba úplně nerozvaří,rozmíchám ho metličkou, a bud klepnu vajíčko a přidám petrželku nebo dám jen majoránku a česnek,dosolím a dopepřím podle chuti..[/quote]

Autor:  jane-jane [ 27 dub 2011 17:09 ]
Předmět příspěvku: 

Bobul....super tip s kořením.... nové a celý pepř dávám do vývarů.....a hřebíček jen do cibule, když peču rýži....ale zkusím i do pobliffky :wink:

Annax
..... tento základ dělám na jeden druh květákové...... je to super..... nemusí se ničím zahušťovat.......

tož Mony & spol. zájemkyně.... další pobliffka květáková - jíškový základ - máslová jíška,do které klepneme vejce - tak jak popsala Annax výše - zelené koření dávám až nakonec a již nevařím, aby zachovalo event. chuť a vůni......
do základu nalijeme potř. množství vody.... cca 0,3 l na osobu :wink: ..... a přidáme na malé růžičky rozebraný květák /když spěchám, tak ho prostě pokrájím a basta fidel/...... přidávám masox, event. trochu vegety jako Annax - na mírném plameni vařím do změknutí karfioooolu. Dochutím solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Pokud se vám zdá poblifka řídká a chcete ji trochu zahustit, tak můžete v troše smetany rozklechtnout jeden žloutek a za stálého míchání vlít do vroucí polévky. Nakonec přidám petrželku, nebo něco zeleného pro voko:-)

Autor:  MONDULE [ 27 črc 2011 13:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

holky nemate nějaky recept vyskoušeny z dyně hokaido možna jsem to napsala blbě :roll: :P děkuju moc

Autor:  Annax [ 27 črc 2011 15:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Mondule
Konkrétní recept na hokkaido Ti nedoporučím, možná jen polévku - rozvařit, rozmixovat s opečenou houstičkou.
Já ale v kuchyni dýně a cukety miluju a přidávám je skoro do každýho jídla.
Dušená na másle nebo oleji s česnekem na těstoviny, k bramborám opečeným i vařeným nebo i k masu.
Když peču kuře, nakrájím tam spoustu dýně (cukety) a s kořením na kuře a vypečenou šťávou je o to vždycky bitka.
Na sucho na pánvičce opečená k masu.
Maso na kousky s nějakým kořením a spoustou dýně na nudličky, s rýží.
Cuketový nákyp zná asi každý ...

Autor:  MONDULE [ 27 črc 2011 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Annax děkuju moc za nějake inspirace začnu s nima experimentovat až dozrají bude jich asi požehnaně. :P :roll: :roll: :roll: :roll:

Autor:  Cozumel [ 02 srp 2011 13:30 ]
Předmět příspěvku:  Brokolice

V sobotu jsme byli na obídku v Klokočné (mamča slavila narozky) a měla jsem lososa na páře a brokolicové pyré - škoda, že můj žaludek to nechtěl všechno sníst a půlku jsem musela vrátit :cry: Losos byl naprosto luxusní a brokolicové pyré - škoda mluvit - božská mana. Hledala jsem recept na netu a našla toho, pokud bude mít někdo odvahu to zkusit. Já budu dělat dneska, už mám v tašce brokoldu:

Brokolicové pyré
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v bujónu do měkka. Na oleji zpěníme cibulku a smícháme s uvařenou brokolicí. Přidáme lžičku másla a 1 obdélníček nebo 2 trojúhelníčky taveného sýra, osolíme a opepříme a důkladně rozmixujeme. Hotové brokolicové pyré můžeme zjemnit přidáním zakysané smetany. Hodí se jako příloha k masům či rybě.

Autor:  Scalla [ 02 srp 2011 14:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Cozumel tak to jsem ráda, že jsem Tě inspirovala :) Brokolici taky miluju, takže pyré určitě zkusím!!!

Autor:  Cozumel [ 03 srp 2011 09:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Jinak brokolicové pyré se povedlo, jen já to víc ponorným mixérem rozsekala, oni to neměli tak na kaši, ale velice chutné. Ani jsem nedávala zakysanou nebo normální smetanu, jen obdélníček taveňáku.

Autor:  qwys [ 04 úno 2012 12:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Pro Bobuli: Celerova polevka

Okrajim a pokrajim celer, i na vetsi kusy, varim cca pul hodiny v 1.7 l vody se 4 bujony (na dva litry, ja davam zeleninove, abych to zrala taky, ale dle libosti).
Pak ho vyndam (celer), zhruba tretinu pokrajim na mensi kosticky (zbytek obalim) a dam zpet, pridam dve cele cibule (podle toho, kolik lidi si ji zamluvi :) ), baby karotku, hrasek, libovolnou zeleninu do polevky. Necham varit jeste tak pul hodiny a doliju tak decku, dve, co se vyparily :) ja pak jeste pridavala zhruba hrst nudlicek, vypla a po 5 minutach podavala.
Polevka moc hezky voni i chutna, nic jineho nepridavame, nam to tak chutna :lol:

Autor:  bobule [ 05 úno 2012 09:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

qwysko
díky moc .... polívky miluju takže vyzkůšám a pak poreferuju :wink:

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/