fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1094
Stránka 2 z 4

Autor:  Dada73 [ 14 srp 2010 21:45 ]
Předmět příspěvku: 

Také přidám jeden vyzkoušený receptík z hub.

Houbový tatarák
500 g hub (hříbky, babky, holubinky, apod.)
5 žloutků,
4 cibule
2 lžíce pln.hořčice
2 lžíce kečupu
kmín,sůl, pepř, olej

Na oleji osmahnu dvě nadrobno nakrájené cibule, pak k nim přidám na drobné kostičky nakrájené houby, přidám kmín a trochu vody a podusím.
Když jsou houby měkké, přidám žloutky a míchám dozhoustnutí.
Směs nechám vychladnout, přidám nakrájené zbylé cibule, přidám hořčici, kečup, osolím a opepřím. Podávám na bagetce nebo topince, kterou můžete potřít česnekem. Je to opravdu vynikající.

Autor:  Iriska [ 15 srp 2010 20:33 ]
Předmět příspěvku: 

Dada:no tak na ty houby budu muset vyjít co nejdřív,i tenhle receptík vypadá perfektně a v brzké době ho vyzkouším,díky a holky jen tak dál,já osobně přidávám nádivku rovnou na plech s houbama,prostě klasická nádivka + hříbky a uplácaj se šišky a na vymazanej peč,papír se dá upéct,potíráme vodou s olejem a česnekem,no taky mnamka :wink:

Autor:  lolinka [ 05 zář 2010 18:10 ]
Předmět příspěvku: 

Zeleninové špagety:

špagety
rajské
cuketa (nejlépe mladá, pokud není, zbyvit jadřince - krájíme se slupkou)
kapie
uzenina
kečup
pažitka

V osolené vodě s trochou olivového oleje (aby se špagety nelepily k sobě) uvařte špagety. Nejlépe uvařit do polotvrda a poté jen nechat dojít varem aby změkly.
Na pánvičce na sucho lehce orestovat trochu uzeniny (lze samozřejmě i bez ní pro vegetariány) a když se začne přichytávat - kápnout trochu olivového oleje. Poté přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a necháme povařit dokud tato nezměkne. Když je zelenina měkká a vyvařuje se z ní voda (začíná nám směs houstnout), nalijeme do směsi trochu kečupu (záleží na množství vařené směsi - stačí tři-čtyři lžíce na dvě porce). Poté směs nalijeme na přeceděné špagety, pořádně promícháme a tyto posypeme na jemnou nakrájenou pažitkou a můžeme podávat.

Kdo chce více kořeněné, může do směsi přidat koření na špagety či na pizzu.


Když je dostatek zeleniny, dělám tyto špagety moc ráda. Jinak jen pro vaše info - právě teď je dojídám. :lol:

Autor:  verca [ 06 zář 2010 13:14 ]
Předmět příspěvku: 

Někdo tu po mě chtěl receptík na BALENÉ KNEDLE... no dietní nejsou ani náhodou, ale hodím je sem stejně :oops:

bramborové těsto - snad umí každý... já už to z něho ale dávno nedělám - čas se mnou udělal své (jak psala Pett) :lol: :lol: :lol: a dělám těsto z kupované sypké "bramborové směsi" pouze místo vody dávám MLÉKO a 1 vejce

nádivka: na oleji světlou cibulku, nahrubo nastrouhaný měkký salám, odstavit z ohně, dát 5-6 vajec, sůl, pepř, zahustit strouhankou

- těsto vyválet na cca 0,5cm placku, nakrájet čtverečky cca 6x6cm - plníme, balíme, vaříme 15min

NEBO: z pohodlnosti už dávno nebalím knedlík po knedlíku - tento způsob je rychlejší a mě přijde i lepší, protože tam je potom více "nádivky" než těsta :lol: :lol: :lol:

- těsto z jedné té směsy rozdělím na 5 dílů, každý vyválím na cca 0,5cm placku, pokladu silnou vrstvou nádivky, levý i pravý okraj přihnu směrem dovnitř a roluji jako roládku.... konec těsta pomažu rozšlehaným vejcem, aby se knedlík nerozlepil při vaření a vařím 15-18min

Nutno dodat, že dělám nádivku z 12-ti vajec, protože jí tam dávám opravdu hodně!!

- hotové knedle omastíme angl. slaninou vyškvařenou s olejem

- my je máme rádi s meruňkami nebo broskvemi (ač se to zdá, jako hrozná kombinace, chutná nám to tak nejvíce), nebo jiným ovocem
- samozřejmě se to dá jíst s čímkoliv - zelí, špenát, flákota masa, uzené, okurka atd atd......

Dobrou chuť :wink:

Obrázek

Autor:  jane-jane [ 06 zář 2010 13:42 ]
Předmět příspěvku: 

Verčo...díky ...ten někdo jsem byla já :wink:

Autor:  lolinka [ 07 zář 2010 20:36 ]
Předmět příspěvku: 

Verco,

já dělám trochu podobně roládu z bramborového těsta. Je to naprosté žrádlo - jinak se to říct nedá. Udělá se bramborové těsto (lze samo i z pytlíku na brtěsto v prášku). Dále si uděláme mleté maso a okořeníme jako např. na sekanou či karbanátky. Mleté maso bez strouhanky - jen ochutíme.
Následně si bramborové těsto rozdělíme dle potřeba na X dílů (záleží na tom z jakého množství to člověk dělá) a vždy si na potravinové folii vyválíme cca 0,5cm silnou placku a tu potřeme mletým masem také ccy do tloušťky 0,5cm a poté zabalíme do rolády a dáme do olejem vymazaného pekáčku cca na hodinu péct. Před vložením do vyhřáté trouby potřeme vajíčkem. Po upečení nakrájíme a podáváme s kysaným zelím. Je vynikající i za studena. :wink:

Autor:  IvonaP1 [ 11 led 2011 13:31 ]
Předmět příspěvku: 

Přispíván svojí troškou taky do mlýna a posílám receptík na bramboráky bez brambor:

1. Celý pytlík ovesných vloček nasypeme do vandlíku a zalijeme studenou
vodou, tak aby byly celé potopené.
2. Ve vařící vodě( asi štamprle) ropustíme jednu kostku bujonu nebo
masoxu a nalijeme do vloček
3. Celý sáček kysaného zelí zcedíme (nakrájíme,aby nebyly velké kusy) a
opět dáme k vločkám
4. 1-2 nožičky klobásky, možno přidat slaninu, špek, kousek uzeného
5. 3 -4 celá vejce
6. Česnek, majoránku, sůl a pepř
7. Zahustíme hladkou moukou

Jsou opravdu výborné. A kdo je ochutnal, tak nevěřil, že jsou bez brambor a z ovesných vloček

Autor:  bobule [ 08 úno 2011 09:37 ]
Předmět příspěvku: 

nějaká novinka či co :roll:

http://zdravi.centrum.cz/jime-zdrave/20 ... nich-diet/

Autor:  bobule [ 09 úno 2011 14:14 ]
Předmět příspěvku: 

Jak budu mít chvilku, tak sem hodím recepis na moje mechiko fazole a ty tvoje eviku vyzkůšám v pátek ... :wink: to bude nášup :lol: :lol:

Autor:  STELA [ 14 úno 2011 10:31 ]
Předmět příspěvku: 

Kuskus na mnoho způsobů:
základ:většinou je popsaný na sáčku co a jak,já dělám vývar,kořeníčko(nejlépe bylinky) naliju na kuskus,mám to v oku už :wink: ,a v zakryté misce nechám nabobtnat.
No a pak s tím dál pracuju,dělám zel,salát z toho,přidávám ho do sekané,do br.kaše,do plněných paprik :)
Kuskuto:na másle osmahnu cibuli,zeleninku,přidám klidně i páreček a až je hotovo,přidám už nabobtnalý kuskus,trochu vývaru,prohřeju,zasypu sýrem...bašta...
Kuskus na sladko:dám vařit šťávu z kompotu,tím zaliju kuskus místo vývaru,nechám nabobtnat,přidám rozinky,kousky kompotu,ořechy,a sladím ještě medem.Luchusní.... :lol:
A ještě jsem tu kdysi dávala i tip na smažený řízky,místo strouhanky s kuskusem,taky doobrý.
No a další verze budu shánět a kdyžtak zase přidám.

Autor:  bestickova [ 11 kvě 2011 07:43 ]
Předmět příspěvku: 

RYCHLÝ OBĚD

Instantní nudle nebo špagety zaliju vodou,mezi tím si nasucho na panvi osmažím do sklovata cibulku a stroužek česneku,pokud nemáte teflonku,nevadí,když cibulku opravdu malinko posolíte,pustí trochu štávy a nepřipálí se při stálém míchání,pak slyju nudle,přidám je na pánev a do toho zamíchám jedno celé POMAZÁNKOVÉ MÁSLO S PŘÍCHUTÍ,ANO ČTETE DOBŘE,osvědčené mám choceňské,promíchám,máslo se rozpustí a udělá na nudlích takovou omáčku,když je potřeba dosolím,dopepřím a oběd je hotový do 10min..Celé máslo je na porci zhruba pro 3 lidi,u nás jen pro mě a manžu,je pořádný jedlík.. :lol:

Autor:  rennnie [ 13 kvě 2011 08:18 ]
Předmět příspěvku: 

Bestickova: ten fígl s pomazánkovým máslem v těstovinách je ohromný a mělo to u nás velký úspěch!!!

Autor:  mia [ 19 čer 2011 18:02 ]
Předmět příspěvku: 

dovoluji si sem hodit recept na výbornou dietní mlsku :wink:
JÁHELNÍK
250 dkg jáhel 3 krát spařit vroucí vodou
poté uvařit v trošce vody,postupně dolévat,aby se jáhly nepřipálily.
ke konci přidat 100 ml mléka
zvlášt vymíchat jeden tvaroh se dvěma vajíčkama,osladit podle libosti,já použila medík.kdo má rád přidá rozinky a skořici.upečeme a sežereme :D

Autor:  bobule [ 01 zář 2011 15:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Máte někdo nějakej šikovnej mňamozni recept na kuskus s kuřecím masem? :wink:

Autor:  Annax [ 01 zář 2011 16:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

KUSKUS
je u nás také oblíbený na mnoho způsobů. Jednou jsem náhodou zpatlala co bylo doma a od té doby je tohle favorit :)
Kuskus uvaříme podle návodu.
Kuřecí maso na kostičky opečeme, můžeme na cibulce nebo na česneku, dále můžeme přidat naši oblíbenou cuketu na nudličky. Pak přidáme oloupaný rajčata na kostky (z plechovky) a plechovku červených fazolí. Dále lze přidat papriku na proužky a pokud máte rádi, tak na závěr natřený česnek pro vůni.

ČERVENÁ ČOČKA
Na rajčatech dělám také červenou čočku. Opečeme kuřecí maso na kostičky (pro vegetariány nemusí být), přidáme množství loupaných rajčat, propláchnutou červenou čočku, papriku a cibuli na proužky, mohou být i brambory na kostičky. Povaříme, dochutíme podle libosti, podává se s pečivem.

Stránka 2 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/