fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1094
Stránka 3 z 4

Autor:  qwys [ 01 zář 2011 16:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Kuskus jsem taky dlouho nemela :)
My ho zalijeme vrouci vodou, muzou v nem byt kousky syra, krasne se to roztece, az to nabobtna, tak trochu prosolim, nakladu rajcata, cerstvou okurku, papriku, fazole (muzou byt v omacce, to je lepsi), hrach, kukurici (komu neco z toho nechutna, tak to tam neda, ze :D kuskus tam ale byt musi :D ). Kureci kousky, pokud se pridavaji, tak jen osmahnout na panvi s grilovacim korenim a sladkou paprikou a pridat k hotovemu kuskusu... Jeste je hezke to posypat eidamem navrch, ale to uz je pro hracicky, neee ze bych na to dostala chut :roll: :evil: :twisted:

Autor:  verca [ 03 zář 2011 08:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Plněné žampiony - smažené

větší žampiony oloupeme, kloboučky naplníme nastrouhanou nivou - nic nesolíme, niva je slaná dost !! obalíme v trojobalu a smažíme - neprve nivou dolů.....


Plněné žampiony - zapečené

žampiony oloupeme (nemusíme vybírat velké), naplníme nastrouhanou nivou (nebo čím chceme) - nesolíme, dáme do pekáčku s kouskem másla a trochou vody a zapečeme cca 20-30min

Dobrou chuť :wink:

Autor:  Annax [ 03 zář 2011 08:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Verco, děkuju, brzy udělám, zní to skvěle jednoduše!

Autor:  verca [ 03 zář 2011 09:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Aničko tady jsem ještě psala jinou variantu žampíků, také vynikající záležitost :arrow: viewtopic.php?p=77653#p77653 :wink:

Autor:  Annax [ 03 zář 2011 11:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Veru a myslíš, že bych mohla výše odkazovaný recept taky péct na plechu, třeba chvíli pod alobalem?
Já nesmažím.

Autor:  verca [ 03 zář 2011 11:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Aničko já myslím, že určitě mohla..... chystám se na to totiž příště také, ale bez alobalu :wink:

Autor:  Annax [ 03 zář 2011 11:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Brzy vyzkouším, díky :)

Autor:  Dada73 [ 04 zář 2011 16:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Věrčo koláček vypadá úžasně, ale docela pracný :D , to snad raději přijedu :D :D :D

Holky a kluci potřebuji poradit, co vařit. Točím dokola pořád to samé - sekaná, karbanátky, řízky, kuře na paprice, guláš, špagety, vepřové na houbách, ovocné knedlíky - potřebuji nějakou inspiraci :wink: :wink: :wink:

Autor:  Annax [ 04 zář 2011 16:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Dádo
Vždyť si počti tady v receptáři pár stránek zpět, tady je tolik úžasných receptů. Mnoho z nich je rychlých, jednohrncových a jistě najdeš i jídla vhodná pro tříleté dítě.
My např. milujeme italskou kuchyni, k těstovinám jsou stovky různých omáček, dušená cuketa, rajčata, sýrová, sušený rajčata, olej s česnekem, tuňák na x způsobů.....

Autor:  qwys [ 04 zář 2011 17:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Ja mam k testovinam nejradsi omacku ze sparenych a oloupanych rajcat, nejdrive se smahne cibulka na olivovem oleji, pak se tam pridaji rajcata, pepr, paprika, sul, oregano, bazalka... je to mnam :) Jednou jsem zkusila rajcata nahradit vsak protlakem a byl to hnus, velebnosti :mrgreen:

Autor:  Dada73 [ 04 zář 2011 17:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Děvčátka tak to vyzkouším, to je, co jsem potřebovala nějaký obyčejný nápad, prostě jen nějakou záměnu. Díky moooooooooooooooc

Autor:  bambulka77 [ 13 zář 2011 14:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Prosim prosim, neviem si spomenut s kym som sa bavila o uzasnom plnenom hermeline, ale myslim,ze s Tebou Anicka ;) mohla by si pisnut receptik? Myslim,ze mozes aj sem, je taky uzasny,ze aj ine babenky zaujme ;) dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem :mrgreen:

Autor:  Mattoni [ 04 led 2012 14:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Kynuté houskové knedlíky
(zadělávala jsem je v domácí pekárně)

1 kg mouky polohrubé
2 vejce
3 rohlíky
necelý 1/2 l mléka
4 dkg kvasnic
2 lžíce másla
sůl

Začala jsem tekutým, mléko, rozpuštěné máslo vychladlé, vajíčka (někde jsem vyčetla, že se dávají jen bílky pro jemnost knedlíku, žloutky jsou pro tuhost) sůl, kvasnice, mouku a nakrájené housky.

No a protože jsem je dělala poprvé v DP, nedošlo mi, že ty housky pekárna rozemele, takže příště dám jen rozmíchat těsto a zbytek už zpracuji i s těma houskama.
No jo, chybama se člověk učí furt :oops: :D

Knedlíky jsem vařila v osolené vodě 10 min jedna strana. Pak vytáhla a propíchala vidličkou, pomazala trochou oleje.

Jsou dobré, i chuťově, na poprvé se snad povedly, akorát mě mrzí ty housky že nejsou vidět :cry: ale příště budu chytřejší :D


Obrázek Obrázek Obrázek

Autor:  verca [ 04 led 2012 15:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

mattonko dobrýýýý :wink:

já dělám knedle z prdopeče, nemám ráda z kvasnic, ale to je o mlsné hubě :oops: :lol: :lol: :lol:

Autor:  martina [ 04 led 2012 18:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Kynuté houskové knedlíky - II. :lol: :lol:

hrubá mouka cca půl kila
sůl
cca 2 dcl teplé vody
půl kostky kvasnic
starší houska

do mísy nasypu mouku, přídám sůl, promíchám, rozdrobím droždí, zamíchám - přileju vodu - opět zamíchám, když je těsto hotové přidám nakrájenou housku a pak už jen tvaruju knedlíky, nechám cca půl hodiny vykynout a dalších 20 - 25 minut vařím podle velikosti, je důležité je po vyndání ihned nakrájet nití

jsou vynikající a lety u nás ověřené............... :lol:

Stránka 3 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/