fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1094 |
Stránka 4 z 4 |
Autor: | bobule [ 23 led 2012 14:39 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Bramborové knedle.... které se vždy povedou 80dkg brambor 20dkg hrubé mouky 10dkg krupice 1 vejce, sůl 1 1/2 lžíce octa Vařit 20 minut Brambory nejlépe uvařit den dopředu ve slupce .... Nastrouhat na jemným struhadle, vše smíchat a já z této dávky udělám 2 takové pěkné šišky ... Bambulko ... náplň z uzenýho masa ... tak já si nakrájím najemno cibulku a na tom oprančím to uzený ... buďto nastrouhám nebo nakrájím na jemno, osolím opepřím a plním ... |
Autor: | bambulka77 [ 23 led 2012 15:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
bobule Dakujem, myslim,ze uz viem,co budem zajtra varit |
Autor: | qwys [ 19 úno 2012 10:28 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Ahoj, kdo by mel zajem - zde je recept na zdrave, chutne a syte vegetarianske jidlo s cizrnou. Potrebujeme: cizrna cas pro bobtnani cizrny cibule rajcata ku spareni a oloupani nebo prefabrikat v konzerve kmin, pepr, oregano, majoranka, cesnek sul na dochuceni Cizrnu namocime na dva dny do vody bobtnat, pricemz 2x denne vymenime vodu. Pote varime (vice info o cizrne a praktickem vareni treba na http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a ... vit-cizrnu ) - ja cizrnu varila fakt dlouho, asi 6 hodin. Uvidite, nekdo doporucuje sloupat slupky pro lepsi traveni, ja to nedelala Na trose olivoveho oleje osmahneme cibulku s kminem (ja dala drceny), pridame sparena, oloupana a pokrajena rajcata (nebo totez z konzervy), primichame spolu s peprem, oreganem, majorankou a cesnekem (ja davam granulovany, jsem lina) a nechame chvilku podusit. Ochutname, dosolime, zereme - staci malo. Urcite jde udelat take "nevege" varianta, napr. s kurecimi kousky a tak... Teoreticky se to da dat take ke kuskusu, testovinam, ryzi - kdo ma jake chute |
Autor: | ALENA [ 21 úno 2012 16:09 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Recept z rubriky "Na talíři" - Falešná rýže z květáku Doba přípravy: 15 minut Doba tepelné úpravy: 10 minut Recept pro 4 osoby. Přísady: 1 květák (menší, nastrouhaný na jemném struhadle) 3 lžíce olivového oleje 3 jarní cibulky (rozdělené na bílé a zelené části, nakrájené na tenká kolečka) půl červené papriky (zbavené semínek, nakrájené na drobné kostičky) 1 stroužek česneku (oloupaný a drobně nakrájený) 1 lžička zázvoru (oloupaného a jemně nastrouhaného) 3 lžíce sójové omáčky 3 vejce 1 a půl lžičky soli půl lžičky mletého černého pepře Postup: 1. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme bílou část cibulky s česnekem (3 minuty). 2. Přidáme květák, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme 3 – 5 minut. 3. Přidáme sójovou omáčku, zázvor, zelenou část cibulky, papriku a podusíme asi 2 minuty. 4. Falešnou rýži dáme uvnitř pánve na jednu stranu, druhou zakápneme olejem, rozklepneme vejce, promícháme, až vznikne vaječina, kterou smícháme dohromady s „rýží“. 5. Ihned podáváme. Tip: S „falešnou rýží“ můžete podávat i grilované krevety, nebo do ní můžete přidat osmahnuté mleté maso, případně drobně nakrájené uvařené kuřecí maso. |
Autor: | betka [ 21 úno 2012 16:34 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Alenko, toto može byť fajn, keď som chodievala k výživovej poradkyni a nemohla som moc prílohy, tak som si varila květák a potom ho rozpučila vidličkou. Ozaj to aj takéto iba posolené, pripomína ryžu. |
Autor: | ALENA [ 21 úno 2012 17:06 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Betuš, tohle dnes vařili v TV a zaujalo mě to, myslím, že to bude dobré, také se chystám vyzkoušet |
Autor: | Annax [ 10 kvě 2012 12:50 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
Jednoduchý italský recept na špagety Paličku česneku oloupeme, nakrájíme na plátky, slaninku na kostičky opečeme společně a pak přidáme prohřát nakrájená sušená rajčata (naložená v oleji). Postrouháme parmazánem. |
Autor: | jana123 [ 11 kvě 2012 15:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby |
qwys, ne že bych chtěla rýpat, ale co na cizrně vaříte 6 hodin? cizrnu si namočím večer před spaním, druhý den ráno buďto vařím, nebo vyměním vodu, pokud budu vařit až odpoledne po práci... po pravdě, pokud namočím ráno a večeři vařím až v 18,00 tak to taky stačí. vařím ve neosolené vodě cca 45 minut (zkouším, máme to rádi křupavější, nebo 1 hodinu, pkud budu dělat kaši stylu hrachovka...) a pak z ní dělám salát. nebo cokoliv dalšího... dobrou chuť |
Stránka 4 z 4 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |