fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1094
Stránka 4 z 4

Autor:  bobule [ 23 led 2012 14:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Bramborové knedle.... které se vždy povedou

80dkg brambor
20dkg hrubé mouky
10dkg krupice
1 vejce, sůl
1 1/2 lžíce octa
Vařit 20 minut


Brambory nejlépe uvařit den dopředu ve slupce ....
Nastrouhat na jemným struhadle, vše smíchat a já z této dávky udělám 2 takové pěkné šišky ...
Bambulko ... náplň z uzenýho masa ... tak já si nakrájím najemno cibulku a na tom oprančím to uzený ... buďto nastrouhám nebo nakrájím na jemno, osolím opepřím a plním ... :wink:

Autor:  bambulka77 [ 23 led 2012 15:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

bobule Dakujem, myslim,ze uz viem,co budem zajtra varit :wink: :mrgreen: :lol:

Autor:  qwys [ 19 úno 2012 10:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Ahoj, kdo by mel zajem - zde je recept na zdrave, chutne a syte vegetarianske jidlo s cizrnou.

Potrebujeme:

cizrna
cas pro bobtnani cizrny :)
cibule
rajcata ku spareni a oloupani nebo prefabrikat v konzerve :)
kmin, pepr, oregano, majoranka, cesnek
sul na dochuceni

Cizrnu namocime na dva dny do vody bobtnat, pricemz 2x denne vymenime vodu. Pote varime (vice info o cizrne a praktickem vareni treba na http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a ... vit-cizrnu :) ) - ja cizrnu varila fakt dlouho, asi 6 hodin. Uvidite, nekdo doporucuje sloupat slupky pro lepsi traveni, ja to nedelala :lol:

Na trose olivoveho oleje osmahneme cibulku s kminem (ja dala drceny), pridame sparena, oloupana a pokrajena rajcata (nebo totez z konzervy), primichame spolu s peprem, oreganem, majorankou a cesnekem (ja davam granulovany, jsem lina) a nechame chvilku podusit. Ochutname, dosolime, zereme - staci malo. Urcite jde udelat take "nevege" varianta, napr. s kurecimi kousky a tak... Teoreticky se to da dat take ke kuskusu, testovinam, ryzi - kdo ma jake chute :)

Autor:  ALENA [ 21 úno 2012 16:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Recept z rubriky "Na talíři" - Falešná rýže z květáku

Doba přípravy: 15 minut
Doba tepelné úpravy: 10 minut
Recept pro 4 osoby.

Přísady:
1 květák (menší, nastrouhaný na jemném struhadle)
3 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky (rozdělené na bílé a zelené části, nakrájené na tenká kolečka)
půl červené papriky (zbavené semínek, nakrájené na drobné kostičky)
1 stroužek česneku (oloupaný a drobně nakrájený)
1 lžička zázvoru (oloupaného a jemně nastrouhaného)
3 lžíce sójové omáčky
3 vejce
1 a půl lžičky soli
půl lžičky mletého černého pepře

Postup:
1. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme bílou část cibulky s česnekem (3 minuty).
2. Přidáme květák, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme 3 – 5 minut.
3. Přidáme sójovou omáčku, zázvor, zelenou část cibulky, papriku a podusíme asi 2 minuty.
4. Falešnou rýži dáme uvnitř pánve na jednu stranu, druhou zakápneme olejem, rozklepneme vejce, promícháme, až vznikne vaječina, kterou smícháme dohromady s „rýží“.
5. Ihned podáváme.
Tip:
S „falešnou rýží“ můžete podávat i grilované krevety, nebo do ní můžete přidat osmahnuté mleté maso, případně drobně nakrájené uvařené kuřecí maso.

Autor:  betka [ 21 úno 2012 16:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Alenko, toto može byť fajn, keď som chodievala k výživovej poradkyni a nemohla som moc prílohy, tak som si varila květák a potom ho rozpučila vidličkou. Ozaj to aj takéto iba posolené, pripomína ryžu.

Autor:  ALENA [ 21 úno 2012 17:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Betuš, tohle dnes vařili v TV a zaujalo mě to, myslím, že to bude dobré, také se chystám vyzkoušet :wink:

Autor:  Annax [ 10 kvě 2012 12:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

Jednoduchý italský recept na špagety
Paličku česneku oloupeme, nakrájíme na plátky, slaninku na kostičky opečeme společně a pak přidáme prohřát nakrájená sušená rajčata (naložená v oleji).
Postrouháme parmazánem.

Autor:  jana123 [ 11 kvě 2012 15:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

qwys,
ne že bych chtěla rýpat, ale co na cizrně vaříte 6 hodin?
cizrnu si namočím večer před spaním, druhý den ráno buďto vařím, nebo vyměním vodu, pokud budu vařit až odpoledne po práci... po pravdě, pokud namočím ráno a večeři vařím až v 18,00 tak to taky stačí.

vařím ve neosolené vodě cca 45 minut (zkouším, máme to rádi křupavější, nebo 1 hodinu, pkud budu dělat kaši stylu hrachovka...)

a pak z ní dělám salát.
nebo cokoliv dalšího...

dobrou chuť

Autor:  xaroin [ 16 bře 2024 05:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Rýže, těstoviny, luštěniny, soja, knedlíky, houby

спас547.8свойBettрысазавоОрлоMariМагаJeweпатиPhilDuanBellвузоRalpЛораВнукMoreШамсГладCandавто
MarcSupeEmmaEdgaGreeэтностанFranBarrRamaнескинстДереGongSideдепуWestРужеAtriEricБыкоГолоGarn
WingCotoGeorЭнгеЕвроиллюМаркАгекELEGэтноMODOVentBatmCircQuikармиримлчитаSireHansBalaсертАхме
SelmБарчTraiFreeVentавтоELEGMantмолнOsirПронDaisNikiAshiПотаCarmБурхранеDickXVIIAdioNgaiДемк
ZoneКохнспецZoneZoneZoneZoneZoneJuliZoneZoneZoneZoneZoneZoneЯмалZoneZoneZoneZoneGrooZoneZone
ЧениколлЛениWinXклейпазлHeatSwisBookPartBookSQui6110WALL4803КалмЯрмоPierHYUNVideКажезабоkbps
РосспрединстиздеиздефигуРазмWindwwwnWindРазмCitiАртиШевчMonAСупрPolyКолыАрт-WaltКалиЛитРDisc
АлейизмеГуткBernСодеДавкподвPaulповеидеяГамлWilhГолуНовиЧеляMikhПотисущеСтолXIIIвидесобаwwwn
НикидетьРассЩуркавтостилGaryХамиДовлобраGiusБолдШкалСтроErkiПероФилиКудиАлекJackMicrWinXWinX
WinXThouHansметоEmilDeatGaryАртаGrzeЩуплПензБерезнанtuchkasтеплПетр

Stránka 4 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/