fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 bře 2024 22:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 dub 2010 23:57 
Offline

Registrován: 16 čer 2008 00:48
Příspěvky: 1483
Bydliště: Turnov
No on je lilek dosti drahý, zvláště teď v zimě, ale na dietku je vážně vhodný. Ale Ty máš, Zelenoočko zahrádku, jestli máš i skleníček či fóliovník, nebo možná v Brně ani není potřeba, tam je mnohem tepleji než u nás...můžeš si ho pěstovat v létě sama...přiznám se, že já už to dávno nedělám, když je teď v obchodech k dostání celoročně a běžně, jó to za komárů to bylo jiné. Když jsem chtěla brokolici, červenou řepu, pekingské zelí, cuketu...všecho doma ze semínka, v obchodech bylo akorát h----------------------------o, tááááhkle velký! :twisted:

_________________
Obrázek

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 dub 2010 10:43 
Offline

Registrován: 17 úno 2010 17:51
Příspěvky: 497
s lilkem já nemam žádné zkušenosti ale budu muset někdy zkusit je tolika receptů

Milca-berca
další semtanová pecka nevim co budu zkoušet dříív díky za recepty všem i za ty jatýrka bestickova játra já a mamka zbožňujeme, ale máma nemusí kečeup tak to nějak musim vošetřit ;)

_________________
Obrázek
Plikace 2/5/2011 OB Klinika, 24 let


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 dub 2010 10:51 
Offline

Registrován: 28 črc 2008 09:41
Příspěvky: 778
Bydliště: Ostrava
Užasný recept na lilek i s fotečkama z postupem je tady http://www.toprecepty.cz/recept/4963-lilkovy--vejir/

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wr8fFV4/]
Obrázek

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 dub 2010 11:00 
Offline

Registrován: 27 črc 2006 20:26
Příspěvky: 250
Bydliště: Benešov,35let,bezdětná
Lilek...


Lilek nakrájíme na 1,2-2cm kolečka posolíme každé kolečko z obou stran a necháme "vypotit" alespoň 20minut.
Pak omyjeme osušíme,potřeba lehce bud jen olejem či s gr.kořením a šup stím na mrarovou desku na gril....a je to....



Lilek..rozkrojíme na podélně na půl posilíme"vypotíme"..omyjeme...prudce opečena na téměř suché pávničce.Pak vydlabeme a zůstane nám lodička.
vydlabené nakrájíme na kousky..mleté maso orestujeme okořeníme dle chuti,můžem zakápnout protlakem,či 12% smetanou,přidáme nakrájený vnitřek lilku,kdo nechce dávat protlak či kečup ani smetanu ,může pospojit strouhaným sýrem.Nandáme do lilkových lodiček,posypem sýrem a necháme 40minut zapékat....
Dá se nechat aji směs vychladnout pak zamíchat syrové vajíčko a pak teprve dát do lodiček a zapékat... záleží jak kdo co zvlojí a jaká Bomba to má bejt :oops: :wink:

_________________
Obrázek
3/07 bandáž,16.2/10 tubu při 127kg,odhozeno 41kg,10/10 těhu při 89kg,36tt-89kg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 dub 2010 11:01 
Offline

Registrován: 27 črc 2006 20:26
Příspěvky: 250
Bydliště: Benešov,35let,bezdětná
... a máme rádi aji musaku :

http://www.prima-recepty.cz/recept/2398-musaka-s-lilky/ dělám si jí už dle sebe co ma napadne....

_________________
Obrázek
3/07 bandáž,16.2/10 tubu při 127kg,odhozeno 41kg,10/10 těhu při 89kg,36tt-89kg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Zeleninový "guláš"
PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 16:13 
Offline

Registrován: 02 úno 2010 16:33
Příspěvky: 136
Zeleninový "guláš"


Podusit nakrájenou papriku (bílou nejlépe), rajče a brambor na malé kostičky doměkka, zalít vodou a dusit. Osolit a opepřit a případně přihodit kousek dietního salámu nebo třeba jeden párek-nemusí být. pak Buď rozmixovat nebo nandat na talíř a dát kopeček zakysané smetany-já kupuju 8% light[b]

good apetite![/b]

_________________
TUBU v UVN dne 23.5.2012


Obrázek

dne 20.01.2013 konečně docentůra!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Přesnídávka
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010 20:27 
Offline

Registrován: 01 dub 2010 21:16
Příspěvky: 9
Ahoj,zasílám bezva recept na domácí ovocnou přesnídávku.Snad se bude hodit.

2 kg ovoce rozvařit a rozmixovat
20 dkg cukru
1 vanilkový pudink(nebo pudink s jinou příchutí)
Vše necháme přejít varem a zavařujeme 5 minut.
V sezoně používám ovoce ,které je běžně dostupné a k tomu vanilkový pudink.Pokud jsou nějaké přebytky,tak je zamrazím a použiji na podzim,kdy dělám přesnídávku z jablek.

Dobrou chuť :wink:

_________________
Obrázek

termín bandáže:19.5.2010 Iscare.
věk:42 let
vdaná,jedno dítě


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: POOPERAČNÍ BORŠČ :-)
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2010 21:48 
Offline

Registrován: 11 led 2010 14:37
Příspěvky: 18
Bydliště: Kladno
Zdravím všem...přidávám jeden receptík sice asi ne tak přitažlivý pro všechny, nicméně pro tekuté období po operaci je to po bujonech delikatesní pošušňáníčko:-), vynález mojí maminy:
2 syrové červené řepy oloupat, nakrájet
2 kostky bio bujonu zeleninového
dle potřeby vodu(asi 1l, odhaduji já)
bio kefír
kapka citronové šťávy
Řepu uvařit ve vodě s bujonkostkami(nebo s opravdovým vývarem máme-li), uvařenou v tekutině rozmixovat za přidání trochy kefíru pro zjemnění a zakápnout citr.šťávou.Přecedit, popíjet.Nebo v pokročilejší fázi stačí jen rozmixovat a necedit :-)....TAk jestli se to tak dá říci: dobrou chuť přeji! :-).

_________________
37 let, 1dítě- 4 roky... prof.Kasalický, ÚVN -tubu 26.5.2010
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 23:02 
Offline

Registrován: 05 dub 2009 20:30
Příspěvky: 279
Bruscheta con pomodoro:

(teď jen nevím zda jsem to sem již nepsala, ale snad ne)

rajské
bazalka
česnek
olivový olej
sůl
bageta či toustový chléb nebo nějaká dobrá veka

Rajské rozpůlíme, vydlabeme měkký vnitřek se semínky a zbytek (včetně slupky) nakrájíme na kostičky. DO hrnečku si nalijeme olivový olej, nakrájíme na drobno bazalku, utřeme česnek se solí a vmícháme do oleje.
Poté rozmíchanou směsí přelijeme rajské a promícháme. Rozpálíme si pánvičku a rajské orestujeme (stačí cca 1-2 minutky, aby nebyly rozblemcané). Veku či chléb nakrájíme a uděláme topinky bez tuku - nejlépe v toastovači.
Na topinky klademe směs z rajských a jíme dokud je tato teplá (to je nejlepší).
Je to naprosto výborné a strašně dobré a navíc jednoduché.
:wink: :wink: :wink: :wink:

_________________
ObrázekTurnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009 :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 23:48 
Offline

Registrován: 18 dub 2010 21:30
Příspěvky: 658
Á někto to rád po italsku ;)
Tak já se taky přidám. Na tomhle ujíždím já:
Aglio olio e peperoncino
špagety
olivový olej
2 feferonky
2 palice česneku
hrst nasekané petrželové natě
Špagety uvaříme v dost osolené vodě. Na pánev olej, česnek na tenké plátky, nasekanou feferonku a petrželovou nať, trochu vody ze špaget. Na to špagety, promícháme, servírujeme, cpeme se, až máme boule za ušima. Jednoduché, rychlé, geniální


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 čer 2010 14:57 
Offline

Registrován: 10 kvě 2010 23:10
Příspěvky: 14
Sibyla píše:
Á někto to rád po italsku ;)
Tak já se taky přidám. Na tomhle ujíždím já:
Aglio olio e peperoncino
špagety
olivový olej
2 feferonky
2 palice česneku
hrst nasekané petrželové natě
Špagety uvaříme v dost osolené vodě. Na pánev olej, česnek na tenké plátky, nasekanou feferonku a petrželovou nať, trochu vody ze špaget. Na to špagety, promícháme, servírujeme, cpeme se, až máme boule za ušima. Jednoduché, rychlé, geniální


Jde to s něčím obměnit? česnek a feferony nemužu kvuli zánětu jícne. :cry:

_________________
Obrázek



28let, 24.5. Sleeve, Břeclav, MUDr.Michal Čierny


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 čer 2010 19:18 
Offline

Registrován: 18 dub 2010 21:30
Příspěvky: 658
Rosemagic, asi šlo, ale bude to pak něco úplně jinýho :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 čer 2010 19:32 
Offline

Registrován: 18 dub 2010 21:30
Příspěvky: 658
Možná nedávat feferonu a česnek, ale přidat rajčatový protlak nebo rajčata z plechovky nebo čerstvý.
Nebo tohle:
pasírovaný rajčata z plechovky
3 lžíce olivového oleje
nasekaná bazalka a petrželová nať
nebo...
ančovičky
Capari
černýc olivy
petrželová nať
bílé víno
cherry rajčátka
Ale vždycky to bude chutnat jinak než má :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 čer 2010 08:10 
Offline

Registrován: 19 dub 2010 17:44
Příspěvky: 57
Bydliště: SR
:) Zeleninové ragu
včera som to vymyslela, všetci doma zjedli a aj chutilo, tak sa s Vami podelím o novú skúsenosť.
Na troške olivového oleja som opražila veľkú na jemno nakrájanú cibuľu. Pridala sáčok 400g mrazenej zeleniny - bol to mix mrkvy, zel. fazulky, póru, petržlenu a pod. (kúpené v o bežnom obchode), orestovala som to s cibuľou a pridala na drobno nakrájanú čerstvú brokolicu - 1/2 hlavičky, jeden nastrúhaný zemiak a nastrúhaný (predtým očistený) hlúbik (tú stonku) z brokolice. Pár minút orestovala a podliala vodou. Pridala soľ, kmín, zeleninový bujón a nechala variť cca 20 min - do zmäknutia. Odstavila, rozmixovala, ale len tak ležérne - nie úplne do hladka. Znova dala variť a pridala druhú polovicu nakrájanej brokolice. Už som to povarila kratučko, aby brokolica nestratila farbu. Odstavila, nechala trošičku vychladiť a vložila nízkotučný tavený syr 2 ks (obdĺžničky) a tri strúčiky prelisovaného cesnaku. Miešala som kým sa syr do hladka nerozpustil. Stačí už len dochutiť vegetou a ja som pridala čerstvú pažitku. Papali sme to s novými zemiačikmi a bolo to naozaj mňam. Treba vyskúšať. Bola to taká zeleninová omáčka s brokolicou. :)
Možno to až tak lákavo nevyzerá, ale naozaj to bolo fajn a chutilo to aj manželovi a ten je mäsožravec. Možno by sa k tomu hodilo volské oko. Ak to vyskúšate, napíšte mi ako sa to pozdávalo Vám. Želám dobrú chuť. :P

_________________
Obrázek

Cieľ splnený 1.12.2012
Nový cieľ = 70 kg !!!
19.5. 2010 Břeclav TUBULIZACE
41 rokov, 3 deti - 21,19,11 + úžasný manžel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23 čer 2010 19:40 
Offline

Registrován: 05 dub 2009 20:30
Příspěvky: 279
Mám pro vás naprostou bombu - možná to někdo znáte, je to naprostý luxus:

BORŮVKOVÁ MERENDA:

Nasbíráte borůvky (to je na tom ta nejtěžší práce), eventuelně můžete za nekřesťanské peníze koupit, dáte do hrnce, zakápnete lžící vody (opravdu jen lžící), necháte přejít varem a poté vmícháte cukr a šlehačku (neušlehanou) smíchanou s trochou hladké mouky (např. dvě lžíce).

Podáváte s lívanci, můžete jak za studena, tak za tepla.

Garantuji Vám, že až to ochutnáte, budou se vám dělat boule za ušima.
:wink: :wink: :wink:

_________________
ObrázekTurnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009 :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení