fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Ovoce, zelenina, semínka
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1095
Stránka 2 z 6

Autor:  bossice [ 12 dub 2010 23:57 ]
Předmět příspěvku: 

No on je lilek dosti drahý, zvláště teď v zimě, ale na dietku je vážně vhodný. Ale Ty máš, Zelenoočko zahrádku, jestli máš i skleníček či fóliovník, nebo možná v Brně ani není potřeba, tam je mnohem tepleji než u nás...můžeš si ho pěstovat v létě sama...přiznám se, že já už to dávno nedělám, když je teď v obchodech k dostání celoročně a běžně, jó to za komárů to bylo jiné. Když jsem chtěla brokolici, červenou řepu, pekingské zelí, cuketu...všecho doma ze semínka, v obchodech bylo akorát h----------------------------o, tááááhkle velký! :twisted:

Autor:  erytrin [ 14 dub 2010 10:43 ]
Předmět příspěvku: 

s lilkem já nemam žádné zkušenosti ale budu muset někdy zkusit je tolika receptů

Milca-berca
další semtanová pecka nevim co budu zkoušet dříív díky za recepty všem i za ty jatýrka bestickova játra já a mamka zbožňujeme, ale máma nemusí kečeup tak to nějak musim vošetřit ;)

Autor:  bestickova [ 14 dub 2010 10:51 ]
Předmět příspěvku: 

Užasný recept na lilek i s fotečkama z postupem je tady http://www.toprecepty.cz/recept/4963-lilkovy--vejir/

Autor:  Milca-berca [ 14 dub 2010 11:00 ]
Předmět příspěvku: 

Lilek...


Lilek nakrájíme na 1,2-2cm kolečka posolíme každé kolečko z obou stran a necháme "vypotit" alespoň 20minut.
Pak omyjeme osušíme,potřeba lehce bud jen olejem či s gr.kořením a šup stím na mrarovou desku na gril....a je to....



Lilek..rozkrojíme na podélně na půl posilíme"vypotíme"..omyjeme...prudce opečena na téměř suché pávničce.Pak vydlabeme a zůstane nám lodička.
vydlabené nakrájíme na kousky..mleté maso orestujeme okořeníme dle chuti,můžem zakápnout protlakem,či 12% smetanou,přidáme nakrájený vnitřek lilku,kdo nechce dávat protlak či kečup ani smetanu ,může pospojit strouhaným sýrem.Nandáme do lilkových lodiček,posypem sýrem a necháme 40minut zapékat....
Dá se nechat aji směs vychladnout pak zamíchat syrové vajíčko a pak teprve dát do lodiček a zapékat... záleží jak kdo co zvlojí a jaká Bomba to má bejt :oops: :wink:

Autor:  Milca-berca [ 14 dub 2010 11:01 ]
Předmět příspěvku: 

... a máme rádi aji musaku :

http://www.prima-recepty.cz/recept/2398-musaka-s-lilky/ dělám si jí už dle sebe co ma napadne....

Autor:  Kača1 [ 30 dub 2010 16:13 ]
Předmět příspěvku:  Zeleninový "guláš"

Zeleninový "guláš"


Podusit nakrájenou papriku (bílou nejlépe), rajče a brambor na malé kostičky doměkka, zalít vodou a dusit. Osolit a opepřit a případně přihodit kousek dietního salámu nebo třeba jeden párek-nemusí být. pak Buď rozmixovat nebo nandat na talíř a dát kopeček zakysané smetany-já kupuju 8% light[b]

good apetite![/b]

Autor:  sibalka [ 18 kvě 2010 20:27 ]
Předmět příspěvku:  Přesnídávka

Ahoj,zasílám bezva recept na domácí ovocnou přesnídávku.Snad se bude hodit.

2 kg ovoce rozvařit a rozmixovat
20 dkg cukru
1 vanilkový pudink(nebo pudink s jinou příchutí)
Vše necháme přejít varem a zavařujeme 5 minut.
V sezoně používám ovoce ,které je běžně dostupné a k tomu vanilkový pudink.Pokud jsou nějaké přebytky,tak je zamrazím a použiji na podzim,kdy dělám přesnídávku z jablek.

Dobrou chuť :wink:

Autor:  elifis [ 31 kvě 2010 21:48 ]
Předmět příspěvku:  POOPERAČNÍ BORŠČ :-)

Zdravím všem...přidávám jeden receptík sice asi ne tak přitažlivý pro všechny, nicméně pro tekuté období po operaci je to po bujonech delikatesní pošušňáníčko:-), vynález mojí maminy:
2 syrové červené řepy oloupat, nakrájet
2 kostky bio bujonu zeleninového
dle potřeby vodu(asi 1l, odhaduji já)
bio kefír
kapka citronové šťávy
Řepu uvařit ve vodě s bujonkostkami(nebo s opravdovým vývarem máme-li), uvařenou v tekutině rozmixovat za přidání trochy kefíru pro zjemnění a zakápnout citr.šťávou.Přecedit, popíjet.Nebo v pokročilejší fázi stačí jen rozmixovat a necedit :-)....TAk jestli se to tak dá říci: dobrou chuť přeji! :-).

Autor:  lolinka [ 08 čer 2010 23:02 ]
Předmět příspěvku: 

Bruscheta con pomodoro:

(teď jen nevím zda jsem to sem již nepsala, ale snad ne)

rajské
bazalka
česnek
olivový olej
sůl
bageta či toustový chléb nebo nějaká dobrá veka

Rajské rozpůlíme, vydlabeme měkký vnitřek se semínky a zbytek (včetně slupky) nakrájíme na kostičky. DO hrnečku si nalijeme olivový olej, nakrájíme na drobno bazalku, utřeme česnek se solí a vmícháme do oleje.
Poté rozmíchanou směsí přelijeme rajské a promícháme. Rozpálíme si pánvičku a rajské orestujeme (stačí cca 1-2 minutky, aby nebyly rozblemcané). Veku či chléb nakrájíme a uděláme topinky bez tuku - nejlépe v toastovači.
Na topinky klademe směs z rajských a jíme dokud je tato teplá (to je nejlepší).
Je to naprosto výborné a strašně dobré a navíc jednoduché.
:wink: :wink: :wink: :wink:

Autor:  Sibyla [ 08 čer 2010 23:48 ]
Předmět příspěvku: 

Á někto to rád po italsku ;)
Tak já se taky přidám. Na tomhle ujíždím já:
Aglio olio e peperoncino
špagety
olivový olej
2 feferonky
2 palice česneku
hrst nasekané petrželové natě
Špagety uvaříme v dost osolené vodě. Na pánev olej, česnek na tenké plátky, nasekanou feferonku a petrželovou nať, trochu vody ze špaget. Na to špagety, promícháme, servírujeme, cpeme se, až máme boule za ušima. Jednoduché, rychlé, geniální

Autor:  rosemagic [ 10 čer 2010 14:57 ]
Předmět příspěvku: 

Sibyla píše:
Á někto to rád po italsku ;)
Tak já se taky přidám. Na tomhle ujíždím já:
Aglio olio e peperoncino
špagety
olivový olej
2 feferonky
2 palice česneku
hrst nasekané petrželové natě
Špagety uvaříme v dost osolené vodě. Na pánev olej, česnek na tenké plátky, nasekanou feferonku a petrželovou nať, trochu vody ze špaget. Na to špagety, promícháme, servírujeme, cpeme se, až máme boule za ušima. Jednoduché, rychlé, geniální


Jde to s něčím obměnit? česnek a feferony nemužu kvuli zánětu jícne. :cry:

Autor:  Sibyla [ 10 čer 2010 19:18 ]
Předmět příspěvku: 

Rosemagic, asi šlo, ale bude to pak něco úplně jinýho :lol:

Autor:  Sibyla [ 10 čer 2010 19:32 ]
Předmět příspěvku: 

Možná nedávat feferonu a česnek, ale přidat rajčatový protlak nebo rajčata z plechovky nebo čerstvý.
Nebo tohle:
pasírovaný rajčata z plechovky
3 lžíce olivového oleje
nasekaná bazalka a petrželová nať
nebo...
ančovičky
Capari
černýc olivy
petrželová nať
bílé víno
cherry rajčátka
Ale vždycky to bude chutnat jinak než má :)

Autor:  Katarína [ 18 čer 2010 08:10 ]
Předmět příspěvku: 

:) Zeleninové ragu
včera som to vymyslela, všetci doma zjedli a aj chutilo, tak sa s Vami podelím o novú skúsenosť.
Na troške olivového oleja som opražila veľkú na jemno nakrájanú cibuľu. Pridala sáčok 400g mrazenej zeleniny - bol to mix mrkvy, zel. fazulky, póru, petržlenu a pod. (kúpené v o bežnom obchode), orestovala som to s cibuľou a pridala na drobno nakrájanú čerstvú brokolicu - 1/2 hlavičky, jeden nastrúhaný zemiak a nastrúhaný (predtým očistený) hlúbik (tú stonku) z brokolice. Pár minút orestovala a podliala vodou. Pridala soľ, kmín, zeleninový bujón a nechala variť cca 20 min - do zmäknutia. Odstavila, rozmixovala, ale len tak ležérne - nie úplne do hladka. Znova dala variť a pridala druhú polovicu nakrájanej brokolice. Už som to povarila kratučko, aby brokolica nestratila farbu. Odstavila, nechala trošičku vychladiť a vložila nízkotučný tavený syr 2 ks (obdĺžničky) a tri strúčiky prelisovaného cesnaku. Miešala som kým sa syr do hladka nerozpustil. Stačí už len dochutiť vegetou a ja som pridala čerstvú pažitku. Papali sme to s novými zemiačikmi a bolo to naozaj mňam. Treba vyskúšať. Bola to taká zeleninová omáčka s brokolicou. :)
Možno to až tak lákavo nevyzerá, ale naozaj to bolo fajn a chutilo to aj manželovi a ten je mäsožravec. Možno by sa k tomu hodilo volské oko. Ak to vyskúšate, napíšte mi ako sa to pozdávalo Vám. Želám dobrú chuť. :P

Autor:  lolinka [ 23 čer 2010 19:40 ]
Předmět příspěvku: 

Mám pro vás naprostou bombu - možná to někdo znáte, je to naprostý luxus:

BORŮVKOVÁ MERENDA:

Nasbíráte borůvky (to je na tom ta nejtěžší práce), eventuelně můžete za nekřesťanské peníze koupit, dáte do hrnce, zakápnete lžící vody (opravdu jen lžící), necháte přejít varem a poté vmícháte cukr a šlehačku (neušlehanou) smíchanou s trochou hladké mouky (např. dvě lžíce).

Podáváte s lívanci, můžete jak za studena, tak za tepla.

Garantuji Vám, že až to ochutnáte, budou se vám dělat boule za ušima.
:wink: :wink: :wink:

Stránka 2 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/