fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Ovoce, zelenina, semínka
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1095
Stránka 3 z 6

Autor:  Dejna [ 07 črc 2010 12:18 ]
Předmět příspěvku: 

já teď totálně ujíždím na tzatziky, klidně by mi stačilo jen to 6x denně... přes noc nechám přecedit přes filtry ze starého kávovaru velký bílý selský jogurt, pak jen přidám nastrouhanou a vyždímanou okurku, osolím, opepřím, kopr nemusím a musím se sakra hlídat, abych nesnědla víc, než mám ... mňam

Olčo, já dělám hlívu hodně, dávám jí všude místo hub, které Dejňák neumí trávit ... včera jsem zrovna dělala těstoviny s hlívou a sýrovou omáčkou, mohla se utlouct i moje mamka, která se nejdřív frcala, že fleky bez masa nechce ...

Autor:  bestickova [ 30 srp 2010 07:58 ]
Předmět příspěvku: 

Jablečný ocet připravený doma
Kilo jablek nastrouháme i se slupkou a jádřincem, nasypeme do pětilitrové sklenice a zalijeme vodou, která je ještě o dlaň přesahuje. Vsypeme 10 dkg cukru na každý litr vody a kůrku chleba. Zavřené sklenice necháme kvasit v teple a dvakrát denně je promícháme dřevěnou násadou – po dobu 14 dní. Hmotu potom přecedíme přes plátýnko, vymačkáme a bez dalšího míchání necháme stát šest týdnů (poznamenejte si datum). Poté ještě několikrát přecedíme a přeléváme, až nám vznikne čirý ocet bez naplavenin

Autor:  hnizdojan [ 27 zář 2010 09:49 ]
Předmět příspěvku: 

Neznáte někdo nějaký dobrý recept na chřest? Byť není sezóna, tak jsem na něj dostal obrovskou chuť.

Autor:  ALENA [ 28 zář 2010 12:47 ]
Předmět příspěvku: 

http://www.toprecepty.cz/recept/252-zapeceny-chrest/

http://www.gurmanka.cz/2010/04/chrest-g ... ni-tutovka

Autor:  ALENA [ 28 zář 2010 12:51 ]
Předmět příspěvku: 

:wink: :wink:

Autor:  bobule [ 28 zář 2010 13:59 ]
Předmět příspěvku: 

hnizdojan odtud občas čerpám inspiraci já:

http://nadoma.cz/recipe/search/result?s ... _level%5D=

Autor:  mattoni-33 [ 29 zář 2010 16:15 ]
Předmět příspěvku: 

Brambory zapečené s hermelínem


Suroviny
brambory
3 cibule
masox
hermelín
sůl
mletý pepř
máslo


Postup přípravy
Syrové oloupané brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí, vymažeme si pekáček máslem a klademe vrstvy brambor a hermelínu - začínají a končí brambory, nejvhodnější jsou 3 vrstvy brambor. Zalijeme rozpuštěným masoxem tak, aby poslední vrstva nebyla ponořena a poklademe slabými plátky másla. Zapékáme, dokud se tekutina nevypeče, trvá to asi 1 hodinu. Podle vlastní fantazie lze měnit vývary, přidat zeleninu atd.


Mexické brambory

Ingredience:
4 středně velké brambory, jemný kečup, sterilovaná kukuřice, pálivá chilli omáčka, pepř, sůl, koření steak chilli a šípek, střední cibule, dva stroužky česneku, olej, strouhaný sýr eidamského typu

Postup přípravy:
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné plátky. Po mírném osmahnutí (nečekejte, než cibulka zhnědne) přidáme kukuřici a zalejeme kečupem. Dochutíme trochou soli, několika kapkami chilli omáčky, kořením steak a pepřem, kterým nemusíte šetřit, protože utlumí výraznou nasládlou chuť celé omáčky a po dovaření nebude tolik výrazný na chuti. Uvařené brambory překrojíme na půl a přes půlky přelijeme omáčku. Navrch ozdobíme troškou sýru (doporučuji přes brambory) a petrželkou, kterou můžeme nadrobno nakrájenou přidat i po dovaření do celé omáčky.


Dietní zapékané brambory

Ingredience:
4 větší brambory, 2 vajíčka, 6 lžic acidofilního mléka, sůl, pepř, petrželka, olej na vymazání formy

Postup přípravy:
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním mlékem, petrželkou, dokořeníme podle chuti a nalijeme na brambory. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.


Brambory zapečené s mletým masem

Ingredience:
1/2 kg mletého masa, koření na mletá masa, majoránka, sůl, pepř, grilovací koření, kečup, 4 velké brambory, 1 cibule, 2 malé stroužky česneku, olej

Postup přípravy:
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme již ochucené maso, které opékáme dokud není rozpadlé na drobné kousky. Nakonec přidáme 5 lžic kečupu a necháme směs prohřát na mírném plameni. Na pekáček vymazaný olejem poklademe na kolečka pokrájené brambory, které mírně posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a prokládáme masovou směsí. Poté dáme zapéct do trouby dokud brambory nezměknou.


Bramborový tatarák I.

Ingredience:
0,5 dcl oleje, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lčičky sladké papriky, 1 na jemno nakrájená cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 3-4 lžíce kečupu, sůl, 3 větší vařené brambory

Postup přípravy:
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme. Můžeme dochutit sojovou omáčkou nebo worchesterem.


Bramborák s cuketou

Ingredience:
750 g brambor, 750 g cukety, 200 g uzené slaniny, 4 lžíce ovesných vloček, polohrubá mouka podle potřeby, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 celá vajíčka, sůl, mleté černé koření, mletý kmín a majoránka, jedna vrchovatá lžíce tuku nebo přiměřené množství oleje, petrželová nať a půl prášku do pečiva

Postup přípravy:
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať. Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26). Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový , když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.


Bramborová kaše jinak

Ingredience:
brambory, pohanka, sůl, kmín, mléko, máslo, eidam, cibulka, paprika

Postup přípravy:
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.


Pangasius na zelenině (dietní)

Ingredience:
ryba - Pangasius (sladkovodní žralok, není nejlevnější, ale je skoro bez kostí, a velmi dietní), kečup, česnek, cibule, mražená zeleina, podravka, sladká paprika a mleté koření (dá se použít i grilovací)

Postup přípravy:
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče, stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme to po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangásius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením. Na to poskládáme kousky pangásia (které už jen okřeníme podravkou, paprikou a kořením) a nechámeho tak přímo na pekáčku rozmrznout, po dvou hodinách přidáme do mezer, mezi plátky pangásia po polévkové lžíči kečupu (nešetříme!). A celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou (množství přidávaného koření dáváme jen podle svého vkusu). Dáme do touby a pečeme 15-20 min. při teplotě 180 °C.
Jak poznáme, že je hotový? Kousky masa se nám musí pod nože rozpadat.

Autor:  jane-jane [ 29 zář 2010 16:34 ]
Předmět příspěvku: 

mattonko..... beztak jsi ty recepty okopčila kvůli tomu s Pepikem, co? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  mattoni-33 [ 29 zář 2010 16:38 ]
Předmět příspěvku: 

jane-jane
no, ten zkusím z těch receptů jako první až budu moct.... :oops: :lol: :lol: :lol:

Autor:  Bohuslava Geržová [ 07 říj 2010 08:18 ]
Předmět příspěvku: 

To jsou dobroty.Děláte mě hrozné chutě.Asi to budu muset vyskoušet.A kde se dá ten listo.špenat sehnat.Nikde jsem ho neviděla.Díky

Autor:  Sibyla [ 07 říj 2010 08:36 ]
Předmět příspěvku: 

Bohunko, u nás ho mají v každém marketu, třeba od Bonduelle, 400g http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1080 nebo http://www.bonduelle.cz/vyrobek.php?id=1085

Autor:  ALENA [ 07 říj 2010 16:12 ]
Předmět příspěvku: 

Bohunko listový špenát prodávají v Albertu celý rok balenej vakuovanej :wink: :wink: :wink:

Autor:  Bohuslava Geržová [ 08 říj 2010 07:48 ]
Předmět příspěvku: 

Sibylo a Aleno moc děkuji za radu.Hnes si ho koupím a vyskouším.Mňamiky.

Autor:  Malvi [ 21 lis 2010 16:22 ]
Předmět příspěvku: 

Kusku já taky miluju, ale moji chlapi tomu říkají ZKUSHNUS. Takže tento receptík asi nepoužiju. Lžíci kuskusu si vařim jenom, když jsem sama doma.

Autor:  Neliška [ 13 led 2011 12:17 ]
Předmět příspěvku: 

DOMÁCÍ BRAMBŮRKY
Větší brambory nakrájím na kolečka osolím a obaluju v trojobalu jako řízky tzn.(mouka vejce strouhanka)smažím na pánvi a odkládám na ubrousek ať se trošku odmastí...Je to dobré a hlavně zajímavé jen tak,ale já to dělávám jako přílohu ke špenátu(místo brambor).

Stránka 3 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/