fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Ovoce, zelenina, semínka http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1095 |
Stránka 4 z 6 |
Autor: | bestickova [ 13 led 2011 13:13 ] |
Předmět příspěvku: | |
"NECO ALA MEXICO" jedna plechovka fazoli ve slanem nalevu,jedna v chilli omacce,jedna mala konzerva hrasku,kukurice,jeden maly raj.protlak,cibule,klobasa opecu na oleji cibuli,pridam na pulkolecka klobasu,po chvilce protlak a za staleho michani restuju asi 5min,pak pridam slite fazole ve slan.nalevu,cele vcetne chilli omacky a slity hrasek,kukurici,dochutim podle potreby peprem,soli a prohreju zhruba 10min,casto micham,rado se to pripaluje..Podavam zasadne z chlebem!Manzovi nedavam kukurici,prej neni mexican aby ji jedl |
Autor: | bobule [ 09 úno 2011 19:08 ] |
Předmět příspěvku: | |
Mechikooo pánev 4 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu 2 sklenice leča 4-6 klobás kečup chilli con carne - koření od kotany grilovací koření trocha cukru cibule česnek Cibuli nechám zpěnit na oleji, fazole slít, ale nálev nevylívat ... nechat bokem a použít k naředění, klobásky na půlkolečka a všechno smíchat dohromady, doladit kečupem, kořením, cukrem .... můžem dát i kousek masoxu .... prostě dle chuti ....provařit .... je to výborné, jednoduché a v létě super rychlý oběd .... podáváme s chlebem Množství si upravte dle sebe ... |
Autor: | ALENA [ 10 úno 2011 18:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
recept na červené zelí z bílého od sousedky uvařte kysané zelí, tak jak ho máte rádi a až bude hotové a dochucené, tak se do něho zamýchají 1 až 2 rajské protlaky, podle množství zelí, ale jen čistej protlak z konzervy, žádnej kečup ani nic jiného z rajčat je to výborné, podává se klasicky s masem a knedlíky, ale můj syn to mnohdy zblajznul i bez masa jen tak s chlebem |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:19 ] |
Předmět příspěvku: | Zapékaná cuketa se žampiony |
Cuketu oloupeme, nakrájíme na cca 10 cm dlouhé kousky, povaříme 3 minuty ve slané vodě. Vydlábneme v každém kousku otvor tak do 3/4, Na cibulce, česneku a másle podusíme žampiony, posolíme, opepříme, přidáme vydlabaný zbytek cukety. Do zapékací misky na stojato nastavíme kousky cukety, naplníme dušenými žampiony a posypeme parmazánem. Pečeme. Já to jím bez přílohy Mńam A dobrou chuť |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:22 ] |
Předmět příspěvku: | Brokolice s těstovinou |
Brokolici rozdělíme na malé kousky a povaříme 5 minut ve slané vodě. Na másle a cibulce podusíme nakrájenou hlívu (nebo žampiony). Uvaříme si tmavé těstoviny, kolem poklademe brokoličku, doprostřed dáme žampionky a zalijeme Apetito sýrovou omáčkou. Rychlé, chutné, dietní, zdravé |
Autor: | bobule [ 18 črc 2011 12:57 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Zapékaných 9 druhů zeleniny podoýkám, že jsem to dělala na klasickým koláčovým plechu ... každý si množství uzpůsobí dle zapíkacích mís ... tady se žere ve velkým Takže tady jsou suroviny: -cuketa -lilek -květák -brokolice -brambory -paprika -rajčata -cibule -česnek _____________ -jarní cibulka na posypání -sýr - já použila goudu -smetanu 33% -sůl, pepř -grilovací koření -koření na am. brambory od Vitany Zeleninku nahrájet na kolečka, hranolky jak je libo,ale doporučuji silnější, květák a brokolici rozebrat na malé růžičky. Plech či zapíkací mísu pocáknout smetanou ....a už jen vrstvit, mezi tím osolit, opepřit, okořenit a asi v půlce prosypat částí sejra. Takto pokračovat do zpracování všech surovin a vrch opět lehce osolit, opepřit a okořenit a zalít zbytkem smetany. Na ten plech mi bohatě stačil jeden kelímek. Zakrýt alobalem a píct dokud se nevypeče veškerá voda z tý zeleniny. Potom nahusto zasypat sýrem a dát do trouby už jen rozpustit. Na talíři jsem to dozdobila ještě syrovýma rajčatama a nakrájenou jarní cibulkou ... Výborné jen tak či s nějakým zeleninovým salátem nebo i jako příloha třeba k masu na houbách! Synátor, když zjisti, že je to bez masa, tak si tam na to ještě hrknul majonézy a když sem od něho ochutnala musím konstatovat, že i s ní to bylo výborný! Tak snad jsem někoho inspirovala pokud nevíte co v létě vařit ... já to budu dneska požírat celý den |
Autor: | Scalla [ 18 črc 2011 13:10 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
bobulko připomněla jsi mi recept, co často vařím. Brokolici uvařím v páře , dám do zapékací misky zasypu strouhaným eidamem, do toho naleju pár vajec rozšlehaných se zakysanou smetanou a vegetou a zapeču, je to mňam. Původně teda v tom receptu nebyla broukolice, ale rybí filé a to je taky mňam. A myslím, že se tam dá taky použít všemožná jiná zelenina, jen jsem to ještě nevyzkoušela |
Autor: | bobule [ 18 črc 2011 13:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Tak v tomhle směru se meze nekladou a jak nám to hubnutí pak půjde a budem zdravý jak řípy |
Autor: | Cozumel [ 19 črc 2011 09:06 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Dobrý recept na brokolici - karbanátky - jsem našla na mimibazaru. V neděli jsem jí zkoušela a v pondělí byl obídek - fakt mi vyšlo i 10 karboušů http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=109747. Zkuste, jsou fakt dobré! |
Autor: | Cozumel [ 19 črc 2011 09:09 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
bobule, scalla - taky to vypadá dobře. To bychom měli teď pěkně papat, zeleniny je všude hafo, tak ať jsme zdravé a jdou nám ta kila pěkně dolů |
Autor: | bobule [ 19 črc 2011 09:18 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
conzumel moje řeč ... a ono v létě jsou to rychlý a lehký obědy a pro nás i večeře |
Autor: | bambulka77 [ 19 črc 2011 21:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Takze slubeny receptik na kolozvarsku kapustu ako ju robievam ja : mam dost velky pekac a mame to zvycajne na 3 dni tak preto tak vela 1kg kyslej kapusty (kysaneho zeli ) 0,5 kg mlete maso 1-2 nozicky nejakej pikantnejsej klobasky trochu slaniny nakrajanej na kocky 1 velky hrncek ryze 1 maly paradajkovy pretlak 0,5l obycajna sladka smotana ( alebo 2 male ) cibula, olej, korenie(sol, vegeta, cierne mlete, cerv.paprika - plus co mate radi - ale musi to byt poriadne okorenene aby to malo ako celok dobru chut) POSTUP: Ryzu uvarit do polomakka ( este sa bude piect ) normalnym sposobom ako ste zvyknute. Na troche oleja poprazit cibulku na kocky, pridat maso, trochu poprazit, okorenit a podliat trochu vodou. Adi po 10 minutach pridat paradajkovy pretlak a klobasku nakrajanu na kocky a dusit este asi 10 minut. Kyslu kapustu scedit a trochu vyzmykat ( ja ju nepremyvam,mam rada kyslastu chut kapusty) a polovicu dat na jemne olejom vymasteny pekac. Na kapustu dat 2/3 uvarenej ryze, celu masovu zmes, zbytok ryze a druhu polovice kyslej kapusty. Na vrch dat na kocky pokrajanu a poprazenu slaninku a poliat to obycajnou smotanou ( nicim ju neriedit ani nezahustovat) Dat upiect do vyhriatej rury - asi 45 minut na 200 C - individualne podla rury ( pokial nezavne rozvoniavat a jemne hnednut kapusta na vrchu ) Jem to bez vsetkeho,ale manzel to ma rad s chlebom.... Prajem dobru chut!!!! Snad Vam to bude aj chutit |
Autor: | bobule [ 19 črc 2011 22:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
bambulko díky ... myslím, že ještě tento týden proběhne pokus č.2 |
Autor: | Scalla [ 20 črc 2011 07:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
bambulko budu to muset taky zkusit! Dík! |
Autor: | jane-jane [ 20 črc 2011 07:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
AHojky kulinářky....KOlošvárské zelí dělává s oblibou můj otec, trochu jinou variantu....je vždy výborné! Někdy do něj dává místo mletého masa bůček /dopředu upečený, vychladlý a na slabé plátky nakrájený...musí být ale hezky libový!/, pikantní klobáska musí být vždy!, nedáváme rýži, zelí dopředu trochu orestuje na cibulce a přidává do něj trochu pálivé papriky - máme rádi ostré. Já když jsem poprvé viděla v zapékací míse tento pokrm, tak jsem se lekla, že už ho někdo měl a jaksi vrátil zpět - slabší žaludky prominou..... ..... ono zelí s tou smetanou působí tak trochu zdrcle..... když jsem ale ochutnala.....věděla jsem, že tohle jídlo budu moci vždy a ffšude.... doporučuju hlavně po nějakých pijatykách, to vždycky uspokojí moje nezřízené poalkoholové choutky |
Stránka 4 z 6 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |