fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 19 říj 2018 22:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 14:27 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
tak jste mě přesvědčily holky !!

dnes jsem vařila z těch vašich surovin a nemá to chybu !!

Maso s plátky brambor se zelím, klobásou a smetanou

- do pekáčku dát na plátky nakrájené brambory, osolit, na ně osolené, opepřené kuřecí plátky (šlo by to i z vepře), na ně kysané zelí, nakrájenou dunajskou klobásu, částečně zalít smetanou, ve které jsem rozmíchala hořčici, grilovací koření a trošičku hladké mouky. Navrh dáme opět nakrájené plátky brambor, lehce osolit, zalít zbytkem smetany a péct.

Dobrou chuť !! :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 14:48 
Offline

Registrován: 10 čer 2011 18:20
Příspěvky: 2375
Bydliště: Praha 3 ŽIŽKOV
Holky zlaté

děkuji moc za rady a verca už je udělala a já se je chystám udělat o víkendu...
Prý jsou výborné :lol: tak o to více se těším :twisted: :lol:

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého-DOPORUČUJI a ve 33 letech začátek nového, šťastného života Obrázek
mattoni, 36 let, 2 děti, Vojtíšek a Kubíček Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 12 říj 2011 12:11 
Offline

Registrován: 26 led 2007 23:05
Příspěvky: 1551
Bydliště: Kolínsko
Verco,
vypada to takhle moc zajimave - pro me ne, i kdyz se ukazalo, ze klobasa neni uplne tabu, ale kdyz prijedou nasi nebo "jeho", tak nikdy nevim, cim je poctiti :D tak to priste zkusim :)

_________________
Obrázek

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 21:37 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5537
Bydliště: Brno
Rajčatová omáčka na špagety
Opečeme kuřecí maso nakrájené na malé kostičky. Až zbělá, přidáme nahrubo nastrouhanou cukýnu, krájená rajčata z plechovky, osolíme a podusíme. Na závěr přidáme česnek a bazalku (čerstvou nebo mraženou, sušená je hnusná). Může se to dělat i na cibulce, ale bez ní lépe vynikne svěží chuť rajčat.
Bazalku v létě oberu na lístky, dám do mrazáku do pytle a po zmrznutí pomačkám. Zabere to pak v mrazáku minimum místa a máme celý rok bazalku, která stále chutná jako čerstvá.

_________________
Obrázek
50 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2011 18:08 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
segedýnský guláš

500g vepřového masa z plece, 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 400g kysaného zelí, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru, kelímek zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY
Sádlo rozehřejeme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce ji osmahneme a pak vložíme nakrájené maso na kostky. Přisypeme papriku (kdo má rád ostřejší, můžesi zkombinovat pálivou a sladkou papriku) a mícháme. Když pustí šťávu, osolíme ho okmínujeme a opepříme. Maso podlijeme vývarem a trochou horké vody a dusíme. Po 20 minutách vložíme zelí. Před koncem dušení přidáme na plátky nakrájený česnek, vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme.Já dělám bez smetany, dělala to tak máma.

Obrázek

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2011 18:09 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
ALENKO mnam, ten bych si dala !! :oops: :wink:

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:11 
Offline

Registrován: 01 pro 2009 10:45
Příspěvky: 6494
dovolím si sem hodit recept pro bobulku, nebot naše sojka z Krakonošova je ted zaneprázdněná :roll: tak to tenkrát psala na FB, jen kopíruji.... :wink:

Řízky v jogurtu od jane-jane !!

velký bílý jogurt
2 vejce
sůl, pepř, koření /jaké máte rádi - grilovací, já dala gyros/
česnek - také dle toho jak kdo snese, stačí dva stroužky

jakékoliv maso - kuřecí, krůtí či vepřové normálně nakrájíš a rozklepeš jako na řízky - trochu osolit i opepřit a naložit do připrevené směsi /kterou řádně rozšleháš/, nechat uležet alespoň do druhého dne v lednici, klidně i déle, řízky jsou pak křehčí.
Obalují se blbě, musíš tu strouhanku do nich tak trochu vmáčknout a smažit také opatřněji, aby to neopadalo...

_________________
Obrázek
34 let
30/3/10 - TUBU - Turnov
26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 22:00 
Offline

Registrován: 26 srp 2010 18:20
Příspěvky: 1164
Bydliště: Krakonošovo
verca....máš " praudu přecedo " ...... to jsou ony!

Díky, fakt nestíhám..... právě jsem dopovlíkla co jsem mohla a čekám, až mi uschnou další polštáře a deky, abych mohla pokračovat..... ruce už od sava necítím. Teď jdu udělat vánoční výzdobu do jídelny a na zítřek připravit majdu na boloňské špagety...neb mne muchloň vyveze do města, abych pokoupila dárky....tak kdyby mě z těch hafo lidí a aut šlehlo - páč já už zvyklá vídat jen srnky a hrabla na sníh, tak aby měli co jíst :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Papa.... kráááááásnýýýý předvánočníííííí čas ceckejm :wink: :lol:

_________________
Obrázek
JE TO TAM - 11/12/2011 - dokončen metřík -váha ukázala 79,8 kg
TUBU-Turnov 10/11/2010
47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 12:48 
Offline

Registrován: 01 bře 2011 14:28
Příspěvky: 195
Bydliště: okr.Vyškov
Paštika z drůbežích jater
1000 g kuřecích jater, 1 šlehačka / 200 ml /, 1 máslo, 1 střední cibule, asi 3 stroužky česneku, provensálské nebo paštikové koření, sůl, pepř, případně paštikové koření, sádlo nebo olej.
Na oleji či sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, provensálské či paštikové koření a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně dokořeníme a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.

Je to velikánská dobrota!Doporučuji formu vyložit plátky anglické.

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wgNLRQ9/]
Obrázek








"Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život."
MARCELA
FCB JEN PŘES SZ
18.5.2011 plikace Břeclav MuDr.Čierny


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 13:42 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
alecram36 ta paštika vypadá fantasticky, asi ji ozkouším, ale mám jeden doplňující dotaz - to máslo - 250 g????????? Zřejmě to tak je myšlený, ale já se raději zeptám, abych to nějak nezvrtala. Díky

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 14:24 
Offline

Registrován: 01 bře 2011 14:28
Příspěvky: 195
Bydliště: okr.Vyškov
martina píše:
alecram36 ta paštika vypadá fantasticky, asi ji ozkouším, ale mám jeden doplňující dotaz - to máslo - 250 g????????? Zřejmě to tak je myšlený, ale já se raději zeptám, abych to nějak nezvrtala. Díky

Jj celé máslo :wink:

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wgNLRQ9/]
Obrázek








"Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život."
MARCELA
FCB JEN PŘES SZ
18.5.2011 plikace Břeclav MuDr.Čierny


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 17:19 
Offline

Registrován: 13 led 2010 18:51
Příspěvky: 571
Bydliště: Praha 3
alecram tak to také vyzkouším, vypadá to opravdu lákavě. Takový dotaz paštikové koření - je co? :)

_________________
Obrázek
-35 kg
38 let, 1 dítě - 4letý Jindříšek a 1 manžel podporující, 1.4.2010 Tubu UVN


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 led 2012 08:17 
Offline

Registrován: 01 bře 2011 14:28
Příspěvky: 195
Bydliště: okr.Vyškov
Dada73 píše:
alecram tak to také vyzkouším, vypadá to opravdu lákavě. Takový dotaz paštikové koření - je co? :)


Smes č. I
3 g hřebíčku 3 g muškátového oříšku, 1 1/2 gramu pepře, 1 1/2 gramu květu, 1/2 g sušeného bobkového listu, 1 1/2 g tymiánu, 1 1/2 g sušené bazalky
Směs č. II
20 kuliček pepřů, 14 kuliček nového koření, špetka sušeného mletého zázvoru, malá špetka sušeného tymiánu, 1 bobkový list
to vše musíš umlít
Ale dá se i koupit už namíchané!!! :wink: :wink:

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wgNLRQ9/]
Obrázek








"Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život."
MARCELA
FCB JEN PŘES SZ
18.5.2011 plikace Břeclav MuDr.Čierny


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 14:28 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
tak alecram36 paštika hotová a je fakt výborná, půlka hřbetu je už snědená. Jen jsem nepřišla na to, jak ji z toho vyklopit, takže dloubeme, slaninou jsem vyložila. Možná dám příště víc koření, protože jsem nevěděla kolik ho má být, tak jsem dala necelou půlku pytlíku, a protože tady u nás neměli paštikový :roll: :roll: , tak jsem dala to provensálský a je to fakt moc a moc dobrý, chlapi si to pochvalujou................ :P :P :lol:

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 21:27 
Offline

Registrován: 01 bře 2011 14:28
Příspěvky: 195
Bydliště: okr.Vyškov
martina píše:
tak alecram36 paštika hotová a je fakt výborná, půlka hřbetu je už snědená. Jen jsem nepřišla na to, jak ji z toho vyklopit, takže dloubeme, slaninou jsem vyložila. Možná dám příště víc koření, protože jsem nevěděla kolik ho má být, tak jsem dala necelou půlku pytlíku, a protože tady u nás neměli paštikový :roll: :roll: , tak jsem dala to provensálský a je to fakt moc a moc dobrý, chlapi si to pochvalujou................ :P :P :lol:



Mě to jde normálně vyklopit,ale příště to ještě můžeš vyložit potravin.folií a pak slaninu!! Tak koření dávám podle chuti a dávám i víc česneku!!! To vše jde jen ochuti jakou každý máme jinou!! U nás se taky po paštice jen zapráší!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wgNLRQ9/]
Obrázek








"Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život."
MARCELA
FCB JEN PŘES SZ
18.5.2011 plikace Břeclav MuDr.Čierny


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení