fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 bře 2024 09:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tom Yam Kung
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 19:59 
Offline

Registrován: 15 dub 2011 22:49
Příspěvky: 44
TOM YAM KUNG

Proslulá thajská polévka Tom Yum ve variantě s krevetami (Kung) je jednou z nejoblíbenějších napříč celou zemí.
Její příprava je překvapivě snadná a uvádím dvě verze možné přípravy, snadnou a snadnější.


Ingredience:
400 g tygřích (velkých) krevet
200 g nakládaných slaměných houbiček
10 kafírových lístků
1 litr kuřecího vývaru (v horším případě vody)
2 lžíce nasekané jarní cibulky
3 stonky citronové trávy
3 lžíce rybí omáčky
4 lžíce šťávy z limetky
1 lžíce sekaného koriandru
4 čerstvé červené chilly papričky (bez semínek, nasekané)

Postup:
Vyloupejte krevety a zbavte střívka. Krunýře nevyhazujte, opláchněte pod vodou a přidejte do hrnce s vývarem (vodou) a přiveďte k varu.

Rozmačkejte stonky citronové trávy (hrubou silou, nejlépe paličkou) a přidejte do vývaru spolu s kafírovými lístky.
Vařte cca 5 minut, dokud vývar nezíská výraznou vůni. Vývar sceďte a znovu přiveďte k varu.

Přidejte houby a krevety. Vařte dokud se krevety nezbarví do růžova.
Dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, koriandrem a chilli papričkami.

Polévka by měla mít vyvážený poměr slané, ostré a kyselé chuti.


Obrázek



Varianta brod (nemáme většinu surovin):
V obchodě zakoupíme Tom Yum pastu, krevety a nakládané houby.
K varu přivedeme litr vody, přidáme 2 lžičky pasty, krevety a houby.
Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a chilli.


Obrázek

Foto polévky: Thajská kuchyně, Svojta&Co.

_________________
Obrázek
Akce Macropus, čili Klokan 10. srpna 2011, by-pass v Turnově. Váha v den operace 119.6 kg.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 dub 2011 20:53 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5561
Bydliště: Brno
Klokane
To zní skvěle, vypadá to, že budu Tvé recepty zkoušet! Jen doufám, že na nás nezanevřeš a budeš nás i nadále zásobovat! Díky!

_________________
56 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 17:03 
Offline

Registrován: 31 črc 2006 21:09
Příspěvky: 1419
Bydliště: střední čechy
ČERTI nebo-li buřty na pivu

Základem jsou dobré domácí špekáčky. Zásadně nekupujeme z Kauflandu a podobných obchodů. Buřty oloupeme (šlupky kočkám a nebo pejskovi, když už kočky nemůžou), podélně nakrojíme a dáme do pekáče, nebo nějaké nádoby úměrné množství špekáčků. Podlijeme černým pivem Kozel. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, nešetříme množstvím a zasypeme. Zalijeme nejméně půlkou lahve kečupu. Z koření používám jen sůl, pepř, mletou papriku, feferonky, worcester a sojovou omáčku. Feferonkama taky nešetříme. Pokud je v lednici zbytek salámu, nebo starší klobáska, kterou už nikdo nechce, můžeme rozkrájet do pekáče k čertům. Dáme do trouby asi na 180–200 stupňů a pomalu pečeme za stálého podlévání pivem. Dělají se dlouho, asi dvě až tři hodiny, ta cibule se musí rozvařit. Stojí to ale za to. Dobrou chuť.

_________________
Obrázek

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 17:31 
Offline

Registrován: 26 srp 2010 18:20
Příspěvky: 1164
Bydliště: Krakonošovo
martino... díky za povzbuzení.... pujdu do teho tedy též persama napřed :lol: ..... pak podám raport :D

jinak buřty na pivu dělám již cca 20 let.... je fakt, že zpočátku chutnaly úplně jinak,,,, pak jsem je dokonce přestala dělat, :roll: opravdu záleží na kvalitě špekáčků.... :!:
Dělám je podobně - jen s tím rozdílem, že buřty nedokrojím a cibuli vecpu dovnitř špekajdů.... bohatě cibulí vystelu pekáč a stavím jeden buřtík vedel druhého, aby byly natěsno a krom pikantního kečupu pomatlám buřty před zalitím piva ještě plnotučnou hořčicí...... jiné koření nepoužívám :wink:

_________________
Obrázek
JE TO TAM - 11/12/2011 - dokončen metřík -váha ukázala 79,8 kg
TUBU-Turnov 10/11/2010
47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: JANA
PříspěvekNapsal: 11 čer 2011 09:55 
Offline

Registrován: 03 srp 2010 12:55
Příspěvky: 87
Bydliště: Ostrava
http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fz ... ure=player Zkuste návod na vykostění kuřete.Jana :wink:

_________________
[ 14.9.2010 TUBU Ostrava-Vítkovice Doc.Holéczy 52let
/url]Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 11 čer 2011 10:28 
Offline

Registrován: 05 říj 2009 21:18
Příspěvky: 3531
Bydliště: Kósek vod Brna
Jani Demb.
tak to je mazec ... já neumím vykostit kuře a dost mě to štve .... tak jak bude čas pustím se do toho ...
jen se koukám jak má perfektní vostrý nože .... tím velikým co má, tak tím bych byla já vykoštěná dřív než ta slépka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DÍKY ZA TIP!!!

_________________
Obrázek
40let*2děti*16a19 let*1manža*Tubu 14.6.2011-Turnov Obrázek Obrázek
Motto: Život je příliš krátký na to, abych přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně... Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: JANA
PříspěvekNapsal: 13 čer 2011 10:58 
Offline

Registrován: 03 srp 2010 12:55
Příspěvky: 87
Bydliště: Ostrava
Bobulko není zač a přeji bezproblémovou pooperační péči a brzké uzdravení.Tak se měj moc pěkně.Jana :P

_________________
[ 14.9.2010 TUBU Ostrava-Vítkovice Doc.Holéczy 52let
/url]Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Scalla
PříspěvekNapsal: 02 srp 2011 13:23 
Offline

Registrován: 31 kvě 2011 12:03
Příspěvky: 137
Bydliště: Praha 10 - Strašnice
Scallo - včera jsem dělala Tvojí zapečenou brokolici. Ještě jsem pod ní šoupla nakrájená kuřecí prsíčka, zalila jen zakyskou bez vejce a nedávala jsem strouhaný sýr, ánžto ho miláček zblajznul v toastech :lol: A můžu říci, že je úúúúúžasná. Akorát, že jednu brokoldu a 2 prsíčka a mám obídek až do pátku :D :D :D

_________________
Obrázek
Eva, 44 let. Plikace 8.6.2011, OB klinika Praha


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 06 zář 2011 07:59 
Offline

Registrován: 16 srp 2011 20:01
Příspěvky: 62
Bydliště: JIŽNÍ MORAVA
Palačinky plněné játry s cuketou
palačinkové těsto
kuřecí játra
cibule
cuketa
pepř
sůl
vegeta
Na jedné pánvi smažím tenké palačinky. Na druhé zpěním cibulku, přidám na mallilinkaté kousky nakrájenou cuketu, osolím, opepřím, přidám vegetu. Nakonec, jak je cibulka zpěněná dočervena dám na malé kousky nakrájené kuřecí játra.
Směs zamotám do palačinek a buĎ dám do brutvánku zapéct s nastrouhaným sýrem(trochu podlít, nebo řešupnu na talíř. Také se může nahoru ještě přidat nastrouhaný sýr. K tomu okurkový, či jiný salát.
:wink:
Snad bude chutnat i Vám. Syn, který je masožravý a nemá rád palačinky na sladko se může po tom utlouct. :?

_________________
Obrázek

46 let, 1 manžel, 1 dcera (21), 1 syn (17),
Výška: 182cm. Váha před operací: 135 kg..

2.11.2011 - omega bypass, Mudr. Čierny, Břeclav


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 06 zář 2011 19:24 
Offline

Registrován: 30 kvě 2011 19:59
Příspěvky: 46
Bydliště: Jižní morava
hernajs holky, tak jsem se začetla do vašich receptů a dostala jsem silné chutě - to je věc, kterou jsem celý pooperační měsíc nezažila...... :roll: :D

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 07 zář 2011 09:17 
Offline

Registrován: 31 kvě 2011 12:03
Příspěvky: 137
Bydliště: Praha 10 - Strašnice
Ive - tak to je na dobrý cestě, že už jsi OK a můžeš zase začít normálně jíst :lol: Chutě nám bohužel neuřízly, ty jsou v hlavě :D

_________________
Obrázek
Eva, 44 let. Plikace 8.6.2011, OB klinika Praha


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 08 zář 2011 19:07 
Offline

Registrován: 30 kvě 2011 19:59
Příspěvky: 46
Bydliště: Jižní morava
Cozumel - je to tak :-). Chutě zůstaly, ale když nemám hlad, tak mi život nekomplikují :-). Je to super.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 08 říj 2011 07:46 
Offline

Registrován: 10 čer 2011 18:20
Příspěvky: 2375
Bydliště: Praha 3 ŽIŽKOV
Holky,

prosím Vás moc o radu. Pro jednoho zákazníka z baru chci uvařit jeho hodně oblíbené jídlo, řekl mi akorát suroviny ale né postup. :| takže jsem tady :lol: zda někdo neděláte něco podobného... sim sim, smutně koukám :shock:

suroviny by měly být:
brambory
klobása
zelí (to nevím, jaké, jestli kysané?)
kotlety
a smetana na zalití

peče se to v troubě :oops:

_________________
Obrázek
14/9/10 TUBU Turnov,zlaté ruce MUDr.Hrubého-DOPORUČUJI a ve 33 letech začátek nového, šťastného života Obrázek
mattoni, 36 let, 2 děti, Vojtíšek a Kubíček Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 08 říj 2011 07:57 
Offline

Registrován: 26 led 2007 23:05
Příspěvky: 1551
Bydliště: Kolínsko
Mattoni,
ja bych to vse nakrajela na kosticky, teda to kysane zeli ne, na to polozila kotlety a zalila smetanou :mrgreen: i kdyz ty bramburky by mohly byt taky nahore, at jsou trochu opalene, vid? :) Verim, ze si poradis a bude chutnat! :)

_________________
Obrázek

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RECEPTÁŘ
PříspěvekNapsal: 08 říj 2011 14:05 
Offline

Registrován: 10 pro 2006 18:50
Příspěvky: 2822
Bydliště: Olomouc
mattoni já dělávám maso na kysaném zelí, tak bych dala zeli na to kotlety a na ně klobásky, zalít smetanou a píct :wink: brambory bych asi uvařila zvlášť :wink:
nebo klobásky nakrájet, na to brambory, pak zelí a kotlety a zalít- to zelí určitě kysané

_________________
Obrázek
61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení