fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096
Stránka 8 z 10

Autor:  verca [ 10 říj 2011 14:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

tak jste mě přesvědčily holky !!

dnes jsem vařila z těch vašich surovin a nemá to chybu !!

Maso s plátky brambor se zelím, klobásou a smetanou

- do pekáčku dát na plátky nakrájené brambory, osolit, na ně osolené, opepřené kuřecí plátky (šlo by to i z vepře), na ně kysané zelí, nakrájenou dunajskou klobásu, částečně zalít smetanou, ve které jsem rozmíchala hořčici, grilovací koření a trošičku hladké mouky. Navrh dáme opět nakrájené plátky brambor, lehce osolit, zalít zbytkem smetany a péct.

Dobrou chuť !! :wink:

Autor:  Mattoni [ 10 říj 2011 14:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Holky zlaté

děkuji moc za rady a verca už je udělala a já se je chystám udělat o víkendu...
Prý jsou výborné :lol: tak o to více se těším :twisted: :lol:

Autor:  qwys [ 12 říj 2011 12:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Verco,
vypada to takhle moc zajimave - pro me ne, i kdyz se ukazalo, ze klobasa neni uplne tabu, ale kdyz prijedou nasi nebo "jeho", tak nikdy nevim, cim je poctiti :D tak to priste zkusim :)

Autor:  Annax [ 08 lis 2011 21:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: RECEPTÁŘ

Rajčatová omáčka na špagety
Opečeme kuřecí maso nakrájené na malé kostičky. Až zbělá, přidáme nahrubo nastrouhanou cukýnu, krájená rajčata z plechovky, osolíme a podusíme. Na závěr přidáme česnek a bazalku (čerstvou nebo mraženou, sušená je hnusná). Může se to dělat i na cibulce, ale bez ní lépe vynikne svěží chuť rajčat.
Bazalku v létě oberu na lístky, dám do mrazáku do pytle a po zmrznutí pomačkám. Zabere to pak v mrazáku minimum místa a máme celý rok bazalku, která stále chutná jako čerstvá.

Autor:  ALENA [ 25 lis 2011 18:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

segedýnský guláš

500g vepřového masa z plece, 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 400g kysaného zelí, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru, kelímek zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY
Sádlo rozehřejeme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce ji osmahneme a pak vložíme nakrájené maso na kostky. Přisypeme papriku (kdo má rád ostřejší, můžesi zkombinovat pálivou a sladkou papriku) a mícháme. Když pustí šťávu, osolíme ho okmínujeme a opepříme. Maso podlijeme vývarem a trochou horké vody a dusíme. Po 20 minutách vložíme zelí. Před koncem dušení přidáme na plátky nakrájený česnek, vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme.Já dělám bez smetany, dělala to tak máma.

Obrázek

Autor:  verca [ 25 lis 2011 18:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

ALENKO mnam, ten bych si dala !! :oops: :wink:

Autor:  verca [ 21 pro 2011 21:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

dovolím si sem hodit recept pro bobulku, nebot naše sojka z Krakonošova je ted zaneprázdněná :roll: tak to tenkrát psala na FB, jen kopíruji.... :wink:

Řízky v jogurtu od jane-jane !!

velký bílý jogurt
2 vejce
sůl, pepř, koření /jaké máte rádi - grilovací, já dala gyros/
česnek - také dle toho jak kdo snese, stačí dva stroužky

jakékoliv maso - kuřecí, krůtí či vepřové normálně nakrájíš a rozklepeš jako na řízky - trochu osolit i opepřit a naložit do připrevené směsi /kterou řádně rozšleháš/, nechat uležet alespoň do druhého dne v lednici, klidně i déle, řízky jsou pak křehčí.
Obalují se blbě, musíš tu strouhanku do nich tak trochu vmáčknout a smažit také opatřněji, aby to neopadalo...

Autor:  jane-jane [ 21 pro 2011 22:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

verca....máš " praudu přecedo " ...... to jsou ony!

Díky, fakt nestíhám..... právě jsem dopovlíkla co jsem mohla a čekám, až mi uschnou další polštáře a deky, abych mohla pokračovat..... ruce už od sava necítím. Teď jdu udělat vánoční výzdobu do jídelny a na zítřek připravit majdu na boloňské špagety...neb mne muchloň vyveze do města, abych pokoupila dárky....tak kdyby mě z těch hafo lidí a aut šlehlo - páč já už zvyklá vídat jen srnky a hrabla na sníh, tak aby měli co jíst :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Papa.... kráááááásnýýýý předvánočníííííí čas ceckejm :wink: :lol:

Autor:  alecram36 [ 02 led 2012 12:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Paštika z drůbežích jater
1000 g kuřecích jater, 1 šlehačka / 200 ml /, 1 máslo, 1 střední cibule, asi 3 stroužky česneku, provensálské nebo paštikové koření, sůl, pepř, případně paštikové koření, sádlo nebo olej.
Na oleji či sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, provensálské či paštikové koření a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně dokořeníme a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.

Je to velikánská dobrota!Doporučuji formu vyložit plátky anglické.

Autor:  martina [ 02 led 2012 13:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

alecram36 ta paštika vypadá fantasticky, asi ji ozkouším, ale mám jeden doplňující dotaz - to máslo - 250 g????????? Zřejmě to tak je myšlený, ale já se raději zeptám, abych to nějak nezvrtala. Díky

Autor:  alecram36 [ 02 led 2012 14:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

martina píše:
alecram36 ta paštika vypadá fantasticky, asi ji ozkouším, ale mám jeden doplňující dotaz - to máslo - 250 g????????? Zřejmě to tak je myšlený, ale já se raději zeptám, abych to nějak nezvrtala. Díky

Jj celé máslo :wink:

Autor:  Dada73 [ 02 led 2012 17:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

alecram tak to také vyzkouším, vypadá to opravdu lákavě. Takový dotaz paštikové koření - je co? :)

Autor:  alecram36 [ 03 led 2012 08:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Dada73 píše:
alecram tak to také vyzkouším, vypadá to opravdu lákavě. Takový dotaz paštikové koření - je co? :)


Smes č. I
3 g hřebíčku 3 g muškátového oříšku, 1 1/2 gramu pepře, 1 1/2 gramu květu, 1/2 g sušeného bobkového listu, 1 1/2 g tymiánu, 1 1/2 g sušené bazalky
Směs č. II
20 kuliček pepřů, 14 kuliček nového koření, špetka sušeného mletého zázvoru, malá špetka sušeného tymiánu, 1 bobkový list
to vše musíš umlít
Ale dá se i koupit už namíchané!!! :wink: :wink:

Autor:  martina [ 10 led 2012 14:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

tak alecram36 paštika hotová a je fakt výborná, půlka hřbetu je už snědená. Jen jsem nepřišla na to, jak ji z toho vyklopit, takže dloubeme, slaninou jsem vyložila. Možná dám příště víc koření, protože jsem nevěděla kolik ho má být, tak jsem dala necelou půlku pytlíku, a protože tady u nás neměli paštikový :roll: :roll: , tak jsem dala to provensálský a je to fakt moc a moc dobrý, chlapi si to pochvalujou................ :P :P :lol:

Autor:  alecram36 [ 10 led 2012 21:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

martina píše:
tak alecram36 paštika hotová a je fakt výborná, půlka hřbetu je už snědená. Jen jsem nepřišla na to, jak ji z toho vyklopit, takže dloubeme, slaninou jsem vyložila. Možná dám příště víc koření, protože jsem nevěděla kolik ho má být, tak jsem dala necelou půlku pytlíku, a protože tady u nás neměli paštikový :roll: :roll: , tak jsem dala to provensálský a je to fakt moc a moc dobrý, chlapi si to pochvalujou................ :P :P :lol:



Mě to jde normálně vyklopit,ale příště to ještě můžeš vyložit potravin.folií a pak slaninu!! Tak koření dávám podle chuti a dávám i víc česneku!!! To vše jde jen ochuti jakou každý máme jinou!! U nás se taky po paštice jen zapráší!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

Stránka 8 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/