fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096
Stránka 9 z 10

Autor:  bobule [ 31 led 2012 16:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Vepřové maso v cibulovomajonézovosýrovém kabátku

Ingredience:
-vepřová plec plec nebo kýta 1,5kg
-majonézu Hellmans 400ml
- 4-5 cibulí (dle velikosti)
- sýr (stačí 30% eidam) 30-40dkg
-česnek
-grilovací koření
-sůl, pepř

Hodnoty jsem uvedla cca na to kilo a půl masa ...
Pekáš vymáznu asi jednou lžící majonézy ... maso nakrájím na silnější plátky, ale NEROZKLEPÁVÁM!!!
Položím je do pekáče a očesnekuju, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením ...
Potom na to maso "nakydám" zbytek majonézy a zasypu cibulí ... tu můžete nakrájet na kolečka já dělala půl kolečka ....
Nastrouhám nahrubo sýr a zasypu tak aby bylo vše pod tou vrstvou sýra ...
Zkoušela jsem podle originálního receptu krkovici a sýr gouda, ale je to zbytečně moc tučné ... na tenhle recept je lepší sušší maso jako je kýta nebo kotleta a ideál je i plecko.
Pekáč zakryjeme a pečeme na plnou troubu ... já mám na 250 stupňů ... jak to začne vonět tak stáhnu na 200 a dopíkám dokud sýr nezezlátne ... peču pořád přikryté...
Nemusíte se toho bát .... vůbec to není mastné a ta majonéze s tím sýrem a cibulí udělá divy ...
Je to hodně "hutné"
Podávám většinou s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší ....
Snad vám bude chutnat :wink:

Tady fotky z originálu který mi došel na mail kde je maso vcelku, ale já dělám plátky ... sýr pak není tak zpečený a maso je víc chutí prostoupené a peče se i kratší dobu ...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Autor:  hvezdicka04 [ 31 led 2012 16:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Bobulko ! :lol:
Obrázek
vypadá to jedle!vyzkouším a pak ti povím,ju? :oops: :wink:

Autor:  verca [ 31 led 2012 16:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

tak to vyzkouším, vypadá to dooost dobře !! :wink:

Autor:  bambulka77 [ 31 led 2012 19:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

bobule mnam :wink: az sa mi slinky zbiehaju :mrgreen: urcite aj ja vyskusam ;)

Autor:  Annax [ 01 úno 2012 09:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Taky se mi líbí, ale použiju plátky krůtích prsíček. A pak dám vědět, jak to dopadlo :wink:

Autor:  Mona [ 01 úno 2012 13:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

To dělával můj chlap, když mě jakože lovil ;-) a je to výborné, musím mu připomenout, že to dlouho již nedělal... Rybka v síti, tak asi už není třeba :lol: :lol: :lol:

Autor:  bobule [ 01 úno 2012 14:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Jo jo ... když ptáčka chytají ... pěkně mu zpívají a vaří dobroty :lol: :lol: :lol:

Autor:  Annax [ 02 úno 2012 17:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Můj muž mi před svatbou taky pěkně zpíval :cry: :cry: :cry:
A pak spadla klec :oops:

Autor:  Scalla [ 02 úno 2012 20:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Můj muž mi ani nezpíval, ani nevařil.... :evil: Měla bych o tom asi popřemýšlet! :twisted:

Autor:  ALENA [ 02 úno 2012 22:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Scalla :wink: :D

Autor:  bobule [ 03 úno 2012 19:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

scalla
hm tak jsi zpívala a vařila ty? :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  Scalla [ 03 úno 2012 19:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

bobul to je vlastně pravda :mrgreen: a dokonce zpívám a vařím dodnes :mrgreen:

Autor:  bobule [ 03 úno 2012 19:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Ještěžě mě máš :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  muchomurka99 [ 13 úno 2012 16:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

Bobulko!!!
Mám ti vzkázat, že tvůj cibulovomajonézovosýrový zázrak je vynikající!!! :wink: :)
Dnes jsem potřebovala uklonit něco rychlýho...dělala jsem to z plátků kotlety, které byly původně na řízky. Bylo to asi za půl hoďky hotový!!!...k tomu bramkaše....a slova chvály nebrala konce!!
Díky za typ...moc ráda se nechám inspirovat dalšími receptíky tady z receptáře!

Autor:  bobule [ 14 úno 2012 12:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy

No já když to udělala poprvé tak byl u nás doma stejný ohlas .... jsem ráda, že chutnalo :wink:

Stránka 9 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/