fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096
Stránka 3 z 10

Autor:  verca [ 18 zář 2010 19:37 ]
Předmět příspěvku: 

Králík na zelenině

králíka osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí a osolenou zeleninou na svíčkovou (celer, petržel, mrkev) ... do zeleniny přidáme nové koření a bobkový list... posypeme maso tak, aby nekoukal ani kousek masa.... navrch dáme máslo, podlijeme nepatrně vodou a pomalu dusíme (cca 3-4hod při 150-170st.) - nemícháme !!

Dobrou chuťku :wink:

Autor:  jane-jane [ 19 zář 2010 08:25 ]
Předmět příspěvku: 

Verca....... ad Králík na zelenině

také takhle dělávám...přidávám ještě na na plátky česnek a houby, ty pustí svoji šťávičku - nemá to chybu...zkus :wink:

Autor:  Lubinka [ 19 zář 2010 09:36 ]
Předmět příspěvku: 

Ty brdo to jsou dobrůtky,Verča a Jane-jane,mňam mňam

Autor:  Bohuslava Geržová [ 21 zář 2010 06:57 ]
Předmět příspěvku: 

Králika na zelenině znám a mohu jen doporučit :!: :!: No děláte tu tedy veliké chutě,Aspoň vzorek kdyby někdo dal :cry:

Autor:  verca [ 04 říj 2010 15:04 ]
Předmět příspěvku: 

Gnocchi s kuřecím masem

Gnocchi (nočky) koupíme všude (v potravinách) :lol: - uvaříme dle návodu....

- orestovat nakrájenou anglickou slaninu
- kuřecí maso nakrájet na kostičky, osolit, opeřit, orestovat se slaninou, přidat nakrájený pórek, nechat chvíli dusit

- nakonec zalít šlehačkou a nechat prohřát....

Dobrou chuťku :wink:

Autor:  Sibyla [ 04 říj 2010 16:50 ]
Předmět příspěvku: 

Koukám gnocchi po česku :lol:
"Ňoky" miluju, dělám je se špenátem a smetanou.

Podusit listový špenát (ne protlak!), osolit, česnek, zahustit trochou smetany.
Mňam :)

Autor:  STELA [ 21 lis 2010 14:54 ]
Předmět příspěvku: 

Minireceptík,jak rodině ozvláštnit jakékoliv řízečky:
místo ve strouhance obaluju v lehce spařeném vychladlém kuskusu,obal je křupavý a u nás je to velmi oblíbené.

Autor:  ALENA [ 06 pro 2010 18:03 ]
Předmět příspěvku: 

Taková malá vydatná večeře :lol: :lol: :lol: pouze 79 046 kalorií :shock: :shock: :shock:

http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/555 ... 46-kalorii

Autor:  bossice [ 07 pro 2010 01:28 ]
Předmět příspěvku: 

Aleno ty vrahu!!! Já debil jsem to shlédla až do konce a teď nestačím polykat sliny! :evil:

Autor:  ALENA [ 07 pro 2010 03:11 ]
Předmět příspěvku: 

bossice no Jituško, když si dáš jen 80gr, tak se ti nic nestane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  bobule [ 07 pro 2010 08:01 ]
Předmět příspěvku: 

Alenko ty zvíře tak tohle by mělo být trestný!!!! Mi tekly kaně jak malýmu děckovi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Autor:  Annax [ 11 led 2011 11:23 ]
Předmět příspěvku:  Zapečené těstoviny jinak

Na plechu opečte 20 až 30 deka mletého masa, ochuťte podle libosti a smíchejte s rajským protlakem a těstovinami. Zapečte.
Já na ochucení používám jenom Aromat - to je taková vegeta bez těch kousků zeleniny a trochu sušeného česneku. Nevím, jestli se ten aromat ještě prodává, já ho koupila jednou a od té doby si ho "vyrábím" sama. Kupuju vegetu bez glutamanu, kterou přesiju a hrubou zeleninu dávám do polívky a tím sypkým ochucuju všechno - od polévek přes omáčky až po pomazánky.

Autor:  bobule [ 11 led 2011 11:31 ]
Předmět příspěvku: 

Annax ze sekané dělám i rizoto ... je to rychlý a dobrý ... teda z mletýho masa abych byla přesná ... ta tvoje sekaná už je jako hotová nebo klasika syrový mletý maso? se ptám jak debil, že? :roll:

Jinak milé dámy .... upekla jsem letos 3 tvarohové vánoční štoly a byly naprosto vynikající a vytlačily z mého receptáře štolu kynutou!!!
Vygenerovala jsem si zde recept od severky a něco z googlu a udělala si z toho recept vlastní a fakt je to famózní záležitost :wink:

Bohužel jsem se v sobotu chlubila před kamarádkama a v mladistvé nerozvážnosti a ve vysokém stupni alkoholového opojení jsem jim odkejvala, že jim je taky upeču ....
No nějak se mi to vymklo z ruk a teď sem nahraná .... takže budu píct další 4 kousky :(

Autor:  Annax [ 11 led 2011 12:10 ]
Předmět příspěvku: 

Bobule Já jsem to blbě napsala, samozřejmě to je mleté maso. Recept na štolu si ukládám, zní to výtečně!

Autor:  jane-jane [ 12 led 2011 15:27 ]
Předmět příspěvku: 

Mexický guláš alá Krakonošovo
Předem upozorňuji, že jsem kuchař amatér…., tož postupy nejsou dle kuchařských norem…, nikdy jsem podle nich nevařila a vařit nebudu :D
Guláše vařím podle taťky… žádný se mi nepovede dvakrát stejně….

Nejdřív si udělám gulášový základ…. Ten dělám na všechny guláše stejný…ať už je z hovězího nebo z vepřového.

Vždy používám dva druhy tuku /sádlo, olej/ a na určité druhy hovězího guláše ještě slaninu nebo špek. Do horkého tuku vsypu kmín a nechám ho rozvonět, přidám dostatečné množství cibule. Ta je potřeba opravdu smahnout pěkně do hněda – tato barva cibule má potom vliv na hezké barvě guláše.

Do misky si zatím odsypu gulášovou kořenící směs, červenou papriku, několik prolisovaných stroužků česneku, 1-2 kostky masoxu a ve varné konvici si uvařím vodu. Jakmile má cibule tu správnou barvičku, stáhnu kastrol z plamene a vsypu připravenou směs, krátce orestuji a zaliju 1 – 2 dcl horké vody. Vrátím na plamen a do tohoto základu dále přidám protlak, několik lžic kečupu, zakápnu trochou worcesteru. Na závěr přidám rozdrcenou chilli papričku /kdo má rád i více/.
Tento základ míchám a provářím cca 1 minutu. Nyní do něj vložím na kostky pokrájené maso a v této směsi ho nechám na plameni zatáhnout. Pak přendám na plotýnku a táhnu, tak dlouho jak maso vyžaduje……..

Pokud se dělá guláš pro rodinu, žádnou vodu již nedolévám, maso pustí svou šťávu. Když ale vařím ve velkém je to jiné….. Krom masa nic nevážím, dělám vše od oka.

V průběhu ochutnám sos…. A dochutím – sůl, pepř, chilli, česnek…….
Mexický guláš vařím z vepřového masa. Já používám vykoštěnou kotletu, kterou nakupujeme ve velkém za slušné ceny. V podstatě je jedno z jakého druhu… já dříve dělala i plecka, určitě by ale nemělo být maso prorostlé /jako u krkovice…/
Po dochucení a zahuštění guláše přidám na prohřátí hrášek. Toť fffše. Žádné kouzlo, Žádné čáry. Obyč guláš.

Přílohou je rýže /ono správně by ten hrášek měl být v té rýži…./ a servírovat by se měl tak, že doprostřed talíře se dá kopeček rýže s hráškem, sype se strouhaným sýrem a kolem rýže se nalije guláš.

Stránka 3 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/