fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096
Stránka 5 z 10

Autor:  zakletá [ 10 úno 2011 12:43 ]
Předmět příspěvku: 

teda vy si žerete :lol: :lol: :D

Autor:  jane-jane [ 10 úno 2011 13:39 ]
Předmět příspěvku: 

Jogurtové řízky
- množství upravit dle potřeby

8 prsních kuř. řízků
1 velký hustý bílý jogurt
2 celá vejce
4 stroužky česneku
sůl, pepř, další koření dle chuti /grilovací, gyros..../

Kuřecí řízky nakepat, osolit, opepřit a namáčet do jogurtové marinády.
Tu připravíme smícháním všech výše uvedených produktů. Masiko do něj naložíme a v uzavřené nádobě dáme do lednice.
Nejdříve druhý den obalujeme ve strouhance nebo rozdrcených corn flakes /tam přidávám nějaké ostré koření - alá KFC/

Opatrně smažíme. Řízky jsou hodně křehké. Nejsou vysušené.
Lze takto připravovat vepřové řízky z kýty.

Autor:  Evikp [ 10 úno 2011 15:35 ]
Předmět příspěvku: 

Bobul a verčo jsem ráda, že vám moje prďánky chutnají a přidávám receptík na palačinky trochnu jinak aneb co dům dal či nedal:

palačinkové těsto (Jiřine tentokrát nepít!!!)
cibule
olej
mleté maso (párek, klobása, uzené maso, anglická slanina, prostě co dům dá)
špenát
česnek
vegeta
sýr eidam

Palačinky si usmažíme podle klasického receptu, jen nepřidáme cukr.
Během smažení si na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a osmahneme. Přidáme špenát, česnek a dochutíme vegetou (záleží jaký používáte špenát, pokud je moc řídké, tak zahustíme troškou mouky rozmíchané v mléce). Plníme směsí palačinky a dáme do pekáčku. Posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby.

Přeji dobrou chuť!

Autor:  verca [ 10 úno 2011 17:19 ]
Předmět příspěvku: 

Karbanátky z kuřecího mletého masa

tento receptík mám od macechy, která má dietu kvůli slinivce, jsou výýborné, jednoduché a kdo chce, tak i dietní - u nás budou zítra nedietní :lol: :lol: :lol:

500g mletého kuřecího masa (kupuji v Penny mražené po 500g nebo v Tescu, tam mají 500g a 1000g balení - také mražené)
3 vejce
sůl
tavený sýr (kdo chce dietku, tak nízkotučný)
petrželka nebo pažitka (nám více chutnají s petrželkou)
strouhanka

- vše smíchat do mazlavé hmoty, tvořit karboše, opéct na oleji

- já ještě dávám broskvi a plátek sýru (takový ten balený jednotlivě každý plátek)

- nebo z toho udělám mletou roládu - plním čímkoliv - potřu hořčicí, dám vejce na tvrdo, okurka, slanina, párek, prostě cokoliv....


Plněné žampiony

- na másle zpěníme světlou cibulku, přidáme vydlabané vnitřky žampionů, nahrubo nastrouhanou šunku (měkký salám), sůl, pepř a vejce (dle množství žampionů. na cca 12ks dávám 3-4 vejce) = ze všeho umíchat "míchanici" - ale tak, aby se vejce zůstala napůl syrová a nakonec přidáme nastrouhaný sýr = vznikne hustá hmota

- plníme do klouboučků, obalujeme v trojobalu a smažíme nejprve naplněnou stranou dolů.

- OBMĚNA - žampiony nevydlabávám, pouze naplním nastrouhanou nivou, obalím a usmažím


Vepřové závitky (omáčka)

- kotlety naklepat, osolit, opepřit, potřít slabě hořčicí
- poklademe kolečky měkkého salámu nebo šunky, svineme do závitků, zpěvníme proti rozmotání, dáme do tlak. hrnce na rozpálený olej a ze všech stran opečeme.
- podlijeme vodou, na množství omáčky, osolíme, zavřeme a dusíme do měkka
- maso vyndáme, šťávu dusíme, až zčervená, pokud je třeba, tak ještě dosolíme, dochutíme sojovou omáčkou.

Podáváme s rýží nebo těstovinami


Kotlety po maďarsku (omáčka)

- kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sl. paprikou a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
- maso vyndáme na talíř, dáme na teplo
- na tom samém oleji zpěníme menší cibulku, dáme nakrájenou zelenou papriku, můžeme i červenou, rajčata - cca 6-8 ks a chvíli restujeme
- po chvilce tam vložíme maso, zalijeme vodou, osolíme, zakapeme sojovkou (čím více, tím lépe) a dusíme cca 20-30min
- omáčku zahustíme a dochutíme

Podáváme s rýží nebo těstovinami


Pomazánka na toasty

- cca 6 vajec
- strouhaný sýr
- strouhaný měkký salám
pepř, trochu soli

- směs dáváme na plátky veky, rozpůlené housky nebo rohlíky a smažíme na rozpáleném oleji - nejprve pomazánkou dolů

- hotové potíráme hořčicí a můžeme posypat nakrájenou cibulí


Dobrou chuť :wink:


Tak jsem Vám trochu přidala do mlýna, pokud by měl někdo zájem o mé receptíky, mám je v PC, není problém poslat :wink:

Autor:  Lenka 1975 [ 10 úno 2011 18:16 ]
Předmět příspěvku: 

No děvčata, to jsou tede dobroučké recepty, to mi neděléjte, já držím dietku za týden jdu na opku. Určitě je také použiju, jsou to samé mňamky. Já přidám taky jeden DIETNI recept, ale rychlý. Kuřecí masíčko nakrájet na nudličky, přidat jednu menší sklenici sladkokyselého zelí, worčestr, sojovka a zahustit smetanou. K tomu hranolky, ameriky nebo brambory. Je to rychlé a dobré.

Autor:  Evikp [ 10 úno 2011 18:55 ]
Předmět příspěvku: 

Leni to vypadá dobře. To masíčko osmahout na cibulce?

Autor:  Lenka 1975 [ 10 úno 2011 19:34 ]
Předmět příspěvku: 

Evikp dám vždy tak 500 g kuřecích ř. a osmahnu jen na oleji. Pak tam přidám vše ostatní a za 20-25 minut vše hotovo. Je lepší přidat i trochu cukru, ale to podle chuti.

Autor:  bobule [ 13 úno 2011 20:18 ]
Předmět příspěvku: 

Vyzkoušeny ty kuřecí špalíčky v anglické slanině.... chutné, rychlé a příště vyzkouším přidat šušenou švestku .... http://www.iprima.cz/prostreno/ucastnici/pavel-soukup :wink:

Autor:  bobule [ 14 úno 2011 13:08 ]
Předmět příspěvku: 

Sibyl
tak já si ho pustila taky a zjistila sem, že to ti pitomci sestříhali ... ale ještě v pátek nnebo v sobotu to tam bylo páč jsem si to pouštěla a vařila podle toho.
Ale je to hrozně jednoduchý ...
Kuřecí prsa nakrájíš na špalíčky nebo silnější plátečky, posypeš kořením gyros a zamotáš do anglické a pečeš 15-20 minut
Já to ještě malinko vylepšila a z vrchu jsem to posypala lehce grilovacím kořením a pokapala olejem páč jsem měla anglickou hodně libovou ... teď ještě budu zkoušet to samý jen ty prsa trošku rozklepnu a zabalím do toho šušenou švestku
Dělala jsem to s hranolkama s může to být dobrý i br. kaší ... jen té šťávy moc není :wink:

A jukni sem :wink: http://www.mamincinyrecepty.cz/drubez/s ... -v-kabatku

Autor:  Sibyla [ 14 úno 2011 22:46 ]
Předmět příspěvku: 

Bobul díky, vypadá to žravě a připomělo mi to náš oblíbený recept:

Kuřecí se sýrem v těstíčku
Kuřecí prsa, uděláme do nich ďurku po délce, nacpeme špalíček tvrdého sýra a obalíme v těstíčku: vajíčko, hl. mouka troška mléka a koření co vám padne pod ruku, já rávám většinou steakové nebo grilovací, ale fakt je to fuk, klidně směs a někdy přidám i bylinky. No a pomalu usmažíme do zlatova. Já lenoch to občas udělám tak, že kuřecí nakrájím na nudličky, sýr postrouhám, všechno prdnu do těstíčka a usmažím :D

Autor:  Sibyla [ 19 úno 2011 14:47 ]
Předmět příspěvku: 

Dneska jsem dělala Bobulčiny kuřecí závitky s anglickou a švestkou a mňamka veeeeliká. Jen jsem kuřecí masíko osolila, aby vynikla chuť anglické. K tomu brkaši...
Zítra udělám asi ragú nebo JJgulášek mexický.

Autor:  bobule [ 19 úno 2011 16:19 ]
Předmět příspěvku: 

sibyl
já je taky solila ... jen sem to sem zapoměla dopsat :oops:

Jana Demb.
ta pomazanda se mi líbí !!! vyzkůšam :wink:

Autor:  Sibyla [ 19 úno 2011 18:48 ]
Předmět příspěvku: 

Bobul, ale já je jen osolila, možná jsem to blbě napsala :)

Autor:  bobule [ 20 úno 2011 11:38 ]
Předmět příspěvku: 

Sibyl
jo táááák, tak já osolila a ještě lehce prosypala tím gyrosem :lol: :lol: :lol:

Autor:  ALENA [ 23 úno 2011 19:56 ]
Předmět příspěvku: 

Zajímavý recept, ale spíš pro hubené rodinné příslušníky :wink: :wink:

Krkonošské kuře s bramborovými noky
Toto, skoro až slavnostní, jídlo se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněném červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.
Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková ta zdarma brožurka co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji. Takže jdeme na to.

Co budeme potřebovat
• 1 celé velké kuře (nebo 6–8 stehen)
• 250–300 g uzeného, např. krkovička nebo rolovaná plec
• 1 sklenice červeného sterilizovaného zelí
• 150 g másla
• trocha oleje, sůl a kmín
Na bramborové noky
• 750 g uvařených brambor
• 250 g hrubé mouky
• 1 vejce

Nejdřív dáme péci kuřátko
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje orestujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, tak přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a dalších 5 minut duste. Podle chuti opatrně osolte a nebo přidejte i trochu cukru, nemáte-li rádi zelí moc kyselé. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
Kuře vně i uvnitř nasolte a pak jej naplňte (pěkně to tam narvěte, co nejvíc) vychladlou směsí zelí a uzeného. Zbylou směs můžete napěchovat pod kůži – mezi stehny a hrudí nařízněte malý otvor a směs tudy prstem vtlačte pod kůži kuřete – kam se dá. Nakonec nezapomeňte uzavřít otvory (hlava a prdel) – třeba párátkem. Pokud jste zvolili jen stehna (a ne kuře vcelku), směs napěchujte pod kůži jednotlivých porcí – na vnější straně stehýnka lehce kůži nadzvedněte a směs tam napěchujte – nebojte, bude to držet, jen musíte být trochu opatrní, abyste kůži neodtrhli při plnění příliš. Poté kuře dejte do pekáče, poklaďte plátky másla (na jednotlivých porcích drží o něco lépe) – nešetřete jím. Nakonec to celé hustě posypte celým kmínem – opravdu dostatečně, tvoří spolu s máslem hlavní chuť pokrmu. Pečte v troubě jak jste zvyklí. Ideálně při teplotě 180°C dokud není kuře upečené, což je zhruba hodina nebo o něco víc. Ale raději to vyzkoušejte zapíchnutím párátka do stehna poblíž kloubu, a vytéká-li průhledná (ne krvavá) šťáva, je hotovo.

A teď ty noky
Uvařené brambory necháme chvíli vychladnout, nemusí být ani úplně studené. Pak je dobře rozmačkáme a přidáme vejce, trochu soli a vmícháme hrubou mouku. Vypracujeme těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Necháme ho chviličku odpočinout, to se nám akorát začne vařit voda v hrnci, ve které noky uvaříme. Lžící (dvěma to jde líp) tedy z těsta vykrajujeme menší noky a vaříme je v trochu osolené vodě asi 10–12 minut, podle velikosti noků – jakmile vyplavou, tak jim chybí tak 2–3 minuty a jsou fertig. Místo lžící vykrajovaných noků můžete klidně tvarovat malé knedlíčky, kuličky o průměru zhruba 4 centimetry – namočte si ale předtím ruce ve studené vodě, jde to pak o poznání lépe. Uvařené noky nechte na sítku okapat.

A teď už nezbývá, než jídlo naservírovat. Celé kuře nejdříve opatrně (nejlépe nůžkama na drůbež) rozpulte a pak každou půlku ještě rozdělte na další dvě porce. U samostatných stehýnek vám tato činnost odpadá a můžete rovnout servírovat. Jedna porce masa se zelím a vedle pár noků, které lehce pokapete vypečenou máslovou šťávou. Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.

Stránka 5 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/