fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096 |
Stránka 6 z 10 |
Autor: | martička [ 08 dub 2011 10:11 ] |
Předmět příspěvku: | |
svíčková s halalí 2x velké halalí 4x zelenina pod svíčkovou(neni nad čerstvou) maso nebo kralika bobkový list nové koření kousek másla šlehačka na másle osmahnem maso přidáme koření,zeleninu,halalí a necháme dusit ,aby maso natáhlo chut zeleniny necháme do druhého dne a pak jí dáme do trouby zapéct,aby chytla tmavší barvu nakonec kromě masa a koření vše rozmixujeme do jemna a přidáme šlehačku ,která nesmí přijít do varu . Přeji dobrou chut !!!!! |
Autor: | verca [ 08 dub 2011 10:15 ] |
Předmět příspěvku: | |
marti super, jdu kopčit, díky |
Autor: | bestickova [ 08 dub 2011 10:21 ] |
Předmět příspěvku: | |
dělám podobně,ale maso před tím přes noc naložím do nálevu,ocet,voda,cukr,sůl a pak už jen opeču maso na másle,vyndám ho,přidám halali,to osmahnu asi 10min,přidám maso,podleju vývarem a dám do trouby,až je maso měkké,doleju podle potřeby vývar,zahustím zákledkou,provařím,dochutím dle potřeby a nakonec přilej slehačku |
Autor: | Gluminka [ 10 dub 2011 17:23 ] |
Předmět příspěvku: | |
Tak to slíbené maso na kari-pastě :-) pro 4 lidi - na trochu rozpáleného oleje nakrájet 2velké cibule na klínky a nechat zesklovatět - vyklopit do toho pytlík zelené kari-pasty (ke koupi v každém velkém marketu - já kupuju v Globusu), míchat a nechat asi 1minutu opékat - nyní vložíme cca půl kila masa na nudličky - buď kuřecího, krůtího nebo vepř. kýtu, karé apod. Opékáme asi 10 minut a mícháme. - /máte-li rádi můžete nyní vhodit povařené hřibovité houby - já mám v mrazáku pytlované po půl kile:-)/ - podlijeme trochou vody asi 2dcl, přiklopíme a dusíme asi 10min - lilek neloupeme, jen omyjeme a pokrájíme na kostky, vhodíme do masa a dusíme cca 5 minut - no a nakonec přilijeme celou plechovku kokosového mléka a necháme vařit, dokud maso úplně nezměkne. Vzhledem k tomu, že používáme kvalitní maso, mělo by být měkké za chvilku. Pokud je omáčka hustá, lehce doředíme vodou, pokud je řídká, necháme zredukovat. Jako příloha je super jasmínová rýže a nebo skleněné nudle. Dobrou chuť |
Autor: | bobule [ 10 dub 2011 18:08 ] |
Předmět příspěvku: | |
Gluminka a kde máme to obložené hovězí? |
Autor: | Gluminka [ 10 dub 2011 18:13 ] |
Předmět příspěvku: | |
A ještě přidám babiččin recept na obložené hovězí. Je to starý recept, časově náročnější, i když jednoduchý na přípravu. Hovězí maso nechat vařit - výborná je kližka!! ale záleží na chuti, libové žebro také neurazí Omáčka : najemno nasekat velikou cibuli, nechat ji jemně zesklovatět na másle s olejem, nasypat na ni poté lehce hladkou mouku a udělat jakoby světlou zásmažku. Tu zředit vývarem z masa, řádně rozšlehat metličkou, aby se neudělaly kudlasy, dosolit a lehce pepře. Zavařit asi 10 minut. Zeleninka: - dušená mrkev - mrkev nakrájet na slabá kolečka, cibulku nasekat najemno, zesklovatět ji na másle, vhodit na ni mrkev, podlít vodou a dusit doměkka. Lehce přisolit, přisladit a trochu bílého pepře. - dušené kedlubny - kedlubny nakrájet na slabé plátky, zalít vodou a vařit doměkka. Přisolit, přisladit, bílý pepř. - květák pouze uvaříme ve slané vodě doměkka a roztrháme na růžičky - růžičkové kapustičky uvaříme doměkka. Na pánvi roztavíme najemno posekanou anglickou slaninu, opražíme a kapustičky do ní vhodíme a necháme chvíli propojit chutě. - zmrzlý hrášek hodíme na sklovatou cibulku, pěněnou na másle, přilijeme panáka vody a chvíli dusíme do měkka. Pak dosolíme a dopepříme bílým pepřem. Další možné zeleninové varianty jsou jen na Vaší fantazii k tomu dělám knedlíky - "vídeňské" - jsou tvrdší, nesají tolik omáčky, nejsou to ty fujkové vatové kynuťáky... Ale můžete to baštit i s vařenými bramborami. Knedlíky: jeden knedlík - asi 12-15 plátků - záleží na tlouštce, na jakou jsou krájeny... cca 25dk hr.mouky 1 vejce lžíce sádla nebo 3lžíce oleje špetka soli 2dcl perlivé vody a mléko na zadělání hladkého - tuhého těsta Do něj zamíchat 2 rohlíky nakrájené na menší kostičky, promíchat v těsto, ze kterého se vytvaruje knedlíková šiška - spíše širší. Vhodí se do vroucí osolené vody a nechá se vařit asi 35minut - dle velikosti knedlíku. Přeji dobrou chuť |
Autor: | Annax [ 10 dub 2011 18:17 ] |
Předmět příspěvku: | |
úúúúúúúžasné!!!!!!!!! Sbíhají se mi sliny, jenom to čtu! Díky! |
Autor: | Gluminka [ 10 dub 2011 18:28 ] |
Předmět příspěvku: | |
Není zač. Snad jsem to zapsala správně - tedy pochopitelně... Přeji doboru chuť. |
Autor: | MickaPt [ 11 dub 2011 21:25 ] |
Předmět příspěvku: | |
slintám při čtení receptů nad klávesnicí....)))) |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:13 ] |
Předmět příspěvku: | Rychlovka - chutná :-) Kuřecí s Rukolou |
Kuřecí stehenní řízky nakrájet na kousky, orestovat na olivovém oleji, osolit, opepřit. Přidat rukolu, promíchat. Přidat 1 celé Almete (nebo Mascarpone), promíchat do zřídnutí. Podávat s tmavou těstovinou. Mňam |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:33 ] |
Předmět příspěvku: | Lososa do nosa :-) |
Losový steak umyjeme, osolíme, opepříme, pomažeme česnekem a tatarkou Light, posypeme oreganem. Dáme do mikrovlnky na grilování. Příloha vařená brokolička, nebo nějaká zelenina. Dobré, zdravé, rychlé |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:48 ] |
Předmět příspěvku: | LosOS |
ne LOS, ale LOSOS - to je ta oranžová ryba a je t v každém obchodě v každém mražáku (od Nowaco např.) |
Autor: | saga123 [ 13 dub 2011 10:51 ] |
Předmět příspěvku: | Losos :-) |
jak mám ty gelové nehty, tak někdy dělám překlepy :-) třeba nedávno jsem z Pany Bryndzy udělala pana Halušku (ale to nebyl překlep..) |
Autor: | MickaPt [ 13 dub 2011 16:54 ] |
Předmět příspěvku: | |
Sága123 no však bryndza patří k haluškám.... |
Autor: | Annax [ 16 dub 2011 11:21 ] |
Předmět příspěvku: | |
Tak Gluminko, dneska bylo to Tvoje maso na karipastě. Bylo to vynikající, ale tak ostré, že i my ostromilci jsme slzeli Jak staré máš děti, že Ti to jí? |
Stránka 6 z 10 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |