fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096
Stránka 6 z 10

Autor:  martička [ 08 dub 2011 10:11 ]
Předmět příspěvku: 

svíčková s halalí

2x velké halalí
4x zelenina pod svíčkovou(neni nad čerstvou)
maso nebo kralika
bobkový list
nové koření
kousek másla
šlehačka



na másle osmahnem maso přidáme koření,zeleninu,halalí a necháme dusit ,aby maso natáhlo chut zeleniny necháme do druhého dne a pak jí dáme do trouby zapéct,aby chytla tmavší barvu nakonec kromě masa a koření vše rozmixujeme do jemna a přidáme šlehačku ,která nesmí přijít do varu .


Přeji dobrou chut !!!!!

Autor:  verca [ 08 dub 2011 10:15 ]
Předmět příspěvku: 

marti super, jdu kopčit, díky :wink:

Autor:  bestickova [ 08 dub 2011 10:21 ]
Předmět příspěvku: 

dělám podobně,ale maso před tím přes noc naložím do nálevu,ocet,voda,cukr,sůl a pak už jen opeču maso na másle,vyndám ho,přidám halali,to osmahnu asi 10min,přidám maso,podleju vývarem a dám do trouby,až je maso měkké,doleju podle potřeby vývar,zahustím zákledkou,provařím,dochutím dle potřeby a nakonec přilej slehačku

Autor:  Gluminka [ 10 dub 2011 17:23 ]
Předmět příspěvku: 

Tak to slíbené maso na kari-pastě :-)
pro 4 lidi

- na trochu rozpáleného oleje nakrájet 2velké cibule na klínky a nechat zesklovatět
- vyklopit do toho pytlík zelené kari-pasty (ke koupi v každém velkém marketu - já kupuju v Globusu), míchat a nechat asi 1minutu opékat
- nyní vložíme cca půl kila masa na nudličky - buď kuřecího, krůtího nebo vepř. kýtu, karé apod. Opékáme asi 10 minut a mícháme.
- /máte-li rádi můžete nyní vhodit povařené hřibovité houby - já mám v mrazáku pytlované po půl kile:-)/
- podlijeme trochou vody asi 2dcl, přiklopíme a dusíme asi 10min
- lilek neloupeme, jen omyjeme a pokrájíme na kostky, vhodíme do masa a dusíme cca 5 minut
- no a nakonec přilijeme celou plechovku kokosového mléka a necháme vařit, dokud maso úplně nezměkne. Vzhledem k tomu, že používáme kvalitní maso, mělo by být měkké za chvilku. Pokud je omáčka hustá, lehce doředíme vodou, pokud je řídká, necháme zredukovat.

Jako příloha je super jasmínová rýže a nebo skleněné nudle.

Dobrou chuť :D

Autor:  bobule [ 10 dub 2011 18:08 ]
Předmět příspěvku: 

Gluminka
a kde máme to obložené hovězí? :roll:

Autor:  Gluminka [ 10 dub 2011 18:13 ]
Předmět příspěvku: 

A ještě přidám babiččin recept na obložené hovězí. Je to starý recept, časově náročnější, i když jednoduchý na přípravu.

Hovězí maso nechat vařit - výborná je kližka!! ale záleží na chuti, libové žebro také neurazí :lol: :lol:

Omáčka : najemno nasekat velikou cibuli, nechat ji jemně zesklovatět na másle s olejem, nasypat na ni poté lehce hladkou mouku a udělat jakoby světlou zásmažku. Tu zředit vývarem z masa, řádně rozšlehat metličkou, aby se neudělaly kudlasy, dosolit a lehce pepře. Zavařit asi 10 minut.

Zeleninka:
- dušená mrkev - mrkev nakrájet na slabá kolečka, cibulku nasekat najemno, zesklovatět ji na másle, vhodit na ni mrkev, podlít vodou a dusit doměkka. Lehce přisolit, přisladit a trochu bílého pepře.
- dušené kedlubny - kedlubny nakrájet na slabé plátky, zalít vodou a vařit doměkka. Přisolit, přisladit, bílý pepř.
- květák pouze uvaříme ve slané vodě doměkka a roztrháme na růžičky
- růžičkové kapustičky uvaříme doměkka. Na pánvi roztavíme najemno posekanou anglickou slaninu, opražíme a kapustičky do ní vhodíme a necháme chvíli propojit chutě.
- zmrzlý hrášek hodíme na sklovatou cibulku, pěněnou na másle, přilijeme panáka vody a chvíli dusíme do měkka. Pak dosolíme a dopepříme bílým pepřem.

Další možné zeleninové varianty jsou jen na Vaší fantazii :D :D

k tomu dělám knedlíky - "vídeňské" - jsou tvrdší, nesají tolik omáčky, nejsou to ty fujkové vatové kynuťáky... Ale můžete to baštit i s vařenými bramborami.

Knedlíky: jeden knedlík - asi 12-15 plátků - záleží na tlouštce, na jakou jsou krájeny...
cca 25dk hr.mouky
1 vejce
lžíce sádla nebo 3lžíce oleje
špetka soli
2dcl perlivé vody
a mléko na zadělání hladkého - tuhého těsta
Do něj zamíchat 2 rohlíky nakrájené na menší kostičky, promíchat v těsto, ze kterého se vytvaruje knedlíková šiška - spíše širší.
Vhodí se do vroucí osolené vody a nechá se vařit asi 35minut - dle velikosti knedlíku.

Přeji dobrou chuť :D

Autor:  Annax [ 10 dub 2011 18:17 ]
Předmět příspěvku: 

úúúúúúúžasné!!!!!!!!!
Sbíhají se mi sliny, jenom to čtu!
Díky!

Autor:  Gluminka [ 10 dub 2011 18:28 ]
Předmět příspěvku: 

Není zač. Snad jsem to zapsala správně - tedy pochopitelně...
Přeji doboru chuť.

Autor:  MickaPt [ 11 dub 2011 21:25 ]
Předmět příspěvku: 

slintám při čtení receptů nad klávesnicí....))))

Autor:  saga123 [ 13 dub 2011 10:13 ]
Předmět příspěvku:  Rychlovka - chutná :-) Kuřecí s Rukolou

Kuřecí stehenní řízky nakrájet na kousky, orestovat na olivovém oleji, osolit, opepřit. Přidat rukolu, promíchat. Přidat 1 celé Almete (nebo Mascarpone), promíchat do zřídnutí. Podávat s tmavou těstovinou. :lol: :lol: Mňam

Autor:  saga123 [ 13 dub 2011 10:33 ]
Předmět příspěvku:  Lososa do nosa :-)

Losový steak umyjeme, osolíme, opepříme, pomažeme česnekem a tatarkou Light, posypeme oreganem. Dáme do mikrovlnky na grilování. Příloha vařená brokolička, nebo nějaká zelenina. Dobré, zdravé, rychlé :-)

Autor:  saga123 [ 13 dub 2011 10:48 ]
Předmět příspěvku:  LosOS

ne LOS, ale LOSOS - to je ta oranžová ryba a je t v každém obchodě v každém mražáku (od Nowaco např.) :lol: :lol:

Autor:  saga123 [ 13 dub 2011 10:51 ]
Předmět příspěvku:  Losos :-)

jak mám ty gelové nehty, tak někdy dělám překlepy :-):-) třeba nedávno jsem z Pany Bryndzy udělala pana Halušku (ale to nebyl překlep..) :lol: :lol: :lol:

Autor:  MickaPt [ 13 dub 2011 16:54 ]
Předmět příspěvku: 

Sága123 no však bryndza patří k haluškám.... :D

Autor:  Annax [ 16 dub 2011 11:21 ]
Předmět příspěvku: 

Tak Gluminko,
dneska bylo to Tvoje maso na karipastě. Bylo to vynikající, ale tak ostré, že i my ostromilci jsme slzeli :D :D :D
Jak staré máš děti, že Ti to jí?

Stránka 6 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/