fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Maso, ryby, omáčky, guláše, konzervy http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1096 |
Stránka 7 z 10 |
Autor: | Klokan [ 17 dub 2011 19:59 ] |
Předmět příspěvku: | Tom Yam Kung |
TOM YAM KUNG Proslulá thajská polévka Tom Yum ve variantě s krevetami (Kung) je jednou z nejoblíbenějších napříč celou zemí. Její příprava je překvapivě snadná a uvádím dvě verze možné přípravy, snadnou a snadnější. Ingredience: 400 g tygřích (velkých) krevet 200 g nakládaných slaměných houbiček 10 kafírových lístků 1 litr kuřecího vývaru (v horším případě vody) 2 lžíce nasekané jarní cibulky 3 stonky citronové trávy 3 lžíce rybí omáčky 4 lžíce šťávy z limetky 1 lžíce sekaného koriandru 4 čerstvé červené chilly papričky (bez semínek, nasekané) Postup: Vyloupejte krevety a zbavte střívka. Krunýře nevyhazujte, opláchněte pod vodou a přidejte do hrnce s vývarem (vodou) a přiveďte k varu. Rozmačkejte stonky citronové trávy (hrubou silou, nejlépe paličkou) a přidejte do vývaru spolu s kafírovými lístky. Vařte cca 5 minut, dokud vývar nezíská výraznou vůni. Vývar sceďte a znovu přiveďte k varu. Přidejte houby a krevety. Vařte dokud se krevety nezbarví do růžova. Dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, koriandrem a chilli papričkami. Polévka by měla mít vyvážený poměr slané, ostré a kyselé chuti. Varianta brod (nemáme většinu surovin): V obchodě zakoupíme Tom Yum pastu, krevety a nakládané houby. K varu přivedeme litr vody, přidáme 2 lžičky pasty, krevety a houby. Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a chilli. Foto polévky: Thajská kuchyně, Svojta&Co. |
Autor: | Annax [ 17 dub 2011 20:53 ] |
Předmět příspěvku: | |
Klokane To zní skvěle, vypadá to, že budu Tvé recepty zkoušet! Jen doufám, že na nás nezanevřeš a budeš nás i nadále zásobovat! Díky! |
Autor: | martina [ 17 kvě 2011 17:03 ] |
Předmět příspěvku: | |
ČERTI nebo-li buřty na pivu Základem jsou dobré domácí špekáčky. Zásadně nekupujeme z Kauflandu a podobných obchodů. Buřty oloupeme (šlupky kočkám a nebo pejskovi, když už kočky nemůžou), podélně nakrojíme a dáme do pekáče, nebo nějaké nádoby úměrné množství špekáčků. Podlijeme černým pivem Kozel. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, nešetříme množstvím a zasypeme. Zalijeme nejméně půlkou lahve kečupu. Z koření používám jen sůl, pepř, mletou papriku, feferonky, worcester a sojovou omáčku. Feferonkama taky nešetříme. Pokud je v lednici zbytek salámu, nebo starší klobáska, kterou už nikdo nechce, můžeme rozkrájet do pekáče k čertům. Dáme do trouby asi na 180–200 stupňů a pomalu pečeme za stálého podlévání pivem. Dělají se dlouho, asi dvě až tři hodiny, ta cibule se musí rozvařit. Stojí to ale za to. Dobrou chuť. |
Autor: | jane-jane [ 17 kvě 2011 17:31 ] |
Předmět příspěvku: | |
martino... díky za povzbuzení.... pujdu do teho tedy též persama napřed ..... pak podám raport jinak buřty na pivu dělám již cca 20 let.... je fakt, že zpočátku chutnaly úplně jinak,,,, pak jsem je dokonce přestala dělat, opravdu záleží na kvalitě špekáčků.... Dělám je podobně - jen s tím rozdílem, že buřty nedokrojím a cibuli vecpu dovnitř špekajdů.... bohatě cibulí vystelu pekáč a stavím jeden buřtík vedel druhého, aby byly natěsno a krom pikantního kečupu pomatlám buřty před zalitím piva ještě plnotučnou hořčicí...... jiné koření nepoužívám |
Autor: | Jana Dembkovská [ 11 čer 2011 09:55 ] |
Předmět příspěvku: | JANA |
http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fz ... ure=player Zkuste návod na vykostění kuřete.Jana |
Autor: | bobule [ 11 čer 2011 10:28 ] |
Předmět příspěvku: | |
Jani Demb. tak to je mazec ... já neumím vykostit kuře a dost mě to štve .... tak jak bude čas pustím se do toho ... jen se koukám jak má perfektní vostrý nože .... tím velikým co má, tak tím bych byla já vykoštěná dřív než ta slépka DÍKY ZA TIP!!! |
Autor: | Jana Dembkovská [ 13 čer 2011 10:58 ] |
Předmět příspěvku: | JANA |
Bobulko není zač a přeji bezproblémovou pooperační péči a brzké uzdravení.Tak se měj moc pěkně.Jana |
Autor: | Cozumel [ 02 srp 2011 13:23 ] |
Předmět příspěvku: | Scalla |
Scallo - včera jsem dělala Tvojí zapečenou brokolici. Ještě jsem pod ní šoupla nakrájená kuřecí prsíčka, zalila jen zakyskou bez vejce a nedávala jsem strouhaný sýr, ánžto ho miláček zblajznul v toastech A můžu říci, že je úúúúúžasná. Akorát, že jednu brokoldu a 2 prsíčka a mám obídek až do pátku |
Autor: | Lenka k [ 06 zář 2011 07:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Palačinky plněné játry s cuketou palačinkové těsto kuřecí játra cibule cuketa pepř sůl vegeta Na jedné pánvi smažím tenké palačinky. Na druhé zpěním cibulku, přidám na mallilinkaté kousky nakrájenou cuketu, osolím, opepřím, přidám vegetu. Nakonec, jak je cibulka zpěněná dočervena dám na malé kousky nakrájené kuřecí játra. Směs zamotám do palačinek a buĎ dám do brutvánku zapéct s nastrouhaným sýrem(trochu podlít, nebo řešupnu na talíř. Také se může nahoru ještě přidat nastrouhaný sýr. K tomu okurkový, či jiný salát. Snad bude chutnat i Vám. Syn, který je masožravý a nemá rád palačinky na sladko se může po tom utlouct. |
Autor: | Ive [ 06 zář 2011 19:24 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
hernajs holky, tak jsem se začetla do vašich receptů a dostala jsem silné chutě - to je věc, kterou jsem celý pooperační měsíc nezažila...... |
Autor: | Cozumel [ 07 zář 2011 09:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Ive - tak to je na dobrý cestě, že už jsi OK a můžeš zase začít normálně jíst Chutě nám bohužel neuřízly, ty jsou v hlavě |
Autor: | Ive [ 08 zář 2011 19:07 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Cozumel - je to tak . Chutě zůstaly, ale když nemám hlad, tak mi život nekomplikují . Je to super. |
Autor: | Mattoni [ 08 říj 2011 07:46 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Holky, prosím Vás moc o radu. Pro jednoho zákazníka z baru chci uvařit jeho hodně oblíbené jídlo, řekl mi akorát suroviny ale né postup. takže jsem tady zda někdo neděláte něco podobného... sim sim, smutně koukám suroviny by měly být: brambory klobása zelí (to nevím, jaké, jestli kysané?) kotlety a smetana na zalití peče se to v troubě |
Autor: | qwys [ 08 říj 2011 07:57 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Mattoni, ja bych to vse nakrajela na kosticky, teda to kysane zeli ne, na to polozila kotlety a zalila smetanou i kdyz ty bramburky by mohly byt taky nahore, at jsou trochu opalene, vid? Verim, ze si poradis a bude chutnat! |
Autor: | ALENA [ 08 říj 2011 14:05 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
mattoni já dělávám maso na kysaném zelí, tak bych dala zeli na to kotlety a na ně klobásky, zalít smetanou a píct brambory bych asi uvařila zvlášť nebo klobásky nakrájet, na to brambory, pak zelí a kotlety a zalít- to zelí určitě kysané |
Stránka 7 z 10 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |