Tedy děvčata,probíhá tu poměrně složitá diskuse. Já vím, že asi nemůžeme být docela objektivní, protože jsme "zainteresovaní." Já osobně jsem krásně zainteresovaný a neskrývám to.
Než jsem šel na zákrok, bojoval jsem s kilogramy, jak jsem uměl. A asi jsem to moc neuměl. Trápení na trápení, beznaděj, pak naděje - a zase nic.....Cukr přes 12, cholesterol přes 8 (špatný), vysoký tlak...Pocení, mizerné pocity při pohybu atd., atd. většina z Vás to zná.
Po zákroku nejsem sice žádná vychrtlina ALE - cukr při dvouměsíčním testování průměr 4,7, cholesterol 3,8, tlak normální a pocity super. Všechno má svou cenu a za všechno musíme zaplatit. Třeba rizikem operace, třeba obavami a strachem. Ale já pokud budu mluvit jen za sebe - jsem rád, že jsem ten krok udělal. Za deset let se možná budeme trápit tím, že to jde líp a jednoduše, protože medicína udělá zase krok dopředu (jako mezi bandáží a moderními metodami dneska), ale deset let kvalitního života má alespoň pro mě nepopsatelnou cenu.
Jak píše Scalla, nikomu nejde nic vnucovat, přesvědčovat. Buď k tomu člověk dojde sám, nebo musí nést následky odmítnutí sám. Doktorka na diabetologii mi říkala " Divím se svým pacientům, že neudělají co Vy. když vidím léta jejich trápení, amputované končetiny a jiné složitosti, tak jim nerozumím." Já jim taky nerozumím, ale musím nakonec rozumět všemu?
Jindra
28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka