fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 24 srp 2025 23:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 14:08 

siga tohle ti nejlíp řeknou přímo na transf. stanici, ale myslím, že pokud nebudeš brát žádné léky a výsledky krve budou dobré, tak by neměl být problém. Ale nejlíp to ví lékař :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 15:33 

Siga a v SurGal ti udělají bypass? :-o

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 22:42 

scalla
V SurGalu jsem mluvila po telefonu pouze ze sestrou, kdy jsem domlouvala termín konzultace a ohledně bypassu mi sestra řekla, že to se se mnou dr. domluví osobně na konzultaci. Takže ani potvrzení ani vyvrácení. 25. vám poreferuju, jak to dopadlo.

30.4.12 konzultace ValMez, Mudr. Bařinka
15.5.12 obezitoložka ValMez, spiro, RTG
17.5.12 psycho
24.5.12 gastro,
14.6.12 TUBU ValMez

Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 dub 2012 07:15 

Siga, Scallo,
oni to na webovkách mají, že bypass RYGB dělají a tudíž si i myslím, že pokud je Siga rozhodnutá pro bypass, a bude na tom trvat a tvářit se dostatečně jasně rozhodnutě, tak oni jí vyhoví. Ale vyslechne si nejdřív děsivou přednášku jak je to nebezpečné, jako alternativu jí nabídnou, že jí nejdřív zkusí dát bandáž a pak kdyžtak bypass... ,-) ...
Já se ani nedivím že tam tolik straší - jsou oba z fakultky, kam jim sváží problematické případy a převážně řeší komplikace, když jsem si to uvědomila, tak už jsem jim to neměla tak za zlé, že tak lidi straší, protože oni se s tím asi sestkávají v praxi dennodenně.
A bandáž nevím proč tak protěžují... asi proto, že je to prostě jejich byznys ,-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2012 07:56 

Tedy děvčata,
probíhá tu poměrně složitá diskuse. Já vím, že asi nemůžeme být docela objektivní, protože jsme "zainteresovaní." Já osobně jsem krásně zainteresovaný a neskrývám to. :D
Než jsem šel na zákrok, bojoval jsem s kilogramy, jak jsem uměl. A asi jsem to moc neuměl. Trápení na trápení, beznaděj, pak naděje - a zase nic.....Cukr přes 12, cholesterol přes 8 (špatný), vysoký tlak...Pocení, mizerné pocity při pohybu atd., atd. většina z Vás to zná.
Po zákroku nejsem sice žádná vychrtlina ALE - cukr při dvouměsíčním testování průměr 4,7, cholesterol 3,8, tlak normální a pocity super. Všechno má svou cenu a za všechno musíme zaplatit. Třeba rizikem operace, třeba obavami a strachem. Ale já pokud budu mluvit jen za sebe - jsem rád, že jsem ten krok udělal. Za deset let se možná budeme trápit tím, že to jde líp a jednoduše, protože medicína udělá zase krok dopředu (jako mezi bandáží a moderními metodami dneska), ale deset let kvalitního života má alespoň pro mě nepopsatelnou cenu.
Jak píše Scalla, nikomu nejde nic vnucovat, přesvědčovat. Buď k tomu člověk dojde sám, nebo musí nést následky odmítnutí sám. Doktorka na diabetologii mi říkala " Divím se svým pacientům, že neudělají co Vy. když vidím léta jejich trápení, amputované končetiny a jiné složitosti, tak jim nerozumím." Já jim taky nerozumím, ale musím nakonec rozumět všemu?
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2012 07:59 

Jindro....super příspěvek...tleskám! :wink:
Dokážeš pár slovy vyjádřit to, co bych já, jako ženská okecávala dlouhým slohovým cvičením!!! Se vším naprosto souhlasím! :idea: :P

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2012 08:06 

Souhlasím s Muchomůrkou, Jindra má úžasný dar vystihnout podstatu :wink: :D

Ale opravdu není to řešení pro každého.
Moje mamka je hodně obézní, na mou operaci se dívá s despektem.
Teď jí diagnostikovali cukrovku, tak drží dietu a zhubla asi 4 kila. Sdělovala mi to téměř s pláčem :shock: Taky tomu nerozumím :roll:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2012 08:21 

Jindro, je úžasné, zasa si tu prečítať nejaké riadky od teba. Píšeš veľmi príjemným sposobom a k tvojim krásnym výsledkom ti zo srdca blahoželám. :wink: Je to úžasné, ako s kilami odchádzajú zdravotné problémy. A ako píšeš, že nechápeš pacientov, ktorí sú proti operácii, mne skor vadí to, že sa nájdu aj lekári, ktorým táto operácia ide proti srsti. :? Ale myslím, že naše pozitívne príklady ich mnohých časom presvedčia.

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2012 21:20 

Jindro, zdravím ve spolek.
a gratuluji k upsání váhy.... jdeš pomaleji ale na jistotu... jako já.

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2012 11:05 

Dobrý den,mohla bych někoho poprosit o informace?Včera jsem byla propuštěná z nemocnice a jsem po gastrickým by-passu.
Moc by mě zajímlo do kdy musím být na lůžku.Kdy mohu vyrazit na prochazku no a samozřejmě kdy se mohu vrátit do běžného způsobu žívota. :oops:
Moc prosím o nějaké informace Děkuji Pavlina

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 10:22 

Pavlíno
Ahoj, možná by nebylo od věci nám taky o sobě trochu víc napsat ... například to kde jsi operaci podstoupila, kolik ti je let kolik vážíš atd.

Na otázky které si tu položila si musíš odpovědět ty sama protože je to hodně individuální a záleží na tom jak se člověk po operaci cítí.
Každý to máme jinak a nějaký určený časový termín jak dlouho prostě neexistuje.
Vše se odvíjí od tvé fyzické kondice a momentálního stavu.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 10:45 

Pavlíno souhlasím s bobulí :wink:
A oni ti v nemocnici nic neřekli?
Před operací jsi ty sama nehledala žádné informace?
Když si přečteš forum, najdeš tady i odpovědi na tvoje otázky :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 11:33 

Děkuji za informace byla jsem v Turnově u pana doktora Hrubého což je úžasný lékař,Je mi 29 let mám jednoho syna.
Měřím 172 cm a vážím 70 kg.
Před operací jsem nic nestudovala tento zákrok byl pro mě důležity z důvodu silného překyselení žaludku.
Ale před dvěma lety jsem podstoupila tubulizaci žaludku.Vážila jsem 108 Kg těmto 70 jsem se dobrala s touto pomoci ale bylo to o něčem jiném.Na tomto foru jsem nová a i přez jakékoli hledání jsem na mou otázku odpověd nenašla, asi jsem špatně hledala ale ještě se zde neorientuji jak bych asi měla jinak při odchodu z nemocnice jsem byla upozorněna na jídelni režim který je stejny jako po tubulizaci.
Ale bohuzel né kdy mohu vyrazit na procházku apod.Včera jsem šla na zahrádku lehla si do lehátka a při odchodu se mi udělalo špatně a ni jsem nedošla domů bez pomocí bratra a přitele tudíš se bojím něco udělat bez rady zkušených.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 12:00 

Pavlíno
já myslela, že jsem ti odpověděla víc než jasně, ale asi ne takže to zkusím polopatičtěji ...

Na procházku jdi třeba okamžitě ... ty sama musíš vědět jak se cítíš ... nikdo ti zde nebude říkat, že máš jít až v pondělí nebo až ve čtvrtek ...
Už to chápeš?
Ty sama musíš vědět jestli jsi schopná jít ven na nějakou procházku nyní nebo třeba až zítra .... nejsi ničím vázána jen tím jak se cítíš ty sama a na co se cítíš ....

Jsi po operaci, ale nemusíš ležet v posteli když už si doma ... dělej to co ti tvoje tělo prostě dovolí ... nejsi nemocná nemáš angínu či chřipku ....
Já přijela po tubu z nemocnice a chtěla jsem jít okopávat skleník než jsem dostala sprda, že bych se měla šetřit .... tak jsem šla na pokec ke kamošce ...

Chápeš, že tady ti nikdo nedá jednotnou odpověď na kterou se tady ptáš? Že je to prostě individuální? A že si to kdy půjdem ven řídíme my sami?

Nevím co víc ti k tomu napsat nebo jak jinak ti to vysvětlit ... nemám pocit, že bych ti to předtím napsala nějak nepochopitelně ...

Snad sem ti to alespoň teď napsala lépe ... už znáš odověď na svoje otázky?

Jdi na vycházku až zvládneš cestu ze zahradního lehátka domů bez problémů a sama :wink:

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 12:09 

Já jsem to pochopila,chtěla jste abych napsala neco o sobě apod.No zřejmě je to klub pro starší lidi a z mladších se zde dělají hlupáci.Tak to ani nevím co zde dělám zapomeňte na to a děkuji.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina