fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 17 srp 2025 16:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 02 črc 2012 14:56 

Sskopca,
já si taky vybavuji, že to bylo nadlidské úsilí se tam dovolat, navíc teď je dost pravděpodobné, že bude třeba opravdu navíc na dovči.
Ale já jinou neznám a navíc bych možná k jiné nechodila - psycholog je dost důležitý a MUDr. Šiškeová dělá vyšetření na 2 schůzky a nedělá žádné zbytečné obstrukce.
Ale když narazíš na blbého psychologa tak ti to může znepříjemnit si myslím.
Ramiteša mi říkala, že její známá kvůli psychologovi odkládala operaci snad o rok, protože jí to vždycky nějak rozmluvil..

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 02 črc 2012 15:13 

Aha, tak to budu radsi volat :D Navic ani nevim ordinacni hodiny, takze to zkousim tak kazdou 1 az 2 hodiny. A je tam zaplej zaznamnik a vetsinou mi to tam spadne :D

PříspěvekNapsal: 02 črc 2012 15:44 

PhDr. Naděžda Šiškeová
Ambulance klinické psychologie.

Pondělí: 8:00 – 14:00
Úterý: 8:00 – 14:00
Středa: 8:00 – 17:00
Čtvrtek: 8:00 – 14:00
Pátek: 8:00 – 14:00

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 02 črc 2012 17:25 

jee dekuji moc. Jste vsechny hrozne moc hodne :)

PříspěvekNapsal: 03 črc 2012 07:21 

sskopca, teď jsou samé dovolené, ale neboj, ona Ti dá rozumný termín, až se dovoláš! :wink:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 06 črc 2012 23:18 

Ahoj, potřebovala bych poradit. Je mi 36 let, měřím 167 cm a vážím 104 kg, krom obezity nemám žádné další zdravotní problémy s ní spojené. Držela jsem jako asi všechny tady nějaké diety, kdysi jsem byla i na obezitologii, ale vždycky se kila zase vrátila a klasika i něco navrch :( Uvažuju nad bypassem žaludku. Chtěla jsem se zeptat kam zajít, jestli k praktickému lékaři nebo rovnou někde na obezitologii? Dočetla jsem se tady, že k tomu aby mi zákrok uhradila pojišťovna potřebuju doporučení z obezitologie a od psychologa. Na obezitologii mě budou zase "nutit" držet nějakou dietu než by mě na zákrok doporučili nebo jde jen o nějaké vyšetření? A můžete mi ještě někdo doporučit kam zajít v Ostravě? Předem všem moc děkuji. :)

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 05:44 

marketa
vítej mezi námi na foru... :wink:
co se týká bypassu, ten se provádí s vyšší hmotností a zdravotními problémy, než máš ty, nevím, jestli by ti tento druh operace někdo udělal...
zkus si pročíst popis operací a popřemýšlet spíše o plikaci, pak je i tubu, kterou ti možná udělají.... popis operací najdeš zde :arrow: viewtopic.php?f=48&t=220 nebo :arrow: viewforum.php?f=35 :wink:
Zkus taky si vytvořit metřík, návod na metřík je zde :arrow: viewtopic.php?f=34&t=252 :wink:
Pokud máš otázky, ptej se :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 06:19 

marketko,dělají to na fakultce a ve vítkovicích a tam je lepší pooperační péče,tam bych doporučovala a nejen já,dělá to docent Holéczy,zajdi na chirurgii na ambulanci a ptej se tam na něj

30.1.2012 tubu Vítkovice
náš pan úžasný doc.Holéczy

metřík dokončen,ale jako ostatní - jedeme dál :)

23.květen termín abdo napotřetí - úspěšně za mnoooooou,jupí

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 08:34 

matketa píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Je mi 36 let, měřím 167 cm a vážím 104 kg, krom obezity nemám žádné další zdravotní problémy s ní spojené. Držela jsem jako asi všechny tady nějaké diety, kdysi jsem byla i na obezitologii, ale vždycky se kila zase vrátila a klasika i něco navrch :( Uvažuju nad bypassem žaludku. Chtěla jsem se zeptat kam zajít, jestli k praktickému lékaři nebo rovnou někde na obezitologii? Dočetla jsem se tady, že k tomu aby mi zákrok uhradila pojišťovna potřebuju doporučení z obezitologie a od psychologa. Na obezitologii mě budou zase "nutit" držet nějakou dietu než by mě na zákrok doporučili nebo jde jen o nějaké vyšetření? A můžete mi ještě někdo doporučit kam zajít v Ostravě? Předem všem moc děkuji. :)

Ahoj.
Já se dle doporučení jedné kočky zde nejdříve objednala do obezitologické poradny ve Zlíně, kde mě sestra již v telefonu upozornila, že potřebuji doporučení od praktického lékaře a zdravotní kartu. V obezitologické poradně to byla příjemná návštěva, pan doktor mi po vyšetření a mém sdělení, že jsem rozhodnutá podstoupit bariatrickou operaci, bez problémů napsal doporučení k operaci, plus všechny žádanky na předoperační vyšetření (gastro, sono břicha, plicní, psycholog). Vážně příjemná, nestresující návštěva. Držet dietu mě nenutili, dostala jsem sice brožurku s Talířkovou metodou (dietou), ale bylo to spíše jen doporučení, abych před operací nejméně 5kg zhubla. Což jsem začala. :)

36 let, podporující skoromanžel, 2 úžasné Treperendy (7 a 2 roky)

29. 6. 2012 - konzultace u obezitologa MUDr. Robina Urbánka ve Zlíně
26. 7. 2012 - konzultace u MUDr. Michal Čierny, CSc.
11. 9. 2012 - Břeclav - den operace, zvoleno TUBU

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 08:51 

Zdravím Vás.

Chtěla bych se Vás zeptat a poprosit o informace, zda je opravdu nemožné vybrat si a podstoupit bypass dobrovolně, nebo je tento druh operace dosažitelný jen pro lidičky s hodně větší váhou a zdravotními komplikacemi?

Chtěl někdo z Vás bypass a nakonec mu ho neschválili? Případně proč?

Dříve jsem byla "zamilovaná" do plikace, ale po přečtení příspěvků zde, plus klikáním na netu a zjišťováním výhod a nevýhod každého z druhů bariatrické operace bych si přála podstoupit bypass v Břeclavi.

Mám moc bláhové představy, že mi bypass udělají? :oops:

Děkuji za případné odpovědi.
Lenka

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 12:40 

kopretinka
vítej mezi námi na foru :wink:

Holky, chce to číst, číst, číst a zase číst a pak se ptát, protože tady je tolik odpovědí na vaše otázky....
a kdyby jste více četli, našly by jste i odpovědi :wink:
kopíruji to, co tady je hned v úvodu tohoto fora pro nováčky :wink:

Žaludeční bypass: http://www.bandingklub.cz/gastricky-zal ... ypas.phtml
Je bariatrickým výkonem prováděným především u pacientů tzv. morbidně obézních – tedy těch, jejichž BMI je vyšší než 45, neboť u pacientů po bypassu dochází většinou k největšímu váhovému úbytku. Zároveň se ale také jedná o operaci nejnáročnější. Při operací se provede zmenšení žaludku (za účelem následného menšího příjmu potravy) a zároveň vyřazení částí tenkého střeva (obejití dvanácterníku) z trávicího procesu, díky čemuž dochází ke snížení vstřebávání živin z potravy (potrava odchází z těla nedostatečně natrávená a vstřebaná.
Po gastrickém bypassu dochází poměrně často k nedostatku železa, anemii, nedostatečnému vstřebávání vápníku apod., a proto je potřeba doživotní doplňování vitamínů v podobě podávání multivitamínů, Fe, Ca, B1, B12, Zn.
Zároveň je potřeba doživotní lékařský dohled, který se doporučuje i po ostatních bariatrických zákrocích z důvodu předcházení možného vzniku komplikací.
I bypass se stejně tak jako ostatní výkony provádí většinou laparoskopicky. Občas se stane, že je potřeba pacienta více otevřít a musí se přistoupit ke klasickému řezu, ale většinou toto není nutné.
Před bariatrickým výkonem bývá některým pacientům doporučeno zhubnutí alespoň několika kilogramů, což má většinou za následek zmenšení jater a tak lepší přístup k žaludku pro operatéra a snížení nutnosti případného klasického řezu při operaci.

Před jakýmkoli bariatrickým výkonem budete muset podstoupit předoperační kolečko stávající se z několika vyšetření.
Základním vyšetřením je samozřejmě vyšetření u obezitologa, který v případě, že selhaly ostatní pokusy (například léčba podpůrnými prostředky) o snížení hmotnosti může doporučit operativní léčbu. V tuto chvíli je však na místě dodat, že chirurgická léčba obezity (bariatrická chirurgie) Vás nezbaví obezity, ale je to jakási pomůcka k hubnutí. To zda se pacientovi povede váhu snížit a zejména následně udržet záleží především na samotném pacientovi a jeho zodpovědném přístupu k věci, naučení se správným stravovacím návykům, nepřejídání se, zapojení pohybu do běžného života.
Pokud obezitolog doporučí chirurgický zákrok, je potřeba podstoupit ještě další vyšetření, jakými jsou především vyšetření psychologické, gastroskopie (endoskopické vyšetření žaludku), vyšetření polykacího aktu (rentgenologické vyšetření spojené s pitím kontrastní látky, kdy se kontroluje pohyb látky trávicím ústrojím), spirometrie (vyšetření plicních funkcí) a v neposlední řadě krevní předoperační vyšetření.
V případě patologického nálezu při některém z výše uvedených vyšetření se většinou zahájí léčba a k operačnímu zákroku se přistupuje až po zmírnění či vymizení zjištěného onemocnění.
Vesměs všechny bariatrické výkony jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami (pokud samozřejmě pacient splňuje výše uvedené – BMI, případně s přidruženými onemocněními). Bohužel ne všechna pracoviště mají podepsané smlouvy se všemi pojišťovnami a proto je potřeba se informovat na daném pracovišti (kde by Vám měli zákrok provádět) zda mají smlouvu konkrétně s pojišťovnou jejíž jste pojištěncem.

Jsou to ty základní informace, pokud v nich není něco, co vás zajímá, klidně se ptejte nebo je tady i spousta příspěvků kde se toho dozvíte daleko víc... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 12:56 

Mattoni
ale zase takova Scalla ma taky bypass a zacinala na 112 kg/180 cm nebo jak.

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 13:01 

Mattoni, děkuji za přivítání. :wink:

Přečetla jsem celé téma zde o bypassu a nejen o něm, ale na to konkrétní, nač jsem se ptala o kousek výše jsem tady v již napsaných příspěvcích odpověď nenašla. No, asi jsem maďar.... :lol:

qwys...uhodila si hřebíček na hlavičku. Právě Scalla mě tak trošku přiměla uvažovat o bypassu a hledat si více informací o tomto. Psala jsem ji v pátek soukromou zprávu, ale už pár dnů na mě prďánkuje. (ftip) :mrgreen:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 14:36 

qwys
třeba zdravotní problémy....

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 14:54 

kopretinka
já když jsem pročítala příspěvky Scally, měla zdravotní problémy... o konkrétních musí napsat sama, ale dá se to vyčíst z příspěvku....
v tomto tématu čti od první stránky, zmiňuje se tam o nich... :wink:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina