fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 17 srp 2025 16:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 15:28 

Mattoni už mlčím. :D Stejně dopředu asi nic nevymyslím. Nechám to na konzultaci s panem doktorem v Břeclavi. Spíš jsem chtěla být připravená, ať nejsem zaskočená.
Ale díky za písmenka. :wink:

36 let, podporující skoromanžel, 2 úžasné Treperendy (7 a 2 roky)

29. 6. 2012 - konzultace u obezitologa MUDr. Robina Urbánka ve Zlíně
26. 7. 2012 - konzultace u MUDr. Michal Čierny, CSc.
11. 9. 2012 - Břeclav - den operace, zvoleno TUBU

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 15:44 

kopretinko
:D klidně piš :D já to taky dohledávala a našla na samém začátku tématu...
... musíš vzít na vědomí, že úbytek je opravdu velký a startovací váha je nízká stejně tak BMI... pokud jsi zdravá a nemáš zdravotní problémy.... třeba tu cukrovku....
ale určitě se poraď s lékařem... já napsala jen svůj názor :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 17:06 

kopretino bypass jsem chtěla od začátku, ale lékař rozhodl, že je lepší bandáž :evil: měla jsem problémy, tak jsem šla na reoperaci, opět jsem chtěla bypass a doktor rozhodl, že bude stačit tubu :evil: a to jsem měla i vyšší váhu i zdravotní problémy :roll:
teď půjdu opět na reoperaci a jelikož jsem vyměnila lékaře, tak jsme se domluvili na bypassu, myslím, že hodně záleží na přístupu lékaře a vzájemné dohodě :!: :!:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 17:50 

...tož a pak se v tom má jeden vyznat, komu bypass jo a komu ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nebudu ale házet flintu do žita, počkám na konzultaci s panem doktorem a pak uvidím.

Ale děkuji Vám. :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 črc 2012 22:57 

Holky,

našla jsem ten článek, kde se uvádí kritéria pro bariatrickou operaci... :-)http://www.bandingklub.cz/operacni-lecba-obezity.phtml

a tady jsem vyjmula při jakém BMI se dá realizovat bariatrická operace..

Kdo je vhodný pro operační léčbu obezity?
K operační léčbě může být indikován obézní pacient, pokud je jeho BMI 40 a víc, anebo BMI alespoň 35, pokud již pacient trpí komplikující komorbiditou. (=zdravotní komplikací ,-)

Tab.2. Základní indikační kritéria pro operační léčbu obezity:
•BMI nad 40, anebo BMI nad 35 s komorbiditou v důsledku obezity
•bez efektu konzervativní léčby
•bez psychiatrických kontraindikací (KI)
•bez interních KI k operaci v celkové anestezii

Jinak v tom článku jsem se dívala že bypass doporučují až od BMI nad 50 :shock:
Já měla BMI 42 (114kg při 164cm) a chtěla jsem bypass a mám ho.
Já jsem měsíc a půl po opce a jsem spokojená. Jinak vitamíny jsem byla stejně zvyklá pojídat...

Při BMI nad 40 už můžeš řešit obezitu bariatrickou operací a je jen na tobě, pro kterou se rozhodneš.. Ale musíš mít doporučení obezitologa a psychologa, jak psala Mattoni.
Nejvíc informací (krom fóra) jsem dostala na přednášce u MUDr. Hrubého v Turnově, dělá ji každý čtvrtek po bariatrické poradně. Představuje tam všechny typy operací do detailů, včetně toho jak se provádí a co mají za výhody a nevýhody... - doporučuji :-)

BMI si můžete spočítat tady... http://www.bandingklub.cz/bmi.phtml

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 05:32 

Kopretinko
Hele, líná huba, holé neštěstí. Řekni panu doktorovi, že bys chtěla bypass a uvidíš, co Ti na to řekne, ne? :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 07:43 

Doktoři doporučují to, co je nejlepší pro ně. Vždycky je potřeba, aby si člověk vybral sám, protože on s tím bude žít. Když na tom budeš trvat, budou volné limity a pracoviště tu operaci dělá, neměl by být problém. Výběr je skutečně oficiálně na pacientovi. Já měla bypass při BMI 36 (trochu jsem si ubrala výšky, reálně jsem měla BMI 34) a teda s komorbiditami.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 08:18 

Annax píše:
Kopretinko
Hele, líná huba, holé neštěstí. Řekni panu doktorovi, že bys chtěla bypass a uvidíš, co Ti na to řekne, ne? :wink:

No dyť! Si řeknu! A dupnu! (vtip) :mrgreen: :mrgreen: Líná huba já teda fááákt nejsem. :wink:
Pak sem napíšu, jestli jsem domů jela s brekem. :mrgreen:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 09:04 

AhojKopretinko,

když jsem byla na první konzultaci, taky jsem byla "zamilovaná" do plikace, doktor řekl že není problém, ale spíše by mi doporučil tubu nebo bypass
pak se mě ptal na důvody obezity, na zdravotní problémy a na možnost dědičnosti
když zjistil, že jsem zdravá a ani rodiče nejsou obézní, tak mi řekl tubu

ale za tu dobu co jsem tady a nechávám si to projít hlavou (někdy bych raději nic) tak jsem se rozhodla, že si zkusím přeci jen prosadit bypass
k dr. Čiernymu jedu za týden, tak uvidím :D

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 09:14 

Delli, přeji, aby Ti to klaplo! Pak prosím pisni, jestli Ti to vyšlo. :wink:

Šiš, jen doufám, že Ti nedá poslední volný bypass na tento rok! Vtip! :mrgreen: A jestli nebude poslední a klapne to i mě, tak třeba se sejdeme na jedné cimře. :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 10:11 

kopretinka
já teda byla na tubu a než jsem otěhotněla, dala jsem -45kg dolů... při tubu.... kdybych neotěhotněla, váha jde ještě dál dolů....
úbytek při bypassu je větší a ty máš nižší váhu a kdyby si dala dolů to, co já po tubu tak máš nádhernou váhu... vlastně by si překročila i tu svou, cílovou...

já nikoho tím nechci od této operace odrazovat, je to vaše věc, zda půjdete nebo ne, je pak třeba tedy posunout hranici BMI v úvodním článku pro nováčky a kritéria podstoupení, ale já sama za sebe s nízkou váhou a bez zdravotních problémů bych měla strach, že se ze mě stane kostlivec ve skříni :shock: :D s 50kg :shock: nebo méně...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 11:12 

musím reagovat...
já jsem od začátku sympatizantkou tubu...a proto ji i mám.
Já začínám mít takový dojem, že jsou tady typy operací poskládány na stupínky...od-do (nejméně-nejvíce zhubnutí)...ale přitom to tak přece není!!!
Nedá se říct, že s tou nebo tou opkou se zhubne nejvíc či nejmíň. Lidé mají různé "předpoklady", ale také různé obtíže, proto se rozhodují právě pro tu opku, která jim a jejich tělu bude nejvíc vyhovovat. A hlavně...opka za nás nezhubne!!! je to jen berlička, pomocí níž se k vysněné váze přiblížíme a nebo jí dosáhneme...ale určitě to není tak, že nechám si udělat bariatrickou opku a budu doma ležet na kanapi a čekat, až zhubnu do požadované představy. Bez režimu, bez kázně, po čase i bez přidání sportu atd...
Ne, že bych měla něco proti bandáži, plikaci, bypassu...ani jedno z toho jsem nepodstoupila, takže moje hodnocení by nebylo objektivní...ale třeba, čeho já jsem si všímala při výběru opky?
bandáž-"už zastaralá" a nespolehlivá metoda, vyžadující spolupráci a ukázněnost pacienta...to já nejsem :mrgreen: ...takže pryč s ní.
plikace - šetrná, "srolovaná ponožka"...ale představa, že trávím kus sebe sama...to mi nějak nedělalo dobře - proto nee..navíc vratná (do jisté míry a doby), ale kdo by chtěl zpátky to, co bylo před opkou dobrovolně??? :shock:
tubu - obdoba plikace, akorát nevratná, prostě "šmik"...a žaludek je nenávratně menší
bypass - dle mého soudu nejsložitější opka...ale proč vyřazovat z provozu něco, co má v těle jistou funkci???...a pak po zbytek života dopovat vitamíny a minerály.
To, co tu čtete byly jen a jen mé úvahy, neříkám, že to je tak obecně...
Jen bych se tu nerada dívala za chvíli na boj např. o bypass, protože se po něm "nejvíc" zhubne...a jak to, že ho tamta má, když nemá ani takový BMI jako já a pod. Mrkněte na metříky spolubojovníků a spolubojovnic...nedá se říct, že některá opka převyšuje jinou...snad s vyjímkou bandážistů-ti tady píší často o problémech s bandem...
Prosím, uvažujte s chladnou hlavou a vybírejte opku podle svých potřeb, ne podle toho, co má kamarádka...

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 15:49 

U mě to bylo následovně:
Po domluvě s doktorem (Čierný) jsme so oba dva shodly na plikaci.
Vážím 125kg, měřím 177 cm a BMI něco okolo 40, zdravotní problémy a léky: vysoký tlak + nepravidelná aritmie = Sectral, reflux = Lanzul, bolesti kloubů, zad, únava, migréna atd.
Vybrala jsem si plikaci a Mudr mě ji také doporučil.

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 16:26 
Děvčata :P co se výběru bypasu týče napíšu svoji zkušenost, objednala jsem se do Turnova ke konzultaci, MUDr. Hrubý nás pěkně shromáždil a pověděl nám o všech druzích bar. operací. U všech nám řekl jednotlivě různá pro i proti u každého druhu ( bandáž, plikace, tubu, bypas a bil. diverze ) a každému jednotlivě bez ohledu na váhu nebo zdr. stav dal vybrat, dal nám čas na rozmyšlenou a v podstatě ještě den před opkou se mě ptal zda opravdu chci tento druh operace podotýkám , že k ničemu mě nenutil, nic nepreferoval prostě mě nechal rozhodnout podle vlastní vůle.... taková je moje zkušenost z Turnova :P :P

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 20:24 

Já musím jen potvrdit slova Jitky Klauzové, přesně tak to probíhá v Turnově :-)

Já byla rozhodnutá pro bypass ale jestli omega nebo RYGB jsem se rozhodnula až ráno před operací. A MUDr. Hrubý ve své svaté trpělivosti mi večer před opkou řekl, že mu to stačí říct před tím než mě uspí ,-) aby mi pak neudělali co jsem nechtěla.

K bypassům mi ještě řekl, že kdybych chtěla RYGB - ten je nejsložitější - a nešlo to ve vnitř, tak že postupují tak, že dělají minibypass OMEGA, v případě že by nešla ani omega, tak dělají tubu. Tak jsem byla ráda, protože představa, že by mě zavřeli a já jela domů s prázdnou ,-)... i když vím, že jsou i tací co odešli z prázdnou, ale kvůli tomu, že se fakt přes ztučnělá játra dál nedostali..

Jinak já se rozhodnula pro bypass, protože u mě na růst váhy měly největší vliv hormony (těhotenství) a stres v práci. A protože za x let by mě čekal ještě přechod - zase hormony... a stres v práci průběžně do nekonečna, tak jsem chtěla jistotu v podobě maloabsorpčního zákroku. Navíc jsem měla strach, že by můj dietama zhuntovaný metabolismus poradil s TUBU.

Teď když to vidím jak to valí dolů při těch pravidelných pidiporcích, tak by mi nejspíš stačila úplně TUBU, ale přesto jsem spokojená hrozně moc !!! :-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina