musím reagovat...
já jsem od začátku sympatizantkou tubu...a proto ji i mám.
Já začínám mít takový dojem, že jsou tady typy operací poskládány na stupínky...od-do (nejméně-nejvíce zhubnutí)...ale přitom to tak přece není!!!
Nedá se říct, že s tou nebo tou opkou se zhubne nejvíc či nejmíň. Lidé mají různé "předpoklady", ale také různé obtíže, proto se rozhodují právě pro tu opku, která jim a jejich tělu bude nejvíc vyhovovat. A hlavně...opka za nás nezhubne!!! je to jen berlička, pomocí níž se k vysněné váze přiblížíme a nebo jí dosáhneme...ale určitě to není tak, že nechám si udělat bariatrickou opku a budu doma ležet na kanapi a čekat, až zhubnu do požadované představy. Bez režimu, bez kázně, po čase i bez přidání sportu atd...
Ne, že bych měla něco proti bandáži, plikaci, bypassu...ani jedno z toho jsem nepodstoupila, takže moje hodnocení by nebylo objektivní...ale třeba, čeho já jsem si všímala při výběru opky?
bandáž-"už zastaralá" a nespolehlivá metoda, vyžadující spolupráci a ukázněnost pacienta...to já nejsem

...takže pryč s ní.
plikace - šetrná, "srolovaná ponožka"...ale představa, že trávím kus sebe sama...to mi nějak nedělalo dobře - proto nee..navíc vratná (do jisté míry a doby), ale kdo by chtěl zpátky to, co bylo před opkou dobrovolně???
tubu - obdoba plikace, akorát nevratná, prostě "šmik"...a žaludek je nenávratně menší
bypass - dle mého soudu nejsložitější opka...ale proč vyřazovat z provozu něco, co má v těle jistou funkci???...a pak po zbytek života dopovat vitamíny a minerály.
To, co tu čtete byly jen a jen mé úvahy, neříkám, že to je tak obecně...
Jen bych se tu nerada dívala za chvíli na boj např. o bypass, protože se po něm "nejvíc" zhubne...a jak to, že ho tamta má, když nemá ani takový BMI jako já a pod. Mrkněte na metříky spolubojovníků a spolubojovnic...nedá se říct, že některá opka převyšuje jinou...snad s vyjímkou bandážistů-ti tady píší často o problémech s bandem...
Prosím, uvažujte s chladnou hlavou a vybírejte opku podle svých potřeb, ne podle toho, co má kamarádka...
abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013,
převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno