fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 črc 2025 06:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 20:16 

spíš to vypadá, že je tady jen kvůli tomu pod čarou - takže šíření reklamy ZDARMA

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 20:46 

to bylo první, co mě napadlo... takový velký spammer..... :evil: :evil: :evil:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2013 09:42 

Scalla píše:
Já jsem měla začátek operace v 7:30 a když volal manžel v 10 hodin (řekli mi, že si má zavolat nejdřív v 10), tak už jsem byla na dospáváku.

Dobrý den Scallo, já jsem čerstvě po Bypasse. Můžete mi říct, zda se změnilo to, zda již vám voda nečiní problém. Mně taky momentálně smrdí a jsem z toho dost překvapená. A co je to - reoperace při přehubnutí? Děkuji.

Gastrický bypass, 25.4.2013
Vítkovice, doc.Holeczy
49 let

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 08:13 

terezo, po roce a čtvrt můžu říc že mi voda už nesmrdí, ale nevyhledávám ji, spíš čaj nebo voda se šťávou... ale prvního třičtvrtě roku jsme to nedávala, jedině takový ty lehký vody (Evian atd... ) nevím čím to je

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 09:15 

Terezo,
mám to jako Jana, vodu zvládnu, ale nevyhledávám ji. Preferuju s bublinkami a z důvodu přibírání nejraději sladké pití.
Reoperace pro přehubnutí znamená, že jsem zhubla příliš a měla nedostatek bílkovin a reoperací se posunulo napojení žaludku na střevo, takže se zkrátila klička a prodloužila ta část střeva, kterou prochází potrava, tudíž se zvýšilo vstřebávání.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 12:17 

Dobrý den,děkuji vám za odpovědi.
Už je mi trochu lépe, tak taky o sobě něco napíši:
Je mi 49 let (poč. váha 110 kg), o operaci jsem se dozvěděla asi před rokem, ze začátku jsem ji jednoznačně zavrhla. 1.proto, že mám hodně nízký práh bolesti a strašně jsem se bála - ale to asi všichni tady. 2.už 27let se nemohu vyrovnat se smrtí někoho velmi blízkého a v podstatě od té doby jsem (mimo těhotenství) nevstoupila do nemocnice, i obyčejná návštěva ordinace mi působí stres týden dopředu. No ale to je jen můj problém.
Až mně začala tlačit do operace moje diabetoložka (jsem diabetik II. na inzulinu 4x denně) a taky se konečně dočkám svého prvního vnoučete, to mně asi přesvědčilo, abych tu snad se svými dětmi byla co nejdéle.
Kolečko jsem začala obíhat před rokem, ale aby to nešlo tak hladce, tak při posledním vyšetření se přišlo na problém s játry. Půl roku pauza, "problém se neměnil", tak jsem dostala svolení k operaci, s tím že se to pak bude sledovat.
Poslední vyšetření bylo předoperační - interna, lékař který mně vůbec neznal. Hned mi řekl, že není zastáncem těchto operací, že se už v životě "nenažeru", že se změní mé tělesné proporce(tím myslel prsa), a že od potíží s cukrovkou mi to stejně nepomůže. A že kvůli cukrovky se mu nechce mně pustit. Ale já mu říkám, že cukrovka je ten hlavní důvod, proč na to jdu, snížení hmotnosti samotné je sice příjemné, ale pro mne celkem nepodstatné, ale snad to pomůže. Co já prý vím, co bude za 20 let. Tak to jsem mu řekla, že v mém věku je mi to celkem jedno. Je fakt, že ve mně celkem vzbudil pochybnosti, ale neměla jsem už čas o nich přemýšlet a výsledek jsem odevzdala na ARU.
Na operaci jsem byla 25.4.2013, gastrický bypass, doc. Holeczy.
Ze začátku jsem operaci špatně snášela, myslím prostě, po zkušenostech, že se mi všechno velmi špatně hojí. No už jsem doma, zatím jsem vůbec (ani po operaci) nezvracela. Jelikož ani v nemocnici mi nedávali kašovitou stravu (kromě dvou dnů - kdy byl jen vývar), tak se alespoň snažím dodržovat 80g porce a hodně rozžvýkat. Problém je samozřejmě také s pitím, byla jsem zvyklá z 80% pít jen vodu, která mi nejvíce chutnala. Ta mi ovšem teď smrdí a nejsem schopna ji požít. Taky, což je mi divné cítím pachy - místo parfému - smrad. Tak to nechápu vůbec. Jinak na jídlo nemám chuť, vůbec bych ho momentálně nemusela, ale celkem se přemáhám.
Mám sice spoustu otázek, tuhle diskuzi již pročítám rok, ale pořád ještě nejsem u konce.
Teď přemýšlím, čím nahradit veku, která mi už leze krkem (jakým jiným pečivem)?
Je to všechno ještě moc čerstvé, pokud se někdo před operací chce něco zeptat, co jsem nepopsala, ráda mu odpovím.

Vítkovice, doc.Holeczy
49 let

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 13:07 

Terezo, určitě jsi udělala dobře. Vždyť je tu hodně lidí, kteří se operací cukrovky zbavili!!! A mně operaci přímo doporučil můj internista. Ale je pravda, že hodně lékařů ji zavrhuje - ovšem většinou mají zároveň zoufale málo informací a neznají ani jednotlivé typy operací!
Přeju Ti, ať se daří boj se zdravotními problémy a kosmetický efekt bude pak třešničkou na dortu :-)!

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 13:12 

terezo,
po 14 dnech. pokud už jsi stejně začla, atk se k tekuté teď nevracej, ale jez všechno co je měkké... přiznávám, že jsem kašovitou taky přeskočila a jela jsem rovnou na žvýkání... a koukej a žiju :) ale není to ten ideální postup, nu což.

jen tak pro zajímavost, toto mi napsala Dr. Mottlová (nutriční) co už smím po 14 dnech:

Pečivo, přílohy:
Veka
Houska
Chléb (bez kůrky)
Vánočka
Toustový chléb
Brambory
Těstoviny
Knedlíky

Mléčné výrobky:
Cottage
Lučina
Gervais
Tvaroh
Svačinka tvaroh
Jogurty, jog. nápoje
Sýr 30% strouh.
Mozarella
Máslo
Pomazánkové máslo
Kysaná smetana 8%

Maso, vejce:
Šunka
Šunková pěna
Kuřecí maso
Krůtí maso
Ryby
Mleté vepř. maso a jiné mixované maso
Játra
Masové pomazánky
Vejce

Ovoce, zelenina:
Zeleninové šťávy
Kořenová zelenina
Květák, brokolice
– vše vařené!!!

Jablko, banán, hruška
Ovocné šťávy, ovoce bez slupek

Doplňky:
Kompoty
Džemy
Med
Fresubin
Nutridrink

Náhražky masa:
Robi maso
Klaso
Seitan
Tofu
Šmakoun

Za měsíc od operace:
Bebe sušenky v mléce
Ovesné kaše
Rýžová kaše
Klasická řýže
Zelené fazolky

Je mi jasné, že tisíc lidí tisíc názorů, mě to vyhovovalo...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 13:15 

mimochodem, vejce je dodnes jedna z velmi mála věcí co nedávám... např vaječný saltá nebo tlačenka - letí do hodiny ven... začalo to až po půl roce a trvá doposud, ale na to příjdeš sama... největší radost mám, že mi nejde sladké... :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 13:37 

Vítám Tě mezi námi Terko
Jsem 3 měsíce po operaci - bypassu a cítila jsem to stejné, co Ty....tak krátce po operaci a můžu Ti zodpovědně říct, že to vše přejde..... :)
Pachy, které jsem dříve milovala se změnily v něco nesnesitelného, nejen voňavky, ale i pachy při vaření jsem velmi těžce snášela, vše to přešlo...... :)
Co se týká pití, vodu nevyhledávám a nepiju, dělají mi dobře čaje, mohou být i kupované.
I s jídlem mám podobné zkušenosti jako Ty, ale to přešlo nejrychleji a vyloženě jsem se těšila, až budu moci na pevné stravě kousnout do chlebíku se šunkou apod.
Místo veky si pořiď toustový chléb, ten jsem já ze začátku hodně baštila a nebo chléb žitný, já doufám, že tím nic nepokazíš.
Jinak si myslím, že jsi udělala dobře, že jsi operaci podstoupila a brzy se to projeví i na TVém zdravotním stavu, vždyť právě kvůli diabetu se bypass provádí.
Také se tu na foru spoustu věcí dozvíš, klidně pročítej a ptej se.
:)

173cm, nejvyšší váha v dospělosti 122, nejnižší 69kg
6. 2. 2013 BYPASS ŽALUDKU ROUX Y v Břeclavi, panem doktorem Michalem Čiernym.
13.9.2013 žlučník, MUDr.Čierny, Břeclav

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 17:41 

Moc vám všem děkuji za odpovědi,částečně mně to i uklidnilo.
Scalla - ten internista mi opravdu připadal, že má málo informací na toto téma. V tu chvíli jsem si připadala, že i já mám víc informací nastudováno. To mně asi nakonec přesvědčilo.
Jana123 - moc díky za jídelníček. Já jsem jen opravdu pokračovala ve stravě, kterou mi dávali v nemocnici. Např: bramborová kaše s dušenou mrkví a háše z masa. To mi nepřišlo jako tekutá, ba ani mixovaná (mrkev byla nahrubo) strava. Veka byla se sýrem běžně. Zvracet jsem nezvracela, tak snad nebude už problém. Jestli to dobře chápu, tak tohle jste jedla po 14 dnech od operace. Tak taky něco z toho zkusím. Vejce na tvrdo jsem si dala dnes ráno a nebyl problém. Teď přemýšlím, jestli by i míchané vejce bylo dobré?
Bashra - už jste přešla po třech měsících na normální stravu, jako že jíte všechno? Už se ničím nelimitujete?
Taky nevím, jestli chápu dobře, že už se navždy jí 80g na porci? Četla jsem, že je obava o rozšíření a prasknutí střeva pod žaludkem.

Vítkovice, doc.Holeczy
49 let

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 18:29 

terezo, tady si všichni tykáme :-). Míchané vejce můžeš zkusit, ale zpočátku radši málo. Prasknutí střeva mi doktor popřel, ptala jsem se na to, protože ve snaze přibrat jsem opravdu hodně zvětšovala porce. Pokud mě to jídlo nebolí ani netlačí, neměl by to být problém. 80 g je doporučených pro tubu, u bypassu je to asi trochu více, velikost porcí je asi dobré hlídat, aby se hubnutí nezastavilo příliš brzy......

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 20:47 

Terezo
Ano, 3 měsíce po bypassu můžeš jíst vše, tedy samozřejmě zkoušet...každá jsme individualita :) limitující je jen množství, jak jsi správně naťukla....já si vše stále vážím a porce si dávám max.100g velké....... :)

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 09:35 

Ahojte zensky, pridavam se do klubu bypassovanych..

Terezko, asi jsi cetla i moji historku o tom, jak mne sestra na interne taky krasne poucovala o principu 5ti jidel za den.. no hruza, ale ten tvuj doktor byl asi tezkej kalibr.. a jake mas ubytky, jak jde hubnuti? ... nechces si udelat metrik?

22.9.2008 bandáž žaludku BMI Chirurgie Brno Mudr. Cierny
26.4.2013 OMG bypass, Breclav Mudr. Cierny

http://petulka1650.rajce.idnes.cz/Osobni/

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 10:13 

Peťulko ahooooj, jak se cítíš 12 dní po operaci, jsi v poho?!?.... :)
Terezo, udělej si metřík, posílám návod, je to jednoduché :) .....viewtopic.php?f=34&t=252
Pěkný den...... :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina