fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 21:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013 09:10 

Já jsem to v propouštěcí zprávě neměla, nikdo nic neříkal a teď při kontrole něco dr. mumlal, ani mi to nijak nezdůvodnil. Opravdu hodně špatně jsem gastro snášela, měla jsem alergickou reakci na anestetikum, co mi stříkli do krku. Bylo to mnohem horší než celá operace a pobyt v nemocnici, tak bych se tomu ráda vyhla...

175 cm, nejvyšší váha skoro 157 kg
OMG bypass při 155 kg 1/2013 Břeclav, dr.Čierný

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013 10:03 

Ahoj holky,
doporučuji gastro absolvovat s injekcí.Já si o ní řekla a ani nevim jak do mne tu hadici dostali.Na umrtvovací sprej si ale taky pamatuju.Byl vážně dost hnusnej.Z vyšetření si pamatuji jen zlomky.Vím,že jsem koukala na monitor,ale jak sondu zavedli a vyjmuli si nějak neumim vybavit.Takže vřele doporučuji všem co gastro špatně snášej. :-)

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013 10:08 

fany, gastro můžeš samozřejmě odmítnout. Myslím, že v některých nemocnicích ho po bypassu ani preventivně nedělají. Já jezdím do Břeclavi a tam ho pan doktor chce, mně to nijak nevadí, tak jsem na něj šla, abych i já měla klid. Ale protože jich mám za sebou víc, tak musím říct, že mnohem lepší je to s injekcí (kterou v Břeclavi moc dávat nechtějí, ale minule už jsem si ji vynutila a byla to paráda ;-)).

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013 11:39 

Já jsem si právě nebyla jistá, jak moc můžu odporovat a útrpné pohledy na dokrora moc nezabíraly. Gastro jsem nějak přežila, ale právě po tom spreji jsem celá otekla, hlava jako středně velký meloun a kropenatá jsem byla další tři týdny, jako slepice. Prý krvácení do tkání...k tomu otok hrtanu, takže jsem se jako bonus i dusila. Po tomhle opravdu nemám zájem něco podobného absolvovat znovu, pobyt v nemocnici a celá operace byla ve srovnání s tímto jako zážitek ze školního výletu.

175 cm, nejvyšší váha skoro 157 kg
OMG bypass při 155 kg 1/2013 Břeclav, dr.Čierný

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 09:30 

Prosím, co to je za injekci? Děsím se gastra jako čert kříže :( A objednání do Turnova úspěšně proběhlo -27.6. :)

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 09:39 

Katko
To je oblbovák, pak musíš mít odvoz.
Gastro je nepříjemné vyšetření, ale trvá pár minut. Mě se např. nechce být kvůli 3 nepříjemným minutám poblblá půl dne :roll:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 09:42 

Občas se mi stane, že poblinkám i obvoďačku při běžném vyšetření krku :oops: To samé zubařku :oops: Proto z toho nemám moc dobrý pocit :|

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 07:59 

Chtěla jsem se zeptat, kouří někdo z Vás, co jste po bypassu? U mně si doktor dal podmínku bude bypass, pokud přestanu kouřit, tak mě zajímá, jak jste na tom vy. :D

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 08:02 

Blanulo
Já a Pindruše jsme po plikaci, kouříme a tuto podmínku si doktor nekladl.
Možným důvodem může být, že u bypassu je vyšší riziko vředů v anastomóze (napojení) a kouření jak známo riziko vzniku vředů ještě zvyšuje.

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 09:57 

já jsem taky kuřák mám po byppasu a žádnou podmínku jsem nedostala.

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 10:06 

Katka83,já jsem byla na gastru už 3x a taky jsem se bála 2x bez injekce někdo to dává v poho já ne tak jsem si potřetí nechala dát injekci jel se mnou manžel a super !!! :D Bez injekce už na to nejdu ,vůbec nic si nepamatuju jak mě tam tu hadici dávali a jak skončili tak jsem normálně odešla po svých je to takový pocit jak když máš slabou opici jinak nic ! Je to v poho!!!! :D To dáš bez problémů ničeho se neboj!!! :)

40 let
manžel a 1 puberťák :)

30.07.2012 - konzultace MUDr.M.Čierný,Břeclav
16.08-14.11.2012 - kolečko vyšetřeních -domluven Bypass

11.06 /2013 - bypass roux y- MUDr.M.Čierný,Břeclav - zvládnuto !!!

PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 09:43 

Přeji hezké dopoledne,

v úterý to budou tři týdny co jsem po operaci plikace a bypassu a mám jedinou otázku .... měli jste krátce po operaci problémy s průjmem? Na tekuté to bylo celkem v pořádku, spíše jsem nechodila na wecko vůbec, ale poslední týden, co jsem na kašovité mám docela problém :D ..... vstávám o 20 minut dříve, abych do práce dorazila včas :lol: .... naštěstí mám tyto problémy jen hned ráno doma a pak jsem celý den v pohodě :D .... pevně věřím, že se to na normální stravě zlepší :wink:

jen pár slov k operaci - v 05/2011 jsem absolvovala bandáž na ISCARE s úbytkem cca 18kg během půl roku, poté jsem postupně přestala cítit omezení, začala přibírat a požádala o doplnění ... to mi bylo odmítnuto ... dneska si myslím, že klinika, která se specializuje na bandáže by měla mít rentgen, protože jen pod rtg se dá bandáž doplňovat tak, aby měli jasno, jestli není příliš utažená a nebudou tedy následně problémy

postupně jsem nabrala skoro všechno zpátky .... a letos koncem dubna jsem napsala email primáři Vranému do Jablonce, konzultaci jsem měla 2.5. a z té jsem už odjížděla s termínem operace na 20.5. :D .... nastupovala jsem 19tého a z důvodu protilátek v krvi se operace posunula až na úterý (museli mít k dispozici mojí krev, kdyby byla nutná transfuze) ... původně mi měla zůstat bandáž a dodělat bypass, ale byli jsme domluvení, že typ operace bude podle toho, jak to uvnitř bude vypadat a nebo se vyndá bandáž a za pár měsíců bypass :lol: .... probudila jsem se na jipce, takže mi bylo jasné, že bypass mám a na nic dalšího jsem se neptala .... no a teprve až v pátek jsem se dozvěděla, že bandáž je pryč a kromě bypassu mám i plikaci :lol: :lol: .... asi jsem měla kliku a v narkoze byla úplně v pohodě, operace trvala 4 hodiny

vím, že jsem po operaci teprve krátce, ale jsem maximálně spokojená ... mám dole 10 kilo a velikost porcí se pohybuje kolem 75gr a vydržím 3-4 hodiny

současná váha 62kg

PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 10:10 

Dagmar
Díky za Tvůj příspěvek!
Mám radost, že to nakonec takhle dobře dopadlo :lol: a souhlasím s tím, že neochota doplňovat je na ISCARE dost podivná :roll: :shock:

Ohledně průjmu Ti spíš odpoví holky s bypassem, ale myslím, že to je poměrně častý průvodní jev, který se časem upraví.
Držím palce, ať je i nadále vše OK!

PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 10:30 

Dagmar gratuluji k operaci a ohledně průjmu.Co říct, už si na něj zvykám :lol: .Taky vstávám ráno o 20 minut dřív,ale ten průjem mám jen ráno a nebo pokud sním něco mastnějšího.Dříve jsem musela na velkou i přes den ,ale dnes jen ráno a pak odpoledne po práci ,nebo večer.Já to vítám,dříve jsem s tím měla potíže typu 3x za týden a dost.Taky jsem prošla Iscarem a skončila u supr človíčka prim.Vraného,jsem 3 měsíce od opky a bezva,stále bez hladu a chutí(mimo neskutečný chutě na MASO)a PP si taky dala říct a pomalinku se hýbe .Dnes tam bylo 107,7,ale váhu posunu až v neděli jestli to vydrží :lol:

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 12:10 

Annax, děkuji .... myslím, že objednat se do Jablonce bylo v poslední době jedno z mých nejlepších rozhodnutí :lol: .... to, že mám kromě bypassu ještě plikaci považuji za výhru, protože mám pocit, že to hubnutí mám "posichrované" ze dvou stran :lol: .... a to já s kladným vztahem ke všemu sladkému potřebuji :lol:

zahradnice, trošku jsem se bála, že si na to ranní weckové dobrodružství budu muset zvyknout :lol: :lol: ... no, pokud mě to nebude přepadávat v práci, myslím si, že se s tím vyrovnám :) .... hlad také nemám, neměla jsem ho ani na tekuté ... a chutě asi také zatím ne, jsem ještě taková opatrná :lol:

jinak k těm vitamínům .... nic neužívám, jen nějaký vitamín v kapičkách ... myslím, že je to vitamín D, asi mi to připomíná rybí tuk :lol: ... podívám se doma a odpoledne napíšu, jak se ty kapky jmenují ..... jinak jsem se ptala pana primáře, jestli si mám nějaké vitamíny koupit a řekl mi, že tím nic nezkazím ... tak jsem si je koupila a měla minulý týden jen jeden .... nejsem zrovna pilulkový typ :lol:

současná váha 62kg

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina