fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 17 srp 2025 03:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 lis 2013 21:48 

Ahoj Ivule,

taky mám v plánu zítra skusit br.kaši,v nemocnici mě radili do toho dát mleté maso,tak to mixnu,mám taky děsnou chut na maso
děsí mě,že chutě zustali,ale je to tím,že jsem doma a mám čas moc přemýšlet :D v práci to bude jiné
jak válčíš ty s jídlem?

PříspěvekNapsal: 17 lis 2013 08:02 

ahoj alca77

už mi to nějak přestává vadit ty chutě a vuně , kaši už sem vyzkoušela a v pohodě,ale ted řidčí a bez masa. asi to bylo tým že jsem byla moc vyhladovělá a ted když už prvidelně jím ač tekutou , tak je to v pohodě :D já musím doma vařit pro rodinu, takže mě ani nic nezbude neš si zvyknout :D

23.9.13 konzultace s lékařem co mě bude operovat
25.9.13 psychologie , na 1 říkal primař
26.9.13 sono břicha a gastroskopie :-( bléééé ...
30.9.13 endokrinologie
7.10.13 s výsledky a pro termín oprace
4.11.13 nástup do nem.
5.11.13 plikace při 121 kg

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 05:08 

Ahojky děvčata zítra nastupuju do Ko na plikaci prosím jak probíhá pooperační taky mam hrůzu z ty hadičky ze žaludku po zážitku z gastra je to pro mě šílenej strašák.

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 10:20 

luckaž hodně štěstí :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 10:34 

luckaž

ahoj, asi takhle procházka růžovou zahradou to nebyla,ale zvládlo to tolik lidí že to zvládneš i ty :D nejhorší sou ty dva dny po operaci a pak je to jen lepší a lepší , já jsem tři týdny po operaci a už pomalu ani nevím že mi neco dělali a žádnou hadičku v žaludku jsem neměla :D takže přeji hodně štěstí a hlavně klid, mysli na odhozená kilča po operaci :D

23.9.13 konzultace s lékařem co mě bude operovat
25.9.13 psychologie , na 1 říkal primař
26.9.13 sono břicha a gastroskopie :-( bléééé ...
30.9.13 endokrinologie
7.10.13 s výsledky a pro termín oprace
4.11.13 nástup do nem.
5.11.13 plikace při 121 kg

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 12:34 

Ivule: to je super. Moc ti to přeji a držím palce, ať ta kilča ubývají :D

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 12:41 

luckaž: pro mě je hadice v krku to nejhorší, co se mi může dít. Už jsem se tady s holkami o tom bavila, raději rodit nebo trhat zuby, než tohle. Ale ujistily mě, že proti gastru je to pohoda, že to není tak trašné, a navíc, že to nedávají v každé nemocnici... prý v Jablonci je to naprosto běžné, takže nevím, kam jdeš... ale v každém případě je to nepříjemnost, kterou zvládneš a pak už to bude pohoda, paráda, nové - krásnější tělíčko, spousta nových pěkných hadříků.... Zkrátka za vše se platí a já osobně si říkám, že ty nosogastrické sondy jsou daní za "krásu a zdraví" do budoucna.
Takže zítra ZLOM VAZ! Držím palce ať je vše OK.

40let, dvě děti, chápající skoromanžel
10/2009 bandáž Iscare
18.2.2014 bandáž pro obtíže odstraněna, Jablonec n.N.
23.5.2014 R-Y bypass prim. Vraný, Jablonec n.N
a uvidíme.....

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 15:41 

Holky moc vám děkuji za podporu hned po návratu z nem písnu :D

Předmět příspěvku: Zvracení po plikaci
PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 12:35 

Ahoj všem, jsem 13 dní po plikaci a potřebovala bych poradit. Stále ještě zvracím, jde ze mě neskutečné množství vzduchu (nechápu, kde se ve mně tolik plynu bere, musím se snad vznášet pod stropem), vůbec nesnesu mléčné výrobky, i když před operací jsem bez problému mléko i vše z něj snášela. Když vydržím vzpřímeně sedět po jidle aspoň půl hodiny, je to lepší, včera jsem byla na dalším pokusu tahat stehy a během dopoledne jsem vypila asi litr vody, žádné blinkání, nic, ale po návratu domů začalo rodeo, vyzvrátila jsem snad i to, co jsem jedla předloni na vánoce. Celou noc jsem pro změnu prokašlala, jak se mi vracely šťávy a dráždily mě zase na blinkání.
Je tohle normální stav nebo bych měla zachovat paniku a začít hysterčit do telefonu na klinice?
Pravdou je, že po minulé narkóze jsem blila jak Amina taky a žaludek mám poměrně citlivý, vrhnu na požádání.
Jinam nemám ani stehy ještě venku, sestřička na obvodě i s doktorkou z nich rostou, že takhle utažené to ještě neviděly, já rostu z náplastí, kterými jsem si je přelepila, neb mám břich rozpíchaný od nití a olezlý od náplastí...
Prosím tedy o radu vás zkušenější, ať zbytečně nevyvádím nebo naopak něco nezanedbám.
A pokud by mi někdo mohl ještě poradit, co by mi mohlo žaludek zklidnit, budu opravdu vděčná, zatím nejlíp snáším hodně ředěnou mrkvovou šťávu a meltu, ale od zítra můžu kašovitou stravu a docela se bojím, jak to dopadne.

Jinak krásný den a díky za tohle fórum, je k nezaplacení.

Startovní váha šla před operací na 113 kg

Předmět příspěvku: Re: Zvracení po plikaci
PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 14:11 

Sani
vítej mezi námi :wink:
pokud se nic nezlepšilo, zavolej na kliniku operujícímu lékaři a o stavu ho informuj... čím dřív, tím lépe protože zvracet 13 dní po operaci není normální, většinou se zvrací jen po narkoze (jak kdo) ale já osobně už bych i pro svůj klid volala a tento stav hlásila :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 14:23 

Zdravím Sani, myslím, že bys měla volat na OB , mají tam přece horkou linku tak se neboj na všechno zeptat. Byla jsem taky operovaná na OB a volaĺa po plikaci 2x, vždy mi dr. poradila co mám dělat. Ale nenechávej to.

Obrázek

2 synové /20,25/,2 kočky,manžel
plikace srpen 2011 na OB při 123 kg,odhozeno -20kg
reoperace 10.1.2014 Jablonec nad Nisou-prim.Vraný, SADI-P/oprava plikace+bypass/

PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 15:33 

Děkuju za odpovědi, hned jsem raději na tu kliniku zavolala. Mám prý vysadit mléčné výrobky úplně a jestli se to nezlepší, mám si zavolat a přijet se ukázat. Z toho moc radost nemám, protože si nedovedu představit, jak se dostanu do Prahy, když už jen dojít k autu je pro mě výkon :| Snad bych přinejhorším někoho urvala, aby mě odvezl, aniž bych mu odekorovala auto zevnitř :(

PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 15:42 

Sani
a kdy si měla nějaký jogurt naposled? když zvracíš i po vodě a docela dost jak si psala tak to by asi být nemělo... a kašovitou od zítra už můžeš?

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 15:58 

Naposled jsem právě měla večer Aktivii nápoj a pak to jelo, v noci se mi vracely šťávy. Jinak dneska jsem měla mléko v čaji, to šlo taky ven. Zvláštní je, že meltu s kapkou mléka snáším, to jsem dneska zkusila už dva hrnky a super.
Jinak po vodě jsem zvracela spíš po tom pohybu, když jsem byla u doktorky - bydlíme na dost prudkém kopci a od auta musím taky ještě kus do kopce. Ale to mám vyzkoušené, že i když jsem měla žaludek ještě v původním stavu, tak jakmile mi bylo špatně od žaludku, pravidelně jsem vrhla po té cestě do kopce.
Zatím to zkusím striktně bez mléka a od zítra tu kašovitou, neříkali nic, že bych měla zůstat jen na čaji a vodě. Holt jestli se žaludek neumoudří, asi mě cesta do OBkliniky nemine. Fuj fuj fuj, snad to bude ok.

PříspěvekNapsal: 26 lis 2013 19:18 

Sani
holka, tak se drž, ať je hodinu od hodiny mnohem lépe... a jestli ne, neváhej OB kliniku navštívit...

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina