Sani píše:
motiva píše:
myslíš, že nosem je to lepší? nemám moc představu o anatomii, ale stejně ta hadička musí skončit v krku, jiná cesta do žaludku nevede

To netuším, ale dávicí reflex mám v tom stylu, že strčím do pusy zubní kartáček a začne se mi navalovat

Jestli ta hadička nosem aspoň o minimum omezí to dávení, budu šťastná jak škeble, minule ze mě lezly zvuky jak z pekla a střídavě jsem se toužila tou hadicí definitivně zalknout a mít to za sebou
Lady jane, díky za info, právě proto se tu raději poptávám, abych věděla, které zlo bude menší.
Sani, já u zubaře nemůžu málem zaklonit hlavu dozadu, lehnout už vůbec ne, je mi to vždycky hrozně trapné, protože jakýkoliv zákrok se kvůli mému dávení musí neustále přerušovat, zuby si čistím zásadně nepěnivou pastou, protože z té pěnivé se taky dusím

, tak jsem se gastra strašně bála a neustále jsem upozorňovala na to jak se budu dusit. U nás ve Zlíně byly dvě moc hodné sestřičky, které mi neustále opakovaly, ať dýchám nosem, že se nemůžu dusit, protože ta hadička mi dýchací cesty neucpe. po překonání strachu, když jsem začala normálně myslet, jsem přestala sípat a opravdu jsem dýchala normálně a díky tomu ležení na boku jsem se ani nedusila, jenom sledovat monitor jsem odmítla, to už na mě bylo moc, ale fakt, že bych si to dobrovolně zopakovat nešla

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně