fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 19:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 14:02 

Ahojky Holky, moc děkuji za pochvalu, ale jsou tu děvčata, co hubnou mnohem víc.

Dejničko,
ať počítám jak počítám, tak tvoje dnešní váha mínus největší váha se rovná -19kg. Takže tobě též velká gratulace, jsi šikulka. A jak to vše zvládáš? Já docela bojuju, s množstvím, pitím, i zeleninou a ovocem. Pořád musím na všechno myslet a o všem přemýšlet. A to mě moc neba. Ale je pravda, že za to je moc hezká odměna. :) Nikdy jsem tolik jako teď nezhubla. I když to lidé kolem mě, který vídám každý den, ještě nevidí, tak se cítím úplně skvěle! Z práce chodím s úsměvem a ani nejsem tak vyšťavená, jako dřív. A taky musím přiznat, že je to hodně znát v peněžence. :) Žiju jen s manželem a na jídle opravdu hodně ušetříme - takže snad něco ušetříme na baráček se zahrádkou. :) S kamarádkou občas zajdeme na cvíčo a i to je hodně znát. Takže bych chtěla začít chodit pravidelně, abych tomu ještě trochu víc pomohla a taky tu kůži zpevnila. Moc se mi do budoucna na plastiku nechce a kůži mám povolenou už dost teď.

5.5.2013 - 2 měsíce a 13 dní po plikaci -20kg juchuuuuu :)
22.8.2013 - 6 měsíců a 3 dny po plikaci -30kg juchuchuuuuu..... ale dalo to práci....

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 14:50 

cceline - ahoj, prosím Tě, už jsi na normální stravě, jen víc žvýkáš nebo máš stále kašovitou?

15.7. nástup do nemocnice a 16.7.plikace

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 14:54 

Ahojky, já jsem už na normální stravě..... :)

22.8.2013 - 6 měsíců a 3 dny po plikaci -30kg juchuchuuuuu..... ale dalo to práci....

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 15:13 

janulazaynab - A ty už jsi rozhodnutá pro konkrétní typ operace nebo se ještě rozhoduješ?

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 15:44 

ccelin

Cceli, když jsem šla na operaci, měla jsem o pět kilo méně, od těch 143 kil (25.2.) jsem se odpíchla společně s těmi shozenými před operací. Takže, když jsem hrdě kráčela na opku, měla jsem těch kilíček 138 . Na operaci jsem se dostala poměrně brzy po první návštěvě (dva týdny) a podařilo se mi poměrně rychle dát těch pět kil dolů. Moc jsem nejedla. Znáš to, jen aby neodložili termín opky :shock:
Takže jsem v porovnání s tebou ve dvou třetinách. Pravda, ještě mi do tebe nějaký ten den zbývá....tak kdo ví :D . Pravda je, že hubnu co týden, to kilo. Už mám nalajnovanou, v pracovním sešitě, do srpna váhu tak, jak by měla jít. Dnes už vím, že začátkem září bych měla mít 108kg....tedy plány jsou jasné, skutečnost nejasná.
Jím všechno. Jen opravdu nesním víc, jak 95 g. Ale jinak opravdu vše. MAso, omáčky, rýži, brambory, šunkofleky, pečené špekáčky, grilované masíčko....ale vždy jen to omezené množství a snažím se dodržovat ty tři hoďky. Cítím něco jako hlad, takže vždy, když se ozve, něco strčím do pusy. Jediné, co musím hlídat je pití. Tam mám stále deficit. Včera jsem dokonce slupla i plátek bábovky. Poprvé něco sladkého. A nemohla jsem se odtrhnout. Takže dost.
A také ještě nesportuji. Vůbec. Počasí nějak nepřálo, a kolo jsem ještě nevytáhla. Občas absolvuji nějakou procházku, jinak nic.

[color=#008040]44 let, dospělá dcera, fajn muž, dva psi a kočka[/color]

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku
7.3.: 114 kg ( - 29 ) jde to ztuha, ale jde to

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 16:25 

Dejničko, to je úplně jedno co jsi zhubla před a co po opce, prostě jsi to stejně musela zhubnout jen a jenom TY! Já teda před operací nic zhubnout nemusela, takže moje největší a startovací váha je těch 130kg. Sešítek si taky vedu :) je to dobrá věc. Průběžně se taky přeměřuju a musím říct, že i hezky ubývám na cm. Dokonce už vytahuji i starší oblečení co leželo vzádu ve skříni, co kdybych náhodou někdy zhubla :D . A je to tu.... :) No dokonce jsem už jedny kalhoty a halenu vyřadila, protože už to hodně plandalo. Ze začátku jsem, na rady holek, jídlo vážila. Ale mně to prostě vůbec nevyhovovalo, když jsem si dala nějaký těžší jídlo, bylo toho míň jak 150ml a když lehčí jídlo, tak toho bylo zase víc. Takže jsem si zavedla krabičkovou dietku. :) V kiku jsem narazila na krásný, barevný mističky s víčkem, který mají něco málo přes 150ml. Takže co se do ní vejde, to sním a co se nevejde, tak mám smůlu. :D A sladký jím téměř každý den. Hlavně v práci. Tam si totiž musím brát jídlo, co můžu sníst v rychlosti. Takže takový celozrnný sušenky jsou fajn. Dokonce mi stačí sladký málo, dřív bych to snědla všechno. Dokonce mám doma načnutý pytlík bombonů, a když mám chuť, tak zobnu. A už ho tu mám přes měsíc a pořád tam toho je hodně :) , dřív by byl hned pryč. Ale až se mi váha zastaví, tak to sladký určitě omezim. Jinak ostatní jím taky všechno, ale přílohy jsem docela dost omezila, protože se mi prostě do tý krabičky moc nevejdou, když si tam dám víc masa. :)
Stejně je to krásný vědět, že v září budeš na stovečce co? Třeba i míň. Dřív kdybych zhubla kilo týdně, tak by to bylo prostě málo. :D A dneska jsem strašně ráda. Já hubnu různě, když si jdu zacvičit, tak dvě kilča, jinak jedno, ale někdy ani jedno. Ale mám docela i chutě a to mě dost štve, protože nemám moc velkou vůli, takže to je pěknej boj, když to příjde.

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 17:41 

cceline - právě, že zvažuji, zda jít do plikace nebo tubu, zpočátku to bylo jasné, že plikace, ale u tubu se mi zdají lepší výsledky.. Z tubu mám docela strach, přeci jen je to o dost razantnější zákrok než pouhé sešití. Další plus pro plikaci je i fakt, že ve Valmezu mají tubu trochu utrum kvůli pojišťovnám, takže bych s mohla přijít na řadu dřív :roll: :lol:
Jsem ráda, že tady někoho slyším konečně říct, že jí úplně normálně jako před operací - říkala jm si, že jestli to nebudu stíhat při dětech dodržovat (nemyslím množství, ale kvalitu jídla), tak potom prostě váha dolů nepůjde, zvlášť když mě chytne slina na nějaké jídla :?
Kde Vám dělali plikaci?

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 18:06 

janulazaynab

Jj, taky jsem to tu dlouho pročítala a rozhodovala se. Nejlepší je si k oboum opkám napsat klady a zápory tak, jak to vidíš ty. A potom se rozhodnout. Jj, u tubu jsou výsledky asi opravdu lepší. Ale i přes to u mě vyhrála plikace. Jím opravdu vše a hlavně bez výčitek!!!!!!!! Někde jsem tu jednou četla příspěvek, že člověk jde na opku né proto, aby začal držet zdravou stravu, ale proto, aby opravdu mohl jíst vše, sice v malém množství, ale vše a přesto hubnul. :) S tím souhlasím. :) Je jasný, že kdyby se mi to na dlouho zastavilo, tak i stravu asi upravím, ale to zatím není potřeba. Zrovna jsem domlaskla nějaký výpečky, co manžel koupil před chvílí v masně a zrovna moc zdravě taky nevypadaly. :D

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 18:29 

Také se v ničem neomezuju. Akorát s tím sladkým pomalu. Na čokoládu třeba nemám chuť vůbec. Ale ta bábovka, co leží asi pět metrů ode mne....ta mě láká neskutečně. Mohla bych ji odloubat kolem dokola...mňamky.
Jídlo se snažím kombinovat. Jak přílohu, tak maso. Brambor stačí jeden, a zbytek dovážit masíčkem. Jsem hrozně masová. Vážení mi nevadí. Troufnu si říct, že to mám už v oku. A když ne, pak žaludek řekne sám dost. A to dost razantně.
Už jsem měla i bílé vínko i jemně perlivou sladkou vodu a vše v pohodě. Jak říká Ccelin, sníme cokoli, ale jen malé množství. Kdyby se váha zastavila, pak určitě začnu přemýšlet nad obsahem. Teď jím, co mi chutná.

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 20:19 

Asi hlavní výhodou je, že to tubu má teď pauzu. Nemůžu se dočkat, až konečně shodím dvacet kilo - to bych byla "skoro na své normální" váze. Už od devítky jm měla cca 85kg, takže kdyby se mi podařilo jít ještě níž, byl by to pro mně zázrak! :shock: :wink:
Jen se dívám, že každá máte jiný režim - ccelin Ty píšeš o 150ml a Dejno Ty o 85gr. Pročítala jm si i jídelníčky po operaci a dost jm zírala na ten "tekutý týden", protože tam bylo 150ml (vody nebo vývaru atd.) snad co půl hodiny..
Užíváte nějaké vitamíny nebo léky?

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 20:32 

No ono je to o tom, že se žaludek zmenší zhruba na 150ml. Někdo si pořídí krabičku, která má tenhle objem a podle toho si to měří, třeba jako já. A pak jsou holky co si to raději váží. A to odpovídá zhruba těm gramům co holky píšou. Tekutý a kašovitý stravy se vůbec neboj!!!!!! Vitamíny ani léky žádný neužívám.

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 05:39 

janulazaynab

Už před operací jsem brala hlívu ustřičnou s rakytníkem jako ochranu před drobnými virózami, a pak mi kožařka předepsala Methionin. Jinak neberu žádné vitamíny. Piju mléko, jím jogurty, sýry, bílé a rybí maso, vepřové i hovězí. Pravda je, že se mi těžko zařazuje zelenina a ovoce. Mám pocit, že mě tlačí v žaludku, ale občas něco vložím a tělo to stráví. Už se necítím ani slabá, ani nemocná. Zpočátku to bylo nepříjemné, ale po týdnu se to srovnalo a už o tom nevím.
Držím ti palce, ať se rozhodneš správně.

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 06:46 

dejna - díky :wink: Z tubu mám strach i kvůli pooperačním problémům - dívala jm se na nějaké grafy a plikace měla všude nulu, ale tubu tam sem tam něco mělo. Nechci zůstat v nemocnici déle, než je to nutné nebo pak jezdit k doktorům častěji než na obvyklé kontroly. Mám dvě malé děti - Mikula v září nastupuje do školky a manžel jezdí do práce hodinu a půl, takže denně stráví jen v autě tři hodiny, než se vyspí do práce atd. tak je to domácnost jen na mně.
Četla jm, že před operací jedly holky Echinaceu, ale hlívu jm jedla a bylo to dobré, tak si ji dám asi znovu. Methionin máš kvůli čemu?
Doufám, že se mi tělo taky srovná, abych mohla normálně fungovat, i když je mi jasné, že hlavní omezení se nás dotkne dost - nezvedat nic těžkého.. Budu to muset doma nějak přeorganizovat s dětma :roll:

cceline - vidíš, já si automaticky převedla, že 150ml je 150gr - jde vidět, že ve fyzice jm nikdy neexcelovala :oops: :lol: Uvidím, co mi bude víc vyhovovat, jestli krabičky nebo vážení - zatím jm a ještě nějaký čas doma budu, takže vážení mi problém nedělá, horší to bude, až nastoupím do nějaké práce.

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 07:39 

janulazaynab

Methionin mi dala lékařka na nehty a vlasy, a musím říci, že je to super. Vlasy mi padají jen velmi sporadicky a pěkně rostou. Nehty jsou na tom podobně. Má vliv i na celkovou regeneraci organismu.
Hlíva je opravdový zázrak. Brala jsem ji celou zimu a nějaká rýma se mě ani nedotkla. Teď ji beru jen jako doplněk na posílení imunity.

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 12:11 

Jů, dejno, taky mi začly pěkně padat vlasy. :( Teda, padaly i dříve, ale teď o dost více. Takže doktorce řeknu, ať mi ho předepíše.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina