ještě receptíky, pokud chceš jíst dietně
kuřecí maso s mrkvičkou a rýže - povařit jen maso na kostičky s mrkví a k tomu rýži - no nic moc, ale je to dietní Vychechtaný Rozhodně vám to přijde jako mňamka po příchodu z nemocnice, kde vám dají jako polívku vodu s krupicí Kulivočko .
kuřecí maso, brokolice, mrkev, těstoviny - povařit zase ve vodě maso+brokolici+mrkev a k tomu pak jako přílohu těstoviny. Z té brokolice je taková nasládlá chuť, ale bylo to dobrý, to mi šmakovalo. Nevím teda, jak se může brokolice, to jsem nikde nenašla, ale mně nic neudělala.
polívka bramborová s mrkví - uvařit mrkev s bramborem, zahustit jíškou (jen máslo s moukou rozdrobit), přidat majoránku a petrželovou nať
vepřové nebo kuřecí maso na kmíně s bramborem, těstovinami nebo rýží (maso vařím ve vodě jen na drceném kmíně, zahustím troškou mouky, osolím)
filé se sýrem, brambory (filé zabalím do alobalu, dám tam trošku másla, posypu drceným kmínem, červenou sladkou paprikou, někdy i strouhaným sýrem a dám zapéct do trouby)
kuřecí maso se šunkou a sýrem, brambory (vařím jen ve vodě plátek kuřecího masa, osolím, v mikrovlnce si rozehřeji plátek šunky a na něj nastrouhaný sýr, pak to dám na to maso)
těstoviny se sýrovou omáčkou a šunkou (chvilku povařím v kastrolku tavený nízkotučný sýr se šunkou na kostičky a dám na těstoviny, posypu petrželkou)
špagety, kuřecí maso, sýr (maso na kostičky uvařím ve vodě a takovou majdu si dělám z rajského protlaku, trošku kečupu tak, že ještě chvilku to maso dám povařit do toho protlaku s kečupem, posypu sýrem)
špenát, vejce, brambor (do špenátu dávám jen mléko, vejce a sůl, no je takový planý, příloha vejce, ale jen bílek, žloutek natvrdo NE a brambory)
dušená mrkev, hovězí maso, brambory (mrkev uvařím ve vodě, pak přidám cukr a dochutím)
rajská omáčka, hovězí, knedle
nudle (těstoviny) na sladko s cukrem a tvarohem
jíška - dělám tak, že jen rozdrobím mouku s máslem a dávám povařit do polívky
zelenina - dávat jen mrkev, celer, petržel, hlavně nevařit s česnekem a cibulí!!! nejíst okurek, papriku, ředkvičky
ovoce - nic, kde jsou zrníčka, slupky oloupat.
nepoužívám koření - jen drcený kmín, sladkou červenou papriku, bazalku, nať z petrželky

61 roků-bandáž 2007, 2008 reoperace-tubulizace-zhubnuto 20 kg opět přibírám,plánovaná reoperace Turnov 12.9.2012 nevyšla
hledám další možnosti !!!!!!!!!
10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg......
operace BPD byla 28.1.2013