Původně jsem tenhle příspěvek psala jako soukromou zprávu Marketě, ale co, udělejte si kafe a čtěte...
Markéto Děkuju, za odpověď, a musím říci, že ti fandím a nebudu nic zastírat, taky trošinku závidím. Já se svou váhou bojuju už strašně dlouho. Asi před 5ti lety jsem narazila na internetu na článek o bandáži. Potom dýl na tohle fórum, pročítala jsem si jej dost dlouhou dobu, ještě před výpadkem. Jsem ráda, že došlo k jeho obnovení. Mezitím jsem zkoušela růžné diety, několikrát jsem shodila a pak to zase všechno nabrala-17 + 20, -12 kg + 15, -10 + 13, a tak pořád dokola. S každou další dietou a cvičením to bylo těžší a těžší až, jsem dospěla do stádia, kdy se mě váha prostě drží, at´ dělám co dělám, ale to tady nemusím popisovat, známe to asi všichni. Pro bandáž jsem se definitivně rozhodla letos v létě. Takže si myslím, že to nění něco co bych si vymyslela ze dne na den. Víš, já se doma nesetkala zrovna s moc velkým ohlasem. Vlastně mi bylo řečeno, že tohle si můžou dovolit tak v amerických seriálech a že si zahrávám se zdravím a bandáž se dělá jen lidem, kteří mají přes 200Kg a hrozí jim, že na obezitu umřou. Moje sestra je doktorka (mimochodem váží asi 52 kg, máme to zvláštně rozdělené, z tátovy strany jsou všichni hubení, zatímco od mami, tlustí. Místo, aby se to rozdělilo, ségra je vychrtlá a já koule.), a když naší mamině "vysvětlila" o co se jedná, tak mami řekla, že jestli do toho půjdu, tak ať jí to raději ani neříkám, že je to naprostá kravina, a nic jinýho než dieta neexistuje. Pořád za mnou chodí, a říká mi, už zase žereš, Já si udělám salát k obědu a zhltnu ho rychle strachy, aby nepřišla ke mě nahoru do bytu a nevyčetla mi, že zase něco jim. Já například vůbec nejím vepřové nebo hovězí maso, jen drůbeží a ryby. To mi pak vyčítá, že mi z kuřat bolí klouby, abych je přestala jíst. Ona si vždycky někde něco přečte v přiblblejch ženskejch časopisech a pak běží za mnou a říká vidíš tady to píšou.

Ale aby to nevypadalo, že jí tu strašně pomlouvám, to ne ona je fajn, rozumíme si, ale dá na řeči jiných, sestra je pro ní svatá, protože je doktorka a jako taková přece musí všechno vědět. Nemá cenu vysvětlovat jí, že tomu tak v mnoha případech není. I sestra je v pohodě a kolikrát mi moc pomohla, ale prostě má jiný názor.
V práci jsem se vymluvila, že jdu na operaci kvůli refluxní chorobě jícnu, to se dělá taky laparoskopicky, dělám na kamerách ostrahu v Tescu, takže jsem v partě jediná ženská. Kluci jsou bezvadný, jako mí bráchové, oni by to myslím pochopili, ale rozneslo by se to mezi místní drbny a nechci, aby se o mě říkalo, že jsem si nechala podvázat žaludek, abych tolik nežrala a že se mi to pak lehce hubne. Kamarádů mám spoustu, ale ne takových, abych se jim mohla svěřit, ze stejného důvodu co už jsem popsala. Manžela ani stálého přítele nemám, bývalého jsem doslova vyhodila. Došla mi trpělivost. Hrozně mě psychicky deptal, normálně mě ve společnosti oslovoval Hrochu, Obludo apod. a to jsou ještě ty snesitelné věci. Od té doby co jsem sama, jsem zase získala své sebevědomí, jsem strašně veselej člověk, poznala jsem spoustu fajn lidí, vrátila jsem se ke svým známým, které on nesnášel. Chlapa domů zatím ještě nějakou dobu nechci, užívám si ten klid, když můžu být chvíli sama, udělat si kafe, i když nemám třeba umyté nádobí.

Zjistila jsem, že ne všichni lidi mě berou jen jako toho tlustýho hrocha. A když má někdo blbý poznámky, já mám vždycky připravenou odpověď, jako třeba: Víš já můžu někdy zhubnout, ale ty se svým ksichtem už nikdy nic neuděláš. A to funguje. Dovedu si udělat srandu sama ze sebe. A lidi, kteří zjistili, že jsem si sama na sobě všimla, že jsem tlustá, přestane brzo bavit mi to jakýmkoli způsobem připomínat.
Se svou tloušťkou nemám tedy ve společnosti, problém. A vůbec, já jsem vždycky musela chlapa spíš ukecat, než abych před ním kroutila bokama

. Jo a žvanit to mi jde.
Pro bandáž jsem se rozhodla, hlavně pro to, že začínám mít problémy s kloubama, hrozně mě bolí pata (ostruha) a už to nejde ani rozběhat, šíleně se potím... A mám 150ti kilovou babičku, která už skoro nechodí a takhle opravdu dopadnouut nechci.
Uff a jeto
Kdo jste to dočetl až sem, získáváte plný počet bodů
Pa Mirča