fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 02 led 2026 05:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 12:39 

nelojsska píše:
Holky díky moc,Na operaci jdu už to úterý ,kdy mě přijmou chtěla jsem to tak.Nemám problém s tím být od pulnoci bez jídla a pití ,tak to je dobrý.Dnes jsem byla pro předoperační papíry,když jsem řekla ,že chtějí i spiromertrii,tak jelikož odsuzuje tu operaci ,tak řekl ,že nechápe proč jí chtěj ,když jsem uplně v pořádku.Udělal jí pak v pohodě ,i jako ostatní vyšetření,ale bavili jsme se o tom a zase mi dal brouka do hlavy.Když jsem řekla ,že 40 kg za rok se tak zhubne ,tak mi na to řek ,že tímhle způsobem se odrovnají a korát ledviny ,který nedokážou ,tak rychle vztřebat to co ze mě pujde.Propočítával co ledviny snesou a nesnesou ,jak bylo vidět ,že tomu asi rozumí.Vysvětloval to trochu jinak ,ale já to popisuju,tak jak tomu rozumím.Je to prostě velký zákrok do těla.A s takovým úbytkem se nedokáže vypořádat ,bez následků.A to se neprojeví hned,ale za pár let. Je škoda ,že tu není někdo kdo to má už třeba 10 let ,aby napsal vlastní pocity.Ale zatím jsem odhodlaná necouvnout.SNAD? :?

Propočítával ti taky, co tě čeká, když váhu nesnížíš? Cholesterol. vysoký tlak, infarkt.......To je třeba taky zvážit, je třeba si napsat vše pro i proti a myslím, že těch proti operaci bude mnohem míň. Zvážit to však musíš sama.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 13:10 

Nelojsko,držím pěsti,dobře jsi se rozhodla :-)) Já bych do toho šla znovu :-))

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 14:06 

Díky všem za podporu ,když jsem to psala mamce, tak mi napsala,že kdyby ho měla po ruce, tak by mu to vysvětlila raz ,dva.Já vím ,že necouvnu jen prostě nad tím musí uvažovat.Je mi 27 let ,když za 10 let mi začonu potíže ,to budu ještě mladá ,nebo v nejlepším věku a lítat po doktorech ,se mi těžko bude chtít.Jen prostě ted uvažuji nahlas.Ale je fakt ,že rozhodnout se musím sama. :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 15:00 

Nenech se odradit. Jsi mladá a tělo se se vším vyrovná, neboj. Daleko horší je ta kila tahat celý život na sobě. Budeš se moct hezky obléct, stoupne Ti sebevědomí. Takový doktor si vůbec neumí představit, co to pro člověka znamená, když se zbaví té zátěže. Pohoda a dobrá nálada zažene všechny nemoce! Možná to je pro ledviny zátěž, ale co tukem nabalená játra a další a další. Ledvinám můžeš pomoci bilinkovými čaji , pij hodně zeleného, ten čistí játra a uvidíš, že se budeš citit skvěla.
Džím palce a nedej se !!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 16:29 

nelojsska ,gratuluji k termínu,nezoufej,horší je když si při naší tloušťce uženeš infarkt,tlak,cholesterol a cukrovku a s tím ti selžou i ledviny ,mám už za sebou,jsem ráda ,že jsem podstoupila bandáž,snížil se cukr,tlak a když budeš dodržovat pitný režim tak i ty ledviny budou pracovat. Ty kila každému nejdou tak rychle dolu ale tělo si na to zvykne ,neboj. Alena

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 21:49 

Renata Levá píše:
Nelojssko,já pár lidiček co mají bandáž i víc než 10let znám a zdravotně jsou na tom tak jako každý s přibývajícím věkem.Můj názor je ten,že je to individuální a že rozhodně daleko víc zdravotních problémů by jsme všechny měli kdyby jsme byly smířené žít s tou váhou a nosit ty kila.Mě třeba pan doktor upozornil,že by moje váha neměla být nižší než 83-80kg,že by se to moje tělo těžko zžilo s nižší váhou a že není zvyklé být "normální"a já,já už jsem šťastná ted-nemám nereálné cíle.Holky přeju Vám všem ať se Vám daří plnit si ty sny a jste samy se sebou spokojené-to dá každý ženský jiskru do oka.
Renata Levá -Ahoj Reni já jsem tu stronová vážím 150kg skoro jako ty,chodila jsem na tyto stránky v prosinci 2007,měla jsem konzultaci u p.doc. Dostalíka,zrovna 5.12.2007 jak ty jsi byla na operaci.Mě pan docent říkal ,že mi může udělat jen minigasritický bypase,že je to pro mne nebezpečné a že bych mohla zemřít,takže mě pořádně vystrašil.Až teď nedávno jsem získala číslo na p.Mudr. Čirneho tak jsem se objednala na konzultaci,ještě jsem vystrašená ,ale prý pan doktor je hodný ,tak se na něj těším.Chtěla jsem se tě zeptat kolik měříš,já 164cm,chtěla bych zhubnout na 75kg,vidím že tobě to jde hezky, moc ti držím palce,a kde se dočtu prosím tě co je to ta tubualizace.Díky za odpověď Gabča z Orlové

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2008 22:07 

nelojssko, držím palce abyses rozhodla dobře. Samozřejmě že tělo zareaguje když se zhubne mnoho kil najednou, každá z nás zažila lámání nehtů, padání vlasů, únavu.Ale dostali jsme se z toho. Když zůstaneš tlustá tak tě čekají taky problémy. Já jsem problémy měla, nemám kvuli nim port, sice to chvíl trvalo, ale problémy ustávají. Jisté problémy měla majda, napiš jí možná ti sdělí. Jinak ale výhody z hubnutí převažují nad občasnými problémy některých jedinců. Tak si řekni, zhubneš sama??? Jestli ne a stav tloušťky je alarmující, pokud máš několik bezvýsledných pokusů o hubnutí za sebou, tak to zvaž, co lépe vyjde? :wink:

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 08:58 

Ahoj Marie.s,
Můžeš mi prosím napsat jaké problémy jsi měla s portem a čím myslíš ,že to bylo??Jsi hodná ,že jsi mi napsala ,že jsou i komplikace,jsem ráda ,že to vím. :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 09:00 

Ahoj Majdo,
Můžeš mi napsat, jaké jsi měla problémy??Klidně jako soukromou zprávu,jestli ti to nebude vadit.Pokud jo nevadí.Díky :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 09:38 

Gabo.novo-měřím 175cm a o tubulizaci se dočteš když si najedeš na hlavní stránku Banding clubu tak v Léčbě obezity.

Tubulizace 5.12 2007

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 09:54 

nelojsko vyhnisala mi píštěl u portu a tak mi ho museli ambulantně vyndat, potom mi bohužel přirostla volná hadice k játrům a podráždila slepé střevo tak mě museli operovat. Podle mne mi port vyhnisal díky mým alergiím. Ale tahle komplikace se stala ve dvou případch to je pravděpodobnější že ti na hlavu spadne meteorit. Zaímco při tvé váze si uhnat jiné nemoci je více než 100 %! Já to řešila až po čtyřicítce a do té doby jsem si uhnala cukrovku a metabolický syndrom. Jsem ráda že mám o 30 kilo méně a bez bandáže bych to nedokázala. Je to prostě tak.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 10:52 

marie S. píše:
nelojsko vyhnisala mi píštěl u portu a tak mi ho museli ambulantně vyndat, potom mi bohužel přirostla volná hadice k játrům a podráždila slepé střevo tak mě museli operovat. Podle mne mi port vyhnisal díky mým alergiím. Ale tahle komplikace se stala ve dvou případch to je pravděpodobnější že ti na hlavu spadne meteorit. Zaímco při tvé váze si uhnat jiné nemoci je více než 100 %! Já to řešila až po čtyřicítce a do té doby jsem si uhnala cukrovku a metabolický syndrom. Jsem ráda že mám o 30 kilo méně a bez bandáže bych to nedokázala. Je to prostě tak.
ty máš na něco alergie??jak popisuješ asi to moc příjemné nebylo a dívím se ,že furt jsi optimistka a nenadáváš na bandáž.Četla jsem takový případ,nechala si to vyndat díky problémům a pak už o tom nijak než špatně nemluvila. :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 11:06 

nelojsko , s komplikacemi se počítat musí, nic není v životě zadarmo, ted mě čeká ještě v září žlučník a pak už snad budu mít pokoj. Jinak jsem polyvalentní alergik, tzn. alergik na kdeco, inhalační pyly, latex apod. nesmysly. Port jsem měla pod žebry, kde byl velký špek, se ztrátou špeku se port dostal těsně pod kůži a tam se mu zřejmě nelíbilo, nějak se povolila ta hadička a podráždila kůži a tam vyhnisla píštěl. Když mi vyndali port, volná hadice se stočila kam neměla. Při operaci mi ji kus ustřihli a stočili někam za žaludek. Nemůžou mě tedy doplnit, ale nepotřebuji to, to už bych se nenajedla vůbec. A zase kousek jídla je potřeba, z nedostatku draslíku jsem měla aritmii, to už bych nemusela. Ale s kilama dole jsem spokojena. Když mi pošleš fotky, dám ti přístup na studentku a uvidíš nás všechny a obavy zmizí neboj.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 11:31 

marie S. píše:
nelojsko , s komplikacemi se počítat musí, nic není v životě zadarmo, ted mě čeká ještě v září žlučník a pak už snad budu mít pokoj. Jinak jsem polyvalentní alergik, tzn. alergik na kdeco, inhalační pyly, latex apod. nesmysly. Port jsem měla pod žebry, kde byl velký špek, se ztrátou špeku se port dostal těsně pod kůži a tam se mu zřejmě nelíbilo, nějak se povolila ta hadička a podráždila kůži a tam vyhnisla píštěl. Když mi vyndali port, volná hadice se stočila kam neměla. Při operaci mi ji kus ustřihli a stočili někam za žaludek. Nemůžou mě tedy doplnit, ale nepotřebuji to, to už bych se nenajedla vůbec. A zase kousek jídla je potřeba, z nedostatku draslíku jsem měla aritmii, to už bych nemusela. Ale s kilama dole jsem spokojena. Když mi pošleš fotky, dám ti přístup na studentku a uvidíš nás všechny a obavy zmizí neboj.
Klidně ti fotky pošlu ,ale nevím kam :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 črc 2008 13:10 

Nelojsko, nikdo z nás ti nemůže radit, co máš a co nemáš udělat, ale pokud pochybuješ už teď, tak je něco špatně. Musíš si ujasnit, co je pro tebe důležitý a co vlastně chceš.

Ano, jsou lidé, kteří mají komplikace po bandáži, po tubulizaci nebo po by-passu. Jsou lidi, kteří mají komplikace po chřipce, angíně, zlomené noze.

Já ti napíšu, jaký je můj názor. Můžu ti zcela zodpovědně říct, že jít na bandáž považuji za jedno z nejlepších rozhodnutí mého života, to za prvé.
Rozdnodně jsem také měla pochybnosti, ale ne o komplikacích po operaci, ale bála jsem se, že jsem s prominutím takové prase, že mi ani ta bandáž nepomůže................ no a pomohla.
Když jsem ležela na pokoji před operací, tak jsem brečela a chtěla jsem utéct, ale stejně jsem to riskla a vydržela.
Naprosto bez komplikací. Ještě mám to štěstí, že já můžu jíst naprosto všechno, že se mi nic neseká, nezvracím apod.

Ale jedno vím jistě, že před operací jsem si ujasnila, že rozhodně nechci bejt ta nejtlustější v každé místnosti do které vlezu, že už se nechci stydět za to, jak vypadám, že chci chodit s dětma plavat do bazénu, že si chci nakupovat v normálních obchodech, v normálních velikostech.
Že nechci čekat, až dostanu cukrovku, vysokej tlak, infarkt, rakovinu a to jen protože jsem tlustá. Už nikdy jsem se nechtěla nechat tak ponížit, jak mě ponížili při porodu mého syna, protože to co jsem si musela vyslechnout v době nejhorších bolestí na porodním sále, bych nepřála nikomu na světě. Místo slov útěchy urážky na mojí váhu. Už nikdy.

Tak mám bandáž. Nebudu ti říkat, že je to jednoduchý, lhala bych. Změní to život, rozhodně. Ale rozhodně ne k horšímu......

Já byla letos po 16 letech na horách a lyžovala................., už mě lyže a vázání unese. Bez problémů zapnu přeskáče. Už koupím hezký oblečení na sport.
Já chodím s dětma plavat do bazénu a přes všechnu tu vytahanou kůži se v šatně vysleču do naha bez pocitu studu.
Já teď vracím v obchodě věci zpátky na stojan ne protože jsou mi malý, ale protože se mi nelíbí nebo jsou mi dokonce velký........
V září jedu po 10 letech k moři a moc se na to těším. A koupila jsem si plavky za šestnáct stovek, protože se mi líbili a představ si, jsou dvojdílný, sice tankiny, ale dvoudílný......
Jezdím se svou dcerou na kole...........
Já se zase prohlížím v zrcadle................
Chodím do posilovny a nestydím se................
Už zase se ráda miluju se svým mužem.............
Mám konečně pocit, že žiju ne že živořím................
Mám se zase ráda, mám ráda lidi kolem sebe a víš co, jsem na sebe hrdá a zase si vážím sama sebe.

A vím, že nic z toho jsem ještě v loni dělat nemohla a nedělala.

Nelojsko, je to jen na tobě............ Máš život ve svých rukou...................
Ten tvůj doktor má svůj a ten tvůj za tebe žít nemusí ani nebude.

Obrázek
[/url]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina