fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 02 led 2026 00:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 12:35 

Sakra, Nelojsko, to jsi ženská!!!!!?????? V životě tě čekají horší bolesti než je ta, co teď právě zažíváš. Já než abych šla potřetí rodit, tak si nechám přišít patnáct bandáží a 10 portů, to mi věř. Neklesej na mysli, jsi chvilinku po operaci, tak to přeci bolet musí. To sis přeci nemohla myslet, že to nebude bolet? Plyny do týdne odejdou a odejdou tím rychleji, čím víc budeš chodit a čí víc se budeš hýbat. A port bude bolet míň a míň každý den a do měsíce nevíš, že nejaký máš, ale za to budeš mít o 10 kilo míň. :lol: :lol: :lol: Holka drž se a rozhodně nelituj. Teď ti teprve začíná život, ber to tak. Dodržuj poctivě tekutou stravu, snaž se co nejvíc hýbat, mysli na ten krásný hubenější život, cvič, jak ti říkali v Iscare.
Jinak abych tě uklidnila, že jen ty jsi ta nešťastná, tak když jsem byla v Iscare na žlučníku, tak jsem šla na sál v pět večer. A to jsem od půlnoci nejedla nepila, ráno jsem vstávala ve tři, abych byla včas v Praze a taky jsem to vydržela.
Po bandáži jsem šla domů taky za 2 dny a po žlučníku taky, ale to už jsem to zvládla sama vlakem, protože žlučník mě vůbec nebolel.

Jen ještě chci říct, že to nemyslím zle a ty co mě znají osobně to vědí, jen tě chci "nakopnout" abys nepodléhala těm hloupostem, co tě napadají.

Obrázek
[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 16:15 

Nelojsko nelituj,i já jsem šokem prošla.Celý den po operaci jsem si říkala,debile cos to zase udělala.Bylo mi zle jak psovi.A víš tím si projde každá .A každý další den je lepší a lepší.Dnes jsem asi 6neděl po operaci,a mohu říci že každé kilo dolu je odměnou za ten hrozný pocit ,který mě přepadl následný den po operaci.Už nejsem debil,zvykám si.Přeji příteli 4 knedlíky, když já nesním ani jeden.Ale proto jsem to udělala,abych nebyla tlusté prase.I když třeba nebudu twigi,ani nechci být,udělala jsem pro sebe ,a pro svůj plněhodnotný život vše co jsem mohla.Mám čisté svědomí a žiji zase naplno.Na tom pracuj a toho se drž.Všechno ostatní odezní a zapomeneš.Přeji ti to z celého srdce.Zdenka

Termín operace 25.6.08.Tubulizace Turnov
Před operací 9kg dole.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 16:56 

Díky za podporu všem.Taky se těším,až to vše odezní ,jsem jak přejetá,unavená,nic mě nebaví.Ať už je to za mnou ,abych mohla zase dělat věci co jsem dělala ,omezuje mě to a to mě vyčerpává. :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 17:30 

Je normální ,že jsi moc unavená,tělo prožilo šok.Musíš to zvládnout.Držím palečky.Z

Termín operace 25.6.08.Tubulizace Turnov
Před operací 9kg dole.

Předmět příspěvku: Vydržžž,
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 17:41 

tělo se s tím musí srovnat, já měla v sobě vzduch ještě pěkných pár dní po operaci...tlačil mě na hrudníku a pod žebrama. Pomáhají cviky na uvolnění plynů.

Obrázek

bandáž 05.03. 2008,-25 kg před bandáží
24.06. 2008 první doplnění, 2 ml

Předmět příspěvku: Re: Vydržžž,
PříspěvekNapsal: 01 srp 2008 20:55 

Terčo, jsou to ty rozpažovací a tleskací cviky? To opravdu zabírá, nebo znáš i jiné?
Pro mne končí doba pochyb rozhodnutím. Pak už vím, že do toho jdu a basta.
Počítala jsem s bolestí, vždyť když se říznu, také mne to nějakou dobu bolí, ale tyhle ranky se zahojily rychle, mimo jednoho stehu, který mrška hnisá, ale to je dobré skóre. Port bolí, když se ohnu a zmáčknu ho, ale to jsem si vyčetla tady, že to tak bude. Narkozy jsem se bála a bylo to v pohodě. No, břicho mám stále nějak nafouknuté, ale to snad splaskne...:-)...a piji fenyklový čaj...:-)) Kila mi už dolů moc rychle nejdou, ale zase budu mít o to míň plandavou kůži, jak budu hubnout pomalu... :D
A když jsem unavená mám důvod se natáhnout...:-) Jo a ani jednou jsem nezvracela. Hlad jsem měla, to ano, ale rychle jsem se vždy nasytila trochou jídla. :wink:
A tak, když vezmu pro a proti a k tomu libý pocit, jak mi zhubl obličej a lidi si toho všímají a má drahá polovička to registruje i jinde a už jen to, že jsem schopna konečně něco pro sebe dělat, jsem následně pozitivně naladěná a spokojená.

Obrázek

Předmět příspěvku: Saro,
PříspěvekNapsal: 02 srp 2008 11:36 

takové ty cviky, jak děláš čapí kroky a přitahuješ nohy k břichu, mě to pomáhalo. Já si to fakt zpětně neuvědomuju, ale myslím, že mě odcházel vzduch z těla snad 14 dní...
Já jsem od operace taky nezvracela a zatím nevím o ničem, co by mi činilo extra obtíže...

Obrázek

Předmět příspěvku: bandáž žaludku
PříspěvekNapsal: 02 srp 2008 17:15 

Dobrý den jaký máte skušenosti po bandáží žaludku mně to teprve čeká termín mám 22.9.2008 tak se toho docela obávám a na druhou stranu se těším že to budu mít zasebou a kila půjdou dolů,mám 106 kilo což je na mojí výšku docela dost a taky můj věk nejsem už nejmladší,napište mi co znamená port a jak to funguje.Děkují

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 srp 2008 20:33 

Rendy, vitej mezi nami. Musim teda rict, ze me dost prekvapuje, ze mas za nedolouho termin operace a ani nevis co je to port, mela by jsi vsechno probrat s chirurgem, at vis co te ceka. No, port je vlastne titanovy (myslim) krouzek se silikonovou membranou od ktereho vede hadicka k bandazi, takze kdyz je potreba doplnit, chirurg ti do portu vpichne tekutinu a ta se dopravi do malych balonku v bandazi a tim ji utahne. Doufam, ze jsem to napsala dobre, kdyztak me holky nekdo opravte.. Urcite by sis mela zjistit nejake informace nez do toho pujdes, o portu jsi mela vedet hned od prvni kontroly a je toho mnohem vic, takze cti, cti a cti a kdyz neco nenajdes nebo nepochopis, tak se ptej.. A nezakladej prosim nova temata, pis do existujicich, aby jsme se tu v tom vsichni vyznali..

Obrázek

Předmět příspěvku: JJ,
PříspěvekNapsal: 02 srp 2008 20:59 

tak jak píše Klárka, port je vlastně ovládání k bandáži...buď Ti tekutinu přes port doplní anebo uberou, dle potřeby. Klárko, veliká gratulace ke čtyřicítce!

Obrázek

Předmět příspěvku: Rendy
PříspěvekNapsal: 02 srp 2008 21:25 

Ahoj Rendy vítám Tě mezi náma.Doufám,že se Ti bude mezi náma líbit.Trošku se představ.Píšeš,že nejsi nejmladší tak kolik Ti je?O kolik chceš zhubnout a z kolika?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2008 16:30 

Ahoj,
Tak abych tu neměla jen negativní příspěvky....
V ponděli jsem byla na vyndání stehů a je to dobrý.Sice mě bolí u portu ,ale to se časem prý zklidní.Mám dole 5kg a jsem zvědavá kolik budu mít až pujdu 8.9. na kontrolu.Doufám ,že aspoň 10kg..Jím už kašovitou,sice nepravidelně ,ale když mezi tím piju ,tak to zvládám a nemám nějaký šílený hlad.Když se vám bude chtít napište mi kolik tak v průměru jdou kg za 3 měsice???Myslím si že ten první to jde nejviíc,sice doktorka říkala ,že se hubne až po 3 měsíci ,ale vy asi budete vědět více.....Jinak ještě jednou díky všem :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2008 17:27 

Nelojssko - gratuluju k operaci i k shozeným kilům ! Ptáš se na průměrné úbytky a já bych ti ráda napsala nějaká čísla,protože rozumím tvé nedočkavosti,ale zklamu tě. Každý to má úplně jinak. Pravda,v začátcích se určitě hubne rychleji,ale těch okolností,které to ovlivňují je strašně moc. Např. výchozí váha a BMI,rychlost metabolizmu,sklatba jídelníčku,tolerance bandáže - každý pociťuje jinou míru omezení, množství zhubnutých kil před bandem atd. atd. atd.
Nic se neboj,ono to určitě půjde. A citlivost okolo portu taky brzy odezní.Je to přeci jen cizí těleso v těle . . . :wink: :)

Rendy - taky tě tu vítám a gratuluju k rozhodnutí !

No a gratulaci a přání,aby kila mizela posílám všem,co jsou po opraci !!!!!!

35 let,synek 9 let a dcerka 2 roky
bandáž 4.1.2008 , odstraněna v těhu, tubulizace květen 2010, Turnov

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2008 17:45 

Tak jestli se můžu ptát tebe,tvůj úbytek váhy je obrovský,jedla si po celou dobu ,hodně zdravě nebo normální jídelníček??

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2008 19:33 

nelojsska píše:

Tak jestli se můžu ptát tebe,tvůj úbytek váhy je obrovský,jedla si po celou dobu ,hodně zdravě nebo normální jídelníček??

Ahojky ano musím se připojit k Nelojssce :lol: ahojky Michalo

také by mě to moc zajímalo,

jinak mě to připadá,že mě snad ani neoperovali port necítím a ani jsem ho necítila :roll: a přijde mi,že mi jde jídlo hned do druhé části žaludku.Vůbec nemám pocit sytosti :cry: :cry: :cry: prosím prosím poradit :D :D

bandáž 2008,těhu2009 do toho jsem přestala kouřit a vše zpět + 10kg navíc
4.2 konzultace Turnov doplnění 3,5ml

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina