fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 10 zář 2025 00:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 12:59 

Já jsem taky rozhodnutá pro tubu, z hlediska absorpce to nemá žádný vliv, neboť vše se vstřebává až v tenkém střevě, takže u tubu malabsorpce nevzniká, to až u gastrického bypasu, tam už chybějí nejen vitamíny, ale i minerály a pod. To už se musí pozorně hlídat. Od bandu mě odrazuje především cizí materiál v těle (moje tělíčko je nemá moc rádo) a taky nutnost adjustáží a kontrol, přece jen to mám do Turnova trošku dál.

Naposledy upravil Zapletalka dne 18 srp 2009 18:08, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 15:44 

koraline ... myslím si že nejsem zase tak stará a přesto jsem si nechala udělat tubulizaci.To samé Arielka a Hannach11 všechny jsme mladé a všem nám tubu světší... :wink:

20.5 09 Tubulizace Turnov, před operací -10kg
Mateřská,2děti 6let,11 měs. 28let , 176cm

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 16:45 

Ahoj,také jsem se rozhodla pro tubu kvůli tomu,že mě připadá méně komplikovaný po operaci,ale to je asi na každém jak mu to vyhovuje.A ty vitamíny mám jíst denně na tlak,cukr, bolest kloubů,štítnou žlázu,srdce...atd nebo jeden vitamín. Kvůli tomu jsem do toho šla a myslím,že stará ještě nejsem vždyť mám ještě 30 let pracovat a doufám,že mě právě tento zákrok pomůže abych to zvládla.No raději už budu končit moc mi to píše.Pá,pá.

40 let,dvě holky 18 a 21 let.Jeden super,ale náladový manžel.Tři pejsci bernardýnka,kokr a jorkšírka
20.7.2009 Tubulizace Brno Viniční pan doktor Čierný
26.2 2014 reoperace Břeclav pan doktor Čierný tubu + Santoro metoda-zvládnuto

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 17:19 

Ahoj holky vrátila jsem se ze zahrádky,kde jsme i nocovali a rychle Vás dočítám.Já jsem serozhodla díky 2z nás pro tubu a jsem jim nesmírně vděčná(tímto vás zdravím Drahuško a Ivko) :P :P :P :P .Samozřejmě má každý opávněně obavy,ale ty obavy budou i při bandáži.Já souhlasím s Luciíí že jsme do toho šli abychom už zůstali bez kileček a na celý život :!: :!: :!: :!: Ted už máme každá z nás svůjosud v rukou svých,jak se naučíme papat.Holky která váháte na co jít,myslím že postačí přečíst pár těchto stránek a rozhodnete se sami.Jo a taky si nepřipadám až tak stará,i když je mi 40pryč a jsem babičkou,opravdu do důchodu je hodně daleko :P :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 19:15 

Ahoj taky přidám slovo jak se říká do pranice...měla jsem bandáž a teď mám tubu a musím říct,že lituju toho,že jsem neměla tubu hned! Nedá se to aspoň u mě srovnat a když mě pak pan doktor říkal jak vypadal žaludek po bandáži zajizvený a bandáž přirostlá někam kam vůbec nepatřila,tak si říkám,že tubu je dobrá volba!Ale každý se musí rozmyslet sám.tak vám všem co se rozhodujete držím palce ať zvolíte to pravé ořechové! :wink:

band 2007 Iscare,tubu 2009,3.8.2010 abdominop.+kýla uf snad to dám!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 srp 2009 22:06 

Ještě jsem chtěla napsat že najednu stranu je těžké to že když příjdete do ISCAR tak vám na 95% ani nic jiného nenabídnou.A to se divím, je to špičková klinika ale jsou v tomhle zarytí.2x jsem se jich ptala jestli by nebyla lepší tubulizase a oni že nééé že bandáš je mnohem lepší... nedaj ti prostě na výběr.Proto jsem z Iscar také odešla a jela do Turnova.... a zatím jsem nikdy nezalitovala... ale sama nemůžu vědět co bude za 10 let... dobrou noc... :)

Předmět příspěvku: tubu nebo bandáž
PříspěvekNapsal: 19 srp 2009 08:56 

Taky mně nabízeli v Brně první bandáž, je to jednodušší i pro operatéra a jak jsem tak četla, tak tubulizace může mít víc komplikací právě při operaci, protože je to zkrátka náročnější operace, ale když máš důvod, proč nechceš mít třeba žádný cizí kov v těle, tak je to dobrá volba ! Taky se mě ptala endokrinoložka, jestli nejsem mladá na resekci, protože resekce se dřív dělávali hlavně starým lidem a z důvodů nádorů apod. Ale pokrok nezastavíš ! Abych řekla pravdu, moc doktorů, které jsem byla nucena navštívit před operací, si s tím nevěděla rady a ptali se oni mě, o co přesně jde a ještě se divili, že je to laparoskopicky. Není to ještě zkrátka tak běžné a my jsme vlastně průkopnice této metody :-) Dělá se to u nás teprve pár let a můžeme být rády, že u nás existují takoví machři páni doktoři jako je MUDr. Čierny nebo MUDr. Hrubý, na které tady žádná z nás po tubu nebo bandáži nedá dopustit a kteří nám strašně moc pomohli k lepšímu sebevědomí a ukázali směr ! Každá z nás je originál a snášíme stejné věci různě...

PříspěvekNapsal: 19 srp 2009 10:22 

Přeji dobrý den a mám neobvyklou prosbu.

Moje matka neumí zacházet skoro vůbec s internetem a už vůbec ne s nějakým fórem Sad, takže prostě není možný, aby se tady klasicky poptávala a hledala si informace Sad,
ale SILNĚ přemýšlí (nebo možná je už i spíš "rozhodnutá"), že by chtěla podstoupit resekci žaludku (pokud jsem to během chvilky, co jsem se tu koukal, dobře pochopil, tak se to nazývá odborně tubulizace)
a samozřejmě má obavy a spousty otázek = byl jsem prostě požádán, jestli bych se zde neoptal, jestli by se tu nenašel někdo ochotný, kdo by s ní zašel na kafe a ovšem tom pokecal ... Nejlépe asi někdo z Prahy, ale i odjinud by se dalo.
Takže tak činím.
Pokud by se tu někdo takový ochotný našel, tak by asi bylo nejjednodušší, kdyby mi poslal na sebe tel. a já ho předám matce a ona by zavolala.
Jo, matce je cca 50let.
Buď mi to můžete poslat jakou soukromou zprávu tady na fóru nebo ještě lépe mailem na robocop@post.cz

předem moc děkuji někomu za ochotu

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 09:57 

Lucieee píše:
Ještě jsem chtěla napsat že najednu stranu je těžké to že když příjdete do ISCAR tak vám na 95% ani nic jiného nenabídnou.A to se divím, je to špičková klinika ale jsou v tomhle zarytí.2x jsem se jich ptala jestli by nebyla lepší tubulizase a oni že nééé že bandáš je mnohem lepší... nedaj ti prostě na výběr.Proto jsem z Iscar také odešla a jela do Turnova.... a zatím jsem nikdy nezalitovala... ale sama nemůžu vědět co bude za 10 let... dobrou noc... :)

Právě..Tubu je nevratná a zkušenosti s ní velmi krátké...Kdežto bandáže se rutinně provádějí už 20let...Takže si myslím,že lékaři v ISCARE volí bezpečnější variantu..Ono to velmi rychlé hubnutí samozřejmě u tubulizace působí jako plus, Turnov je "v kursu", pan doktor seká jednu tubu za druhou, pojišŤovny hradí, pacienti ubývají na váze... :D Ale co třeba za 20 let...?Zatím se moc neví,co uříznutý žaludek udělá, a co se stane,pokud ten zmenšený onemocní a je ho třeba zase o něco zmenšit..Žádná z těchto operací není samospasitelná a 30procent pacientů nabere svou váhu zpět (to je statistika psycholožky z ISCARE)...

[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 10:13 

Pořád přemýšlím, jak je to se žaludkem ostatních-hubených lidí? Ty ho tedy musí mít zákonitě malý. A když my ho máme(měli jste) zvětšený, tak se vlastně po operaci dostane do velikosti, jakou by měl mít, kdyby jsme ho tak jídlem nezvětšili, ne? Já se v anatomii nevyznám a tak se asi ptám jako truhlík, ale to mě tak napadlo........ :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 10:27 

kacababa ... prosím?? Turnov je v kurzu? ... myslíš že jsem šla do Turnova protože je to teď IN?? Śla jsem do Turnova protože po přečtení problémů po bandáži jsem se rozhodla pro tubu. O Iscare se píše to že je to továrna na peníze. Nebo když jsi odcházela dal si někdo z doktorů v Iscare své soukromé číslo a řekl ti že když by se něco dělo že můžeš volat ve dne v noci? Moje kamarádka je tady v UL zdravotní sestřička. a ni nepočítá kolikrát jí tam někdo přišel z bandáží že snědl moc velké sousto a že mu tu bandáš musej prošťouchnout.
Je každého věc jestli se rozhodne pro to nebo ono... ale to že jsi napsala že je Turnov v kurz to jsi mě docela dostala!!!! Ani já a ani ty nevíš jak na tom budeme zdravotně za rok... tak že jsme na tom stejně... jen s tím že já nemusím každé sousto přežvykovat 30x a nemusím jezdit na nějaké doplňování...
Doufám že jsem tímhle psaním nikoho jiného nenaštvala... ale píšu to jak to cítím...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 10:43 

Já to cítím taky tak, nechci sahat nikomu do svědomí, ale myslím si, že velkým množstvím bandáží v ISCARE je zájem firmy vyrábějící bandy, která nejspíše této klinice něco sponzoruje a na oplátku oni dělají nejčastěji bandáže, které se jim tím pádem více vyplatí. Je to smutné, protože vždy by měl být na prvním místě zájem pacienta. A s těmi zkušenostmi, s tubulizací ještě dlouhodobě nejsou, ale resekce žaludku, např. kvůli vředům, zranění, rakovině, se dělají desítky let a tito pacienti klidně dožívají s jednou nebo dvěma třetinami žaludku. Právě na základě jejich zkušeností (vždy po odstranění části žaludku hubli) se začalo o odstranění části žaludku uvažovat v bariatrii.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 12:17 

Ahoj holky napsaly jste vše co bych kacababě napsala taky
a ještě bych dodala, že v Turnově dělají i bandáže a je jen na tobě co si vybereš! A že jsou v kurzu, asi protože nejsou dlouhé čekací doby jako v ISCAR.

30let, 1dítě , vdaná Tubulizace Turnov 4.3.09

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 12:24 

Já si také myslím, že záleží na výběru člověka. Já bych si vybrala i v Turnově bandáž, jelikož jsem strašpitel (a znám lidi s bandáží a nedělá jim problémy) a i k tomu jsem se odhodlávala dlouho. To asi rozhodlo u mě. Zatím doplněná nejsem a také to jde. Na kontrolu jdu po 3 měsících, tak uvidíme :wink:
jo a k čekací době já jí měla 1 měsíc od první návštěvy a to jen díky každoměsíční návštěvě. :oops:

39 let, 1dítě
bandáž 24.2.2009 Iscare
16.1.2014 - Turnov - zlatý pan doktor Hrubý
zjistili, že mi bandáž nefunguje - vůbec neutažená i přes údajné doplňování v Iscare - ovšem ne pod RTG
utáhnuto a jedeme na novo :-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009 12:30 

a jak je to s tubulizací, když chce žena otěhotnět? asi to stejně přejí a žaludek se zas roztáhne, ne? v tomhle mi přijde bandáž lepší - alespoň pro mě..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina