fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 04 zář 2025 04:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 srp 2009 22:00 

Já nevím,ale se mnou v ISCARE vždy jednají úžasně, moje operatérka i internistka si mě pamatují,i když s nimi telefonuji.No soukromý telefon na ně fakt nepotřebuju,v ISCARE vždycky slouží někdo na Hot Line pro restrikční operace žaludku.A tubulizace se tam provádí, informovali mě o ní už vloni,tak nevím...Čekací doba od posledního vyšetření byla u mě 6 týdnů-to nevidím jako problém.
Opravdu je třeba si to dopředu dobře rozmyslet-jaký zákrok podstoupit.Jinak přežvykovat fakt nemusím a sním zcela všechno :D Ale nesmí se hltat,to je taky pravda..
A to,že teď momentálně tady jede vlna TURNOV je prostě fakt...Četla jsem hooodně odzadu, a v r. 2006 jela vlna ISCARE...Tak proč bych nemohla napsat, že je Turnov "in",když je to pravda..???
Časem třeba v Písku začnou provádět nějaké nové zákroky na léčbu obezity, (něco už se rýsuje,četla jsem o tom) a všichni takto postižení zamíři tam.A netvrdím,že třeba s radostí neodhodím bandáž a nepojedu si nechat udělat nějaký zákrok,abych mohla mlsat svou milovanou čokoládu a netloustla...Takže asi tak. :D

[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 srp 2009 22:31 

Souhlasím s kačababou, při prvním pohovoru v ISCARE mě pan primář Svoboda taky informoval o všech ostatních operacích a vysvětlil, proč si myslí, že by pro mě byla bandáž nejlepší.. A já s tím souhlasila.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 srp 2009 12:14 

S těhu je to indivinduální, nad BMI40 se mi nedařilo donosit. Kapitolku jsem uzavřela, s ničím nepočítala a ono to přišlo samo jak jsem hubla a zhubla pod tu "svoji" hranici.
Posledně do porodnice nastupovala maminka, která musela mít kolem 160 kil. Nejen že byla vysoká, ale i tak prostorově výrazná, že jsem takovou mamku ještě neviděla a to ani bez bříška.

Předmět příspěvku: Helicobakter
PříspěvekNapsal: 24 srp 2009 08:24 

Chtěla jsem se zeptat, zda některá (některý) z vás měla při gastroskopii před tubu pozitivního helicobaktera, protože já ho pozitivního mám, tak by mě zajímalo, jak dlouho se to léčí? :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2009 16:43 

Zapletalko, já měla léky na 14 dní.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2009 08:30 

Ještě mám jeden dotaz - psaly jste tu holky o Biosilu proti vypadávání vlasů a ještě o nějakém šamponu. Já to nemůžu dohledat. Nevíte někdo, co to bylo za šampon?
A co jiné vitamíny, berete někdo něco? Nechtěla bych to přehánět, ale myslím, že nějakou podporu těla by too chtělo. Zase, aby to žaludek zvládal. Zatím beru jen Omeprazol na žáhu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2009 15:00 

Já používám tohle http://www.lekarna.cz/biosil-plus-tbl-60 a šampon http://www.activ-f.cz a také http://www.medpharma.info/p.php?p=produkty&i=2812&s=4

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2009 19:32 

Já kromě Biosilu Plus beru Supradyn a střídám rakytníkový a šípkový olej (rakytník hubí heklicobacetry,kromě toho je to úžasný adaptogen proti padání vlasů) a šampony střídám přírodní od Urtekramu nebo Alverde,ale taky se používá proti padání Revalid, Capillan vlasový aktivátor+šampon, Reghaar vlasová voda+šampon.Jsou cenově přístupné a účinné.Určitě stějně,jako čtyřikrát dražší kůra Aminexyl od Vichy.. :)

[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 srp 2009 03:01 

Děvčata, asi pozdě reaguji na Vaši debatu o velikosti žaludku...vše je přece v našich rukách, teda spíš ústech, když nebudeme ukázněný, roztáhneme si jak žaludek nad bandáží, tak i ten po tubulizaci. Mojí mamince před lety museli vzít celý dvanáctník a většinu žaludku kvůli vředům, doktoři to popisovali jako "pahýl" žaludku. A dneska má žaludek normální velikosti a sežere toho - s prominutím - víc, než já ještě před bandáží. A je hubená. Zkrátka žaludek je sval a může se smrštit i roztáhnout a taky máme každá jinak rychlý či pomalý spalování. Takže podle mne jsme každá svého štěstí strůjcem a záleží to vážně čistě jenom na nás. V okolí mám jak příklad přežrané bandáže, tak přežrané tubu. :lol: Čili asi tak, držme si navzájem palce, ať se dokážeme ovládat a vzájemně si posilujme vůli vydržet. Není to vyhozená snaha, pak budeme nejen létat lehce jako motýlci, ale budeme mít i šťastné motýlkové myšlenky...jen se nesmíme přecpávat toho květinkového nektaru! :D Snad jsem Vás moc nezpražila, jestli jo, tak si to tak neberte a přehlédněte to mé rozumbradování. Ahojky :!:

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 11:22 

Ahoj, páni, přihlášení se na fórum začíná podtrhovat skutečnost blížící se operace :D Jsem tu tedy úplně nová (tedy jako pisatelka, čitatelka jsem velice aktivní):-D V úterý si jdu k prof.Kasalickému pro termín operace, ač je mi teprve necelých 22let, rozhodla jsem se vesměs jednoznačně pro tubulizaci, strach je obrovský, hlavně díky mému báječnému strachujícímu se okolí :roll: , ale na tomto fóru jsem myslím zjistila spoustu užitečných informací, za což Vám všem moc děkuju:-D Ale ještě jsem se chtěla zeptat na praktickou stránku zákroku, a to sice kolikrát se podstupuje klistýr a je-li při zákroku nutná cévka...? Já vím, asi bych měla mít před takovýmto zákrokem jiné starosti, ale nějak si nemůžu pomoct... :D A má někdo zkušenosti se Střešovickou nemocnicí a prof.Kasalickým? Zdá se mi úžasný, tak jen aby to dobře dopadlo... Je to má vůbec první operace, tak nevím, co mám vlastně čekat...

Předmět příspěvku: operace
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 12:50 

Ahoj,
já jsem byla sice v Brně, ale klistýr mi tam nedělali. Ptala jsem se předem a sehnala jsem si sama YAL - tekutinu na vyprazdňování, dává se to i před porodem nebo jinýma operacema, zeptej se na to v lékárně nebo u svého obvoďáka, nevím, jestli to není na receps. Taky si můžeš koupit v lékárně glycerinové čípky.
Na operaci jsem šla v pondělí, a tak jsem byla víkend už jen na tekuté stravě a v neděli se dostatečně vyprázdnila no a od večera už vůbec nic, ani jíst ani pít.
Cévkování. Doporučuju se před operací vyholit. Během operace ti dají cévku, ale nevíš o tom. Probudila jsem se na JIPCE odpoledne a do rána jsem tu cévku měla. Nebolí to, ničeho se neděs, jen máš holt víc hadiček. Jednu v ruce s výživou a tekutýma lékama proti bolesti, případně i tekutý draslík dostáváš rovnou do žíly. Pak máš 2 dreny, pod levým prsem jeden a druhý pod pravým + ta hadička na čurání. Ve středu ráno jsem se zbavila i těch drenů, takže vem si do špitálu MP3, poslouchala jsem ho už na JIPCE a dřímala u toho a bylo to v pohodě.
Měj se a držím palce !
Míša

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 13:10 

Ahoj Delliso007,Vítám Tě mezi námi.Neboj se já vím mě se to kecá,ale opravdu je to vše v poho a není čeho se bát.Já byla také poprvé na operaci a strach jsem měla nepopsatelný,ale překvapilo mě jak to vše proběhlo v poho.Jinak nevím jak ve Střešovické,ale zatím tu nebyli stížnosti snad na žádnou nemocnici.Mě klystýr nedělali v Brně se nedělá a cévkovat Tě určitě budou během operace,ale o tom stejně nevíš a když ti to budou vyndávat tak to nebolí je to moment a spíš cítíš takový zvláštní tlak.Takže se neboj i ten klystýr se dá zvládnout prostě tě to prožene a to je to nejmenší zlo.Jak si na tom vlastně s váhou a jak si se vlastně tak brzy dostala tak daleko až k operaci tady to není tak moc vidět.Něco nám prozraď, pokud Ti to samozřejmě nevadí.Pá,pá Monty.

40 let,dvě holky 18 a 21 let.Jeden super,ale náladový manžel.Tři pejsci bernardýnka,kokr a jorkšírka
20.7.2009 Tubulizace Brno Viniční pan doktor Čierný
26.2 2014 reoperace Břeclav pan doktor Čierný tubu + Santoro metoda-zvládnuto

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 13:34 

Děkuju za odpovědi, no to jsem teda zvědavá :lol: no, já s váhou bojuju odjakživa, teda vlastně od 1roku života, do té doby jsem prý dostávala rybí tuk a měla jsem všelijaké zdravotní prolémy, ale to znám jen z vyprávění:-D No, každopádně ve 13ti jsem začala poprvé hubnout navážno, tehdy jsem zhubla z 85 na 64kg, no a od 15ti jen zdátně nabírala až na neskutečných 124kg (měřím 167cm), prostě peklo... Tak jsem se chytila za hlavu a začala se snažit, tedy už pod dohledem obezitologa, ale od začátku se záměrem bariatrického výkonu. Všechna vyšetření mám již za sebou, ještě čekám na výsledky z endokrinologického ústavu, mám totiž nějakou hormonální poruchu, tak jsem zvědavá i na to... Každopádně jsem za posl. 3 měsíce zhubla na 114, ale teď už se to nechce hnout, brala jsem Meridii, ale po té mi bylo pekelně zle a měla jsem sklony k omdlévání, takže s tou jsem se rychle rozloučila, no a teď tedy čekám na termín...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 16:34 

Delliso007,máš to podobné také to řeším odjakživa,ale doufám že nám tahle operace pomůže.Dřív jsem se bála takových zásahů,ale dnes můžu říct -lituji toho,že jsem to neudělala dřív.A těch výsledků z endokrinologie se neboj myslím,že oni ti tu operaci také povolí.Já s těmi hormony mám také celou dobu problémy,ale holky tu tvrdí,že po o se vše spraví samozřejmě pokud shodíš nějaké to kilečko.Takže Dellis bude líp budu Ti držet pěsti a pokud budeš chtít něco vědět pískni.Pá,pá Monty.

40 let,dvě holky 18 a 21 let.Jeden super,ale náladový manžel.Tři pejsci bernardýnka,kokr a jorkšírka
20.7.2009 Tubulizace Brno Viniční pan doktor Čierný
26.2 2014 reoperace Břeclav pan doktor Čierný tubu + Santoro metoda-zvládnuto

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 srp 2009 20:14 

Delliso007,ahojky,taky tě vítám mezi náma.Neboj se ničeho,klistýr je brnkačka,ono toho stejně v sobě moc nemáš když před tím,den už nejíš :?A přímo po operaci se dávají utišující léky,takže i to zvládneš ostatně jako my všichni.Jo a máš krásnou přezdívku,takovou sladkou :P :P :P :P

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina