fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 srp 2025 22:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 09:41 

Dneska jsem si vzpomněla, že jsme při propuštění z Břeclavi z nemocnice dostali jen na lístečku napsané názvy kapek od bolesti, ale ne recepty.
Takže všichni, co jdete po operaci domů, nechte si napsat recept v nemocnici! Protože jestli vás pustí o víkendu, tak vám recept nikdo nenapíše v lékárně vám samozřejmě nic nedají, protože vše je na recept. Mě nakonec zachránila mamka (dr.), která mi napsala kapky Tralgit. Jsou silné (pokud si dáte dávku pro dospělého), ale zase jsem se po nich konečně vyspala a mohla se i přetočit na posteli. Brala jsem je jen první 3 dny na noc, aby mě nebudila ze spaní bolest.

Předmět příspěvku: Operace
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 09:56 

rennie, díky za tip, já si už právě sepisuju do sešitu dotazy a postřehy co se chci zeptat ve špitále , přeci jen to mám 100km, tak at tam potom blbě nejezdím jak šílená.
Včera jsem začla absolvoat předoperační vyšetření,mám za sebou rtg a spirometrii, v pondělí jdu na krev a další týden interna a ekg..snad bude všechno ok,.
Taky jsem si včera koupila ten ostropestřec na játra jak tu někdo radil....

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:07 

Tak v tom případě ještě dodávám, pokud máte své stahovací punčochy, tak si je vemte. Erární jsou většinou na hubené (ale v BV měli i XL :-) ) a obvazy se vám budou shrnovat.

Na cestu domů si vemte podprsenku bez kostic, protože třeba po tubu je jedna jizva mezi prsama, a bude vám z ní trčet šitíčko, tak ať vám to nevadí. A vůbec je nejlepší jet domů v teplákách. Nebojte se, do riflí zhubnete, ale asi vám vyjde linie pasu na šití, tak ať vás to nedře nebo tak...

PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:23 

Punčošky jsem si zakopupila, to mi řekla paní dr už v Iscare, že je musím mít, mám ty největší 4xl :( Hrošik hadr :D
No ale už brzy to bude jiné. Podprda by mě nenapadla, to je dobrý postřeh...a rifle mám momentálně bokové, tak ty tam snad zaclánět nebudou...

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:27 

rennie, s těma teplákama jsi mě fak rozesmála, že jsem se začala smát nahlas a kolegyně na mě koukaly co se děje.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:32 

Leni, klidně se směj, ale já po bandu tehdy měla taky na cestu tepláky (ale nové, žádné žmolkovaté ) :lol: jeli jsme domů v únoru v 19h večer, takže byla tma... a taky jsem měla elast.sportovní podprdu - protože nejen že je fajn, že člověka nikde nic netlačí, ale taky je trochu obtížné se narvat do riflí a zapnout si vzadu sami podprdu, když vás bolí každej pohyb a stehy táhnou... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:46 

Ještě jsem si vzpomněla:

Vemte si dost toaleťáku. Mě jedna rulička zkrátka nestačila (po čípku od bolesti to bylo krušné) a když mi ráno paní uklízečka řekla, že toaleťák si musím jít koupit do bufetu, měla jsem sto chutí ji zakousnout! (v tu dobu byl pro mě nadlidský výkon jít na wc)

Vemte si kelímek na vodu na čištění zubů. Já jím opovrhovala, když mi ho mamka vnutila. Ale pak jsem za něj byla vděčná, protože mě šitíčko a drény bolely tak, že bych se vůbec nepředklonila k umyvadlu, abych se napila přímo z kohoutku. A ruce moc nepoužijete, protože si držíte drény...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:50 

Zelenoočko, nechtěla jsem se nikoho dotknout, jen jsem si představila sebe v těch svých "tepláčkách" jaká jsem kočka a jak jdu v 9 dopol přes celou nemocnici. :lol: :lol: :lol: . Fak jsem měla víc štěstí než rozumu ( ťuky ťuk) mohla jsem jet domů normálně v push-upce, riflích a v lodičkách. Tedy i ve svetru samozřejmě. :lol: Mě nejvíc tlačil steh ve špeku, jsem jako panáček Bibendum od Michelina.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:56 

Trošku vážněji : osvědčila si ošetřující mastička na ...., po vypití Fortransu a následné akci. Nevím jestli se pije i jiných operací.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:56 

ahojky lidičky.Chtěla jsem se zeptat co je pravdy na tom že když máte jít na tubu nesmíte 6 týdnů kouřit?

Naposledy upravil Angiila dne 03 bře 2010 11:08, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 10:57 

V pohodě Leni, nikoho jsi se jistě nedotkla, ale ono každý se může po op.cítit jinak, že jo.... A ty jsi možná byla jedna z mála, koho až tak nic moc netlačilo. Já s sebou měla v nem.taky rifle, ve kterých jsem dojela, ale ty jsem nezvládla oblíknout. Tak jsem na sebe vzala tepláky, který jsem měla v tašce pro případ chození po nemocnici (do bufetu a tak).. ale na chození nedošlo, neb jsem šla 24h od operace domů.. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 11:58 

tááákk holky když to tak čtu - tak mi teď hezky napište do jednoho příspěvku, co je potřeba si vzít s sebou do nemocnice do Turnova, ať to mám pěkně pohromadě :lol: :lol: :lol:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 12:20 

Verco, smím se zeptat proč ses rozhodla nakonec pro tubu?

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 12:45 

Jak to tady čtu, tak jsem asi vyjímka, protože mě nic nebolelo už v nemocnici (třetí den po operaci jsem si zašla tři patra pěšky do kantýny pro pití a zase zpět, je pravda, že na poslední odpočívadle jsem si musela odpočinout a vydýchat se), poslední noc jsem dokonce spala na břiše. No vlastně bolelo, pití a potom ještě hezky dlouho, ale na to jsem si nic nebrala. Normálně jsem se ohýbala, sprchovala, drén je přišitý, ten z břicha nevyklouzne, tak se ani nemusí držet, jen jsem s sebou musela nosit tu flašku s výpotkem. Navíc jsem před operací dostala měsíčky, tak jsem v předklonu zaváděla tampony o 106. Od bolesti jsem si nechala píchnout injekci na noc jen druhý den, ale spíš proto, abych se vedle svých sousedek, které příšerně chrápaly, vyspala a potom už jsem nebrala nic. Domů jsem jela v podprdě s kosticemi a v riflích, ale mezi prsy jsem žádnou z jizev neměla, ani pas u riflí mi do žádné nezasahoval. Po příjezdu z Turnova do Olomouce jsem asi hodinu lítala s nákupním vozíkem po Globusu a nakupovala vše potřebné k jídlu po tubu. Doma jsem jen dobrala antibiotika, která mi dali v nemocnici a dál beru už jen Omeprazol a spoustu doplňků na kde co všechno :-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 12:52 

Tak to koukám, Zapletalko... :shock: jsi ty vůbec člověk? :lol: :lol: Především jsi mě překvapila s tím, že jsi mohla v nem.spát na břiše.. to já mám problémy dodnes, kvůli portu. A i to, že jsi chodila po nákupech.. tvoje regenerace je zázračná..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina