fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 12 srp 2025 20:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 09:07 

FRAPETO1 VÍTEJ TU V KLUBU A JINAK SE TI NĚKDO URČITĚ NA TVŮJ DOTAZ OZVE JÁ MÁM BAND TAK NEVÍM,ALE NEBOJ NĚKDO SE TI OZVE A NAPÍŠE JINAK KRÁSNÝ DEN. :lol:

48 let Op 23/09 2008 FN Hradec Králové Mudr.Hroch

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 09:23 

frapeto,

přečti si sekci "Pro nováčky na tomto foru....."

..a pak můžeš dál listovat forem - dozvíš se toho opravdu spousty.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 09:28 

hoj taky zdravím a řekl bych že nemusíš mít obavy je tu snad víc tubu než bandu :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 10:37 

Frapeto ...Jak už psal Erytrin, je tady hodně lidiček, kteří mají tubu...sleeve gastrektomii...já třeba také...je to, že ti vlastně uřežou kus žaludku a vytvoří tzv.menší žaludek...který má tvar trubky...je to razantnější zákrok, ale zas kdybys měla nějaký problém...třeba rakovinu, tak by ti taky ufikli kus žaludku...nemáš tam zas žádný cizí předmět, tudíš odpadá nějaká alergie nebo netlačí portík, nebo ti nemůže zarůst ani se otočit...ale je to pro tělo větší zákrok a ne každý chce tak radikální operaci...já osobně necítím žádné omezení, nic mě nebolí, můžu se pořádně hýbat, cvičit v poho, nemám žádné omezení....jen se člověk musí hlídat, protože časem má člověk tendenci si přidávat porce...je to o sebekázni, ale to platí i pro bandáž, oboje se dá přežrat :shock:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 11:24 

možná taky mysleli plikaci, která se dělá jedině v OB klinice a je to taky sleeve, jen neuříznou žaludek, ale srolují,je to prý míň rizikové a má to tu např.Vanda

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 11:30 

frapeto1:Ahojky vítám tě,tak já mám banda a te´d když už jsem o všem srozuměná a vím co a jak ,když se povolí že jde utáhnout tak jsem spokojená,a Ti co mají Tubu zase snědí o malinko méně a když žaludek znovu rozjedí tak nejde dofouknout nic,ale zase když je potřeba kázeň tak u obojího,takže já si myslím že je to jedno....já jsem spokojená že mám něco co jde regulovat :lol: a zároveˇkdyby byl do budoucna problém tak vyndat,ale jak říkám je tu hodně holek co jsou spokojené s Tubu,však čti a koukej na metříky a uvidíš jde to tak i tak jen když člověk chce :wink:

Předmět příspěvku: Poděkování
PříspěvekNapsal: 15 črc 2010 10:33 

Děkuji Všem za milé přivítání, musím přiznat, že při pohledu na Vaše metříky tiše závidím a doufám, že se také dočkám. Zatím mám nastavený režim 5000Kj na den a musím se přiznat, že mi to dělá docela problém, neboť jsem se nikdy pravidelně nestravovala jsem tak zvaná podviživená obézní :shock: , ale snažím se.
Zdravím Všechny a držím palce.

39let, děti 19 a 17, 26.10.2010 po plikaci na OB

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 črc 2010 11:19 

frapeto1: ahojky, já jsem byla na Ob klinice taky a mám plikaci. Doktorka mi to vysvětlila jako takovou střední cestu mezi bandem a tubu. Nevyznám se v tom nějak moc, ale vím, že někdy je lepší ze zdravotních důvodů tubu (popřípadě plikace) než band. Já třeba měla hiátovou hernii (brániční kýlu) a říkali, že můžu mít klidně band, ale že by spíš kvůli tomu doporučili tubu nebo plikaci. Ale band mi taky nijak nezakázali.

Předmět příspěvku: Lucie K.
PříspěvekNapsal: 16 črc 2010 10:22 

Lucie K.:Ahoj a díky za vzkaz, byla by jsi prosím tak hodná a napsala mi, jak dlouho si po této operaci byla v nemocnici a za jak dlouho jsi mohla jít do práce a vůbej jak Ti potom bylo? Děkuji

39let, děti 19 a 17, 26.10.2010 po plikaci na OB

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 16 črc 2010 11:20 

Frapeto1: Do nemocnice jsem nastoupila na plikaci 9.6 a týž den mě operovali, domů se pouští hned druhý den. Ale mě bylo zle a byly ty strašný vedra, tak jsem tam zůstala do pátku. Takže ve středu jsem nastoupila a operovali mě a v pátek jsem jela domů. Paní, co byla se mnou na pokoji šla hned druhý den domů. Po plikaci se tak prý chodí. Zvracela jsem ten den často, druhý den už skoro ne a třetí den jsem byla relativně ok. Břicho mě bolelo malinko. Do práce jsem šla za týden. Ale je rozdíl, podle toho, co děláš za práci. Já jsem vychovatelka a děti lítaj jak blázni, tak sem se bála. Po týdnu jsem jela na vyndání stehů a pak už mi bylo dobře. Dodržovala jsem 10 dní tekutou, 10 kašovitou a pak už normálně tuhou, ale maličko. Kdyby tě cokoli dalšího zajímalo, tak písni tady nebo SZ. Jen Kavárnu nečtu, tak aby ses mě neptala tam :wink:

Předmět příspěvku: operace
PříspěvekNapsal: 18 črc 2010 18:36 

Pett1, tak jsem dnes dočetla pár stránek, přečetla jsem si Tvé obšírné popsání nástupu do nemocnice, napsala jsi to pěkně, ale jedno vím - jsem ráda, že mám opku už za sebou. Protože, tohle číst před opkou, tak si to asi rozmyslím a na nic nejdu, a už vůbec né na bandáž. To, co jsi měla kolem opky a po , tak to snad jinde se nemůže stát. Prostě v každé nemocnici to dělají jinak. My jsme neměly žádnou močovou hadičku, žádnou masku, kabelku jsme nosily poctivě tři dny po operaci, takže nám nic nikde neteklo. Ale je pravda, že to každá ráda podstoupí, protože se nám blýská na lepší časy. Doufám, že Ti je dobře a vesele odhazuješ kilečka.

Všem, co mají po operaci, přeji zdárné hubnutí a zvládnutí všech problémů. Já mám problém s pitím, a tak s tím denně bojuji - nemám totiž potřebu pít. Večer zjistím, že jsem nevysrkala ani půllitr.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18 črc 2010 20:52 

Benny - no já myslím, že jsem tu na fóru asi jediná, která si není ještě 100% jistá tím, co jsem udělala. Neříkám, že lituji, ale pořád jsem se tak nějak nevžila do toho nového života. Asi se budu dlouho loučit se svým starým životem, s tím nemoct pít jak jsem byla zvyklá, nemoct si dát meloun kolik hrdlo ráčilo, asi to chce čas... Když kilča ubývají, je to samozřejmě paráda, to nepopírám. Nyní jsem si jistá tím zákrokem tak max. na 80%, že jsem ho podstoupila. Ale nebudu lhát, na 100% to ještě není. Možná časem, až budu jíst normální jídla a prostě se naučím s novým žaludkem tak nějak žít.
Nechci tímto nikoho strašit, jen popisuji svoje pocity a těch negativních tu člověk před opkou příliš nečte. Takže já to píši tak, jak to cítím...snad se za to na mě nebudete zlobit...

Abdominoplastika + liposukce vnější strana stehen : září 2011 FN Brno ...splněno!
Prsa a liposukce vnitřní strana stehen: březen 2012......splněno!

Předmět příspěvku: operace
PříspěvekNapsal: 18 črc 2010 22:28 

Pett, každý má nárok na svůj názor a jak to cítí sám v sobě. Takže se nikdo na Tebe nezlobí. Já jsem dva měsíce po opce, meloun si dávám určitě měsíc, ale je fakt, že jsem si ho mixovala a musím říci, že to není ono. Dnes ho jím normálně, ale málo a hodně kousat! Na to jsem taky nebyla zvyklá, meloun jsem rozpůlila a lžící ho vydlabala a snědla během dvou hodin, byla to mňamka a štěstí, že máme wc vedle ložnice. O pití jsem už psala, ale já nepila ani před operací, s jídlem jsem se srovnala, malá porce mě nedělá problém, ale stačí jedna lžíce navíc a to tlačení v jícnu je dost bolestivé, takže to chce si dávat velký pozor. Jídlo neodvažuju. Dnes jsem pořádně hřešila, dala jsem na pekáč dvě kuřecí čtvrtky a kousek opravdu libového bůčku. K obědu bylo kuřecí, a večer jsem tajně šla na bůček s chlebem a sosíkem, no úžesný, ale v malém množství. Takže se taky vyrovnávám se vším okolo jídla. Myslím si, že se taky s tím smíříš a až budou vidět výsledky a úbytek kil, tak budeš sama se sebou spokojená. Moc Ti to přeju.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19 črc 2010 08:20 

PeTT i já se přikláním k Benny,že každej sem může napsat svůj názor,takže pokud se necítíš na sto procent nevadí,neboj až budeš krásná a hubená pak ta stovka jistě přijde,a ten pocit je jistě jen na tekuté a mleté,víš až budeš na normální pak už budeš papat všechno a když říkám všechno tak všechno,já osobně jím uplně vše jak před operací,jen v menších porcích,ale jelikož mozek řekne jsi sytá tak ten blaženej pocit s přežrání máš taky chichi a meloun je tekutej tak teho člověk může i více,no držím pěstičky aby jsi se cítila líp.Jinak benny já temu neříkám hřích,zrovna včera jsem měl a matonku na zahrádce-to by ještě šlo chichi a pak tam dělali koleno,takže pěkně i to třepavé a kužičku,víš co- jednou za čas to střeva potřebují,aby se promazali :lol: a pak to jde,vím že hodně lidí co jí jen a jen zdravou stravu to stojí častěji než těm co to opčas promastí,ale samo že na večeři jsem pak měla sýr a rajče,ale ta spokojenost je a gramíky šly taky dolů takže vím že je to v pohodě tak se neboj :wink: Krásný den :P :P :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19 črc 2010 09:06 

Asi jo holky, asi až opravdu začnu jíst normálně, tak to bude lepší. Já teď hlad vůbec nemám a vlastně nevím proč mám takové pocity, jaké mám....
Jen tady každý hned po opce píše, že toho nelituje a já jsem asi teda "jiná". :lol: :lol:

Abdominoplastika + liposukce vnější strana stehen : září 2011 FN Brno ...splněno!
Prsa a liposukce vnitřní strana stehen: březen 2012......splněno!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina